Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > zieke Valk Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3
volgende >>>


Auteur Onderwerp : zieke Valk
Falcon
Website Member
Posts :72

Website Member
2005-05-05 - 21:58:57 send message to Falcon

Hallo Allemaal,

Ik heb weer jullie advies nodig.
Ik heb van een vriend van me die een dierenwinkel heeft een valk in huis die zich niet zo lekker voelt.
Hij bibbert, laat zijn vleugels iets lager dan normaal hangen en heeft een kale kop opgelopen.
En hij is aan de diaree.
Als ik de diaree bekijk zie ik de zaatjes erin zitten.
Naar de dierenarts is geen optie omdat hij dan veel te duur word en niet meer verkocht kan worden.
Hij is bij mij thuis omdat hij tussen alle anderen valken terecht zou komen en we die ook niet ziek wilden laten worden.
Hij heeft tien dagen aan de medicatie gezeten in de winkel( die je in de dierenwinkel kan kopen) naam weet ik ff niet meer.
Hij zit bij mij in de zieke kooi krijgt valkparkieten voer met cede agaporniden w3ater met vitaminen van avi-sup en een strengel trosgierst.
weten jullie misschien wat er is en of een eventuele tip om iets te proberen.

alvast bedankt

Mike


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-05-05 - 22:02:23 send message to Dennis Fr.

gewoon naar de dierenarts gaan.dat gezeik over een paar cent angry


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2005-05-05 - 22:38:37 send message to kakatoe

weer z'n gezeik ga toch naar een dieren arts die maat van jou heeft toch een dieren winkel dan weet hij zelf wel wat hem te doen staat.
zoals dennis al zei ga er mee naar de dierenartsangry


Swaas
Website Member
Posts :465

Website Member
2005-05-05 - 22:45:32 send message to Swaas

Die persoon vraagt uitleg......shocked 8Oniet om uitgekaffert te wordenwink ;)

Probeer de valk vooreerst warm te zetten, zo'n 30 graden, geef haar water met een beetje honing, dit is versterkrnd, gééén groenvoer of dingen die afzetten.
natuurlijk zou het beter zijn dat je een DA kon inschakelen, maar als ik het begrijp is dit niet jou vogel maar wil je hem wel verzorgen, vind ik tof van je, hou hem vooral appart van de andere vogels, maar dat heb je al gedaan lees ik, verder is het afwachten, diarhee kan veel oorzaken hebben, en jammer genoeg zijn er oorzaken die verder te zoeken zijn dan een voedings-diarhhe, die op zichzelf onschuldig is en mits de juiste voeding snel terug in orde komt, ze hebben in de winkel al 10 dagen medicatie gegeven.....? Hoe is het met zijn uitwerpselen nu, zijn ze nog plat, welke kleur, ruiken ze, zijn de zaadjes nu verteerd? Dit is wel belangrijk, want hoe meer medicatie hij krijgt des te minder afweer heeft hij.
Geef niet te veel versterkende middelen, probeer zijn eten zo sober en normaal mogelijk te houden, en vooral zet hem warm en rustig, meer kan ik je niet helpen, begin vooral niet zelf met medicatie toe te dienen, dit bevordert alleen maar een snellere dood


Falcon
Website Member
Posts :72

Website Member
2005-05-05 - 23:13:53 send message to Falcon

Dankje wel swaas.

Dennis en Kakatoe,

Jullie hebben wel gelijk met de DA, maar ik ga er geen kosten voor uitgeven, dit doe ik wel als een van me eigen vogels ziek is.
Wat voor honing moet ik gebruiken gewone huis tuin en keuken honing.
De diaree is lichtbruin en ruikt niet, de zaadjes zijn niet verteerd.


Swaas
Website Member
Posts :465

Website Member
2005-05-06 - 00:53:30 send message to Swaas

Als de vogel zijn zaadjes niet verteerd vrees ik dat hij ten dode is opgeschreven.
zijn uitwerpselen moeten groen zijn en daarboven een hoopje wit,
Hoe oud is die vogel? als het nog een jonge is zou je terug kunnen schakelen naar babyvoeding met de spuit, maar als hij al ouder is gaat dit natuurlijk moeilijker.
Je zegt ook dat hij een kaal kopje heeft? Is dit kaal geplukt door de anderen of heeft hij een ongelukje gehad, of vallen zijn pluimen uit?
Ik weet niet waar je woont? Waarschijnlijk ergens ver in Nederland, ik woon in Belgie Beerse, zou anders voorstellen dat je gewoon eens langs kwam, kon ik een duidelijker beeld krijgen van de vogel.
In elk geval mag je hem gewone honing geven, als hij zijn eten niet verteerd heeft hij toch iets versterkends binnen, al vrees ik dat er meer mis mee is dan een darminfectie of kropontsteking.
Ik wens je het allerbeste met je vogel, hopelijk komt hij erdoor zonder teveel moeilijkheden.


Swaas
Website Member
Posts :465

Website Member
2005-05-06 - 00:57:19 send message to Swaas

En vooral HOU HEM WARM, dat bibberen komt waarschijnlijk van de kou, doordat hij flauw wordt heeft hij geen verbrandiing genoeg om op temperatuur te blijven, wat ook al niet bevorderlijk is om voedsel te verteren, trouwens ik was vergeten te vragen: eet hij goed, voldoende of is het maar flauwkes? Drinkt hij genoeg zodat hij niet uitdroogd?


johanm
Website Member
Posts :179

Website Member
2005-05-06 - 03:17:22 send message to johanm

Onverteerde zaden in de uitwerpselen zijn een symptoom van kliermaagdilatatie, een zeer besmettelijke virusziekte waar niets tegen te doen valt. Hou de vogel in elk geval zo ver mogelijk verwijderd van andere vogels.


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-05-06 - 04:32:08 send message to Dennis Fr.

ik vind het niet uitkafferen wat we doen als je voor dierenarts hebt geleerd mag je wat vertellen vind ik.wat er nu gebeurd is puur giswerk en dat komt ook niet altijd tengoede van de vogels.waar of niet waar.


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2005-05-06 - 07:20:08 send message to kakatoe

En jij de rotzooi van een ander opknappen?
Ooit er wel aangedacht dat jou vogelbestand er ook wel eens zo bij kan komen te zitten.
Betaald die maat dan ook al je kosten of de helft van alle onderzoeken.
Jij haalt een ziek vogeltje in huis en je hebt zelf een bestand zitten van enkele honderden euro's.
Het begint er hier steeds meer op te lijken dat de mensen hier die zogenaamd iets weten zonder de vogel ook maar ooit eens gezien of in de handen hebben gehad een oordeel gaan vellen.
En als die mensen jou nou eens een verkeerde diagnose stellen zonder dat ze die vogel ook maar 1 keer gezien hebben wat dan (ruzie)?


Falcon
Website Member
Posts :72

Website Member
2005-05-06 - 07:57:43 send message to Falcon

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

hoi Dennis en Kakatoe,

Niet om jullie aantevallen, maar denken jullie niet dat het eerste wat tactiser gebracht kan worden. Niet dat het mij veel doet, maar somige mensen zijn er minder van gedient.
Jullie hebben wel gelijk dat een DA het beste is, maar voor een dierewinkel is een vogel van 10 euro inkoop niet rendabel om naar de DA te gaan. de vogel zit appart van de andere vogels.
Soms klinkt het hard maar voor een DW is het goedkoper als hij sterft dan dat ze naar een DA gaan. DW is nou eenmaal een massaproduktie het moet geld opleveren geen geld kosten.
zelf vind ik het ook erg vervelend, maar misschien zijn er kwekers die het simtoon herkennen uit ervaring van eigen of collega kwekers. Zij spelen helemaal niet voor DA ze geven advies.

mvg
mike


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2005-05-06 - 08:59:54 send message to Dennis Fr.

nee we hoeven het niet tactischer te brengen vind ik ben gewoon erg duidelijk in dit soort dingen.als het niks mag kosten dan moet je niet knoeien en het beestje gelijk uit zijn lijden verlossen.

Falcon dit is niet voor persoonlijk bedoeld hoor.maar als je geen dierenartskosten betalen kunt.begin dan niet aan dieren.en die vriend van je heeft toch al zat aan die beesten verdiend.dus een keer naar de dierenarts zou er toch wel van af kunnen.

Groeten Dennis


dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2005-05-06 - 09:18:04 send message to dijkkamp

beste falcon

als jouw vriend/maat nou gewoon met deze naar de DA gaat en dan kan deze bekijken wat het is en wat de beste medicatie is en als je vriend/maat even opschrijft wat er met dit valkje aan de hand was/is dan kan hij in de toekomst als het hellaas weer voorkomt met een vogel dit zelf oplossen en misschien kan hij ook wel klanten er meehelpen die ooit een vogel bij hem gekocht hebbben en met hetzelfde probleem zitten dus in principe heeft hij alleen maar te winnnen als hij naar de DA gaat

en dat sommige mensen heftig reageren tuurlijk we hebben het hier wel over een levend wezen waar voor wij hebben te zorgen zodra hij in ons bezit komt

en als geld het belangrijkste is voor je vriend dan moet hij zeker naar de DA hij heeft waarschijnlijk een heleboel vogels zitten en als die het ook krijgen en er eventueel aan onder door gaan kost dat meer als een bezoek aan een DA

ik hoop dat je het voor elkaar krijgt om de valk er door te krijgen voor het vogeltje en ook voor jou want jij hebt er toch maar werk mee

maar doktertje spelen wink ;)deden we toen we nog jong waren weet je welhappy :)


angelique
Website Member
Posts :124

Website Member
2005-05-06 - 09:19:57 send message to angelique

Hoi Mike,

Dit klinkt inderdaad erg ernstig.
Je zal hem inderdaad warm moeten zetten, en geef hem wat druivensuiker in het water. Medicijnen uit de dierenwinkel helpen niet altijd, ik betwijfel of dit het valkje goed heeft gedaan.

Naar mijn mening zal je ook naar een vogelarts moeten. Je hebt het valkje in huis gehaald, dus het lijkt mij dat het nu jouw valkje is. Dan ben je verplicht om hem medische hulp te bieden, als hij dit nodig heeft.
Het gaat hier maar om een paar tientjes, en als je er een dier mee kan redden, snap ik niet dat je dit niet overweegt.
Zorg wel dat hij goed in quarantaine zit, en niet in aanmerking kan komen met je andere valkparkieten, want ik weet als geen ander hoe snel valkjes besmet worden met bepaalde ziekten.
Let ook op hygiene, was je handen als je bij hem bent geweest, want voor je het weet zitten je eigen valken er ook zo bij.

Je kan hem niet laten lijden. Anders had hij beter in de dierenwinkel kunnen blijven. Er zijn altijd mensen die zielige vogels kopen, kijk maar naar de vogelbeurzenwink ;).

Maar ga aub wel naar een goede vogelarts, als jij ergens last van hebt, wil je ook graag naar de dokterhappy :)

groetjes,

Angelique


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-05-06 - 09:34:56 send message to johanblok

Een verhaal waaruit duidelijk blijkt dat commercie het welzijn schaadt en de gevolgen daarvan bij anderen dumpt.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-05-06 - 09:38:11 send message to ParkietenPeter

Ik moet zeggen dat de vraag net als de reactie logisch is. Het is denk ik alleen duidelijk dat het hier twee soorten mensen betreft die vogels hebben met verschillende redenen.

Zelf zou ik ook zeggen betaal een keer leergeld en zie het als een investering voor toekomstige gevallen.

Je geeft aan dat hij een kaal hoofdje heeft. Hoe is hij hieraan gekomen? Waarom heeft jou kameraad medicatie toegepast en was dit gewoon een antibioticum? Dit wordt vaak te pas en te onpas gegeven, natuurlijk. Het bibberen en de hangvleugel in combi met het kale hoofd, kan hij een hersenschudding hebben? Echter als dit gedrag al tien dagen zo is, verwacht ik dit weer niet.

Je ziet dat het probleem zo specifiek is dat hier enkel gegist kan worden en suggesties op een wellicht onvolledig beeld gegeven kan worden.

Ergo, dierenarts.

Succes.
wink ;) Peter



Pagina : 1 2 3
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 224 bezoekers op de site, waarvan 7 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede