Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > LOT IN BESLAG GENOMEN LEVENDE DIEREN CITES ONDUIDELIJK Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : LOT IN BESLAG GENOMEN LEVENDE DIEREN CITES ONDUIDELIJK
henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2016-09-22 - 17:50:43 send message to henkdelaat

Het lot van de meer dan 64.000 levende wilde dieren waarvan tussen 2010 en 2014 officieel gemeld is dat ze in beslag zijn genomen door de handhavingsinstanties van CITES blijft onduidelijk. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Universiteit van Oxford Wildlife Conservation Research Unit (WildCRU) en World Animal Protection.

Rapportage inbeslagnames gebrekkig
De onderzoekers waarschuwen dat deze dieren waarschijnlijk slechts een fractie van de werkelijke aantallen vormen, want uit de studie bleek dat slechts een op de drie (30%) van de landen die partij zijn bij CITES gegevens verstrekt. Twee van de drie landen rapporteerden geen inbeslagnames van levende dieren. Dit hoewel de waarde van het stropen van bedreigde diersoorten voor de illegale wereldwijde handel in wilde dieren wordt geschat op acht ŕ tien miljard dollar (zo’n 7 ŕ 9 miljard euro) per jaar. De cijfers hebben geleid tot vragen om betere rapportage over inbeslagnames en over wat er gebeurt met levende wilde dieren.

Vervolg na inname dier onbekend
De studie wijst er ook op dat het uiteindelijke lot van de in beslag genomen levende wilde dieren onbekend is. Zodra de dieren in beslag zijn genomen, moeten de nationale autoriteiten beslissen of ze in gevangenschap blijven, terug worden gezet in de natuur of dat ze worden gedood. CITES geeft richtlijnen voor deze besluitvorming op basis van de beschermingsstatus en de welzijnsbehoeften van de dieren. Maar informatie over het lot van deze wilde dieren is geen formele CITES-eis en als gevolg daarvan zijn er geen cijfers over hoeveel van hen werden gedood, gevangen gehouden of teruggezet in de natuur.

Gebrek aan gegevens
De onderzoekers zijn bezorgd dat dit gebrek aan gegevens het welzijn en de overleving van de in beslag genomen dieren in gevaar brengt. Veel wilde dieren zouden opnieuw verhandeld kunnen worden als ze niet kunnen worden verantwoord. Professor David Macdonald van de universiteit van Oxford, senior onderzoeker voor de studie, zei: “Wij vrezen dat het aantal slechts het topje van de ijsberg is. Slechts een relatief klein deel van de wilde dieren die betrokken zijn bij de illegale handel wordt verondersteld te zijn onderschept door het handhavingsbureau’. Van zeventig procent van de landen die partij zijn bij de CITES ontbreken de gegevens over inbeslagnames volledig. Gezien de snel groeiende wereldwijde trends in de illegale handel in wilde dieren, is het hoogst onwaarschijnlijk dat er geen levende dieren onderschept werden aan hun grenzen. Uit de verstrekte gegevens blijkt dat van alle levende wilde dieren die als in beslag genomen werden gemeld, momenteel twintig procent wordt beschouwd als bedreigd met uitsterven.

De bevindingen en aanbevelingen van dit onderzoek zullen op de 17e vergadering van de Conferentie van de Partijen (CoP) in Johannesburg, Zuid-Afrika op 27 september 2016 worden gepresenteerd

Bron: World Animal Protection



rupicola
Website Member
Posts :1712

Website Member
2016-09-22 - 18:18:05 send message to rupicola

Dit onderwerp doet meteen terug denken aan de veel besproken en omschreven soap, die we jarenlang in eigen land mochten meemaken in de vorm van NOP te Veldhoven.

Aldaar bleek op enig moment sprake van totaal onwaarschijnlijke verschillen tussen aangeleverde opvang- en inbeslaggenomen aantallen ten opzichte van de daadwerkelijk aanwezige aantallen.

Mede het oog op de nogal fraudegevoelige aard van onderhavige opvangactiviteiten, mag een uitgebreid nader onderzoek zeer gewenst heten.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 239 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede