Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > groentje Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : groentje
Janske
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2005-02-21 - 19:38:02

Beste allemaal,

ik ga binnenkort verhuizen naar mijn eigen stekje. Heb tot nog toe altijd beestjes (honden/katten) om me heen gehad, maar omdat ik naar een appartement verhuis, zit dit niet meer in de mogelijkheden.
Vandaar dat ik dacht aan een vogel als huisdier. Kan iemand me tips geven? Welke vogel, alleen/met z'n tweeën,...
Ik werk, dus hij/zij zou overdag alleen zijn...
Alvast bedankt voor jullie reacties


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2005-02-21 - 19:49:17

happy :)

Janske

Gezien het feit dat je overdag niet thuis bent, is het niet aan te raden om een papegaai/ara/kaketoe te nemen.
Mocht je besluiten om toch een van deze soorten te nemen, dan is het beter om er twee te nemen, hebben ze in ieder geval elkaar om de eenzaamheid te dragen, gedurende de tijd dat ze alleen zitten.
Voeg daarbij dat het tot stand komen van een vertrouwensband heel wat langer zal duren dan gebruikelijk het geval is.

Heel veel wijsheid toegewenst bij het maken van je keuze.

wink ;)
Peter.


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-02-21 - 19:49:54

Welkom Janske.happy :)
Je verhuist naar een appartement, realiseer je dan hoe groter de vogel(s) hoe harder het geluid.
Als je wilt dat de vogel jouw als maatje ziet dan kies je voor 1, als je de hele dag moet werken is het voor een dier fijner om met zijn tweeën te zijn. Grasparkiet of agepornis is de meest voor de hand liggende keuze, althans naar mijn mening.


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-02-21 - 19:49:57

Als je werkt en de papegaai (als het zoiets worden moet) overdag in de regel alleen zit dan is het absoluut onverantwoord om deze in zijn eentje te houden. Als je ze met zijn tweeen houd is dat niet zo'n probleem.


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-02-21 - 22:47:47

Zou er zowiezo 10x over nadenken om een of twee papagaaien, of kleiner agapornissen of zoiets te nemen op een appartement! Hoewel het er wel aan ligt wat voor soort appartement!
Bedenk dat je nieuwe buren niet echt vrolijk worden als het toevallig wel schreeuwers zijn!

Mijn buren bijvoorbeeld hebben twee agapornissen...hele mooie vogeltjes, maar het zijn verschrikkelijke schreeuwers...werken ook allebei, de buren dus he...en als er al visite komt moeten ze van ellende naar buiten of ze worden in de schuur gezet want anders is er waarschijnlijk geen fatsoenlijk gesprek te voeren. Ik denk dat de andere buren al geklaagd hebben want de afgelopen dagen zitten ze de hele dag onder een laken....en daar neem je toch geen vogels voor!

Dit klinkt nu allemaal verschrikkelijk negatief want voor het zelfde geld tref je het wel, net als ik, ik heb een Jardine, als hij of in gezelschap of alleen zit 5x per dag een krijs geeft is het veel en voor de rest zit ie heel mooi en zachtjes te fluiten. Maar die garantie heb je nooit van te voren! Maar er zijn meer soorten hoor die niet zoveel "herrie" maken!
Maar wat is herrie.....voor de één klinkt het als muziek in de oren en een ander kan er wel knettergek van worden! En je kunt er zelf ook een heleboel aan doen! Daar heb je hele leuke trucjes voor. Maar een poosje krijsen doen ze altijd want ze moeten ook stoom af kunnen blazen...en ja...dat doen ze op een wat "vreemde" manier.....laugh :Dlaugh :Dlaugh :D!

Succes met je keuze....! En zou je wel een parkiet of een gaai willen hebben geef dan goed je ogen en oren de kost....scheelt heel veel ellende achter af....happy :)happy :)

Lennart wink ;)


irri
Website Member
Posts :114

Website Member
2005-02-22 - 10:43:45

hallo,
heb zelf catharina parkieten ( zijn iets groter dan agaporniden) maar maken geen lawaai, hooguit een zacht gekwetter en gepruttel, ook niet met z'n tweeen, zijn wel hele sociale vogels dus ik raad aan om ze minstens samen te houden, zijn ook niet veeleisend
w.b. voeding e.d. en ze kunnen redelijk tam worden
voor mooie foto's kijk eens op deze site:
http://www.geocities.com/catharinaparkiet/
veel succes bij het uitzoeken van je vogel(s)
groetjes marjan


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-02-22 - 10:48:28

Amazones of ara's, ook dwergara's kunnen op een appartement wel snel voor wat veel overlast zorgen. Dit hangt natuurlijk ook van de buren af. Toen wij in een grijs verleden op een appartement woonden hebben we wel een koppel of 6 waaronder ara nobilis en twee koppels amazones gehad. Ik heb toen nooit een klacht van de buren gehad, maar gehoord hebben ze het zeker!

Catherina's zijn zeker aan te raden, of anders bonte boeren/meyers of grijze roodstaarten, maar nooit solitair!


DenisdeV
Oud Lid
Posts :153

Oud Lid
2005-02-22 - 12:01:35

Maar waarom kromsnavels ?
Je kunt ook tropen (allerlei kleine afrikaanse/australische vinkjes) of een koppel kanaries nemen. Heb je niet het nadeel van de herrie,sterker nog bij kanaries ook nog een mooi geluid. En neem je bijvoorbeeld zebravinkjes heb je toch leuke,kleurrijke vogeltjes die erg goedkoop zijn in aanschaf en makkelijk te verzorgen. Ze hebben ook nog eens een stuk minder ruimte nodig,dus volgens mij alleen maar voordelen boven kromsnavels als je op een appartement woont.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-02-23 - 22:53:08

Een zangkanarie kan wel prima de hele dag alleen zijn, dat is niet zielig. Ook in het wild leven zulke vogels bijna het hele jaar solitair.
Kost niet veel ruimte en kan toch bijzonder gezellig zijn.
Eén of meerdere koppels tropen kan ook erg leuk zijn, kan ook voordelig. Een tweedehands kamervoliëre vind je zo op internet.

Succes.
Ton.


steynkorse
Website Member
Posts :156

Website Member
2005-02-23 - 23:05:10

offe...een koppeltje grasparkieten, wel tam uiteraard, hier beleef je net zoveel lol van hoor happy :) zorg wel dat je goede tamme krijgt dan kan je ze lekker los laten vliegen en komen ze vanzelf bij je zitten.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 196 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede