Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > tam Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : tam
dagstrand
Oud Lid
Posts :41

Oud Lid
2005-02-19 - 13:59:29

hallo wie kan mij vertellen als een kaketoe uit natuur broed van 20 weken oud nog tam te maken is


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-02-19 - 14:23:19

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Het enige wat ik je zeggen kan is dat je heel veel geduld moet hebben en niet te hard van stapel moet lopen. Er zijn zelfs mensen die veel oudere vogels uiteindelijk tam hebben gekregen!
Maar verwacht niet dat hij volgende week of maand al "tam" is! Kijk maar even bijvoorbeeld op de topic van Elfje (nieuwe kooi) over haar Grijze roodstaart.

Lennart wink ;)


HOBBYKWEKERIJ
Website Member
Posts :71

Website Member
2005-02-19 - 17:40:15

beste

mijn mening blijft altijd dezelfde NEE!!!

groeten argo
kan u tieneallen adressen geven van wie het probeerde maar te vergeefs en niet alleen kakatoes en wie het wel kan ik bied een wildvang aan maak hem tam en geef je het dubbel van de wildvangprijs


adriaanbaan
Website Member
Posts :154

Website Member
2005-02-19 - 17:52:54

Beste Argo,

je gaat wel erg kort door de bocht....
Dr. Hooymeier uit Meppel is wel een heel andere mening toegedaan en Bonnie van Stichting Papegaaienhulp uit Groningen denken en practiseren daar totaal anders over.....
Ik heb verschillende voorbeelden gezien van hun werk.
Bijde deskundige hangen een totaal andere teorie aan, maar het werkt wel!!!!!

groetjes Adriaan


timney
Website Member
Posts :66

Website Member
2005-02-19 - 17:55:22

Dat kan wel hoor!!
Ik heb hier een timney import in huis.
Ze was een half jaar toen ik haar gekocht heb.
De mensen die deze vogel hadden, konden er niets mee zeiden ze.

De vogel is nu 4 jaar oud en na intensief trainen en consequent zijn is deze vogel nu handtam. Ze gaat mee wandelen, fietsen, etc.

Nu is het wel zo, dat ze geknuffel wel toestaat, maar geen hobby is van haar.
In tegenstelling tot vogels die met de hand zijn grootgebracht, die vinden dat geweldig.

mvg,
Wilbert


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-02-19 - 18:08:23

Beste Argo,
Er wordt een vraag gesteld door iemand die geen kennis van kakatoe's heeft en ik kan me zo voorstellen dat hij met een kortweg NEE niet zo erg uit de voeten kan!

Mijn vraag is dan ook: Wil Argo dan uitleggen waarom:

1. het volgens hem volstrekt niet kan? U bent tenslotte een getrainde opvoeder. Dus een wat uitgebreider antwoord zou hier op zijn plaats geweest zijn.

2. het anderen namelijk wel lukt!

U ziet Argo U roept meer vragen op dan u beantwoord! sad :(

Lennart wink ;)



thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-02-19 - 18:29:49

Ik denk dat het best kan, mits de vogel consequent aandacht krijgt en alleen gehouden wordt (niet in een kweekruimte). Wat ook van belang kan zijn is de situatie van de vogel NU.
Is die helemaal verwilderd, wildvang, nooit mensen in de nabijheid gehad of zoals vaak bij kwekers: rustige ruimte, persoonlijke aandacht, voliere betreden door mensen, eten aangereikt, praten etc. Een echt helemaal wilde vogel zal moeilijk zijn maar een rustige vogel die niet handtam en handgevoed is... dat moet toch mogelijk zijn. Je tamme ara kan zelfs behulpzaam zijn, goed voorbeeld doet volgen wink ;)


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-02-19 - 18:57:11

Hoi thuis,

Natuurlijk lukt dat. Het zal alleen heel sterk afhangen van het dier zelf en hoeveel geduld je zelf kan en wil opbrengen om het zover te krijgen!

Ik kan net als Argo voorbeelden opnoemen van mensen waarbij het niet is gelukt.
De meesten werken met zijn tweeën. Kopen op impuls een papagaai. Krijgen de boodschap mee van de winkelier dat ie al lekker praat en super handtam is. Krijgt vervolgens 2-3 weken de volle aandacht.....en daarna vind het "gewone" leven weer plaats met heeeeel weinig tijd voor het dier! Dan word het weekend of men krijgt visite en komt men er op eens achter: ohhhh....Jahh....we hebben Coco ook nog!!!! Dan wordt er spontaan een hand in de kooi gestoken, met de nodige borrels op natuurlijk, en dan is het HAP.....want hij was net een beetje uit zijn hum want ze kwamen net op het verkeerde tijdstip.....en dan is het in eens een vals kreng wat niet tam te krijgen is!!! En wordt dan ook als zodanig behandeld.....angry
Het eind van het liedje is dan vaak een ander opschepen met zo'n vogel of in het uiterste geval het NOP! sad :(
Zo lust ik er nog wel 10...
Thuis, ik kijk heel vaak naar Animal Planet...en vanmiddag was die reportage er weer over die Budhistische tempel in Thailand waar tijgers, varkens, koeien en mensen in harmonie (los)samenleven.
Als dat kan kan je zelfs nog een wildvang tam krijgen....als je het maar op de goede manier doet!!!
Daarom zei ik ook tegen Argo dat Argo meer vragen oproept dan beantwoord!
Hier kan niemand iets mee....sad :(

Lennart wink ;)


DE MOTOR
Website Member
Posts :138

Website Member
2005-02-19 - 20:25:56

maar de vogel is geen wildvang maar natuurbroed dat is nog wel een heel verschil! en 20 weken is gewoon nog een jonge vogel dus waarom zou dat niet kunnen. Gewoon veel tijd insteken. Ik zou zegge doe je best.happy :)

Groetn oet twente

Mark Grouwe


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-02-19 - 20:26:01

Mooi he Lennart
quote
Budhistische tempel in Thailand waar tijgers, varkens, koeien en mensen in harmonie (los)samenleven.


ik heb helaas weinig tijd voor de TV en qua rangorde voor de programmering sta ik onderaan wink ;) maar uit dit soort programma;s blijkt maar weer eens dat er zoveel mensen zijn die zo anders leven als wij in Nederland. Ooit heb ik eens een programma gevolg over een leefjaar bij een Hindoestaanse familie en daar waren hele mooie dingen bij waar wij in Nederland eigenlijk geen eens het bestaan van afweten.


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-02-19 - 20:28:27

Dagstrand, over welke soort kaketoe praat je eigenlijk. In een andere topic heb je het over een kaketoe met kuif voor 500 euro. Weet je wat meer over de soort en kan je hem kopen van de kweker of via een partikulier?


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-02-19 - 21:21:13

quote
Ooit heb ik eens een programma gevolg over een leefjaar bij een Hindoestaanse familie en daar waren hele mooie dingen bij waar wij in Nederland eigenlijk geen eens het bestaan van afweten


Daarom...en als er mensen zijn als Argo, zo kort door de bocht, spreekt daar weinig respect uit voor alles wat samenleeft op deze aardkloot!
Lennart wink ;)


Elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-02-20 - 09:32:41

Volgens mij kan je de meeste papegaaien ook natuurbroed wel tam krijgen hoor maar je moet er wel de tijd/liefde in steken. En oppassen want als je er in de begin periode veel tijd in steekt verwacht de papegaai(vooral kaketoes) dat je die tijd wel altijd zoveel aan hem/haar gaat geven. Je hoort veel dat babykaketoes in het begin helemaal verwent worden(jonge dieren zijn altijd leuk tot ze ouder worden) en als ze dan wat ouder worden en de lol er een beetje af is(voor de eigenaar) dat de vogel minder aandacht krijgt en dan gedragsproblemen gaan geven (de mens zijn schuld die hebben hem/haar verwent)

Just my 2 worthless eurocents.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-02-20 - 12:19:34

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

happy :)

Veel zal afhangen hoe de ouders waren, is het vluchtgedrag van de ouders dermate hoog onwikkeld zal dat op de jonge natuubroed ook invloed hebben gehad.

Ouders die bij het geringste vreemde geluid/afleiding/verstoring in een soort paniek toestand het blok in duiken met het nodige geluid daarbij, (waarschuwingskreten) zullen dit ook overbrengen op de jonge, beschouw het als nerveus gedrag, wanneer de jonge natuurbroed uitvliegt en door de ouders nog een tijdje verzorgt worden in de vlucht, zal dit gedrag niet weggaan maar is het mogelijk dat het dringen is bij het blok als er iets gebeurd waar de ouders hun waarschuwingskreten weer op los laten.

Dergelijk natuurbroed word moeilijk om echt tam te krijgen, je zult eerst het vluchtgedrag aan moeten pakken, dit zit toch wel vast in hun koppie geprent, het was toch pappie en mammie die het voorbeeld gaven.

Maar met heel veel geduld en volharden krijg je ze wel op een bepaald niveau van tam zijn.
De een zal daar beter in slagen dan de ander, komt ook nog wat vogelgevoel/kennis bijkijken.


Daar in tegen, als je een rustig koppel hebt dat vertrouwd in zijn omgeving leeft met jonge natuurbroed, en alle afleiding die zoal voor kan komen in en op de kwekerij in alle rust aanvaard zonder paniekkreten, zal dit ook op de jonge zijn effect hebben, deze zullen het als normaal gaan ervaren, voorbeeld doet volgen.
Dit soort natuurbroed zal zeer zeker een hoog niveau kunnen bereiken qua tamheid.

Kijk in ervaren handen is ook wel de eerst genoemde natuurbroed tot een hoog niveau te brengen, maar of het te vergelijken zal zijn met de tweede genoemde soort natuurbroed, betwijfel ik wel.
Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

Dus ga kijken wat de ouders zijn en of ze door vreemde te benaderen zijn zonder dat ze paniek of iets van die aard laten zien, en laat dat mee wegen in je beslissing van aanschaf.

Heb ook de uitzending van de tijgers gezien, tussen de bedrijven door.
Maar tussen tam en afgericht zit wel een hele wereld van verschil, hier is geen sprake van tam of afgericht, hier is sprake van verdraagzaamheid, van verschillende soorten levende wezen die in de nabijheid van deze tijgers leven, een van die soorten mag de mens zijn.
Zolang er voldoende voeding word vestrekt aan deze tijgers zal de verdraagzaamheid zich manifesteren, maar eenmaal dat in veel mindere mate of geheel niet is het gauw gedaan met de verdraagzaamheid en zal de natuur weer zijn loop hebben.
Neemt niet weg dat het natuurlijk prachtig is wat je te zien krijgt.

Nu vind ik het persoonlijk een beetje gevaarlijk om dit zo openbaar te maken.
Heb ook andere programma's gezien van mensen die in een opwelling een leeuw/tijger/poema enz als huisdier hebben genomen, soms meerdere, en bijna allemaal zijn deze dieren geeindigd in opvang en in het slechtste geval de dood.
Schijnt een rage te zijn, ja waar anders in Amerika.

wink ;)
Peter.


ARGO LIVE KINDERWENS
Oud Lid
Posts :20

Oud Lid
2005-02-20 - 12:54:31

beste

lennart en ik kan je in je uitgebreide antwoord eigenlijk totaal bijstaan en gelijk geven en er word te veel verkocht in een winkel als handtam wat niet waar is en een leek die zo een vogel mee naar huis krijgt die krijgt die nooit of te nimer tam en wat is tam een nootje nemen uit je hand of op je vinger zitten en je hebt weer gelijk lennart over dat institituut die daar wel in slagen en je zeh ook duidelijk het zijn gespecialiseerde mensen en ik zei mischien brut NEE en had dat antwoord ook gegeven voor een leek of is diegene die de vraag stelde een gespecialiseerde en ja breng maar een vogel met gedrags problemen of wildvang naar mij
Ik maak hem ook wel tam echt hand tam maar heb daar ook verschillende manieren voor geleerd en heb bijna drie maanden in afrika en andere landen geweest en daar komen wilde vogels ook binnen in huis en zitten op een stokje tijdens de dag en vliegen af en toe de natuur in.
Maar daarvoor moet je een dier eerst door en door voor kennen en de dierentaal spreken.
kijk maan naar stichting AAP die met wilde en mishandelde apen ook weer een behoorlijk contact krijgen maar HOE? DOOR DE TAAL EN RITUELEN EN REACTIES VAN DE DIEREN TE KENNEN en verschillende groepen kromsnavels hebben andere reacties op verschillende dingen en een grijse roodstaart kan 4 jaar zijn baasje gepest hebben en nu een nieuw baasje krijgen en volkomen onderdanig worden en om daar niet uitgebreid op in te gaan een pop grijse roodstaart reageerd agressief op een vrouwelijk baasje in 85% van de gevallen. En in alles is een uitzondering en tijdens mijn stage en opleiding ben ik vaak gebeten en aangevallen door wildvang kromsnavels mijn handen en armen spreken boekdelen...en ook die me aanvielen zijn tam geworden maar zonder kennis is mijn antwoord voor een leek nee mischien 0.5% op 10 ja en die hebben dan geluk
EN JA, nog 1 ding iedereen zei tegen mij toen ik een zonparkiet zocht voor michael, een zonparkiet nee doe dat nauw niet het zijn schreeuwers en hebben ruimte nodig om te vliegen.
Ik deed mijn zin en kreeg dankzei VOGELARENA een jonge zonparkiet. Wel die me toen het afraden, het is een super vogel en net een baby voor michael twee echte en hechte vrienden.

groeten argo
info@handtammekromsnavels.be


Agaporniden
Website Member
Posts :120

Website Member
2005-02-20 - 14:09:23

Is het nu argo hobbykweker of argo kinderwens?



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 90 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede