Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > 2e vogel? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : 2e vogel?
Pietjee
Website Member
Posts :1

Website Member
2015-07-31 - 18:19:20 send message to Pietjee

Hallo happy :)

Ik heb een agaponis van 1,5 jaartjes oud.
Ik heb haar gekregen toen ze 6 weekjes was. Dus ze is erg tam.

Nu ben ik sinds een paar maanden samen gaan wonen met m'n vriend. Het vogeltje heeft nu een andere leef omgeving dan voorheen.

Mijn vriend wilt ze nog wel is bijten. Maar zo nu en dan kan hij ook lekker kroelen met d'r.
Ik kan alles met m'n vogeltje. Alleen sinds een paar weken wilt ze me alleen nog maar eten geven. Dit was voorheen al af en toe maar als ik nu een meter uit haar buurt staat begint ze al.

Ik zat te denken om een ander vogeltje erbij te kopen zodat ze daar een partner relatie mee kan beginnen. Ipv met mij.
Ze zal wel minder tam worden tot mijn spijt maar denk dat dot voor haar beter is.

Kan ik gewoon een jong vogeltje kopen en zorgen dat die ook tam word in hoop dat het gaat klikken tussen die 2 of moet ik n ongeveer net zo'n oude vogeltje kopen?

Ook heb ik geen idee of het een pop of een mannetje is. Ik noem het een meisje maar het kan net zo goed een mannetje zijn.

Hebben jullie misschien tips hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Alvast bedankt


bva118
Website Member
Posts :289

Website Member
2015-08-01 - 07:20:12 send message to bva118

Een jonge vogel erbij is altijd lastig. Zal door een aanwezige broedrijpe pop continu getreiterd worden, eventueel met de dood tot gevolg. Een jong popje bij een broedrijpe man zal misschien wat makkelijker gaan. Als beide vogels tam moeten zijn heb je twee mogelijkheden, a) een broedrijpe tamme tegengeslacht vogel erbij nemen, of b)toch een jonge vogel en de eerste maanden in eigen kooi wachten totdat deze oud genoeg is.


G.Padmos
Website Member
Posts :5

Website Member
2015-08-16 - 19:15:45 send message to G.Padmos

hierbij wil ik even reageren op het problem met de vogels , als je de vogel hand tam wil houden moet je er geen tweede er bij zetten want dan gaat alle aandacht naar de twee vogel en zeker als het een stelletje zal blijken te zijn ,de vogel die tam is moet je zoveel mogelijk in de hand houden zelfs met voeren moet je uit de hand blijven doen als er voer klar staat zal hij eerder dat pakken zelf uit de hand is het beste naar mijn ervaring heb ik ook gedaan bij het helaas tamme overleden Diamant duifje ,als je er een vogel bij zet zal de tweede helaas niet tam worden De vogel heeft daar geen aandacht voor en het zal je dan ook niet lukken ,het kan wel zijn als je hem geheel apart tam weet te krijgen en later bij elkaar te zetten (is geen garantie dat het lukt) want ze blijven dan toch met elkaar bezig en hebben geen behoefte aan de verzorger. te hopen u hier mee te hebben geholpen om teleurstelling te voor komen Groetjes


G.Padmos
Website Member
Posts :5

Website Member
2015-08-16 - 19:38:37 send message to G.Padmos

nog even een reactive op het een man of een pop is kunt u twee dingen doen, en dat is het volgende (neem smalle reepjes papier ongeveer 4 a5 cm lang drie mm breed als het een man is zal hij deze reepjes tussen zijn veren gaan steken (,parings gedrag) hij wil zich daar mee mooi maken voor een vrouwtje , als tweede kun je het zien aan zijn neus (snavel) (vleugeltjes )als het een man is zal dat waarschijnlijk blauw grijs zijn ,bij een vrouwtje is dat licht (grijs/wit )gekleurd succes er mee


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2015-08-16 - 20:49:21 send message to Antonia

Het zijn juist de popjes die papier tussen de vleugels steken, en bij een agapornis kan je niet zien of het een man of pop is, dat is bij grasparkieten...
Het verdient de voorkeur vogels samen te laten zitten. Mss koste het wat meer tijd om ze tam te maken/ houden, maar het is heel goed mogelijk.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 179 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede