Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > importverbod ??? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



karis69
Website Member
Posts :6

Website Member
2007-01-15 - 19:53:35 send message to karis69

inheems, uitheems.
welke vogels komen hier in het wild voor.
alle vogels die hier niet in het wild voorkomen, en toch in onze kooien zitten, hebben allemaal afstammelingen, die uit hun eigen leefmilieu zijn gehaald.
Dat is de markt die wij gecreeerd hebben.


tropic
Website Member
Posts :755

Website Member
2007-01-15 - 19:57:40 send message to tropic

en wat ik je nog kwijtwil karis, je idee om aan uitwisseling te doen is niet zo slecht MAAR.....
Pasgebeurde persoonlijke ervaring leert me het volgende: Een onbekende op het internet(dat zijn we toch bijna allemaal van mekaar) doet me een voorstel om mijn niltava pop bij zijn niltava man te brengen onder bepaalde afspraken en voorwaarden. Ik antwoord hem dat ik me perfekt kan vinden in de afspraken en voorwaarden, enkel dat hij zijn man bij mijn pop brengt. En wat denk je dat het vervolg was??? Deal gaat niet door. En zo kan ik nog enkele voorbeelden aanhalen. Zoiets is in de eerste plaats een kwestie van vertrouwen, en hoe kan je dat hebben in iemand die je zelfs nog nooit gezien of persoonlijk gesproken hebt??
Je ziet maar , de idee op zich is fantastisch, maar de uitvoering is niet zo simpel. Ik wil je dit maar even melden, zodat je niet zou denken dat ik er nog niet serieus mee bezig was in het verleden, en nu maar schreeuw over de importstRop.happy :)


karis69
Website Member
Posts :6

Website Member
2007-01-15 - 20:03:22 send message to karis69

Was ook zeer zeker niet persoonlijk bedoeld.
Mijn bedoeling was dan ook alleen maar, om deze discussie een andere draai te geven.
Wij weten nu allemaal dat het niet voor iedereen goed uit komt, deze importstop, maar wij hebben er wel met zijn alleen voor gezorgdt.
Als er niet zo een grote handel in vogels was geweest, dan had de politiek er niet zijn handen aan vuil gemaakt.
Jij hebt nu aangegeven, dat je verder kijkt, hoe dit op te lossen, en ik hoop dat er meerdere zullen komen met oplossingen.
Ik zal ook niet zeggen, dat er een makkelijke oplossing is, maar feit is, dat wanneer men bijzondere vogels kweekt, men toch moet gaan samenwerken.


molineti
Website Member
Posts :1604

Website Member
2007-01-15 - 20:19:46 send message to molineti

Omdat europees samenwerken een must zal gaan worden om diverse soorten in stand te houden zou ik graag in contact komen met buitenlandse kwekers van vruchten en insecteneters.

Zijn er hier mensen die weten of er buiten nederland ook speciaalclubs zijn van deze vogelsoorten?

Ik hoor het graaghappy :)

Groeten Rene


Clint
Website Member
Posts :70

Website Member
2007-01-15 - 21:38:07 send message to Clint

In België zijn voorzover ik heb kunnen nagaan geen speciaalclubs voor de liefhebbers van deze vogels. Misschien heb je wel iets aan het volgende;

Verantwoordelijke databankvogels Vlaams landsgedeelte (AOB);
Antoine Claeys,

antoine.claeys1@telenet.be

Groet,

Rob.


hansbuffel
Website Member
Posts :116

Website Member
2007-01-15 - 21:40:07 send message to hansbuffel

Uitwisselingsprojecten zijn nooit eenvoudig. Zoals reeds vermeld steunen ze op vertrouwen in mensen die je niet zo goed kent. Overal waar geld mee gemoeid is kom je charlatans en bedriegers tegen. Ik heb weet van uitwisselingsprojecten waar de vogels dood waren en een tijdje later plots weer opdoken, met veel ontgoocheling als gevolg. Wees daarom niet te snel met het uitwisselen van vogels, op de duur heb je wel door wie het echt meent. Uitwisselen hoeft ook niet gratis te zijn hé, elke vogel heeft zijn prijs, zeker een gekweekte vogel waar veel tijd en energie in gestopt is.
Europees samenweken zal een noodzaak worden voor diegenen die zich geroepen voelen bepaalde soorten onder ons te houden. Voorwaarde is natuurlijk dat er een minimum aan vogels in Europa aanwezig is. Ik kweek een Passerina soort waarvan er misschien nog een tiental koppels en een tiental losse exemplaren in Europa aanwezig zijn. Dit is een basis waarmee mits goede samenwerking en administratie een bestand kan uitgebouwd worden.
Binnen 2 weken gaat onze eerste bijeenkomst van de Passerina Werkgroep door, we zijn met 3 oprichters, een Belg (ikke) een Nederlander en een Fransman, we hebben ondertussen 23 leden uit 6 landen. Hoe dit zal aflopen weet ik niet, we kunnen maar proberen…

@Molineti
Googel eens op de naam van de vogels die je kweekt in diverse talen.


cactushenk
Website Member
Posts :91

Website Member
2007-01-15 - 22:18:43 send message to cactushenk

Beste Tropic ,

Mocht ik een man hebben dan kreeg jij hem in bruikleen , zolang je maar wilt !!!happy :)happy :)happy :)

Gr Henk


Pionara.nl
Website Member
Posts :309

Website Member
2007-01-15 - 22:36:24 send message to Pionara.nl

Gewoon uit interesse-
Wat is een passerina? Ik heb de naam gegoogled en ik zie verschillende vogels staan. Ik zie wel een soort regenboogmus (om het oneerbiedig te zeggen), is die het?


hoogervorst
Website Member
Posts :411

Website Member
2007-01-15 - 22:44:22 send message to hoogervorst

Pionara,
Passerina's zijn een soort vogels uit dezelfde groep namelijk Amerikaanse kleurvinken. Hier behoren bij mexicaanse nonpareil, lazulivink, indigovink, regenboogvink, veelkleurenvink en de rositavink.
Dit zijn zeldzamere en moelijker te kweken soorten, die in prijs aardig zijn opgelopen.
Dat kwekers gaan samenwerken is een goede zaak om deze soorten proberen te behouden voor europa.
Succes met het stamboek.


hansbuffel
Website Member
Posts :116

Website Member
2007-01-15 - 22:51:30 send message to hansbuffel

Er zijn 6 soorten Passerinas of Amerikaanse Kleurvinken:
Indigovink (passerina cyanea), Lazulivink (passerina amoena), Mexicaanse Nonpareil (passerina ciris), Regenboogvink (passerina leclancherii), Veelkleurenvink (passerina versicolor) en Rozebuikgors (passerina rositae).
Deze zangvogels zijn de Amerikaanse familie van onze botvinken, groenvinken, putters, .... Ze hebben dezelfde grootte en bouw, alleen de kleur is helemaal anders. "Passerina" betekent inderdaad "musachtig". Deze vogels zijn indertijd veel ingevoerd maar weinig gekweekt. Mits een extra inspanning zijn ze nogthans goed te kweken.


hansbuffel
Website Member
Posts :116

Website Member
2007-01-15 - 22:56:04 send message to hansbuffel

hoogervorst,

je was me voor, klopt allemaal wat je zegt
we zullen ons best doen

Hans


hoogervorst
Website Member
Posts :411

Website Member
2007-01-15 - 23:03:59 send message to hoogervorst

Stamboeken en speciaalclubs zie je de laatste tijd steeds meer verschijnen. Specialisatie van kwekers in soorten lijkt mij goed voor het behoud van de soort, kijk alleen maar naar de verscheidenheid in speciaalclubs bij de NBvV en ANBvV, maar onder kromsnavels zie je het ook> Men is nu bezig met een speciaalclub voor valkparkieten, er zijn al aparte clubs voor catharina's, edelparkieten, poicephalussen(stamboek)en PAKARA etc.
Ikzelf ben van de soorten waar ik mee bezig ben ook lid van een speciaalclub om me nog verder te verdiepen in de soorten, zo ben ik ook geabboneerd op vogelbladen(ook dure) vanuit het buitenland om mijn soortenkennis te vergroten en te weten waar je iets kunt verkrijgen. Ik ben ook niet te beroerd om tot 700 km te rijden voor een vogel van misschien 40 euro om zodoende een koppel samen te stellen.
Juist nu de importstop re echt gaat komen meoten liefhebbers gaan samenwerken, dit geldt zeker bij de vruchten en insecteneters. Zorg voor koppeling van eenlingen, vraag normale prijzen en drijf de prijs niet op, zo komen koppels nimmer tot elkaar. Wees eerlijk tegenover jezelf en verkoop die nachtegaal van 10 jaar oud niet voor 175 euro, laat hem leker bij jezelf oud worden. Dit soort praktijken helpen de soort om zeep. Ik heb nu nakweek van een soort kunnen kopen, waarvan de prijs gelijk lag aan de importprijs 6 jaar geleden en ben op zoek naar overige vogels. Door te googlen op latijnse en anderstalige benamingen, ben ik al op meerdere kweekverslagen gestuit en heb contact gezocht met de auteurs hiervan in duitsland. Binnen 1 dag heb ik al reacties terug om evt. onverwant te maken of koppels samen te stellen. Dit wordt even van Purmerend naar Frankfurt toe voor een vogel van 40 euro, zo gek moet je dus zijn om soorten te behouden. Mij is het gelukt, probeer het eens, adverteer in het buitenland. Kapaza voor belgie en kleintieranzeige voor duitsland, misschien heeft u net zoveel geluk als ik om vanwege de importstop soorten te behouden en te koppelen. Voor een koppel parkietjes waar er niet veel van zijn, zal ik zelfs vogels uit Zwitserland of Tsjechie moeten gaan halen, maar ook dat zal ik gaan doen om deze soort in bezit te krijgen.
Wist u dat er onder Aviornis vele subgroepen aanwezig waren en dat dit niet alleen een club is voor eenden en faznten, maar dat zij werkgroepen hebben over ibissen, neushoornvogels en toerako's, dus zelfs hier zijn al speciaalclubs van.


tropic
Website Member
Posts :755

Website Member
2007-01-15 - 23:07:08 send message to tropic

IK ben onmiddellijk bereid om op korte termijn proberen in Belgie een speciaalclub voor insekten en vruchteneters op te richten, naar Nederlands model.
Probleem is dat ik in Belgie al met enkele speciaalclubs van bv. kleurkanaries, postuurkanaries, zebravinken... contact genomen heb om meer info over het opstarten van zo een club(je moet tenslotte ergens beginnen). Ik durf je met mijn hand op het hart zeggen dat ik nooit van iemand antwoord gekregen heb.
Wie weet via deze weg is er een begin??????
Bij interesse mag u me altijd mailen op richard_luykx@hotmail.com
Ik ben erg benieuwd.wink ;)happy :)

P.S Henk bedankt voor het vertrouwen, ik weet dat ik op jou zou kunnen rekenen.happy :)


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2007-01-16 - 00:41:05 send message to tonnl

Richard, ik denk dat u het best een oproep plaatst in de bladen van de bonden) waar u lid van bent.
Zodra er 3 of meer belangstellenden zijn kunt u bij een bond informatie en hulp vragen.
Ik heb eventueel wel wat telefoonnummers van bestuurders van speciaalclubs in Nederland, misschien hebben zij ook tips.
Succes!
Ton.


tropic
Website Member
Posts :755

Website Member
2007-01-16 - 09:10:05 send message to tropic

tonnl, je mag me altijd telefoonnrs. doormailen als je wil. Het is wel niet mijn bedoeling om in Nederland mensen weg te halen naar Belgie, vandaar dat ik er erg voorzichtig wil mee omgaan.

Alvast bedankt,




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 217 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede