Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Ok, het tuigje is er maar nu..?? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Ok, het tuigje is er maar nu..??
Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2005-01-21 - 00:43:19 send message to Chica

Hallo Allemaal
Ik kreeg van iemand een adres van een winkel die papegaaien verkocht, de naam wist ze niet meer maar wel waar hij zat. Een winkel in Den Haag, ik had eigenlijk geen zin om weer 3 weken op een tuigje te wachten dus besloot vandaag naar Den Haag te rijden....wat zie ik tot mijn grote schrik..De**is papegaaien. Maarja...na 70 km reizen en 2 uur in de file heb ik mijn princiepe even aan de kant gezet (ik weet het...slap, laf, lui etc..) en toch maar een tuigje daar gehaald. Ook even een snelle blik op de vogels achterin de winkel en ik wist direct waarom ik niet meer naar de andere zaak in Den Ilp kwam. De vogels waren er erg lelijk, dof, bang, open ringen aan de poten, en het totaalplaatje was gewoon belabberdsad :( Maja, ik heb een tuigje en wil met chica naar buiten, kan een edel de buitentemperatuur van nu verdragen? Ze zit al goed in de veren en heeft al vaak in het winterzonnetje in de tuin op haar boom gespeeld. Nu wil ik haar meenemen als ik de hond uitlaat etc..kan dat? Ik bedoel natuurlijk wel in normale omstandigheden, geen plensbuien zoals vandaag en geen -10 graden vorst. Het lijkt me voor chica erg fijn om mee naar buiten te gaan en lekker frisse lucht halen. Ik las de topic waarin erwin uitlegt dat hij met zijn vogels naar buiten gaat (los!! hoe durft ie het aan...moet er niet aan denken) en dat zijn vogels het idd erg fijn vinden, wie kan me info geven over wanneer en hoelang etc ik chica mee kan nemen naar buiten? Hawkeye? wink ;)wink ;)
Groetjes, Ron


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-21 - 10:30:03 send message to Hawkeye_NL

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Chika,

Leuke en goede vraag! Ik denk dat veel mensen met deze vraag rondlopen wink ;)

Mijn vogels mogen (om de beurt) met mij mee als ik naar buiten ga indien het weer dit toelaat. Dat wil zeggen dat het idd niet regent, sneeuwt of hageld maar ook dat het niet hard moet waaien. Vooral de wind kan je vogel behoorlijk parten spelen. Is het lekker rustig winter weer en je zet ze ook al lekker in de tuin dan kan je ze net zo goed meenemen. Het verschil voor de vogel is er dan niet meer. Dus wat mij betreft heel veel plezier met het uitlaten van je vogel en de hond.

En ja, ik laat mijn vogels nog steed lekker los meegaan. Ik kan je angst wel begrijpen maar houd er zelf ook niet van aangelijnt te zijn. Zelfs niet met een mooi tuigje shocked 8O

Erwin


HOBBYKWEKERIJ
Website Member
Posts :71

Website Member
2005-01-21 - 13:35:20 send message to HOBBYKWEKERIJ

beste

ik ben totaal tegen een tuigje omdat een vaogel geen hond is of kat en dan nog bij een kat.
Ik ben gespecializeerd in het handtam maken van kromsnavels en genoeg training aandacht en oefening en vooral vertrouwen tussen je vogel en het moet lukken...
Ik maak vogels tam van klein tot groot voor CLOWNS, DIERENTUINEN , PAPEGAAIENSHOWS
KIJK IS OP DE SITE WWW.HANDTAMMEKROMSNAVELS.BE

GROETEN ARGO


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-01-21 - 13:53:18 send message to Dennis Fr.

hallo argo

1 cursus gehad en je bent specialistlaugh :D.
anderen doen het al jarenlang en zijn nog niet eens specialist.
en je kunt wel roepen van tuigje moet niet is voor een hond.dit maken de mensen altijd zelf nog wel uit of ze een tuigje willen gebruiken of nietwink ;)

Groeten Dennis


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-21 - 14:29:14 send message to natasja

leuk dat je de moeite neemt iemand door te verwijzen naar een website .. jammer alleen dat dat je eigen website is en dat er voor de vraag ook geen enkele relevante informatie op te vinden is ..
maar laten we eerlijk wezen .. reklame is nooit weg he


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-21 - 14:58:40 send message to Hawkeye_NL

Ik had een redelijk vertrouwen in ARGO! de zanger die zieke kinderen helpt hun wens te vervullen. Ik begin een redelijk wantrouwen te krijgen als diezelfde persoon nu na een stage van 3 maanden claimt "specialist" te zijn. Daarnaast is de reclame op de voorpagina onwaar.
quote
Uniek en Exclusief voor de Benelux - opvang tijden uw vakantie van papegaai of parkietje

Er zijn veel meer mensen die dit aanbieden.

Misschien een stukje belangen verstrengeling inmiddels?

Erwin


Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2005-01-21 - 15:07:53 send message to Chica

Leuk Argo.....maar ik schiet er geen flikker mee op met zulke reply's, is de reply wel serious of idd alleen een lekkere gratis reclame?
Lijkt mij het laatste geval want ik vind niks van relevante info...wat kan mij het schelen dat jij een papegaai op een brommertje of fietsje laat rijden verkleed als clown. Misschien leer ik chica wel fietsen, kan ze los mee naast mij mee fietsen razz :pshocked 8O
Hawkeye, ik vind het erg mooi dat jij je vogels los mee durft te nemen...maar hoe weet je wanneer de vogel zo'n sterke band met jou heeft dat ie klaar is om los mee te gaan? Mijn band met chica is erg goed, ze volgt me overal en ik ben duidelijk degene in het huishouden de ze als "maatje" ziet, toch durf ik haar nu nog niet zonder tuigje en zonder kortgewiekt te zijn niet los mee te nemen. Zijn jou vogels trouwens gewiekt of id? Ik zou het erg op prijs stellen als je me meer info over het uitlaten van de vogels kan geven, helaas wonen we nogal ver van elkaar anders had ik zeker op je eerdere aanbod om langs te komen ingegaan! Ik hoor wel van je denk ik, tot die tijd toch maar een tuigje. happy :)
Bedankt allemaal (nou ja..bijna allemaal laugh :D) voor jullie reply's!!
Groetjes , Ron


Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2005-01-21 - 15:44:37 send message to Chica

Ik nog even, Wat is er trouwens tegen een tuigje bij bv alleen het uitlaten?? Thuis krijgt ze nooit een tuigje om, ze is zo vrij als een vogeltje de hele dag en avond op haar speel\leefboom. Het is dus niet zo dat het tuigje voor andere doeleinden gebruikt gaat worden, ik weet van mensen die ze zelfs binnenshuis gebruiken om het vliegen te voorkomen etc, daar ben ik dus wel een fel tegenstander van!!angry
Ik weet dat een tuigje niet natuurlijk is voor een vogel maar zo is een aquarium ook niet natuurlijk voor vissen en is een buitenvoilere van 15 mtr ook niet natuurlijk voor vogels...ik bedoel te zeggen dat het natuurlijk allemaal erg betrekkelijk is??? Zijn er structuele bezwaren tegen een tuigje omdat ze schade aan het welzijn van de vogel toebrengt op welke manier dan ook??
Een papegaai zou het verstand van een 3 jarige peuter kunnen hebben...maar zetten we peuters ook niet in een tuigje of in een box om die te beschermen tegen zichzelf, mijn kind heeft er volgens mij geen schade aan overgehouden voor ik kan bepalen. happy :) Maar even serious..wat zijn de grootste bezwaren tegen een tuigje als je een vogel mee naar buiten wil nemen en de vogel is niet gewiekt, komt langs risico volle locaties, kan niet gericht vliegen (is bezig te leren sturen, opstijgen daarentegen lukt al aardig)
Ik zie mezelf namelijk al de sloot in gaan om chica daaruit te vissen of ergens boven in een boom te moeten klauteren om haar terug te krijgen.
Nu zijn dat niet eens de meest bezwaarlijke situaties voor mij want dat doe je gewoon als het zou moeten, maar in het verkeer en op drukke plaatsen (er word bij ons op nog geen 50 mtr afstand een ziekenhuis gebouwd en het hijen etc geeft mischien toch wel erg harde geluiden waarvan chica KAN schrikken), Kortom..een tuigje is nu toch wel gerechtvaardigt in deze omstandigheden? In de toekomst kan ze altijd nog zonder tuigje mee.
Pfff....wat een verhaal weer, starte met de bedoeling een korte vraag voor te leggen happy :)happy :)
Groetjes, Ron


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-21 - 16:08:13 send message to natasja

ahh Ron , je hoeft echt je keuze niet te gaan verdedigen hoor of de redenen te geven , lekker laten l*llen , ik zou net als jij ook mijn Kiek niet los mee durven te nemen .

Ik denk altijd maar zo het blijven dieren en zowel mens als dier kunnen schrikken en daar een vreemde beweging bij maken , mijn dochtertjes hebben ook altijd een handje moeten geven bij het oversteken etc. beter te voorzichtig als een klein beetje laks vind ik wink ;)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-01-21 - 17:30:31 send message to Hawkeye_NL

Chika, je mag mij best even bellen. Ik leg het graag uit.
En nee, er is zover ik weet geen bezwaar tegen het beschermen van je vogel door gebruik te maken van een tuigje. Ik hoef het niet te gebruiken en doe het daarom niet. Als ik een vogel zou hebben die ondanks een keer wieken toch niet vertrouwd zou zijn in het verkeer dan zou ik het ook overwegen. Ik heb wel vogels die gewiekt zijn maar er is er geen die niet kan vliegen behalve Coco omdat die is geleewiekt door de vorige eigenaar.

Erwin


Elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-01-21 - 18:23:22 send message to Elfje

Hoi Ron,
Als je je papegaai nu aan dat tuigje laat wennen heb je er een hoop plezier van hoor. Zowiezo is het veiliger stel dat je vogel op je schouder mee gaat en hij schrikt en vliegt weg? nee moet er niet aan denken. Heb je al geprobeert het tuigje om te krijgen wink ;) want dat is meestal het grootste gevecht.



Chica
Website Member
Posts :111

Website Member
2005-01-21 - 19:54:13 send message to Chica

Hoi
Ik heb het tuigje gister gekocht en direct uitgeprobeerd natuurlijk happy :) Het is even weten hoe je het zo snel mogelijk kunt doen en als dat lukt is het eigenlijk kinderspel om het bij Chica aan te krijgen. Ze gaat natuurlijk wel direct aan de slotjes bijten etc maar dat is direct voorbij toen ik met haar buiten was vanmiddag. Ze vond het schitterend!! Ik zag haar gewoon genieten happy :)
Een aanrader voor iedereen, als je er toe in staat bent doe het dan!! wacht geen dag en ga!happy :)happy :)
Voldane groetjes van Chica en Ron laugh :D


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-01-21 - 20:23:59 send message to Lennart

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-01-21 - 20:24:55 send message to Lennart

Hallo Ron,

Waarom loop je je zo te verdedigen? Als jij een tuigje wil gebruiken voor jouw Chica dan doe je dat toch! Ook ik gun mijn jonge Yarik alle vreugde en vrijheid maar ik moet er niet aan denken dat ik maar enig risico zou willen/moeten lopen om hem kwijt te raken...om wat voor reden ook. En als je net als Peter zoveel vertrouwen hebt gekregen in je vogel zou het idd op een gegeven moment best wel zonder tuigje kunnen. Maar zo lang jij daar niet van overtuigd bent ben je volgens mij uitstekend bezig!
Groetjes, Lennart wink ;)


Swaas
Website Member
Posts :465

Website Member
2005-01-21 - 21:58:30 send message to Swaas

Noke gaat ook mee aan het tuigje, ze vind het héél prettig, en weet ondertussen al als ik haar blauwe tuigje uithaal dat we gaan wandelen.
Als ik haar ooit los wil laten MOET ze de omgeving goed leren kennen en dan niet alleen OP de grond maar ook hoger, vandaar dat ze binnenkort hoger gaat vliegen met een lange uitrol lijn van de hondjes, zodat die terug oprolt als ze naar beneden komt en er niet in verstrikt raakt.
Ze weet ondertussen al goed dat ze kan vliegen tot op een bepaalde hoogte en als ze in cirkels vliegt dat ze kan doorvliegen zolang ze zin heeft.
Het is een goede leerlinge en ze leert graag bij, zolang dat we maar samen zijn, ook in huis mag ze rondvliegen, de kamers waar ze niet mag komen heb ik lintengordijnen gehangen, kunnen de hondjes nog van de ene kamer in de andere, en in de veranda, die ze helemaal voor zichzelf heeft samen met Thibeau, staan nu 2 grote klimspeelbomen en een klimtoren boven op haar kooi, alles behangen met belletjes, touwtjes, kartonnen knauwdoosjes en allerhande speelgoed, de snoepjes zijn voor uit het vuistjelaugh :Dlaugh :D
Vandaag zijn de ramen beplakt met grote smilie's de gordijnen zijn eraf en om te voorkomen dat zowel de gaaien als de wilde vogels buiten zich te pletter vliegen tegen de grote ramen.
Ikzelf sta dan ook volledig achter het tuigje, als ik zie hoe gelukkig mijn "kind" is als de wind onder de vleugels slaat en ze opstijgt.....haar lange staart elegant zwaaiend door de lucht, natuurlijk is het nu nog beperkt, maar (hopelijk) over enkele maanden kan ik jullie met trots foto's laten zien van mijn "schat" in al haar "vrije" glorie.


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-01-21 - 22:59:03 send message to Daniel

Ron, ik kan me voorstellen dat je de risico's wil beperken en zolang de vogel er alleen profijt van heeft happy :)



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 248 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede