Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Handopfok grijsjes Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:17:50 send message to Pattie

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik heb een hele goede kweker die mij heel goed helpt en waar ik ook zeer zeker op kan terugvallen als ik dat wil..
Ik ben van mening dat als ik 20 agapornis babies kan grootbrengen en een zonparkiet van twee en een halve week ik dat ook best kan met een papegaaienjong.. Ik ga zeer zeker niet experimenteren met een jong beest, wat jij lennart, uitproberen noemt.. Ook vind ik het niet echt een avontuur..


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:22:08 send message to Pattie

Ik vind het ook uitermate belachelijk dat veel mensen hier een conclusie trekken en een mening over iemand geven terwijl ze er de ballen vanaf weten..
bijvoorbeeld dat je begrijpt dat ik niet kan terugvallen op een kweker..
Je KAN er ondertussen niet zijn achter gekomen dat ik geen kweker heb waar ik op terug kan vallen omdat ik dit nooit verteld heb.. Je weet het dus gewoonweg niet.. Wat je DENKT te weten kun je dus beter voor je houden..


Riboet
Website Member
Posts :99

Website Member
2005-03-05 - 13:23:33 send message to Riboet

quote
Ik heb een hele goede kweker die mij heel goed helpt en waar ik ook zeer zeker op kan terugvallen als ik dat wil..



Waarom WIL JE dat dan niet? sad :(
Het gaat er toch om wat het beste is voor je

Groeten,

Riboet




Riboet
Website Member
Posts :99

Website Member
2005-03-05 - 13:24:33 send message to Riboet

'wat het beste is voor je vogel'

zo had de zin moeten zijn happy :)


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:27:47 send message to Pattie

Lennard weet jij hoeveel papegaaienbabies er worden grootgebracht met fijngemalen zaden en brinta..?? weet je zowiezo hoeveel jonge beesten er worden grootgebracht met MENSENPAP..??
Ik denk het niet.. Ik geloof dat ik nu zo langzamerhand wel ben uitgesproken met de mensen die alleen maar commentaar leveren.. Geef liever antwoord op de vraag die word gesteld in het topic en blijf daarbij..

Iedereen bedankt voor zijn antwoorden en ik wil niet vervelend overkomen maar als jullie allemaal eens de vraag lezen en de antwoorden bekijken, kunnen jullie mij dan ongelijk geven..?? taat er ook maar ergens of ik hem nutrix kan blijven geven.. Staat er in mn vraag of iemand kan beoordelen hou oud hij is of hoeveel voedingen ik hem moet geven..??


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:30:02 send message to Pattie

quote
Waarom WIL JE dat dan niet?


Staat er al ergens dat ik dat niet heb gedaan..?? En staat er ergens dat hij me niet wil helpen..??
Als ik er geen vreten in krijg, krijgt niemand het erin want hij spuugt het er gewoon weer uit.. Hij heeft er gewoon geen trek meer in vandaar hij nu iets anders krijgt..


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:32:34 send message to Pattie

laten we nu maar een slotje ofzo op het topic zettn want dit is een eindeloze discussie die nergens over gaat..

Ik heb nuttige dingen uit sommige antwoorden gehaald die ik kan gebruiken en de dingen die ik niet nuttig vind gebruik ik niet.. Over sommige dingen kan ik me ook aardig boos maken vandaar iets van een slotje..




Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:46:12 send message to Pattie

Hee jongens ik heb net toch maar even een dierenarts gebeld en raad eens wat ik hem moet geven...?? Brinta met roosvicee.. laugh :D


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:46:29 send message to Pattie

foei, al die meselijke consumties..


Elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-03-05 - 16:12:25 send message to Elfje

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Pattie wat ik niet snap is dit! JE vraagt hier aan mensen een antwoord op je vraag. Je krijgt van allerlei kanten antwoorden als de antwoorden je niet zinnen duw je ze gewoon opzij en blijf maar hameren op wat je eerste vraag was die iedereen je heeft beantwoord dat je het niet moest geven omdat het niet geschikt was voor papegaaien.
Waarom er wordt gezegd dat je naar je kweker moet terug gaan voor nazorg is heel simpel eigenlijk. Hij heeft je het diertje verkocht en hij hoort je hier een beetje bij te helpen als je in de problemen komt. Als jij zo'n goede band met je kweker heb snap ik niet dat je hier gisteren deze vraag neer zet want dan had hij je hem toch kunnen bellen/mailen en het antwoord gehad. Had een hoop irritatie gescheeld vanaf alle kanten. Want het enigste waar alle mensen die gereageerd hebben aan dachten was JOUW babypapegaai en niets anders.

Veel succes met je babypapegaai en ik hoop dat het allemaal goed komt met hem.

Oh nog iets was het een dierenarts of een vogelarts die je dit advies heeft gegeven??

Ria


Lennart
Oud Lid
Posts :721

Oud Lid
2005-03-05 - 17:20:22 send message to Lennart

Pattie,

quote
Ik vind het ook uitermate belachelijk dat veel mensen hier een conclusie trekken en een mening over iemand geven terwijl ze er de ballen vanaf weten


Als je het dan allemaal zo goed weet waarom kom je dan op dit forum met je vragen?

Van mijn part voer je hem patat met appelmoes met een Mona toetje toe...moet je allemaal zelf weten het is tenslotte niet mijn vogel!
En al heb je 85.000 vogels groot gebracht jij komt met de melding van dat je een probleem hebt!
Dan moet je niet anderen gaan aanvallen dat ze er de ballen verstand van hebben! Ik ben er van overtuigd dat iedereen jou probeert te helpen, maar als je zo agresief blijft reageren denk ik dat iedereen afhaakt op een gegeven moment! En zit jij nog steeds met hetzelfde probleem!

quote
Want het enigste waar alle mensen die gereageerd hebben aan dachten was JOUW babypapegaai en niets anders


That's it!!!!!!!

Lennart wink ;)


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-03-05 - 17:34:16 send message to thuis

Pattie waarom doe jij zelf zo vreemd ? Zoveel vragen over je agepornis baby, vragen over toekans en zonparkieten, vragen over gewichtstabellen en vragen over handvoeding.
Niet dat dat niet goed is maar je komt zeer onzeker over en als er dan een antwoord komt wat jou, op dat moment?, niet aanstaat ben je gelijk boos. sad :( Ik heb zelf altijd positief gereageerd en heb zovele zinvolle reakties gelezen dat jouw boosheid een beetje misplaatst overkomt. OF?? ben je misschien erg nerveus over je vogels, het is ook een hele klus en als je daar onzeker over bent is het gewoon zenuwslopend (weet ik uit eigen ervaringwink ;)).
Je vraagt meerdere keren: geef gewoon antwoord mijn vraag maar Pattie.... lees eens postief ingesteld de reakties dan krijg je zovaak hetzelfde antwoord. Over nutrix varieert het tussen NIET DOEN en MISSCHIEN BETER OF HET NIET TE DOEN en dan ga jij, triompfantelijk vertellen,
dat je het a) wel doet omdat je vogel je geen keuze laat b) wel doet omdat je meent dat dit het beste op het moment en c) wel doet omdat een dierenarts zegt dat het prima kan.
Nou het is en blijft jouw keuze maar zoals je nu doorgaat lijkt het wel of je probeert andere te overtuigen dat het wel goed is. Nog niet erg hoor, ieders mening heeft waarde, maar jij stelde zelf de vraag wat anderen ervan denken.
Ach Pattiesad :(tel eens tot tien en reageert niet zo fel dan blijft alles en iedereen veel leuker!


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-03-05 - 19:08:36 send message to Hawkeye_NL

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

In het belang van je jonge vogel is het mischien wel belangrijk even stil te staan bij een aantal factoren voor je zegt dat NIEMAND jouw vogel aan het eten krijgt. Ik denk namelijk dat mensen zoals Peter (Jacqueline) of ik bijvoorbeeld jouw vogel zonder probleem kunnen laten eten. Jet verschil? de ervaring in het opvoeden en grootbrengen van deze dieren.

Ik hoor je praten over het voeren en uitspugen van het voer. Heb je er wel bij stilgestaan dat de vogel het voer kan weigeren alleen al omdat het voer te warm of juist (veel vaker voorkomend) te koud wordt aangeboden. En het voeren van brinta met rosevice is dan misschien een advies van een dierenarts maar daarmee wil dat niet zeggen dat het dan ook goed is! Gewoon baby opfok pap is het enige wat ik zou adviceren. Daarnaast idd trosgierst en een zaadmengsel. Op deze leeftijd adviceer ik meestal om grove parkietenzaad (voor valkparkiet) te geven die je eerst even een klein kwartiertje hebt laten weken (maakt de barst van de zaden week). Hierdoorheen kan je een beetje grof gebroken pellet mengen. Als je vogel het mengsel niet gelijk wil hebben kan je hierdoor nog een beetje vers gesnipperde fruit doorheen doen zoals appel en peer. na een dag of twee kan je het zaad zo aanbieden zonder voor te weken en eet je vogel dit perfect zo.

Kortom, genoeg om je vogel te voeren zonder echt naar andere dingen te grijpen dat niet voor de vogel is bedoeld.

Natuurlijk moet je er wel degelijk rekening mee houden dat je vogel extra gewicht verliest doordat het nu ook de overschakeling van het pap naar vast voer doorstaat. Ook omdat het kan weigeren om pap te eten omdat het het zelf wil doen maar dit klaarblijkelijk nog niet kan. En dat ondanks dat hij zijn of haar pootje in de spalk heeft toch echt wel gaat proberen de vleugels en zo te ontdekken en dus zal proberen te gaan vliegen tenzij je hem of haar daarvoor de ruimte niet geeft.

Wat betreft het melkproducten verhaaltje kan ik heel simpel zijn. Koeien hebben meerdere magen, hierdoor kunen ze heel goed de grove melkvlokken verteren die in melk zit. Vogels hebben deze lange darmenstelsel niet en kunnen dan ook absoluut geen melkvlokken verteren. Ze hebben zelfs geen stoffen in hun lichaam die dit mogelijk kan maken. Melkvlokken die niet verteren vormen op langere termijn voor een gladere darmwand. Hierdoor zal het normale voer minder goed verteren en krijgt de vogel eerder last van darm en maag klachten!

Hoewel ik super blij ben dat ik je niet een van mijn gaaitjes heb verkocht hoop ik voor je vogel dat je in ieder geval mijn eetadvies wil aannemen en probeert. Mijn overige adviesen wilde ik gewoon even kwijt maar die mag je op de grote stapel met andere adviesen gooien!

Erwin


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 19:17:03 send message to Pattie

Erwin, hoeveel meer ervaring heb jij als mij..??


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-03-05 - 19:19:36 send message to Hawkeye_NL

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik denk dat ik met meer dan 500 jongen op de hand grootbrengen van meer dan 25 soorten iets meer ervaring heb dan jij, maar ik kan mij vergissen. Ik nog maar net met papegaaien sinds een jaar of 20 a 25.

Erwin




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 238 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede