Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > wie heeft ervaring met kopen van vogels op beurzen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
<<< vorige


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-02-08 - 19:05:57 send message to leekgloster

als je er vanuit gaat dat je meer kans maakt op virussen en ziektes moet je nooit meer naar een beurs of naar een tt gaan.
Neem nou bijvoorbeeld de bondsshow in Apeldoorn of de show in Zutphen daar zitten ook een hele partij vogels met wie wat onder de leden.


duif5
Oud Lid
Posts :127

Oud Lid
2004-02-08 - 21:04:50 send message to duif5

lees dit maar eens www.geocities.com/calliefeather/birdmarts.html
Ik heb niet geschreven dat men nooit meer moet gaan. Alleen dat er een risico bestaat. Laten we hierover ophouden. Ik begin hier een beetje moe van te worden. Iedereen heeft nu eenmaal een eigen mening. De èèn vind het veel minder belangrijk dan de ander. PUNT


gouldamadine
Website Member
Posts :262

Website Member
2004-02-08 - 21:49:49 send message to gouldamadine

Als ik de reactie zo eens doorlees dan heeft iedereen wel in de gaten dat waneer je een vogelop een markt koopt je "beter"moet opletten dan bij een kweker thuis en zo als w kreuze ook al zij op een markt doe je vaak contacten open aan de hand daarvan maak je en afspraak bij diegen thuis om eventueel wat te kopen.
wat ook een waarheid is dat de meeste vogels op een beurs via een opkoper bij de handelaar komen en de dus inderdaad indirect bij de particulier weg .Ik koop zelf ook wel eens een partij vogels op en die gaan dan als ik de mij passende vogels er uit heb gehaald weer naar de markt toe om te verkopen. of kopen op een markt nu een groter risico is dan kopen bij een particulier is dus niet te zeggen daar sommige ziekten niet zichtbaar aanwezig zijn.


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-02-18 - 15:58:41 send message to agapornisforpus

Ik ben afgelopen zaterdag in zwolle geweest en daaar ben ik heel erg geschrokken van de vele vogels in te kleine kooien of lopers. Ik dacht dat het uitzonderingen waren maar het is meer standaard bij elke vogelverkoper (enkele uitzonderingen). Uiteindelijk heb ik maar vogels bij een plaatselijke vogelvereniging gekocht waar de vogels er wel goed bijzaten....


duif5
Oud Lid
Posts :127

Oud Lid
2004-02-18 - 22:01:35 send message to duif5

Zo Agapornisforpus, dan ben jij net zo geschrokken als ik. Ik dacht dit keer, laat ik er eens op letten hoe alles erbij zit en hoe het verzorgt word. Het klopt dus dat het bijna normaal is dat er bijv. GEEN WATER voor de vogels is, soms ook GEEN VOER!! Ik heb een roodvleugel zien zitten in een hokje; hij kon zich niet eens omkeren!!!!!!!!!!!angry SCHANDALIG!!!!! DIE "KWEKERS" MOESTEN ZICH DIEP SCHAMEN!!!!!En dan twee amazone's in een hokje bestemd voor kleine vogels. Van deze "verzorging" of hoe je dat ook noemt, daar walg ik gewoon van, dat is dus gewoon dierenmishandeling en dierenleed!!!En dan nog denken dat het hier om een liefhebberij gaat! Ik zie bijna overal eurotekens in de ogen! En dan ook nog lekker met z'n allen flink paffen zodat het blauw ziet!
Vergat ik toch bijna dat ik hier en daar nog bloedpennen op de grond zag liggen.
Nou de A.I.D. mag het wel wat beter controleren, of blijven er dan te weinig kraampjes over??


jandewit1969
Website Member
Posts :74

Website Member
2004-02-18 - 22:38:12 send message to jandewit1969

Afgelopen zaterdag was ik in zwolle als ik dan zie wat voor vogels daar in hun kooitjes zitten denk ik bij mijn eigen wat is er met deze vogels aan de hand...Ik vond de kwaliteit van de vogels slecht....


dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2004-02-19 - 01:13:33 send message to dijkkamp

Zolang de mensen maar blijven kopen bij deze mensen zal er niets veranderen want het zijn niet alleen de handelaren cq psuedo handelaren die eurotekens in de ogen hebben maar ook sommige kopers.Heb zelf afgelopen zaterdag ook op de markt gestaan met vogels te weten 3 koppels zebravinken en 9 aga.por.nigrigenissen en de mensen maar zeuren dat ze verder op goedkoper waren als bij mij en dan ga je kijken hoe en wat er dan wel niet zit dan schieten de tranen in je ogen wat een troep maar wel een lagere prijs als ik had en sommige mensen vinden dit schijnbaar belangrijker als gezonde vogels of kwaliteit heb zelf een vogel gekocht bij een kollega kweker maar ja die had geen zebravinken van 5,-euro stuk maar wel een gezonde vogel netjes in een tt kooi met de afspraak niet goed kom maar ruilen.
DE MENSEN WAAR JULLIE HET OVER HEBBEN NOEM JE TOCH GEEN LIEFHEBBERS EN DAAR KOOP JE DAN TOCH OOK NIET.
en dat er meer controlle moet en mag komen is duidelijk ook voor de markt op zich want ik vond het lang niet zo druk als anders.


gouldamadine
Website Member
Posts :262

Website Member
2004-02-19 - 04:59:27 send message to gouldamadine

op de markt in meppel loopt voor opening een dierenarts rond die de vogels zovel mogelijk probert te bekijken maar dit lukt ook niet altijd maar er word wel op gelet dat er VOER EN WATER OF FRUIT aanwezig is . maar je kunt niet alles controleren wat sommige halen na opening nog vogels op uit aankoop .


angelique
Website Member
Posts :124

Website Member
2004-02-19 - 13:43:04 send message to angelique

Ik ben ook weer geweest.
Ik heb mij voorgenomen om geen vogels te kopen daar, omdat de vorige keer dat ik vogels kocht, ik de papegaaienziekte mee heb gekregen.
Ik vond dat vel vogels er bizonder slecht bijzaten. ook erg slechte verzorging.
Maar ik hoef helemaal niet meer naar een beurs. Je ziet nare dingen en voor de prijs hoef je er ook niet heen.
ik kan veel beter hier in Zwolle naar de groothandel, die is nog veel goedkoper ook.

Toch blijf ik het knap vinden, er wordt gecontroleerd op zieke vogels en niet zelfstandige vogels.
Bijde worden verkocht.
Vogels met ernstige misvormingen, inteelt en noem maar op, je ziet het allemaal op een beurs.
Voor mijn plezier ga ik er niet meer heen, om vogels te kopen ook al niet meer, en voor voeding ed al helemaal niet meer, omdat het gewoon ongelooflijk duur is.
Daarom besluit ik om er de volgende keer helemaal niet meer heen te gaan, om teleurstellingen te voorkomen.
Want je weet dat er praktijken gebeuren waar je het niet mee eens bent, maar het gebeurt allemaal toch.

groetjes Angelique


gouldamadine
Website Member
Posts :262

Website Member
2004-03-12 - 12:32:50 send message to gouldamadine

morgen 13 maart is er een vogelbeurs in meppel de mensen van de vogelarena die daar heen gaan wil ik vragen hun op/aanmerkingen/complimenten hier op de arena te plaatsen of te mailen aan info@vogelweeldemeppel.nl
wij stellen de mening van onze bezoekers nl zeer op prijs en proberen daar mee onze markt te verbeteren in het voordeel van onze vogels


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-03-12 - 20:26:05 send message to Hawkeye_NL

Mijn 2de Ara maracana is eind vorig jaar gekocht op de beurs in Zwolle. Ik heb erg veel plezier aan deze vogel en uiteraard heb ik direct een consult genomen bij de dierenarts. De vogel verkeerd in perfecte staat van gezondheid.

Erwin



Aga-Fan
Website Member
Posts :2

Website Member
2005-01-14 - 05:05:37 send message to Aga-Fan


Tot mijn spijt zie ik hier dus dat de meeste onder ons zich niet zo druk maken over ziektes bij hun vogels, en derhalve graag op beurzen en tt's komen en daar zelfs vaak aankopen doen.

Ik weet dat het geen nut heeft om hier een verhaal af te steken over het welzijn van vogels, maar als ik dit zo allemaal eens lees, dan word ik toch zo boos en verdrietig...

Ziek zijn is één, maar wat nou als de vogel(s) besmet is met bv PBFD of Polyoma??

Heel de vogelhandel is EEN GROTE ZOOI....

Ik heb nog het meeste vertrouwen in particuliere hobbykwekers die op KLEINE schaal vogeltjes houden. Deze mensen hebben vaak nog genoeg hart voor hun diertjes om ze bij ziekte of onraad te laten onderzoeken en, indien mogelijk en nodig, te behandelen.

Meestal gaat het in deze wereld om de poen, en het welzijn van de dieren en hun nieuwe eigenaar heeft daarbij een zeer ondergeschikte rol.

Hoevaak gebeurd het niet dat een kweker héél goed weet dat er (waarschijnlijk) ziekte's in de hokken zitten, maar toch gewoon de jongen en ouder vogels verkopen omdat er toch niets aan te zien is.....

Dit is geen uitzondering, het gebeurd overal op grote schaal... !!!!

Daarnaast wil ik opmerken dat een héél groot deel van het totale vogelbestand besmet is met een of andere ziekte. Met name de kromsnavels mankeren heel vaak iets, en vaak dan ook nog een ongeneeselijke en zeer besmettelijke ziekte die, áls hij zich al openbaard, voor onoverkomelijke problemen kan en zal zorgen onder de rest van het wellicht nog wel gezonde vogelbestand.

Iedereen die zich 'vogelliefhebber' noemt, zou zich eens wat meer moeten verdiepen in de behoefte en verzorging van hun dieren.
Het is niet voor niets dat er zo weinig dierenartsen zijn die verstand hebben van vogels. Nee, men gaat niet naar een arts met een zieke vogel, sjonge, het zou eens wat gaan kosten....

Nee, we verkopen gewoon de zieke vogels, dan zijn we daar ook weer goedkoop vanaf....

Inderdaad, maar de gevolgen zullen niet uitbljven!! En wie is hier uiteindelijk de grote verliezer?? Juist, de vogels!! En niet alleen de vogels in gevangenschap, maar ook de vogels in het wild lijden onder het beleid van de "vogelliefhebbers".....

Sorry, maar het maakt me zo boos, verdrietig en machteloos als ik al die achteloze opmerkingen en reactie's lees van mensen die denken te weten waar ze het over hebben.

Groeten,
Rianne


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-01-14 - 06:41:58 send message to oranjekuif

Ik ben bang dat je in grote lijnen gelijk hebtsad :(sad :(


parkietenpeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-14 - 09:28:40 send message to parkietenpeter

Met de kleinere (lees: goedkopere) vogels wordt denk ik inderdaad te makkelijk omgegaan als het om ziekten betreft.
Zoals al eerder opgemerkt zijn met name de agaporniden, een vogelje van € 5-10, een van de grote verspreiders. Ziek, gauw wegdoen, naar de opkoper, ben ik er van af.
Met grotere vogels is Lijden dan in last. Want die komen bij dezelfde opkopers/verkopers of de aga-verkoper komt ook op bijv. deze markten.
Zelf heb ik wel al vaker vogels (aga's, neo's, valken e.d.) op een markt gekocht maar nog altijd geluk gehad. Nu ik meer kwekers heb leren kennen kom ik zelden nog op een markt.

Het grote voordeel van kopen bij een kweker, in tegenstelling wat ale winkels zeggen, is dat hier wél beter op de hygiene gelet kan worden bij het betreden van de vogelverblijven.

Zelf koop ik alleen nog mar bij kwekers waar ik van overtuigd ben geraakt. Dit kan door gesprekken of referenties.

Maakt het in ieder geval voor het gevoel veiliger en controleerbaarder.

wink ;) Peter



Pagina : 1 2
<<< vorige

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 143 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede