Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > kortwieken of niet? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
<<< vorige


Ubernoob
Website Member
Posts :405

Website Member
2012-01-04 - 16:23:01 send message to Ubernoob

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Even voor de duidelijkheid: Ik ben persoonlijk ook geen voorstander van handopfok en zie vogels ook liever in een volière vliegen dan dat ik er één in de huiskamer zie zitten. Maar wat is bijvoorbeeld het alternatief voor vogels die moeten worden uitgesloten voor de kweek?


Interessant wat je daar zegt. Ik denk namelijk dat het belangrijk is om de vogel daar te laten opgroeien waar hij zijn leven door zal brengen. Dus een huiskamervogel met de hand grootbrengen in de huiskamer en een vogel die voor de kweek bestemd is lekker in de kweekvoliere groot laten worden.

Het is bij papegaaien namelijk (net als bij honden trouwens) zo dat in de eerste maanden van een leven word bepaald wat de norm is in hun wereld. Is een vogel eenmaal wat ouder dan is het zeer lastig om hem aan een nieuwe situatie te laten wennen. Dus een vogel die in huiskamer is opgegroeid zal zich daar veel meer thuis voelen dan een vogel die in de voliere is grootgebracht. Handopfok (mits uitgevoerd door mensen die weten waar ze mee bezig zijn) kan dus zeer nuttig zijn.

Wat dus ook belangrijk is om de vogel al vanaf zeer jongen leeftijd te laten vliegen in huis. Ze zijn dan nog zo onbeholpen dat ze geen dodelijke snelheid kunnen ontwikkelen. Ze leren dan het raam kennen en weten dat ze daar niet doorheen kunnen.

Ik ken iemand die agapornissen houd in een binnenvoliere die gedeeltelijk van plexiglas is. De jongen die net uitvliegen botsen en fladderen een paar dagen tegen het glas aan. Daarna nooit meer. Zet echter een volwassen voliere vogel achter glas en hij vliegt zich kapot.....


Rik
Oud Lid
Posts :1398

Oud Lid
2012-01-04 - 16:34:10 send message to Rik

quote
Als deze vogel gekortwiekt was waar was hij dan terecht gekomen?


Als het goed is maakt hij dan een zachte landing op de grond. Als hij slecht is gekortwiekt dan valt hij recht naar beneden en kan hij inderdaad zijn poten of zijn borstbreken breken.

Als je mij vraagt: vogels in de huiskamer wel of niet kortwieken? Dan ga ik voor wel eenmalig kortwieken. Ik vind het meer voordelen hebben dan nadelen. Maar nogmaals: het is een persoonlijke voorkeur.

Wel ben ik het met je eens Meyer dat beide situaties geen ideaal situaties zijn. Het liefst zie ik daarom de vogels in de voliere.


medaar
Geroyeerd
Posts :1001

Geroyeerd
2012-01-05 - 20:17:00 send message to medaar

kortwieken of vleugelafkappen . weet wel wat het is . neen niet voor ikke. zal ik nooit doen nooit. een vogel moet kunnen vliegen . das puur natuur.



Pagina : 1 2 3
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 157 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede