Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > vragen over het tam maken grasparkiet Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : vragen over het tam maken grasparkiet
kvdt
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2006-02-07 - 19:12:01

Hoi, ik ben een trotse bezitter van een albino grasparkietje van 2 jr, "Gucci" en sinds gistermiddag is daar een bijna (as. donderdag) 7 weken oud agapornisje (roseicollie) bij gekomen, "Fendi".

Fendi was nog maar amper binnen en vloog gelijk op Gucci zijn kooi af, aangezien hij nu al praktisch groter is dan Gucci, heb ik maar even het deurtje dicht gedaan van Gucci zijn kooi. Ook Fendi in zijn kooi gezet.
's Avonds was de aantrekkingskracht blijkbaar over en begon ik met goede moed aan de eerste 'training'. Het commando "op" en "af", en Fendi was een voorbeeldige leerling. Heeft ook geen één keer gebeten of wat erop lijkt.
Heeft hij even op schoot gezeten en daarna begon het spelletje. Hij wegvliegen en ik roepen: "Fendi moppie kom dan", etc. En ja hoor hij kwam, dacht eerst dat het toeval was, maar na ongeveer 20 keer, was het toch wel duidelijk dat ie wel degelijk wist wat hij deed! Ik natuurlijk trots!!

Maar dan vandaag, Vanmiddag mocht hij van mij weer uit zijn kooi. Ik: "op", ik kreeg een bijt in mijn vinger. Even gewacht en weer hetzelfde. Ik wordt vandaag alleen maar gebeten. Niet dat het pijn doet, maar nog even en dan gaat het wel erg pijn doen.
Heb hem opgepakt en bij me gehouden. Hij vloog de hele tijd naar Gucci zijn kooi, en ja hoor weer was hij naar binnen gegaan. Heb er bij zitten kijken. Maar het ging redelijk goed, naar mijn idee. Op een end was het zelfs zover dat Gucci eten begon optegeven en dat Fendi het op at. Weet niet of dit nou goed of niet is..
Maar op een end had Gucci er genoeg van. Zag ook aan hem dat hij nerveus werd ervan en Fendi walste overal overheen. Speelde met Gucci zijn speelgoed, dronk uit zijn waterbak en begon alles een beetje op te eisen. Dit is niet de bedoeling natuurlijk dus heb Fendi eruit gehaald en in zijn eigen kooi gezet.
Gucci was zichtbaar opgelucht.

En nu.. Fendi mag van mij weer uit zijn kooi. Weer bijten, ik weer gewoon gepakt. De heer (of dame?) vliegt weer meteen naar Gucci zijn kooi. Deze wil dit duidelijk niet, dus haal ik Fendi meteen weg en doe even Gucci zijn kooi dicht.

Heb misschien 2 minuten aandacht gehad van Fendi, door hem uit te dagen met een lipje van de broodzak, maar de heer wilde terug naar Gucci zijn kooi. En nu, hij dwaalt er nu nog om heen, rondjes, bovenop, dan weer rondjes.
Ik probeer op ALLE (speelgoed, eten, 'gek'doen) mogelijke manieren aandacht te krijgen maar het lukt me niet. Hij heeft alleen interesse in Gucci.

Voor (bijna) 7 weken, vind ik hem al behoorlijk eigenwijs.

Maar wat moet ik nu doen? Dat bijten.... Wil hem heel graag helemaal handtam maken. Ik heb nog niet echt iets om hem te straffen. Ik kan wel "nee" zeggen en hem ergens neerzetten en negeren, maar dat is gewoon geen straf voor hem, hij vliegt vrolijk weg naar Gucci zijn kooi.

En hem in de kooi te zetten.. Volgens mij komt hij er dan nooit meer uit, omdat hij in mijn vinger bijt met opzitten.

En hoe kan ik Gucci meer rust bezorgen??

Het is een heel lang verhaal geworden, maar HELP! Wat kan ik nu het beste doen???

Heb me enorm verdiept in vanalles, maar de praktijk.. HELP

Veel groetjes Kelly (Gucci en Fendi)

(Titel aangepast ivm archivering)


Dit bericht is door moderator ParkietenPeter aangepast

lennard
Website Member
Posts :866

Website Member
2006-02-07 - 19:18:42

Geduld, hij wordt als je hem aandacht blijft geven vanzelf handtam. Ze moeten een beetje aan elkaar wennen. Ik hoop dat het goed komt.wink ;)

Groetjes,

happy :)Lennardhappy :)


Swaas
Website Member
Posts :465

Website Member
2006-02-07 - 23:14:39

Als je aandacht wil van je vogel zet de andere vogel dan in een andere plaats zodat hij die niet meer HOORT of ZIET.
Dan kan je de kooi openzetten en ermee werken.
Pas als je vogel volledig handtam is zal hij ook naar je komen, maar je moet geduld hebben, hij moet eerst wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe naam, nieuw baasje....
Als je niet met hem werkt kan je hem wel los laten en de andere vogel ook, als hij te driftig wordt en bijt naar de andere haal hem weg en sluit hem op in zijn kooi, ze zijn ervoor gekend om bijterig te zijn tegenover anderen, vooral in het begin.
Bouw stilletjesaan op, als je te snel gaat zal je vogel in de war raken en bijten uit frustratie, praat er veel tegen, en als je zijn aandacht wil om iets te leren, verwijder de andere vogel dan, tot hij rustiger en tammer is geworden.
Geduld is speelt meestal een grote rol bij het handtam maken van vogels, maar velen denken dat na een paar dagen de klus al geklaard islaugh :Dlaugh :Dlaugh :D
Werk ook met lekkers, vb trosgierst, daar doen sommigen een moord voor....


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-02-08 - 02:04:35

Het lijkt alsof het jong veel te vroeg bij z'n ouders is weggehaald. Hij bedelt gewoon om eten. Hij zoekt mammie. Daarom wil ie zo graag naar de parkiet.

Daarnaast, de combinatie is niet echt vaak een succes, de agapornis kan de parkiet in een keer doormidden bijten als hij straks groter is.
Zeg nooit nooit met dieren, maar dit gaat niet vaak goed samen.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 221 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede