Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > mag je dit zien als uitdaging Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : mag je dit zien als uitdaging
piet witteman
Website Member
Posts :258

Website Member
2005-01-24 - 22:34:08 send message to piet witteman

ik was aan het surfen op marktplaats en kwam deze advertentie tegen
mag je dit zien als uitdaging???????sad :(sad :(
als de vogel bij de verkeerde terecht komt, wat dan???
angryangryangryangryangry
------------------------------------------------
Aangeboden: Uitdaging! Je eigen agapornis zelf voeden / handtam maken!
Prijs: € 25,00
Beschrijving: Dat is een uitdaging voor jarenlang plezier!

Je eigen lieve agapornis voeden en handtam maken! Geen gezeur meer: hoe kom ik aan al die spullen en hoe doe ik dat! Alles krijg je erbij!

Ik heb weer een prachtige, heel mooie en lieve baby-agapornis.
Deze keer helaas maar één. Deze is van het soort 'agapornis rosei collis' (=perzikkop dwergpapegaai).
Het is de kleurmutatie: olijfgroen.

De foto is van een wildkleur, maar zo kun je je er toch je een voorstelling maken hoe hij straks als volwassen vogel ongeveer uitziet.
Hij is nu 4 weken oud.
Wanneer je hem nu zelf gaat voeden met speciale pap, dan wordt hij super tam en heel erg lief! Een gigantische knuffel!

Je krijgt van mij een handleiding, een spuitje, pap en persoonlijk advies.
Dus kun je direct aan de slag! Ontzettend leuk om zelf te doen!

Je kunt me het beste bellen!


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2005-01-24 - 22:46:40 send message to Daniel

shocked 8O


aws
Website Member
Posts :102

Website Member
2005-01-24 - 22:51:04 send message to aws

Eigenlijk word ik hier niet goed van, zitten we nu hele dagen de marktplaats af te struinen op zulk soort dingen. Ondertussen zullen alle bezoekers van deze site best wel weten dat ze hier niet moeten intrappen, dus waarom continu een nieuwe topic erover starten.

Ik zal het ook nooit goed praten maar het gaat het ene oog in en de andere uit.

Dat soort mensen, die voor een duppie op de eerste rang willen zitten, of die er zelfs enge ziektes bij willen halen, om wat gratis te krijgen, zullen altijd blijven bestaan.


DE MOTOR
Website Member
Posts :138

Website Member
2005-01-24 - 23:19:38 send message to DE MOTOR

Ja van deze reactie zie je er veel op martplaats. De mensen die dit doen zijn geen liefhebbers van vogels maar doe dit puur om $$$$. Nee maar nu verkopen ze jonge vogels die met de hand gevoed moeten worden. En die zullen meestal aan mensen verkocht worden die helemaal geen verstand hebben van het opvoeren van vogels. Dit veroorzaakt veel leed zowel voor mens als dier!! En dat alleen voor die paar rotcenten. Als u tamme vogels wil verkopen doe dit dan als ze net zelfstandig zijn. Dat is mijn mening.

Groetn oet twente

wink ;)Mark


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2005-01-25 - 07:39:35 send message to goffini

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

user wiped their message


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-25 - 17:54:56 send message to Pattie

Ik heb laatst in een topic gevraagt, met foto, wat er met de vogel aan de hand zou kunnen zijn.

Toen kreeg ik me toch een commentaar omdat ik iets fout had gedaan en het toch rechtsreeks aan de eigenaar moest vragen.. Grotendeels was dit waarschijnlijk omdat de foto van vogelarena af kwam en degene die hier zo op reageerde een pluspuntje wilde hebben van de adverteerder maar dat doet er verder niet toe..

Waarom mag dit wel, zelfs met alle tekst erbij..? en waarom word hier niet zo gereageerd als op mij topic..?? omdat deze van marktplaats komt..? Ik hoop dat iemand me het duidelijk kan vertelln..!

Groetjes Patricia


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-25 - 17:57:50 send message to Pattie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

En ik wil ook nog graag weten wie er allemaal zn geld verdient met het verkopen van vogels die 20 euro kosten..? of komen we dichter in de buurt als we 20 euro bij de jonge vogels moeten leggen..?


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-25 - 18:02:24 send message to Pattie

en als de vogel bij de verkeerde terechtkomt gaat hij dood.. van je fouten moet je leren, de volgende keer gaat het voeren vast beter.. Of gaan bij jullie, de ervaren kwekers onder ons, nooit vogels dood..??


blg
Oud Lid
Posts :1027

Oud Lid
2005-01-25 - 18:51:35 send message to blg

In deze topic gaat het "voor de zoveelste keer" over is het verantwoord vogels zo jong te verkopen, een vraag in het algemeen.
Pattie jouw vraag was wat mankeert DEZE vogel, dat is dus een verschil, zelf had ik er geen probleem mee de eigenaar had er immers zelf de foto bij gezet.



piet witteman
Website Member
Posts :258

Website Member
2005-01-25 - 20:19:27 send message to piet witteman

Dit bericht is 9 keer gewijzigd

Ik zag deze advertentie en was verbaast dat er nog steeds "kwekers" zijn die zulke jonge vogels verkopen. Ik maak mij zorgen om het vogeltje
Ben bang dat het bij onervaren mensen terecht komt. Natuutlijk gaat er bij mij ook weleens een vogel dood. Maar mijn jonge vogels verkoop ik pas als ze zelfstandig eten, eerder niet.
Om te zeggen;
quote
en als de vogel bij de verkeerde terechtkomt gaat hij dood.. van je fouten moet je leren, de volgende keer gaat het voeren vast beter..

Ik zou het voeren van zulke jonge vogels liever willen leren van een ervaren kweker, iemand met veel ervaring in het met de hand groot brengen van jonge vogels.

even een foto erbij om de discussie niet te zwaar te maken
Die hebben we al gehad en is mijn bedoeling ook niet
( help hoe plaats je een foto ga even op zoek naar de goede topic)happy :)happy :)

Groetjes
Piet


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-01-25 - 22:11:42 send message to thuis

Persoonlijk heb ik toch een andere mening. Uit deze advertentie komt toch ook veel verantwoordelijkheid naar boven: juiste voeding, juiste materialen EN begeleiding of advies.... Heel wat beter dan mensen die jonge vogels snel doorstoten zonder zich verder druk te maken hoe deze dieren verder verzorgd moeten gaan worden.
Ik begrijp heel goed dat het beter is als vogels bij ervaren kwekers blijven tot ze zelfstandig zijn maar.... aan de andere kant als er nooit geen nieuwe mensen zijn die kennis maken met deze hobby en leren met jonge vogels om te gaan.... hoe moet dat dan over ??? jaren als ervaren kwekers overlijden of stoppen ? Ik denk dat het juist goed is als mensen serieus en met de juiste begeleiding liefde voor dieren wordt bij gebracht en wat is nou mooier dan een jong dier.... Oké het belang van het dier staat altijd voorop maar toch... we moeten het allemaal leren in de praktijk anders behoren straks kwekers en ervaren vogelhouders tot het verleden. Er zullen beslist mensen zijn die het absoluut niet met mij eens zijn, dat hoeft ook niet want anders zou het maar een saaie boel zijn maar laat iedereen wel in zijn/haar waarde.


johanm
Website Member
Posts :179

Website Member
2005-01-26 - 02:14:07 send message to johanm

Als je de essentiële regels qua voeding en hygiëne in acht neemt is het een makkie om een vogel met de hand groot te brengen, tenminst tot op het moment waarop ze gaan vliegen. Voorwaarde is uiteraard wel dat je er voldoende tijd voor hebt. Feit is dat als ze stilaan zelfstandig worden de vier of vijf vaste voedingen per dag die nog geen minuut per vogel per keer kosten vervangen worden door een proces van vijf à zes minimale voedingen per dag, gewoon om zeker te zijn dat ze genoeg binnenkrijgen. Veel kwekers zijn dan geneigd om de vogels weg te doen, ze zien er volwassen uit (volledig in de veren) en ze eten al heel wat zaad. Een ander feit is dat als je een vogel op die leeftijd doorgeeft aan iemand die er absoluut geen verstand van heeft dat voor beiden een lijdensweg wordt. De vogel krijgt niet genoeg te eten naar binnen en de nieuwe eigenaar begrijpt niet waarom een vogel die duidelijk zaad of pellets eet maar blijft zeuren. Het is een gemakkelijkheidsoplossing die twee à drie weken tijdswinst oplevert maar uiteindelijk voor niemand (tenminste voor de vogel en de nieuwe eigenaar) bevredigend is. Nog een kleine opmerking. In veel artikels over kweken of handopfok lees je over "leergeld betalen" als het gaat over iets nieuws leren. Uiteindelijk is het in die gevallen altijd de vogel die betaalt.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-01-26 - 07:51:30 send message to natasja

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
pattie:Grotendeels was dit waarschijnlijk omdat de foto van vogelarena af kwam en degene die hier zo op reageerde een pluspuntje wilde hebben van de adverteerder maar dat doet er verder niet toe..



ik ken die adverteerder niet eens , dus als je in het vervolg met commentaar over mij komt zorg dan dat je op z'n minst de feiten hebt , lezen kan een hoop verduidelijken hoor en als je iets tegen mij persoonlijk hebt doe het dan even via een prive berichtje , ik heb weinig zin om in topics die er niets mee te maken hebben telkens terug te komen op jouw verhaal .


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-26 - 09:02:28 send message to ParkietenPeter

Jongens, meisjes, laugh :D

Mag deze discussie zich beperken tot:
http://www.vogelarena.com/forum/forum_read.php?id=1669

Een onderwerp dat trouwens al gesloten is door de moderator. Laat het alsjeblieft hierbij.sad :(

En Pattie,

voorzover er niet al antwoord gegegven is, wil ik het wel samenvatten;
In de vorige advertentie kwam je met een foto waardoor een verkoper in verlegenheid gebracht kan worden. Aan de vogel kun je uiteindelijk de eigenaar gaan herkennen. In dit topis zijn alle namen verwijderd. Hier gaat het ook om de algemeenheid en iet over een specifieke vogel.

Iets anders zou het natuurlijk zijn als de eigenaar met de foto instemde. Om zo informatie in te winnen over hoe ermee om te gaan.

Het heeft dus geen zin om oude koeien uit de slott te halen. De moderator heeft besloten om het vorige topic te sluiten omdat er al alles over gezegds was.

We gaan weer verder met de vogels.wink ;) Niet boos worden he?wink ;)


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-26 - 09:04:30 send message to ParkietenPeter

Overigens, gaat dit topic erover of je agaporniden met 4-5 eweken weg moet halen en ze aan 'onervarenen' mee moet geven.

Mijn uitgesproken mening; NEE.

Oke, je mag niet iedereen onervaren noemen, weet ik, maar de iegen oduers hebben nog altijd meer ervaring (zouden ze in ieder geval moeten hebben, Nood breekt wet) Maar zo, NEE!

Peter


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-01-26 - 10:19:53 send message to Pattie

gelukkig heb iedereen een eigen mening.. en natasja , dat stukje ging niet echt over jou hoor..! was meer in het algemeen.. sorry als het verkeerd op je overkwam..



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 157 bezoekers op de site, waarvan 9 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede