Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > Vogels in huis. > agapornis dood in kooi gevonden Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : agapornis dood in kooi gevonden
peppi
Oud Lid
Posts :2

Oud Lid
2004-08-22 - 21:11:47

Ik heb een vraag.
Ik heb al ca 6 jaar twee agapornissen. Het mannetje heb ik van mijn oma overgenomen toen die ze niet meer kon verzorgen dus die is nou ca 11 jaar. Het vrouwtje heb ik er 6 jaar geleden bij gekocht. Het ging hartstikke goed. Ze mochten heel vaak uit de kooi. We kregen een kleine en er ging wat minder aandacht naar de vogels en ze mochten er dus ook minder vaak uit. Op zich hadden ze daar volgens mij geen last van. Een aantal jaren terug heeft het vrouwtje een aantal eitjes gehad. Ze heeft een keer te lang gebroed en toen is haar vleugel wat scheef gegroeid. Ze kon wat slechter vliegen maar het ging wel. Ca 1 1/2 week terug was ik de kooi aan het verschonen in bad. De vogeltjes vlogen vrij rond en mijn dochter was er ook bij. Ineens zag ik peppi het vrouwtje niet meer, ik ging snel in bad kijken en daar was ze dus in geland. Ze was helemaal nat en ik haalde haar snel eruit en droggde haar voorzichtig af. Toen ze opgedroogd was heb ik haar in de kooi gezet en weer naar beneden gebracht. Ik was bang dat ze er last van zou krijgen maar het leek goed te gaan. Totdat ik eergisterochtend het doek van de kooi af trok en haar zag liggen op de bodem van de kooi. Ze had haar oogjes nog open en de vleugeltjes lagen gespreid en haar kopje een beetje gedraaid. Het leek wel alsof ze zo naar beneden gevallen was. Heeft iemand enig idee waardoor ze dood is gegaan en waarom haar oogjes nog open waren, beteknd dit dat ze misschien toch plotseling door een val haar nek heeft gebroken? Ik neem aan dat de meeste vogels die sterven door een ziekte ofzo zelf hun ogen sluiten. Het mannetje piept nu elke avond heel zielig, we proberen hem veel aandacht te geven maar ik ben bang dat hij ook dood gaat door het gemis van zijn vrouwtje. Ik twijfel nu om hem naar het park te brengen, daar hebben ze een grote voliere met allemaal agapornissen, dan is hij tenminste niet alleen. Wat is het beste voor hem?


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4049

Website Member
2004-08-22 - 22:08:45

Peppi,

Jammer van het popje. Het feit dat de vleugels gespreidt waren en de ogen open geeft aan dat ze zich met alle waarschijnlijkheid doodgevlogen heeft. Ze zal ergens van geschrokken zijn.

Voor het mannetje kan het zeker geen kwaad om naar een park in een voliere te gaan. Let er wel op dat de buitentemperatuur 's nachts al flink daalt, zodat omzetten niet altijd zo gunstig is.

Succes
Peter.wink ;)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-08-22 - 22:18:57

Vogels die sterven hebben meestal de ogen niet gesloten. De reden van sterfte is daar dus niet aan af te lezen. Ze kan bijvoorbeeld ook een hartaanval hebben gehad of zoals al gezegt zich hebben doordgevlogen in een schrikreactie.

Sterkte,
Erwin


peppi
Oud Lid
Posts :2

Oud Lid
2004-08-23 - 14:37:19

In ieder geval al bedankt voor de reacties ik hoop dat jullie me nog met het laatste kunnen helpen. Nog even over mijn mannelijke agapornis die nu alleen is overgebleven. Ik heb eventueel nog een andere optie voor het mannetje. Mijn nicht heeft ook nog een mannetje van dezelfde kweker als mijn agapornis. Deze is 1 jaar jonger. Is het een optie om dit mannetje bij mijn mannetje(11 jaar) in de kooi te plaatsen, zodat hij weer wat gezelschap heeft of zullen ze elkaar dan gaan aanvallen ?tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2004-08-23 - 15:06:28

Mannetjesagapornissen gaan BIJNA altijd vreedzaam met elkaar om. Uiteraard is dit geen garantie maar te proberen valt het zeker. Zet ze eens naast elkaar in elk een eigen kooi en kijk hoe ze reageren. Het zou wel veel leuker zijn dan alleen blijven.
Succes.
Groeten, Ton.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4049

Website Member
2004-08-23 - 21:37:41

Peppi,

10 jaar verschil is nogal behoorlijk, op zich.
Mocht je dit willen uitproberen zijn er wel een paar dingen om rekening me te houden;

- Wat over die paar jaar dat de oudste nog rest. Wat moet je met het dan overgebleven mannetje?

- Mocht je ze samen willen brengen, doe dit dan in een neutrale kooi. Een kooi die niet aan een van beide heeft toebehoort. Anders krijg je het probleem van het verdedigen van het territorium, wat er zeer hevig aan oe kan gaan!

Een andere oplossing heb ik ook niet direct voor je maar wens je wel succes.

PeterPagina : 1

Plaats een reactieEr zijn in totaal 127 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede