Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Papegaaien forum??
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Papegaaien forum??
Drufus
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2005-07-13 - 23:46:13

Ik lees al enige tijd dit forum en kwam regelmatig nuttige topics tegen. De laatste tijd echter lijkt het meer een papegaaien only site waarbij regelmatig gepronkt wordt met bezit ipv het serieus bezig zijn met de vogel hobby. Zelfs het forum kweek en verzorging wordt hiermee vervuild. Ik dacht dat het forum kweek en verzorging gebruikt werd voor kwekers issues en kroeg voor alles wat daar niet bij hoort. Ook valt mij op dat de toon de laatste tijd steeds agressiever wordt als iemand een mening verkondigd die niet wordt gedeeld door anderen.
Afijn, ik heb mij aangemeld als toeschouwer om even iets van kritiek te kunnen leveren en wens iedereen hier verder een plezierige tijd toe in de verdere toekomst.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-07-13 - 23:59:49

Gelukkig vinden de meeste mensen het hier wel gezellig. Pronken is juist een belangrijk en leuk onderdeel van de hobby, laten meegenieten en zelfs trots showen, waar zijn TT's anders voor?
Voor serieuze vragen is altijd ruimte, maar het leven bestaat niet alleen uit serieus zijn, toch?

groeten, Ton.


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-07-14 - 06:08:30

dat het een papegaaien forum only lijkt.tja als mensen met andere vogels niets posten.Misschien kun je zelf beginnen met het posten van je eigen verhalen en foto`s misschien dat velen je zullen volgen.happy :)

Groeten Dennis


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-07-14 - 07:24:40

Ik denk dat er zowieso veel mensen zijn die niet kweken en wel papegaaiensoorten hebben , dan is het aantal topics al wat hoger als van andere vogels , er zullen ongetwijfeld ook veel mensen zijn met kanarie's e.d. maar als ze er niet mee kweken zie je ze hier ook niet echt vaak , althans .. ik geloof niet dat ik ooit iemand heb zien reageren met 1 kanarie .. maar het zou kunnen, het percentage met 1 papegaai is wel stukken hoger.

Dan heb je ook nog veel kwekers met papegaai achtige en vaak zitten daar toch grotendeels een beetje tamme papegaaien tussen , misschien dat het tamme en de band met de eigenaars ervoor zorgt dat er meer topics over geschreven worden ..?

Wat het showen van " eigendom" betreft .. ja natuurlijk gebeurd dat , ik heb 1 papegaai en ben daar erg trots op natuurlijk wil ik dat de hele wereld laten zien net als vele andere baasjes dat willen.
geen kwestie van mensen de ogen uitsteken maar simpelweg het delen van je trots.


Niltava
Website Member
Posts :3071

Website Member
2005-07-14 - 07:25:18

Drufus: gezien de reacties blijk je gelijk te hebben!

Ton, je hebt toch niet alleen maar vogels om te showen?




tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-07-14 - 10:24:23

Ik heb mijn vogels voor mijn plezier, ik geniet er echt elke dag van.
Dat plezier deel ik graag af en toe met anderen, soms door leuke dingen te showen, o.a. op dit forum. Daar is toch niets mis mee?
Verder "show" ik ze nooit, ik doe niet mee aan tt's, juist omdat ik het niet leuk vind dat mijn vogels dan 3 of 4 dagen in een mini-gevangenisje moeten zitten.
Mijn reactie aan Rufus was zuiver positief bedoeld hoor, zo van "bekijk het ook eens van een andere kant".
Ton.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-07-14 - 10:47:04

Er zijn inderdaad veel topics over papegaaien, dat kun je niet degenen verwijten die dit posten. Kennelijk zijn er meer papegaaienliefhebbers maar het kan ook zijn dat zij meer gebruik maken van het internet, misschien juist ook wel omdat men meer problemen/vragen heeft.

Ik als papegaaienliefhebber vond overigens de topics over het verzamelen/zoeken van insecten werkelijk fantastisch om te lezen!

Ik vind overigens dat men de laatste tijd juist veel terughoudender is in meningen en men zich meer bij de daadwerkelijke hulpvraag houdt. Of dit alleen maar positief is, durf ik niet te zeggen.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-07-14 - 10:51:49

Overigens, het bestempelen van mooie foto's als 'pronken met bezit' zegt, vrees ik, meer over de jaloezie/afgunst/persoonlijke afkeer van degene die dit schrijft dan over degene die foto's plaatsen.


ewals
Website Member
Posts :214

Website Member
2005-07-14 - 11:07:39

ben het helemaal met rufus eens, natuurlijk mag je pronken met je vogel, maar om nou 5-6 foto's van dezelfde vogel in verschillende poses in een topic te plaatsen gaat voor mij ook wat te ver. Van één foto kun je ook zien hoe schitterend ze zijn, zoek gewoon de mooiste foto en plaats deze.


Elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-07-14 - 11:34:29

Leven en laten leven. En als je je ergens aan stoor doorbladderen en niet verder lezen wink ;)Het is een groot forum en je kan het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken.

groetjes Ria


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2005-07-14 - 11:36:16


Wat destijds een forum was waar het meer over de kweek huisvesting onderhoud ziektes enz. ging,
is dit nu meer een forum over huiskamervogels geworden.
Vele vogelkwekers zijn destijds op verschillende manieren aangevallen en reageren nu dood eenvoudig op niets meer zodat enkel de huiskamervogel over blijft.


Lori-lover
Website Member
Posts :46

Website Member
2005-07-14 - 12:38:28

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nou, het gekke is, dat deze site niet populair lijkt te zijn bij (gras)parkietenkwekers. Collegakwekers geven als commentaar dat ze deze site niet interessant genoeg vinden, mede omdat ze er geen andere (gras)parkietenkwekers tegenkomen om gezellig mee te "praten" en er genoeg andere sites zijn waar ze die wel kunnen ontmoeten. Ik zit hier zelf al een hele tijd, en ik heb ok wel eens dat idee, dus het zou kunnen. Verder heb ik ook wel eens moeite om ergens op te reageren of om ienmand informatie te geven, omdat er regelmatig zo fel wordt gereageerd en mensen zich zo snel aangevallen voelen. Daar heb ik geen trek in; ik wil alleen mensen helpen en ik zit hier echt voor mijn plezier en dat wou ik toch graag zo houden...
Soms nog meer mensen die zulk soort verhalen kennen of hebben gehoord?

Groeten van Ad


dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2005-07-14 - 13:42:53

Dat vogelarena een papagaaien site lijkt komt natuurlijk door de postings die gedaan worden door de mensen.
Dat er over andere vogels niet veel opstaat komt natuurlijk ook door het feit dat er voor sommige vogels specifieke sites zijn zoals een site alléén voor, agapornissen, zebravinken, gouldamedines, japansemeeuwen, en dan heb je nog sites voor postuurkanaries, Afrikaanse soorten, vruchten en insecteneters en Europese Cultuurvogels en dan nog de sites die ik nog vergeten ben.


Dat menings verschillen er zijn zul je altijd blijven houden kijk eens hoeveel mensen hier komen en die hebben alle maal een eigen mening en soms ook hun eigen ervaring, alleen als die op papier gezet worden lijkt alles zo zwart wit b.v. je kunt met een lach tegen iemand zeggen wat bij jij een kl… of wat ben jij een huf… en wanneer dit geschreven wordt ook al doe je er een smili bij wordt dit toch anders opgevat dan dat de bedoeling is/was.

Dat sommige postings verkeerd staan klopt en als er één foto bijstaat of 20 maak mij niets uit als ze maar niet te groot zijn want dan leest de rest van de topic zo lastig.


ewals
Website Member
Posts :214

Website Member
2005-07-14 - 14:45:26

dit wordt toch niet weer dezelfde nutteloze discussie zoals zovele.
bedankt, van mij geen reacties meer


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-07-14 - 17:53:44

ewals sorry hoor maar jij maakt hier de nutteloze reacties door dit soort dingen te zeggen.

Groeten Dennis


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-07-14 - 18:24:38

Volgens mij is de kroeg precies de plek waar dit soort discussies thuis horen zoals drufus al aangaf. Ik ben het sowieso in grote lijnen met hem eens.



Pagina : 1 2 3 4
volgende >>>

Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 242 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede