Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Help. dringend luchttekort!! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


meyersam
Website Member
Posts :215

Website Member
2013-10-30 - 23:15:45 send message to meyersam

antonia, wat heb jij aan de vogel gegeven, volgens mijn DA is aan aspergilose weinig te doen. Heb bij het sexen een vogel gehad waarbij je in de luchtzakken de aspergilosewoekering zag. De DA zei me dat er niets aan te doen was, vogel was net gekocht, heb deze teruggebracht. daarom mijn interesse wat jij de vogel gegeven hebt


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2013-10-31 - 11:07:00 send message to Antonia

Dat is al een 6 jaar terug, ik weet het niet meer moet ik eerlijk zeggen.
Op de foto was een grote vlek op de longen te zien weet ik nog en bij een volgende foto was die vlek al zo goed als verdwenen maar toen alsnog een poosje doorbehandeld.
Er werd mij toen ook gezegd door meerdere mensen dat ik niet aan behandeling hoefde te beginnen maar ik was blij dat ik het wel gedaan had.
Ik moet wel zeggen dat ik bij een in vogels gespecialiseerde arts ben geweest, dr Bastiaansen in Prinsenbeek.
Ik lees heel vaak over vogels met een schimmel die genezen zijn, het maakt natuurlijk wel ook uit hoe snel je erbij bent, maar onmogelijk is het dus niet..


P.Rooth
Website Member
Posts :2797

Website Member
2013-10-31 - 13:05:33 send message to P.Rooth

Kijk en dat is een opsteker van Antonia het is bij mens en dier mogelijk om een schimmelinfectie te genezen als je maar met de juiste medicatie bezig bent

Paul


henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2013-10-31 - 20:02:37 send message to henkdelaat

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Er komen drie soorten aspergillose voor bij vogels.De eerste is een acute vorm waarbij de schimmel zich snel verspreidt in longen, luchtzakken en eventueel ook in de andere inwendige organen (hersens/buikholte).De vogels sterven meestal ten gevolge van de toxines (gifstoffen) die de schimmel maakt en die de lever aantasten.De dieren zitten bol, kunnen snel ademen en hebben groene ontlasting ten gevolge van het vasten. De dieren vermageren snel.De diagnose is soms moeilijk te stellen, ook als er röntgenfoto's gemaakt worden.
De dieren sterven nogal eens voordat een diagnose gesteld of een behandeling begonnen kan worden.

De tweede vorm is een veel sluipender vorm. Er vormen zich zogenaamde aspergillomen in de luchtzakken, longen of buikholte. Deze geel-witte woekeringen hebben een kaasachtige structuur. Ze zijn weinig doorbloed en vullen met name de luchtzakken op en "verstoppen" deze. Het lichaam probeert de schimmelhaarden in te kapselen waardoor deze langzamer groeit. Deze vogels kunnen vaak heel lang zonder problemen verder leven. Soms zitten ze wat vaker met de kop in de veren. Meestal zijn ze wat sneller benauwd en ademen ze in rust veel geforceerder als normaal. Deze vorm is op de röntgenfoto meestal makkelijker vast te stellen omdat de luchtzak die zich normaal zwart aftekent op de foto nu ineens vol met "witte" schaduwen zit. De vogel kan soms toch plotseling zeer ziek worden. Of omdat een deel van de schimmelprop losschiet en de "stembanden" (syrinx) blokkeert waardoor de vogel acuut benauwd wordt en binnen enkele uren kan stikken als niet tijdig ingegrepen kan worden. De andere vorm is een acute intoxicatie (vergiftiging) met giftige stoffen (toxines) vanuit de schimmel, waarna de lever ernstig beschadigd wordt en het ineens begeeft.

Een derde vorm is de vorming van veel kleinere aspergillomen die door hun locatie problemen geven. Deze witte kaasachtige haarden ontstaan bijvoorbeeld in de neusspleet (choanae) en geven misvormingen van het neusgat of vormen een dikte onder het oog. Soms ziet men alleen een licht slijmerige neusuitvloeiing uit de neusgaten. Om deze vorm vast te stellen zal de vogel met een lichte narcose goed onderzocht moeten worden. Met name de voorhoofdsinussen en de neusspleet moeten goed geïnspecteerd moeten worden op de aanwezigheid van het kazige materiaal.

Een speciale vorm van Aspergillose is de infectie in de stemspleet of syrinx. Het strottenhoofd ligt bij vogels onder het borstbeen en is van buitenaf nauwelijks bereikbaar. Infecties in de syrinx leiden tot geleidelijk stemverlies (vogels praat of schreeuwt nauwelijks meer). Zij kunnen echter plotseling verergeren tot een acute en levensbedreigende benauwdheid. Met deze vogels moet zo snel mogelijk naar de dierenarts worden gegaan. Deze zal proberen een pijpje in de luchtzak te plaatsen zodat de vogel via het pijpje in de luchtzak kan ademen. Op de wijze kan de obstructie tijdelijk worden omzeilt en de verstikkingsdood worden voorkomen. De vogel zal daarna in de vogelkliniek moeten blijven voor verdere behandeling. De dierenarts "wint"op deze manier extra tijd om zijn therapie verder te kunnen uitvoeren en voorkomt verder uitputting -of erger- bij de patient..

Even google.

Henk.




Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 180 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede