Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Welke vogel past bij mij. Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Welke vogel past bij mij.
Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-01-20 - 07:34:19 send message to Jacqueline

happy :)

Heb dit stukje vertaalt, en hier geplaatst in de hoop, dat aspirant vogelbezitters hier een leidraadje aan hebben, bij het bepalen van, welke vogel past bij mij en het gezin.

Bij voorbaat excuus als er eens een woordje tussendoor is geglipt, dat niet is vertaalt.

wink ;)
Peter.



Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-01-20 - 07:35:04 send message to Jacqueline

HET SELECTEREN VAN DE JUISTE VOGEL VOOR U

Nu u een kweker of handelaar hebt gevonden om een vogel van te kopen, is uw volgende besluit die speciale vogel voor u en uw familie te vinden.
Er zijn vele te overwegen factoren die u zullen helpen bepalen welke soort vogel voor u juist is. Uw niveau van ervaring, begroting, tijd de verplichtingen, het milieu, en de persoonlijkheid zijn allen zeer belangrijke elementen in kiezen van de juiste vogel.
De papegaaien hebben een lang leven, dat zich uitstrekt van 15 jaar voor een Valkparkiet, aan 70 tot 100 jaar voor grotere papegaaien. De papegaaien vormen sterke banden met hun eigenaars. Het kan voor hen zeer traumatisch en zwaar zijn om worden verkocht aan een andere familie. U moet zeker zijn om deze verbintenis aan te gaan vóór U over gaat tot aankoop van een papegaai.
Herinner dat elke vogel een individu is en zijn/haar unieke persoonlijkheid heeft. De algemene soortenkenmerken kunnen niet op individu van toepassing zijn.

ERVARING
Hebt u eerder een papegaai in U bezit gehad?
Hebt u andere vogels?
Hebt u heel wat onderzoek naar vogels gedaan?
Weet u de juiste zorg van de te nemen soort die u overweegt?
Hebt u een Vogeldierenarts?
Hebt u andere ervaren liefhebbers beschikbaar ?

Alvorens u een vogel koopt lees zo veel mogelijk materiaal van verschillende soorten vogels . Onderzoek zoveel mogelijk verschillende soorten. Bespreek met verscheidene kwekers, handelaren, en vogeldierenartsen om zo veel mogelijk te weten te komen , van de voor U bijzondere soorten vogels.
Zorg dat de plaats waar u uw vogel van koopt elk van uw vragen beantwoordt en bereid is om dit te blijven doen ver voor en nadat de verkoop wordt gemaakt.
Eerste keer vogeleigenaars zouden een vogel moeten kopen die handopfok en goed socialiseerde is. Vogels die handopfok en goed gesocialiseerd zijn.
Zijn gewoonlijk tammer en vriendschappelijker dan ouder opgebrachte babys.

Ara’s,Kaketoe’s,Amazone’s en Grijzeroodstaarten vereisen eigenaars met vroegere ervaring in het bezitten van papegaaien als huisdieren. Deze vogels vergen een vaste hand en de nieuwe eigenaars kunnen hen intimiderend vinden.
De vogels die zijn misbruikt, veronachtzaamd, of gedragsproblemen hebben zouden door mensen moeten worden gekocht die heel wat ervaring hebben met het werken van deze soort vogels. Deze vogels kunnen speciale zorg vereisen, Zoals heropvoeden, diëten, milieu verandering en behandeling.

BEGROTING
Hoeveel kunt u zich veroorloven om de vogel te kopen ?
Hoeveel kunt u zich veroorloven om aan een kooi, speelgoed, voedsel, en andere toebehoren te kopen?
Hoeveel kunt u zich veroorloven om aan dierenartscontrole te besteden?
Hoeveel zich u kan veroorloven om aan de aan de gang zijnde kosten voor noodsituatie te besteden en jaarlijks dierenarts zorg, voedsel, speelgoed, enz.?
Uw begroting is een belangrijke factor wanneer U gaat beslissen welke vogel U aan gaat kopen.. Als u een beperkte begroting heeft zou u dat in U mening moeten laten meewegen wanneer U gaat beslissen van welke soort vogel U aankoopt. De grotere vogels vereisen groter begrotingen. In het algemeen, hoe groter de vogel, des te meer kosten om de vogel een volwaardig bestaan te geven.

DE VERPLICHTINGEN VAN DE TIJD
Hoeveel vrije tijd hebt u?
Hoe vaak reist u?
Wat is uw dagelijkse routine?
Als uw dagelijks programma veeleisend is zou u moeten nadenken, en het kopen van een vogel die heel wat minder tijd vereist in overweging moeten nemen., zoals een kanarie.. De papegaai moeten regelmatig uit zijn kooi elke dag om met hun familie in wisselwerking te staan.
Als uw baan uit veel reizen/reistijd bestaat, is het vereist, dat u iemand nodig hebt, wie de zorg van uw vogel deskundig kan overnemen tijdens uw afwezigheid. De papegaai kan gestrest en eenzaam worden wanneer zijn familie afwezig is, wat tot gedragsproblemen kan leiden. Frequente reizigers die niet hun papegaai met zich mee kunnen nemen zouden dit moeten overwegen alvorens een papegaai te kopen.
Zorg ervoor dat uw routine voor dagelijkse voedselvoorbereiding , kooi schoonmaken, en speeltijd dit ook toestaat. De papegaaien zijn intelligente sociale schepselen die het nodig hebben om dagelijkse interactie met hun familie te hebben,. Het aan overvloed van speelgoed beschikbaar zijn voor onafhankelijke speeltijd, en om hun snavel bezig te houden is een absolute voorwaarde.

MILIEU
Hoeveel ruimte hebt u voor een kooi, standaard, en toebehoren?
Hebt u andere huisdieren?
Hebt u jonge kinderen?
Welk type van woning heeft u?
Hoeveel lawaai kunt u, en andere familieleden , en de buren gebruikelijk aan?
Ik stel altijd voor koop de grootste kooi die uw begroting en de ruimte zal toestaan. Zorg ervoor dat u de soort vogel voldoende kunt huisvesten die u overweegt aan te kopen. Standaard en andere toebehoren zullen ook ruimte in beslag nemen.. De kooi moet in een gebied van het huis moeten worden geplaatst waar de vogel met de familie in wisselwerking kan staan. De kunstmatige volledige spectrumverlichting zou moeten zijn geinstalleerd als het natuurlijke licht niet beschikbaar is.
Er zijn vele veelvoudige huisdierenhuishoudens, maar u moet nadenken of de bestaande huisdieren en een nieuwe vogel veilig en gelukkig kunnen coëxisteren. Veelvoudig huisdierenhuishoudens moeten hun huisdieren afzonderlijk kunnen houden en hun huisdieren kunnen controleren. onder controle houden op elk moment.
De jonge kinderen en de papegaai kunnen mogelijk niet met elkaar overweg. De kinderen kunnen te luid zijn en hun snelle bewegingen kunnen vogels opschrikken en hen zenuwachtig maken. Vogels en de kinderen kunnen ook ten opzichte van elkaar jaloers worden. Als u kinderen hebt die jaloers zijn aangelegd dan kunt U overwegen om te wachten tot de kinderen ouder zijn voordat U tot aankoop overgaat van een papegaai.
Uw woonplaats kan bepalen welke soort vogel U aan gaat kopen. De flat is nu eenmaal niet de meest geschikste woning voor de luidruchtigere papegaaien soorten, hier zijn andere soorten beter op hun plaats zoals de kanarie en aanverwante soorten, De aankoop van een vogel is een levens lange verplichting en u zult willen voorkomen om het even welke potentiële problemen met uw buren te vermijden die konden resulteren in het moeten gaan zoeken naar een nieuw huis voor uw huisdier.
Aratinga Conures, Kaketoe’s, Amazone’s en Ara’s kunnen vrij luid zijn hun dagelijkse stem oefeningen en de gil rituelen hebben menigeen al tot wanhoop gedreven.. Wanneer u een handelaar of kweker bezoekt zijn ze zeker bereid om U het geluid van de vogels te laten horen. Zijn de geluiden muziek aan uw oren of lastige onderbrekingen? De vogels vocaliseren om te communiceren en een behoorlijke hoeveelheid dit is wat u kunt verwachten vraag is, kunt U dit tolereren van een huiskamervogel.
De vogels kunnen vrij slordig zijn. Als zaad en fruit op de vloer valt zal dagelijks soms meerder malen dit opgeruimd moeten worden, is dit te lastig voor u, neem dan in overweging of een vogel wel bij u past.
De vogels hebben gevoelige ademhalingssystemen. Zij moeten worden gehuisvest in schoon milieu. De rook van de sigaret en van de sigaar kan longkanker veroorzaken in vogels. De luchtverfrissers, pesticiden, non-stick deklaagpotten en toestellen, schoonmaak oplossingen, en andere dampen kunnen een vogel op lange en korte termijn doden bij blootstelling aan deze, luchtfilters kunnen U helpen om schone lucht te verkrijgen maar u zou niet afhankelijk moeten zijn van deze om gevaarlijke dampen te verwijderen, Kunt U niet leven zonder de gevaarlijke dampen zoals van sigaret&sigaar enz..ware het beter om geen vogel te kopen.

DE PERSOONLIJKHEID VAN SOORTEN
Wat zijn uw verwachtingen?
Wilt u een vriendelijke vogel?
Wilt u een onafhankelijkere Vogel?

Bepaalde soorten vogels zijn over het algemeen gekend voor bepaalde persoonlijkheidstrekken. Gelieve te herinneren dat er altijd uitzonderingen zijn en de vogels zijn individuen. Vroege socialisatie, opleiding, discipline, en of de vogel is hand opgebracht (en de methode van handopfok) ook bijdraagt tot de vogelspersoonlijkheid.

Finches en de Kanarie zijn vrij klein zij vereisen niet zo veel ruimte niet zoals grotere vogels. Zij zijn ook stiller dan grotere papegaaien. Het lied van een mannelijke Kanarie is vrij verrukkelijk. Deze vogels over het algemeen vereisen niet zoveel aandacht/verzorging.

Parkieten zijn een populaire eerste keer vogel. Hun kleine grootte, vriendelijkheid, prijs, en de capaciteit om te spreken maken hen wenselijk voor beginners.

Lovebirds en Parrotlets zijn het kleinst twee soorten papegaaien. Zij hebben grote vogelpersoonlijkheid in een verkleinwoordgrootte. Zij vereisen een grotere kooi dan u zou denken. Zij zijn vrij speels en genieten van dagelijkse interactie en behandeling. Zij kunnen ook leren om enkelen woorden te spreken . Lovebirds zijn vol van energie en kan een beetje bazig worden.

Valkparkieten zijn prachtige eerste keer huisdieren. Zij zijn zacht, hartelijk, en speels. Zij zijn een weinig groter dan Lovebirds en Parakeets. Zij genieten van fluiten en de mannetjes kunnen leren te spreken. De babys handopfok zijn gemakkelijk beschikbaar. Deze vogels zijn vrij sterk wat hen tot ideale huisdieren voor de beginner maakt.

Conures en Aratinga kunnen vrij lawaaierig zijn en sommige mensen kunnen hun schreeuwen te hoog vinden en gaan zich ergeren. De familie Pyrrhura is in stiller. Conures is vrij speels en heeft vele ,aatjes binnen het gezin. Zij genieten van lange aandacht van hun verzorgers en koppiekrauwen wordt zeer gewaardeerd. De meeste kunnen leren spreken een paar woorden in een type van stem. De blauwe Kronen hebben het beste potentieel voor spraak.

Grijzeroodstaarten zijn hoogst intelligente vogels die voor hun leefmilieu zeer gevoelig zijn. Zij zijn niet voor mensen met weinig of geen ervaring in het houden van papegaaien. Zij zijn zeer gewenst als huiskamervogel dit is toe te schrijven hun capaciteit om te imiteren/praten. Zij kunnen huishoudengeluiden zo goed nabootsen dat zij hun eigenaars regelmatig voor het lapje houden. Grijzeroodstaarten zijn routine vogels en plotselinge veranderingen kunnen veroorzaken stress. Zij moeten regelmatig elke dag uit de kooi en hebben elke dag interactie met de familie nodig. Grijzeroodstaart heeft de tendens een band met slechts één familielid aan te gaan. tenzij zij vaak door elk van de familieleden worden verzorgt.

Amazone’s zijn een andere soort vogel die voor hun capaciteit worden genomen als huiskamervogel, spreken, zingen, fluitje, en mimische huishoudengeluiden. Zij zijn fundamenteel groen in kleur dat maakt identificatie voor zowel jonge als oudere vogels moeilijk. Zij zijn uitstekende huisdieren voor ervaren vogeleigenaren, maar zij neigen om met één familielid om te gaan. Zij zijn speels en zij genieten van in wisselwerking staan met hun eigenaars, maar zij kunnen vrij lawaaierig zijn, het schreeuwen kan andere familieleden en buren irriteren.

Kaketoe’s zijn zeer vriendelijk en kunnen zeer veel eisen van hun eigenaars tijd. De kaketoe heeft een vaste hand nodig. Zij kunnen vrij luidruchtig zijn . Zij zijn sterke knagers en vereisen een constante levering van voorwerpen om uw meubilair te vrijwaren van knagen . Zij vereisen een grote, sterke, kooi . De meeste eigenaars van kaketoe’s hebben sloten voor de kooi van hun vogel om hen van het ontsnappen te weerhouden. Kaketoe’s genieten werkelijk van dagelijkse douches en het verzorgen. Het moeilijkste deel van het bezitten van een Kaketoe is probeer om hen niet te bederven. Zij verkiezen met hun eigenaars 24 uren per te zijn dag.

Ara’s zijn één van het kleurrijkst soorten papegaaien. Dwergara is zeer speels, slim, en genieten van de aandacht van hun eigenaars. Grotere Ara;s zijn absoluut voor de ervaren vogeleigenaren. Hun massieve bekken en grote kunnen vrij intimiderend zijn voor de beginner. Zij moeten met respect worden behandeld begeleiding en een vaste hand is absoluut noodzakelijk. Zij hebben een extra grote kooi met overvloed van topposities nodig en veel knaag speelgoed. Hun schreeuwen zullen door de hele buurt gehoord worden.

Alvorens u over welke soort vogel beslist tot aankoop moet u alle aspecten van huiskamervogel overwegen. Het bezitten van een huisdier zoals de papegaai kan pret en plezier brengen, maar het welzijn van de vogel moet worden genomen in overweging. Kies zorgvuldig uw vogel en neem geen emotioneel besluit.

Auteur:Anne Johnson
Vertaling, Maracana.



Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-01-22 - 17:23:06 send message to Jacqueline

happy :)

Als aanvulling op het bovenste.

Een evenwichtige en goed gesocialiseerde wel gemanierde baby Papegaai/Ara/kaketoe is het product van een kweker of handvoeder die deze soorten begrijpt; die een kalm en geruststellend milieu verstrekt; die bereid is om de tijd te nemen om dit jonge leven te leiden langs de weg van acceptatie en begrip van het idee dat de mensen , vriendelijk, zacht en houden van papegaaien.. Socialisatie begint lang vóór een vogel zelfstandig is en vergt aanzienlijk veel tijd en inspanning door de kweker of handvoeder.

Kwekers die niet de tijd of de kennis hebben om een baby te socialiseren, geven vaak vogels die "slechte" metgezellen zijn/worden. Zij zijn ook degenen die baby’s verkopen die niet zelfstandig zijn aan handelaren of onervaren andere handvoeders.

Het socialiseren is een ongelooflijk stukje kunst.. De technieken komen voort uit jaren van ervaring. De kwekers of anderen die onzelfstandige baby’s verkopen hebben vaak niet de tijd of de kennis om de huisdiereneigenaar bij te staan met het socialiseren van of het voeden van de nieuwe vogel.
Als een kweker alleen onzelfstandige baby’s verkoopt , hoe kunnen zij dan weten wat moet worden gedaan om de baby te laten uitgroeien tot een zachte en vriendelijke,evenwichtige metgezel.

Ik wens dat het zo gemakkelijk was zoals "x" en dan "y" en toen "z". Maar het is niet. Het succesvol socialiseren van een Baby, is gebaseerd op jarenlange ervaring, gevoel,kennis van zaken.
Een onervaren eigenaar kan niet de systematische methodes begrijpen die men moet tewerkstellen om ervoor te zorgen dat de baby behoorlijk wordt opgevoed, gesocialiseerd en gevoed.

De tijdelijke problemen verbonden aan vroegtijdige opstandigheid kan met de hulp van een goede ervaren kweker of handvoeder die zelfstandige baby's verkoopt, worden begrepen en vermeden. Als de baby behoorlijk wordt geleid van de vroegste weken van het leven door de ervaren kweker of handvoeder, zal problemen met ongewenst gedrag tijdelijk zijn, of zelfs voorkomen worden.

De eerste twee jaar van het leven van een baby is essentieel voor de evolutie van de volwassen vogel die het comfortabele leven met mensen moet leren en begrijpen.. Het is belangrijk dat het ongewenste gedrag in jonge vogels onmiddellijk wordt behandeld en behoorlijk, zonder agressie of pogingen om de vogel te overheersen. Agressieve mensen kunnen het gedrag dusdanig beïnvloeden dat van bang maken sprake is van de baby papegaai/ara/kaketoe, en de menselijke pogingen te overheersen kunnen leiden tot zeer ernstige gedragsproblemen op vroege en latere leeftijd.

Deze essentieel belangrijke kwesties maken het absoluut noodzakelijk dat de huiskamervogel liefhebber, zijn goed gesocialiseerde, wel opgevoede en goed gevoede, prachtige baby Papegaai/Ara/Kaketoe die geheel zelfstandig is, van ervaren kwekers of handvoeders te kopen, die slechts zelfstandige baby’s verkopen. Tijdens een zorgvuldig gesprek met de kweker/handvoeder. Moet U proberen te begrijpen wat de vroege essentiële gebeurtenissen zijn in het leven van de vogel en dat deze gebeurtenissen ook de persoonlijkheid beïnvloeden.

Een beslissing om een baby Papegaai/Ara/Kaketoe als huisdier te nemen, vereist zorgvuldig onderzoek in het belang van de baby Papegaai/Ara/Kaketoe.
Samen kunnen wij de draaiende deur sluiten die zo vele van deze prachtdieren door zijn gegaan en hebben moeten ervaren - van huis naar huis naar huis

Auteur: Bobbi Brinker
Vertaalt: "Maracana"

wink ;)
Peter.

Birds are the gateway to paradise.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-01-22 - 17:52:25 send message to ParkietenPeter

Een heel verhaal, maar ter voorkoming van veel leed!

Dank je wel.
wink ;) Peter


Billy
Website Member
Posts :31

Website Member
2006-01-23 - 16:52:16 send message to Billy

Mooi !!!!! Is inderdaad een goede steun voor de beginners.

Groetjes


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2006-01-24 - 07:59:22 send message to bert1974

mijn schoonvader heeft zijn papegaai op een manier gekocht waarvan ik denk dat het de beste manier is. hij heeft een winkel in dragten bezocht. waar ze verschillende soorten papegaaien hadden allen handtam. hij wou een kaketoe, maar dat is het niet geworden. het was niet hij die een vogel uitzocht, de vogel heeft hem uitgezocht. mijn schoonvader stond nog maar net in de winkel toen hem al een venezuela amazone op de nek sprong. deze was niet bij hem weg te slaan, als je hem weer op zijn kooi zette sprong hij direkt weer op de schouder.deze wou verder ook bij niemand zitten. hij kreeg niet eens de kans om naar andere vogels te gaan.hij heeft de amazone dus ook maar gekocht. maar de vogel heeft dit beslist.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-01-24 - 11:28:21 send message to Jacqueline

happy :)

Leuk toch, dat er papegaaien zijn die ook zelf aangeven, neem mij, in plaats van, doe die maar.

wink ;)
Peter.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 193 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede