Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > De kroeg > Verven van papegaaien door Dennis Papegaaien, hoe verzin je dit!? Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Verven van papegaaien door Dennis Papegaaien, hoe verzin je dit!?
Sam&dave
Website Member
Posts :211

Website Member
2020-02-18 - 15:49:12 send message to Sam&dave

Dit is toch triest. Dit brengt het houden van vogels zo in diskrediet!

https://nos.nl/artikel/2323558-vader-en-zoon-na-jaren-van-klachten-voor-de-rechter-voor-verven-papegaaien.html

Het verschil tussen een geelvleugelara en een groenvleugelara lijkt miniem. Toch mogen alleen de eerste vogels Taiwan niet binnen. Dat is ook waarom de eigenaar van een vogelzaak in de Zaanstreek de veren van dertien geelvleugelara's groen verfde en de dieren volgens het Openbaar Ministerie zo hoopte te exporteren. Voor dat, en andere vermoedelijke misdrijven, staan hij en zijn vader deze week terecht.

De zoon is de hoofdverdachte in de zaak, net als zijn bedrijf. Tegen hem is vanochtend een jaar celstraf geëist. Van de vader heeft het OM niet alle misdrijven kunnen bewijzen en is de strafeis lager: 7500 euro boete en een taakstraf van 30 uur.

Dit zijn beelden van het schoonmaken van de papegaaien:

0:32
Eigenaar verft veren van papegaaien groen om ze te exporteren
Met de export van duizenden vogels was iets mis, stelt het OM. Dat begon al met de papieren. Om een vogel te exporteren heeft een ondernemer een certificaat nodig waaruit blijkt hoe gezond het diertje is, en een laboratoriumrapport met testuitslagen.

Die papieren en testen zijn bedoeld om de invoerende landen te beschermen tegen ziektes als vogelgriep, pseudovogelpest en papegaaienziekte. Ook mensen kunnen deze ziektes krijgen.

Valse documenten en een neppraktijk
Volgens de aanklagers waren de documenten die de handelaren aanleverden vervalst. Zo bestaat de vermelde dierenartspraktijk niet, evenmin als het adres waarop die praktijk geregistreerd zou staan: er is in Den Haag geen Komijnstraat.

Vervolgens heeft de zoon een deel van de vogels 'vermomd'. Behalve de vleugels van de geelvleugelara's verfde hij ook de lichtkleurige snavels van 28 beschermde geelkopamazones. Daardoor leken het geelvoorhoofd-amazonepapegaaien te zijn, waarvoor minder strenge regels gelden.

Zieke vogels onderschept
Toen de zoon in 2015 op Schiphol een partij vogels naar Taiwan wilde versturen, liep hij tegen de lamp. Inspecteurs van de NVWA konden de kleur van de dieren met een doekje ervan af wrijven. 52 vogels werden in beslag genomen, en het jaar erop nog eens 26.

Met de dieren ging het ook niet goed. Hun conditie was te slecht om ze naar Taiwan te vliegen, en er was te weinig voedsel voor de reis. Een groot aantal ara's had aanhoudende diarree en daarom zorg nodig. Twee vogels verkeerden in kritieke toestand, waarvan er een doodging. Die bleek de papegaaienziekte te hebben.

Zoon is hoofdverdachte
Het bedrijf van de twee mannen is al langer in opspraak. Zo besteedde het programma Opgelicht?! er in 2008 al aandacht aan. Ook op internet regent het al jaren slechte recensies. Een klant die met een zieke papegaai terugkwam, twijfelt of de ondernemers het diertje echt hebben genezen. "Ik weet gewoon 100 procent zeker dat ze hem hebben omgeruild voor een ander, maar je kunt dat nooit bewijzen."

Een ander zegt juist dat zijn gezonde papegaai uit zijn kooitje is getrokken en hij er een zieke voor terugkreeg. Pas na tussenkomst van de politie kreeg hij naar eigen zeggen zijn eigen vogel terug.


Antonia
Website Member
Posts :1945

Website Member
2020-02-18 - 16:53:25 send message to Antonia

Zulke dingen kan je alleen van daar verwachten sad :(sad :(


henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2020-02-18 - 17:47:40 send message to henkdelaat

ALS HET 100% ZEKER IS DAT HET OVER DENNIS GAAT.

Dan moeten ze gewoon de winkels sluiten i.p.v. deze lichte straf en zonder meer de winst die ze al die jaren verdient hebben met zulke praktijken afpakken.


Sam&dave
Website Member
Posts :211

Website Member
2020-02-18 - 18:04:39 send message to Sam&dave

Ja dit gaat over Dennis Papegaaien. Als je googled op 2008 tros radar opgelicht komt hij velen malen naar voren. Niet voor niets meldt NOS dat in het artikel. Dennis is een handelaar pur sang met 0 procent dierenliefde. Zijn handelen geeft dierenpartijen voer om onze hobby in een kwaad daglicht te stellen.


henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2020-02-18 - 18:40:21 send message to henkdelaat

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

ZAANSTREEK,

Dit is toch de streek rondom ZAANSTAD,WORMERLAND,OOSTZAAN?

Heeft Dennis daar dan ook winkels?

Het gaat hier om een eigenaar van een vogelzaak uit de Zaanstreek.


J. Elsen
Website Member
Posts :265

Website Member
2020-02-18 - 20:12:28 send message to J. Elsen

Dit bericht is 6 keer gewijzigd

Eigenaren Dennis Papegaaien voor de rechter in Amsterdam.

https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/artikel/eigenaren-dennis-papegaaien-voor-de-rechter-in-amsterdam/

In Belgie zijn onlangs op de luchthaven Zaventem 26 grote beo's in beslag genomen.

www.natuurhulpcentrum.be/haakbekken-en-beo-s-in-beslag-genomen-/#.Xk42CnHQ-k


Sam&dave
Website Member
Posts :211

Website Member
2020-02-18 - 20:37:52 send message to Sam&dave

Dennis heeft een zaak in Den Ilp net boven Amsterdam. Hij was ook in Den Haag actief als ook in Rijswijk actief via zijn nicht Linda van 4animals, heet nu enjoyparrots


rupicola
Website Member
Posts :1701

Website Member
2020-02-19 - 10:56:55 send message to rupicola

Na zoveel jaren al dan niet breed gepubliceerde negatieve ervaringen en schandalen die steeds maar weer samenhangen met Dennis papegaaien blijkt dat ze nog steeds voldoende klanten hebben! Hoe verzin je dat?


henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2020-02-19 - 12:04:40 send message to henkdelaat

Als je willens en wetens op zo'n grote schaal papieren vervalst dan fraudeer je toch daar staat toch een veel hogere straf op misschien is dit al jaren aan de gang dan valt dit toch onder criminaliteit.Sam&dave
Website Member
Posts :211

Website Member
2020-02-19 - 12:51:09 send message to Sam&dave

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Dat is vrij simpel en de informatie komt uit meerdere bronnen. Hij heeft een vooruitgeschoven post (een bekend adverteerder uit Den Haag) die voor hem vogels inkoopt bij kwekers. Bij een kweker wordt deze vooruitgeschoven post niet als een handelaar herkent en dus krijgt Dennis zijn vogels via deze tussenpersoon. Vervolgens zet hij zijn (geverfde) vogels af in het buitenland waar zijn reputatie niet bekend is. De grijze roodstaarten die hij via zijn postbusmaatschappijtje BIRDEXPORT & WHOLESALE uit Landsmeer te koop aanbiedt worden niet vanuit Nederland 'verscheept'maar vanuit Zuid Afrika waar hij een kwekerij heeft. Dus iemand uit India, Taiwan of Vietnam wilt 50 grijze roodstaarten hebben, dan komt die vraag binnen in Landsmeer, wordt uitgezet naar de kwekerij in Afrika (ook Portugal wordt door bronnen genoemd) en vandaar uit worden de vogels verzonden. Echt uitkijken geblazen met deze handelaar!


henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2020-02-19 - 17:24:11 send message to henkdelaat

Dat er nog verkoop site's zijn waar hij gewoon kan blijven adverteren ook bij onze naaste buren.


vogeltje1000
Website Member
Posts :307

Website Member
2020-02-19 - 18:31:18 send message to vogeltje1000

quote
Dat is vrij simpel en de informatie komt uit meerdere bronnen. Hij heeft een vooruitgeschoven post (een bekend adverteerder uit Den Haag) die voor hem vogels inkoopt bij kwekers. Bij een kweker wordt deze vooruitgeschoven post niet als een handelaar herkent en dus krijgt Dennis zijn vogels via deze tussenpersoon. Vervolgens zet hij zijn (geverfde) vogels af in het buitenland waar zijn reputatie niet bekend is. De grijze roodstaarten die hij via zijn postbusmaatschappijtje BIRDEXPORT & WHOLESALE uit Landsmeer te koop aanbiedt worden niet vanuit Nederland 'verscheept'maar vanuit Zuid Afrika waar hij een kwekerij heeft. Dus iemand uit India, Taiwan of Vietnam wilt 50 grijze roodstaarten hebben, dan komt die vraag binnen in Landsmeer, wordt uitgezet naar de kwekerij in Afrika (ook Portugal wordt door bronnen genoemd) en vandaar uit worden de vogels verzonden. Echt uitkijken geblazen met deze handelaar!Bullshit dit: Ik verkoop vogels aan hem netjes met overdracht papieren en betaling over de bank. Komt zijn afspraken altijd na. Kunnen andere inkopers nog een puntje aan zuigen. In iedere geval niet dat gezeik als je met je vogels komt; ik heb niet genoeg geld vandaag kan je volgende week de rest op komen halen enz.
Poster van dit bullshit verhaal doet er goed aan om op facebook te kijken bij Stop de world parrot trust.ivm met zijn bewering over de grijze roodstaarten.


Sam&dave
Website Member
Posts :211

Website Member
2020-02-19 - 22:23:42 send message to Sam&dave

Ach toen meneer een aantal jaren geleden voor de jaarlijkse opendag aanklopte om wat grijze roodstaart babies voor Den Ilp te hebben kregen we dit uit eerste hand te horen. Of zoonlief schepte er over op, of sprak de waarheid. Hij koopt inderdaad ook on Nederland vogels op. Die geverfde ara's kwamen ook hier uit nakweek. Maar de zwartkop caiques haalt hij weer uit Portugal. Ook opgetekend uit eigen mond. Bullshit of niet, je vriend Dennis staat voor de rechter en niet omdat hij zo'n lieverdje is.


henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2020-02-20 - 14:01:10 send message to henkdelaat

vogeltje 1000 schrijft:

In iedere geval niet dat gezeik als je met je vogels komt.

Nou dan is hij veel verandert want ik heb vroeger ook veel Grijze Roodstaartjes aan hem geleverd waarvoor we een vaste prijs hadden afgesproken.

Zijn zoon haalde ze bij mij thuis op en keek ze goed na voordat hij ze meenam en gelijk betaalde.

Maar na jaren begon het gezeik van zijn kant wel.

Plotseling hadden mijn Grijze Roodstaartjes nestpoten en er mankeerde van alles aan maar hij wilde ze wel hebben tegen een lagere prijs.

Heb hem toen het één en ander eventjes in duidelijke taal verteld wat hij volgens mijn kon en dat hij of een ander in zijn naam nooit meer één vogel van mij kon overnemen.

Zo ga je niet met mensen om zoals dat daar gebeurd.jason
Website Member
Posts :25

Website Member
2020-03-18 - 19:42:23 send message to jason

jammer genoeg is het gedrag van de handelaren aan het veranderen ,gelukkig zyn er nog zeer eerlyke ,maar denk dat vooral jongere alleen maar kortzichtig handelen en alleen geld verdienen belangryk , of ze daar mensen in het diepste treffen is niet belangryk,ikzelf molluken kaketoe gekocht by handelaar besmet met dodelyke virus, maar die vind dat gewoonste zaak ,zou niet mogen,is niet menselyk ,maar op langere duur gaan ze zelf de dupe zyn,slechtste reclame voor hem die er maar kan zyn maar ondertusen veel mensen in verdriet steken,gelukkig nog eerlyke mensen koop daar verder aan en laat oneerlyke links liggen


Esselink
Website Member
Posts :78

Website Member
2020-03-19 - 07:01:29 send message to Esselink

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nou Jason jouw verhaal heeft die handelaar waar jij de kaketoe hebt gekocht in ieder geval klandizie gekost. Hij had een koppel amazones te koop waar ik wel belang bij had maar gezien jouw ervaring heb ik het niet aangedurfd om ze te kopen. Ik verwacht wel enige garantie bij zo'n dure aankoop.Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactieEr zijn in totaal 117 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede