Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > Vogels in huis. > Schreeuwende Catharinaparkiet Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina :


Auteur Onderwerp : Schreeuwende Catharinaparkiet
lZebravinkjel
Website Member
Posts :513

Website Member
2017-08-15 - 16:04:46 send message to lZebravinkjel

Hallo,

Na vele jaren grasparkieten te hebben gehad heb ik drie jaar geleden na veel vooronderzoek een koppeltje Catharina's gehaald. Mede vanwege hun zogenaamd rustige en liefdevolle karakter... Nou... Dat liefdevolle is helemaal goed gekomen (we hebben nog nooit zulke tamme vogels gehad), maar dat rustige???

Ik heb veel op dit onderwerp gegoogeld maar er zijn maar weinig fora die waarschuwen voor het schreeuwgedrag van de Catharina. Ons mannetje schreeuwt zo veel en hard dat wij er écht gek van worden. We hebben al van alles geprobeerd: zo vaak mogelijk uit de kooi, veel aandacht, afleiding door andere kooi indeling en speelgoed, veel laten badderen, afleiding door uitdagende voerplekken, etc. etc. maar niets lijkt te werken.

Ja, toen we een nestblok aan de kooi hingen ging ons koppel over in apathisch broedgedrag en zaten ze alleen nog hele dagen in het blok, zonder verder resultaat. Het geschreeuw was toen wel over. Maar dat lijkt mij ook niet echt een oplossing.

De pop is trouwens wel zeer rustig, eigenlijk dus meer als wat je van een Catharina verwacht, afgaande op alle beschrijvingen uit de boeken en vrijwel iedere website...

Het ligt waarschijnlijk aan onszelf, omdat het mannetje te veel aan ons gewend is geraakt en nu niet tevreden is tenzij hij op een vinger bij de mond van mijn man kan zitten. Ergens anders is hij niet tevreden en zeer onrustig sad :( We vinden het erg sneu maar door werk/leven zijn wij uiteraard niet in staat om het beestje 24/7 bij ons te dragen...

Heeft iemand nog tips van wat wij kunnen proberen?Pagina :

Plaats een reactieEr zijn in totaal 135 bezoekers op de site, waarvan 13 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede