Wij geven onze papegaaien fruit, bananen, appels, sinasappels netjes geschild en in stukjes gesneden. In de natuur moeten ze het dus zelf zoeken. Mijn vraag is of je bananen en sinasappels niet met schil en al kan geven. Is de schil schadelijk?
Naar mijn weten is de schil van Biologische Bananen ook giftig. Voordat deze geexporteerd worden moeten ze behandeld worden tegen ongedierte. Dit om te voorkomen dat er exotische dieren geimporteerd worden naar het land van consumtie.
De bananen op zich zullen vast wel biologisch geteeld worden.
Daarbij worden bananen groen geplukt, omdat ze anders al bedorven hun bestemming bereiken. Als ze eenmaal hun bestemming hebben bereikt {land}, dan worden ze in speciale huizen gedaan waar een rijpings gas ervoor zorgt dat ze op de juiste kleur worden gebracht voor de verkoop in winkels.
Het gas ( Ethyleengas )wat gebruikt wordt om bananen te laten rijpen produceren de bananen zelf. Door de bananen bij een bepaalde temperatuur te vervoeren wordt dit voor bijna 100% stopgezet. In zogenaamde rijpings kamers of cellen worden ze afgerijpt door de temperatuur te laten stijgen waardoor de bananen dit gas beginnen af te scheiden. Dit zelfde gas produceren volgens mij alle fruitsoorten.Appels worden in cellen bewaard met koolzuurgas wat verhinderd dat er ethyleengas vrijkomt.Hier nog een link wat de bestrijdingsmiddelen die voor bananen gebruikt worden met mensen doet.http://www.timetoturn.nl/new/pivot/entry.php?id=17 Goegelen op bananen+bestrijdingsmiddelen geeft nog veel meer ellende.
Deze giffen en andere worden op al het fruit gebruikt wat uit de tropen komt.Schillen is altijd beter ondanks dat door opname door de wortels ook het nodige gif in de vruchten zit.
In fruitcontainers wordt dan nog eens gas gespoten om alle insecten te doden. Dat weet ik ook nog maar pas naar aanleiding van een reportage. Enkele mensen die de containers open moesten doen zijn er goed ziek van geworden (tast het zenuwstelsel aan).
Er zijn echter ook antioxydanten en gassen die niet schadelijk zijn en de vrucht afsluiten van lucht, warmte en insecten / schimmels tijdens opslag en transport. Zo kun je stikstof hier voor gebruiken op dezelfde manier als waarop bloemen ed worden vervoerd. Vaak wordt fruit gewoon ingevroren. Restaurants gebruiken de schillen van vruchten nm ook, en rot onstaat bij veel vruchten normaal gesproken van binnen naar buiten. Het meest gif zit dan ook vaak in het zaad of id noot.
Wat betreft bananen: zie Rajar, vandaar dat je een banaan niet bij ander fruit mag leggen. Ratten eten vaak van de bananenschil, veel chemicaliën zal deze dan ook niet bevatten.