Vogelarena

Log In


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

Inhoud

   
Zoeken
 
   
 
VogelArena.com

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > Kweek en verzorging. > vogel griep virus 2005/2006 Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
<<< vorige


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-03-09 - 23:56:49

Geen reclame inderdaad maar een deels begrijpelijke reactie op het falende overheidsbeleid.
Waarom wordt er niet, net als in delen van ItaliŽ, al vijf jaar geŽnt (met toestemming van de EU)?
Ik laat mijn kwarteltjes ook liever los in de duinen dan dat ik ze laat vergassen.
Misschien niet wijs maar...
Ton.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2006-03-10 - 00:16:35

Inderdaad Ton , Ik zou mijn eend ook nooit laten ruimen en als ik hem dan 1 kans zou kunnen geven door 'm vrij te laten in de natuur zal ik die kans toch aangrijpen.

Overigens morgen de golfplaten erop en dan kunnen ze eindelijk weer los , want ze worden er echt helemaal gek van inmiddels , als de buren werken zijn laat ik ze al stiekem even de ren in .. ook geen goede reklame nee maar ja ik zit ook in de dierenliefhebberij en niet in de reklame wink ;)


johanblok
Website Member
Posts :1969

Website Member
2006-03-10 - 10:00:05

Vooral voor sommige dieren, zoals ganzen (maar ook wel eenden heb ik begrepen) is ophokken in een klein hok in deze tijd van het jaar met de broedtijd die er aankomt ernstige dierenmishandeling omdat ze hun territorium nodig hebben. Het is misschien niet verstandig, maar met een overheidsbeleid dat wel de zeer kleine risico's van hobbydieren hard aanpakt, maar nauwelijks de veel grotere risico's van besmetting via de commerciele pluimveesector is het wel te begrijpen.
Overigens, natuurgebieden kun je in Nederland vaak ook beschouwen als wat groot uitgevallen stukken land waar wij dieren houden.

Men moet wat, en als ook bij hobbydieren bij inenting een verklikker aanwezig moet zijn, is dat feitelijk ook geen oplossing.

Mijn kippetjes beginnen zich weer iets beter te voelen nu ze iets ruimer zitten in hun provisorische onderkomen van gebruikte golfplaten en balken van pallets die ik toch over had, op termijn wil ik het nog wat groter maken.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2006-03-10 - 19:45:01

mijn ren is sinds vandaag overdekt en ze scharrelen weer heerlijk buiten , wat een opluchting !


johanblok
Website Member
Posts :1969

Website Member
2006-03-10 - 21:03:26

Ik zie de mijne zienderogen opknappen, zeker degenen die onder aan de rangorde staan. Je zag ze gewoon zienderogen achteruit gaan toen ze een paar dagen terug nog in het binnenhok opgesloten zaten. Nu wil ik alleen de ondergrond nog verbeteren (tegels met zand erop) en wat vergroten...


vandervliet
Website Member
Posts :182

Website Member
2006-03-10 - 21:24:43

dit kreeg ik via mail;
Geachte heer/mevrouw,

Vanwege de dreiging van de vogelgriep H5N1 en de ophokplicht willen we het ontsmettingsmiddel Cid 20 voor gebruik bij hobby vogels/pluimvee onder de aandacht brengen.

In Nederland is sinds kort de ophokplicht voor pluimvee van kracht
De ophokplicht houdt in dat er geen contact mag zijn tussen pluimvee en wilde vogels.

Uitwerpselen van wilde vogels kunnen echter aan schoenen en materialen kleven. Pluimvee komt op die manier toch in aanraking met besmette uitwerpselen.
Om besmetting tegen te gaan, dienen schoenen en materialen ontsmet te worden.
In de professionele pluimveehouderij is het ontsmetten van schoeisel door middel van een ontsmettingsbak en ontsmettingsmiddel al jaren voorgeschreven en effectief tegen insleep van ziektes.

Speciaal voor de particuliere sector is er pakket samengesteld met daarin het ontsmettingsmiddel Cid 20 (5 liter), een gratis ontsmettingsbad, een gratis doseerpompje. Het product kan eenvoudig gebruikt worden voor zowel hok- als laarzenontsmetting.

CID 20 is getest en erkend als ontsmettingsmiddel tegen o.a. Aviaire influenza H5N1, ofwel vogelgriep. De prijs van dit pakket bedraagt: Ä 44,90 inclusief BTW en is verkrijgbaar bij de betere dierenspeciaalzaak en via onze website www.fransveugen.nl

Als bijlage vindt u de folder met meer specifieke informatie.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

Rob Veugen

Frans Veugen BedrijfshygiŽne BV
Pannenweg 329
6031 RK Nederweert
tel: +31 (0)495-460188
www.fransveugen.nl

Op mijn vraag hoe ik ongevraagd mail van dit bedrijf mocht ontvangen, het volgende:

Er is een mailing verstuurd naar de emailadressen die te vinden zijn op:

www.nbvv.nl en www.nhdb.nl


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2006-03-10 - 22:02:39

per 15 maart afschermplicht niet meer nodig


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2006-03-10 - 22:03:45

Veerman trekt afschermplicht voor sier- en postduiven in
08-03-2006 - Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) trekt met ingang van 15 maart de afschermplicht voor sier- en postduiven in. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat de kans klein is dat duiven het vogelgriepvirus krijgen. Duiven vormen daarom geen groot risico voor verspreiding van vogelgriep. Het voederen en drinken moet echter in het hok plaats vinden.

Sier- en postduiven kunnen dus weer een rondje rond de duiventil vliegen. Volgens de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO) vliegen duiven niet verder dan 1 tot 2 kilometer rond het hok.

De intrekking van de afschermplicht komt overeen met het standpunt van het Europese Comitť voor de Voedselketen en Diergezondheid (Standing Committee on the Food Chain and Animal Health, SCOFCAH).

Het verbod op wedvluchten, zowel nationaal als internationaal, blijft van kracht. Onder de huidige omstandigheden worden in een klein land als Nederland met een hoge pluimveepopulatie nationale wedvluchten als een risico gezien. Ook is het nog steeds verboden om sier- en postduiven te verzamelen.

Het ministerie van LNV heeft de vertegenwoordigers van de duivenhouders vandaag op de hoogte gesteld van de versoepeling van de maatregelen.

Bron: Ministerie LNV.
tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-03-11 - 00:04:50

Alleen voor duiven dus, kippen, eenden, ganzen endergelijke dus wel degelijk nog steeds ophokken!

De duivenbond heeft erg goede lobby-isten kennelijk.
Ton.


zebraonline
Website Member
Posts :390

Website Member
2006-03-11 - 01:11:11

Nee bij duiven is er veel commercieel gedoe en vooral veel geld met gemoeid...

Het strafste van gans deze kwestie is het feit dat bepaalde mensen(politiekers,...)beslissingen moeten nemen over zaken waar ze geen bal verstand van hebben...er zitten er vast en zeker tussen die het verschil niet kennen tussen een kip en een eend...
Al die heisa en nutteloze maatregelen zijn weeral een uitvlucht voor als het fout loopt...kunnen ze zeggen we hebben dit en dat gedaan...terwijl ze al jaren geleden hadden moeten ingrijpen...


rupicola
Website Member
Posts :1632

Website Member
2006-05-29 - 13:01:34

FAO - de voedsel en landbouw organisatie van de Verenigde Naties- heeft bekend gemaakt dat het, zeker zolang geen diepgaand onderzoek is gedaan naar de ecologische rol van wilde vogels in verband met de verspreiding van het vogelgriepvirus, onredelijk is om wilde vogels nadrukkelijk de schuld te geven van de verspreiding van H5N1.
(Avian Flu : Donít place all the blame on wild birds, may 22 2006)
Het virus wordt nu verspreid door onzorgvuldig menselijk handelen in de kippenindustrie, onvoldoende hygiŽnische maatregelen en ongecontroleerde, al dan niet illegale, praktijken binnen de steeds toenemende vercommercialisering van deze tak van industrie.
Het is volgens FAO zeker mogelijk dat wilde vogels het virus verspreiden naar onaangetaste gebieden, maar er is gewoon meer onderzoek nodig naar wilde vogels, met name de vogeltrek en de kwetsbaarheid voor het virus van de verschillende soorten, om te komen tot een behoorlijke en adequate risicoanalyse en daaraan verbonden maatregelen of aanbevelingen.

Om meer inzicht te verkrijgen in de problematiek rond het vogelgriepvirus zal op 30 mei 2006 een internationale Conferentie plaatsvinden in Rome, waarbij naast allerlei andere organisaties onder andere aanwezig zullen zijn FAO en de OIE -World Organisation for Animal Health.


Voor de duidelijkheid wijs ik er een en andermaal op dat het vogelgriepvirus tot op heden slechts is aangetroffen bij watervogels en hoenders. Het virus is ook gevonden op een aantal predatoren/aaseters (o.a. buizerd), echter het is geheel niet duidelijk of deze diersoorten het virus ook daadwerkelijk kunnen overdragen.
Tot op heden zijn geen aangetoonde gevallen bekend, waarbij zangvogels en of andere trekvogels betrokken zijn! De vermeende infectie bij de papegaai in Londen bleek door het verwisselen van monsters een onjuiste diagnose.


goulds
Website Member
Posts :865

Website Member
2006-07-13 - 23:38:03

Het verbod van import is verlengd geworden tot 31 dec.sad :(

M.A.W. dan heb je pas April mei weer vogels in de verkoop(quarantaineplicht)shocked 8O

tot zover deze nieuwsflits
Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
<<< vorige

Plaats een reactieEr zijn in totaal 129 bezoekers op de site, waarvan 15 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede