Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Waarom vogelarena geen vogelvereniging?? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Waarom vogelarena geen vogelvereniging??
Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-11-02 - 01:54:35 send message to Chow

Hoi, waarom wordt vogelarena niet een vv?? Dit forum heeft meer leden dan de gemiddelde vv. Is dit geen optie?? Ik zou daar graag m'n steentje aan bijdragen.


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2005-11-02 - 05:17:54 send message to bert1974

hoe zie jij dit voor je. want je komt dan enkele problemen tegen bijv; waar houden we de tt .en waar worden de vergaderingen gehouden .hoe je het ook doet je blijft met grote afstanden zitten . of je moet net als de ps met regio,s gaan werken.


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-11-02 - 12:28:15 send message to Chow

TT op centrale plaats in NL, goed bereikbaar voor iedereen.


paccie
Oud Lid
Posts :565

Oud Lid
2005-11-02 - 17:22:39 send message to paccie

verveel je je eigen chow


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2005-11-02 - 18:54:26 send message to hdra

Vindt het nog niet zo'n slecht idee. Maar ik denk dat jan het al druk zat heeft, dus zouden anderen dit moeten oppakken? Ben altijd bereid mee te werken of denken.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-11-02 - 23:50:03 send message to tonnl

Ik ben al lid van een vogelvereniging. Leg eens uit wat het voordeel zou zijn om (ook) lid te worden van een nieuwe, landelijke vereniging.

Ik ga nu elke maand o.a. naar onze eigen contactavond en onze eigen beurs, dat is 5 minuten rijden. Wat zouden voordelen zijn van zo'n nieuwe VV?
Ton.


J. Santegoeds
Website Member
Posts :214

Website Member
2005-11-03 - 08:47:02 send message to J. Santegoeds

Hallo,

Ik denk dat de "vrijblijvendheid" van deze site haar grote kracht is!
De interesses, belangen, manier van het "beleven", van de "vogelhobby" die álle leden van Vogelarena hebben lopen (m.i.) té ver uit elkaar om er een soort van vereniging van te maken.

Als ik zie met hoeveel vuur er, hier op het forum alleen al, standpunten worden verdedigd....
Ik denk dat dát in verenigingsverband niet geaccepteerd zal/kan worden.

Nee, laat Vogelarena maar lekker een laagdrempelige forum site blijven waar iedereen zijn ei een beetje kwijt kan wink ;)

Iedereen kan zo zijn zegje doen en laat de twee beheerders maar uitmaken of alles wel door de beugel kan, dat wordt in verenigingsverband alleen maar moeilijker.
En ik vind dat ze het zo slecht nog niet doen....

Dus Jan & Peter; Houwen zo happy :)

Groeten, J. Santegoeds


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-11-03 - 09:53:25 send message to ParkietenPeter

Waarom VogelArena geen vogelvereniging wordt.

Ik heb eerst even de verschillendde reacties afgewacht voordat ik reageerde.

Het feit dat deze stelling geopperd wordt is natuurlijk een groot compliment. Onze dank hiervoor.

Vogelarena is echter in eerste instantie een (ver)koopsite, met de mogelijkheid tot bijv. discussieren in het forum. Dit discussieren staat open voor iedereen, waardoor de kennis en mening verrijkt kan worden. De berijkbaarheid via het internet maakt het ook voor vele mogelijk om 'lid' te zijn van VogelArena. Ga je over op een vereniging dan zul je genoodzaakt worden om deze onder te verdelen in specialismen en districten. Een tentoonstelling centraal in den lande sluit voor vele de mogelijkheid aan deelname uit. Buiten het feit dat dit dan maar sowieso voor enkele weggelegd is omdat vele niet wensen deel te nemen aan een TT of deze wensen te bezoeken. Aangezien bijeenkomen, TT's e.d. niet te vermijden zijn voor een vereniging, ligt dit organisatorisch voor VogelArena niet binnen het doel.

Als je dan gaat opsplitsen zullen de meningen van tropenhouders in een discussie over parkieten gaan ontbreken en zodoende wordt de kracht van het Forum van VogelArena weggenomen.

Daarbij zet een vereniging zich doorgaans actief in om te strijden voor het behoudt van de vogels. Dit is binnen vogelarena niet mogelijk omdat dit iedereen hier vrij is om te kweken met wat en hoe hij dit wilt. Wilt iemand bastaarden kweken, mag dat. Wil iemand koloniekweken mag dat. Is iemand tevreden met ee koppel mag dat.

Deze grote verscheidenheid die VogelArena biedt is juist de kracht die VogelArena aantrekkelijk maakt voor een zo groot mogelijk publiek.
Dit alles is binnen een verening niet haalbaar waarbij het de kracht van VogelArena zou behouden.

Dank jullie wel voor het vertrouwen en de complimenten.
wink ;) Peter


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2005-11-03 - 11:49:09 send message to Chow

Ok, dat zijn voldoende argumenten om het niet te doen. Toch wil ik nog even reageren op de vraag wat de voordelen zijn. In het geval van een tentoonstelling zou door het aantal leden het aantal ingezonden vogels en de diversiteiten een stuk hoger liggen dan bij kleine lokale vv die moeite hebben vogels ingezonden te krijgen (uitzonderingen daar gelaten). Het argument dat mensen niet vrij zijn binnen een vv om te kweken wat en hoe ze willen klopt niet. Je bent daar altijd vrij in maar je doet dan aan de TT niet mee. Afstanden kunnen bezwaarlijk zijn maar met een online forum welke dient als dagelijkse contactavond zijn maandelijkse contactavonden op een lokatie minder noodzakelijk. Om elkaar een keer te zien kun je die momenten beperken tot 1 keer per kwartaal of zelfs 1 keer per 6 maanden.
Het forum wordt niet gesloten voor niet leden, is ook niet nodig. De site blijft open voor iedereen alleen de leden kunnen dan wel via vogelarena ringen bestellen en aan de TT deelnemen.
Als ik kijk binnen de diverse vogelverenigingen waar ik lid van ben of die ik bezocht heb dan valt mij op dat de gemiddelde leeftijd van de leden hoog ligt en dat het aantal jonge leden beperkt is. Is niemand anders dat opgevallen? En baart niemand dat zorgen?
Een landelijke vv met een drukke online presence zou de hobby geen slecht doen.
Maar goed, dit was zo'n beetje waarom in het mij afvroeg.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 242 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede