Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > luchtpijpmijt Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



R.a.rook
Website Member
Posts :29

Website Member
2007-05-15 - 23:44:16 send message to R.a.rook

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.

casette niet verkrijgbaar..
strips....dacht het niet, maar dat zou ik even na kunnen kijken.






meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-05-16 - 07:03:48 send message to meyer

quote
Hallo Meyer,
bedoel je met de Vapona strip de Vapona cassette?
Voor zover ik weet zijn die uit de handel en niet meer verkrijgbaar
Of zijn ze nu weer wel te koop? Zo ja, waar?.



Dit zijn inderdaad de Vapona cassette's.
Zoals ik al schreef zijn deze uit de handel geweest,maar zijn nu aangepast en zijn weer te koop en dit al weer enkele jaren.

Groeten Meyerwink ;)


Fam. LIEVENS
Geroyeerd
Posts :24

Geroyeerd
2007-05-16 - 11:46:50 send message to Fam. LIEVENS

quote
Anti luchtpijp mijt van bogena vindt ik prima werken, er zit ivermectine in. Dat dood voor zo ver ik weet bijna alle soorten parasieten.



Ivermectine doet meer dan parasieten doden.


quote
Wie heeft er nog nooit gehoord van macrocyclische lactonen...?
Diegenen die al enigszins twijfelden, hebben niet helemaal ongelijk gehad.
Het is al vaker gezegd en herhaald :
Wonderen uit flesjes en potjes bestaan niet.

----------------------------------------------------------------------------------------------
(fragment)

Macrocyclische lactonen

De macrocyclische lactonen worden onderverdeeld in twee groepen. Abamectine, ivermectine, doramectine, eprimectine en selamectine behoren tot de groep van de avermectines.
Moxidectine behoort tot de groep van de milbecynes.
Macrocyclische lactonen bezitten een breed spectrum met activiteit tegen nematoden, insecten en acariden. De eigenschappen van deze groep werden reeds eerder besproken (zie Geneesmiddelen voor transdermaal gebruik met antiparasitaire substanties actief tegen tegen ecto- en endoparasieten).
De langzame absorptie van het actief bestanddeel leidt tot een langdurige aanwezigheid ervan ter hoogte van de injectieplaats.

In sommige Europese landen wordt melding gemaakt van resistentie van bepaalde parasieten zoals bijvoorbeeld Haemonchus contortus tegen deze stoffen..
Er wordt aan herinnerd dat het gebruik van deze stoffen bij dieren die niet als doeldier in de bijsluiter werden opgegeven belangrijke risico's inhoudt. Er dient eveneens te worden herinnerd aan het risico voor het milieu wanneer deze substanties met de uitwerpselen worden uitgescheiden.
Dit geldt ook voor de pour-on vormen.

(einde fragment)
Bron : [url]http://www.bcfi-vet.be/nl/texts/NAPOOOL1CL2o.lasso[/url]
----------------------------------------------------------------------------------------------


Het aanwenden van deze chemische stoffen leidt op termijn uiteindelijk tot [U]onomkeerbare verzwakking en degeneratie van de soort, en tegelijk tot resistentieverhoging van protozoaire, en dus ziekteverwekkende kiemen. En dan zwijgen we nog over alle "kleine" neveneffecten bij gebruik van deze chemische verbindingen, zoals de directe risico's voor het milieu.[/U]




Dit bericht is door moderator ParkietenPeter aangepast

Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2007-05-16 - 12:23:49 send message to Karel

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote

Het aanwenden van deze chemische stoffen leidt op termijn uiteindelijk tot onomkeerbare verzwakking en degeneratie van de soort, en tegelijk tot resistentieverhoging van protozoaire, en dus ziekteverwekkende kiemen.


Het is duidelijk hoe je over het gebruik van chemische middelen denkt, maar wat is in dit geval dan jouw oplossing voor het luchtmijtprobleem?


Fam. LIEVENS
Geroyeerd
Posts :24

Geroyeerd
2007-05-16 - 14:29:40 send message to Fam. LIEVENS

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Antwoord : Gouldamadines worden luchtpijpmijtgevoelig als gevolg van kortzichtig ingrijpen door mensenhanden en verkeerd fokken. Wonderoplossingen bestaan niet. Kweek gouldamadines elke generatie sterker tot luchtpijpmijt geen kans meer krijgt.

Kweken bijna 30 jaar gespecialiseerd natuurbroed elk jaar +- 150 gouldamadines, elk jaar met mechanismen van hoge spontane selectiedruk.

Sinds meer dan 20 jaar geen luchtpijpmijt meer.
Evenmin kaalkoppen of andere degeneratiekenmerken.



Dit bericht is door moderator ParkietenPeter aangepast

kaapsen
Website Member
Posts :213

Website Member
2007-05-16 - 17:26:44 send message to kaapsen

Dag Meyer,ik gebruikte ze vroeger ook altijd,ik zou graag van je vernemen onder welke noemer ze nu dan verkocht worden ,want hier waren ze tot voor kort iid geval niet te koop,bvd.

Gr kees.


kaapsen
Website Member
Posts :213

Website Member
2007-05-16 - 17:29:09 send message to kaapsen

Dag Meyer een verlate ps,ook graag de naam waar je ze nu koopt,vroeger kocht ik ze altijd bij de drogist,ws nu ook nog,maar even voor de zekerheid toch maar aan je gevraagd,nogmaals bvd.

Gr Kees.


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-05-16 - 19:23:29 send message to meyer

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik kan ze hier gewoon kopen bij een dierenspeciaalzaak onder de naam Vaponacassette,maar niet ieder zaak is nu eenmaal het zelfde. Als er geen vraag naar is worden ze waarschijnlijk ook niet in de voorraad opgenomen.

Ik kwam volgend stukje nog tegen op internet.

Nogmaals Vapona
Na mijn persoonlijke herinneringen aan de Vaponastrip in het vorige nummer, zulks naar aanleiding van een respectabele Voekser op Internet, wordt het tijd voor enige gedegen informatie over dit ooit zo populaire product. Daarin voorzag de heer W.A. (Bill) van Tongeren uit het Engelse Herne Bay. Per e-mail liet hij ons het volgende weten: Vapona is strikt genomen een organo-fosfaat en hoewel het twee chlooratomen bevat - vandaar de naam dichloorvos - behoort het niet tot de klasse van de hardnekkige chloorkoolwaterstoffen. Het product werd in de jaren vijftig ontdekt als een bestrijdingsmiddel in de land- en tuinbouw (Ciba-Shell-Bayer), maar maakte nooit veel voortgang omdat de stof erg vluchtig was en dus onbestendig in de vrije natuur. Maar deze eigenschap werd ten voordele benut in bijv. graansilo's en als een huishoudelijk spuitmiddel. De werking van de Vaponastrip was gebaseerd op het principe van een langzame en beheerste afgifte van de werkzame stof in de atmosfeer om aldus muggen en diptera (tweevleugelige insecten) te doden in huizen, winkels en restaurants, etc. Maar in de praktijk ontstonden problemen: In een slecht geventileerde omgeving werden soms hoge concentraties aangetoond (leidend tot misselijkheid), terwijl omgekeerd in een tochtige omgeving het vereiste minimumniveau niet werd bereikt. Bovendien was Vapona ook dodelijk voor nuttige insecten zoals bijen en dit droeg bij aan het uiteindelijk uit de markt nemen. Niettemin was de Vaponastrip een typisch 'cool' en zakelijk Shell-product. Zo was er in Frankrijk een, minder effectief, kunstmatig Vapona 'bloemenmandje' op de markt, waar de Franse huisvrouw tuk op was. En nu kreunt Vapona dus dankzij de Vroege-Vogelsretoriek onder het grafschrift 'vergif', ondanks de wel erg drastische Zweedse jonge-hondenproef. Maar diezelfde honden hadden misschien overeenkomstige hoeveelheden vet 'junkfood', suikerzoet, zout of alcohol ook nauwelijks overleefd! P.S. uit Nederland: Het merk Vapona, nu eigendom van Sara Lee, bestaat nog steeds (of opnieuw) en overkoepelt een reeks huishoudelijke insecticiden. De Vaponastrip heet nu Vaponacassette en de werkzame stof is dezelfde als voorheen. Gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, op het bovenste schap, buiten bereik van kinderen, dat wel.


Groeten Meyerwink ;)


kaapsen
Website Member
Posts :213

Website Member
2007-05-16 - 19:36:10 send message to kaapsen

Bedankt,ik ga maar weer eens de winkels kijken.

Gr Kees


Fonje
Website Member
Posts :439

Website Member
2007-05-16 - 22:12:38 send message to Fonje

Vaponacasettes en andere strips hebben totaal geen effect op mijten. Heb dat vroeger ook geprobeerd. Er is maar één middel effectief en dat is Ivermectine.


Fam. LIEVENS
Geroyeerd
Posts :24

Geroyeerd
2007-05-17 - 00:31:15 send message to Fam. LIEVENS

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

BIOCIDEN :
Vapona met dichloorvos

Organische fosfaten zijn niet enkel giftig voor zoogdieren als mens, hond en kat. Tevens ook voor andere dieren, waaronder vogels en vissen, geldt hetzelfde.

Bij mensen verstoren ze bijvoorbeeld de werking van het zenuwstelsel en huidaandoeningen, misselijkheid, zweten en diarree. Bij grote inname kunnen ook verlammingen en zelfs een coma ontstaan.

Daarnaast worden enkele organische fosfaten ervan verdacht erfelijk materiaal (DNA) te veranderen en de immune afweer te verminderen.

De verbruikersorganisatie Test-Aankoop raadt in diverse publicaties het gebruik van biociden die dichloorvos bevatten ten stelligste af.

(Bron : Brussels Observatorium voor Duurzame Consumptie http://www.observ.be/v2/
Het Brussels Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Brussel Leefmilieu. Het wordt gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.)


Lester Lievens
Erpe-Mere

(niet ter zake doende link verwijdert)



Dit bericht is door moderator ParkietenPeter aangepast

paola
Website Member
Posts :1

Website Member
2007-07-21 - 21:46:16 send message to paola

hoi
ik heb bogena antiluchtpijpmijt voor me volgel gehaalt een weer geleden....en hij heeft t nog benouwt punt hij komt niet in de rui help wat nu????
groet paola


ferry1
Website Member
Posts :196

Website Member
2007-07-25 - 16:42:57 send message to ferry1

hallo allemaal misschien een domme vraag maar waaraan herken je dat je vogels luchtpijpmijt hebben???
groeten ferry


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2007-07-25 - 18:53:43 send message to tonnl

Ferry, je kunt zien of een vogel niet lekker ademt als zijn staart op en neer beweegt als de vogel verder stil zit. Dat hoort niet.
Ook zie je de vogel vaak met z'n snavel langs de zitstok wrijven en tot slot kun je het horen. Als je een vogel met luchtpijpmijt bij je oor houdt, hoor je hem duidelijk ademen, ook dat hoort niet. Als het al wat erger is hoor je zelfs een krakend, raspend geluid.


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-07-25 - 21:45:44 send message to meyer

Zichtbaar zieke vogels laten een happerig en piepend geluid horen. Met regelmatige tussenpozen laten ze een slikkende beweging zien, en pogingen waarbij het lijkt alsof ze iets uit de luchtpijp omhoog willen duwen.ook maken ze een schuddende beweging met hun kop dit om de mijt uit de luchtpijp te krijgen.

Groeten Meyerwink ;)





Plaats een reactie



Er zijn in totaal 207 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede