Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > grijze roodstaart Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : grijze roodstaart
gaelle
Oud Lid
Posts :7

Oud Lid
2006-02-25 - 12:05:38

heey ik ben gaelle ben 12 jaar en ik wil al een tijdje een grijze roodstaart. ik heb informatie gevraagd aan mensen die er hadden maar zeiden dat ik veel te jong was om ze op te voeden . ik wil wel liefst een tamme maar weet niet wat ik moet . ben ik echt te jong voor een grijze roodstaart .

groete gaelle


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-02-25 - 15:36:08

happy :)

Hallo.

Gaelle.

Je ouders moeten dit ook willen, zonder hun goedkeuring, is het haast onmogelijk.
Zij zullen je toch moeten bijstaan met het opvoeden, vergis je niet hoor, maar ze zijn echt intelligent de Grijzeroodstaarten.
En daar is de hulp van een volwassen persoon toch wel noodzakelijk, om het een en ander tot een goed eind te brengen.
Dat het kan, een twaalfjarige die een hele sterke band heeft met een Grijzeroodstaart, zeer zeker wel, daar hoef je niet over te twijfelen.
Maar een toeziend ouder is toch wel gewenst in deze.
Ook moet je terdege van bewust zijn dat het een heel werkje is hoor, spelen is leuk, maar schoonmaken hoort er ook bij, kom je thuis van school, ja dan zit hij/zij op je te wachten, en moet je wel de nodige aandacht geven, in het begin is het allemaal nieuw en leuk, maar blijft het dat, hier is het toch noodzakelijk dat je ouders er ook achter staan, zij kunnen je ook begeleiden, met wat wel en niet te doen.
Dus samengevat, weet waar je aan begint, het is een hele verantwoording, die sommige ouderen nog niet kunnen volbrengen.
Niet dat ik je wil ontmoedigen hoor, als je ervan overtuigt bent dat je een echt kameraadje kunt zijn voor een leuke tamme Grijzeroodstaart, dan gewoon je hartewens volgen.

Ondanks de mindere adviezen die je hebt gekregen, hier bij wat foto's dat het heel goed kan.

De keuze is gemaakt.

Vriendschap voor beide.

Een leuk koppeltje.

Lijkt me voldoende zo, kan begrijpen dat je dit ook wil, maar weet dat de ouders van dit meisje ook een flinke bijdrage hebben geleverd om dit jong pril geluk te sturen/begeleiden.

Heel veel wijsheid toegewenst.

wink ;)
Peter.


gaelle
Oud Lid
Posts :7

Oud Lid
2006-02-25 - 18:49:51

ja ik weet ik het ik zou ook nooit een vogel kopen zonder dat mijn ouders dat niet willen maar het al altijd een grote wens geweesteen papegaai te hebben maar mijn ouders zien het niet zitten maar nu dat ik zit te vertellen wa je er aanhebt ( en ook wat je moet doen) beginnen ze toch te denken van zouden we het nu doen of ni maar ik wil graag een tamme maar ik weet geen goede adressen waarik ze ken krijgen en best z( zeggen vele mensen)dat je eentje neemt dat net zelfstandig is en handtam is maar is het erg dat ik heel de dag niet thuis ben ( vele zeggen dat ik dan een radio moet laten spelen) alvast bedankt voor de informatie

gaelle


gaelle
Oud Lid
Posts :7

Oud Lid
2006-02-25 - 18:56:28

ik weet wel waar ik aan begin het is aandacht geven , kuisen,drinken altijd verversen enz...
ik heb thuis nu ook 2 dwergpapegaaitjes en dat vraagt ook veel werk ze zijn niet tam en dat vind ik spijtig . daarom dacht ik van een grijze roodstaart wou ik altijd al en sommige mensen zeggen als je het al van kleinsavaan hebt dan kan je ze supertam maken en dat wil ik bereiken. maar als ik zo mensen hoor zeggen dat je eerts goed moet nadenken dat doe ik ook maar dan halen ze mijn zelfvertrouwen een beetje weg en dat vind ik niet leuk .

gaelle


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-02-25 - 20:56:33

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
maar dan halen ze mijn zelfvertrouwen een beetje weg

En dat hoeft in dit geval niet echt erg te zijn. (Begrijp me niet verkeerd! wink ;))

Denk goed na voordat je eraan begint!!!

Je spreekt over "van kleins af aan". Dat betekent dat je hem nog met de hand moet voeren. Dit raad ik jou ten strengste af!!!

Als je een vogel van zo'n 12 weken en volledig zelfstandig gaat krijgen, heb je nog tijd genoeg om hem supertam te krijgen.

Om hem zelf met de hand te voeren zul je eerst heel vaak met een ervaren kweker mee moeten kijken en helpen. Hier mag en kun jij niet te licht over denken.

Daarbij zullen je ouders er meer dan 100% achter moeten staan. Want als het jou niet lukt zullen zij het moeten afmaken.

Ik ben zelf nu zo'n 20 jaar met vogels bezig en heb nu pas voor éérst de durf om een jonge papegaai met de hand op te voeden. Nadat ik heel veel gelezen heb, ervaring opgedaan heb (meegekeken en geholpen) bij anderen en nadat ik eerst agaporniden met de hand heb gevoerd. (dit was uit nood)



Daarbij wordt een volwassen papegaai vergeleken met een kind van 4 jaar. Zie jij je al een (mensen)baby groot brengen op jouw 12 jarige leeftijd?

Dit is echt wel een dagtaak en als je al veel weg bent, is dit niet te combineren.
Weet dit: Een radio is echt geen surrogaat voor een (of jouw) vader of moeder! Wat anderen er ook van zeggen.

Ik wens je geduld (tot je ervaring hebt) en veel wijsheid.

wink ;) Peter


gaelle
Oud Lid
Posts :7

Oud Lid
2006-02-25 - 21:06:14

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

nee ik bedoel als ik er1 van 1 jaar heb niet van een kleintje dat ik nog pap moet geven dat zou ik nooit doen ik kan dat niet. maar het altijd een droom geweest om een papegaai te hebben ik heb nu 2 dwergpapegaaitjes ze zijn wel tam maar ze bijten ze komen op me zitten. 1 keer was hij los gebroken buiten en hij is gewoon weer in zijn kooi gekropen hij is zelfs niet weggevlogen. maar u zegt van dat ik geduld moet hebben bedoeld u dan dat ik nog een 1 jaar moet wachten om er 1 aanteschaffen of om zelf optevoeden met de hand ?

gaelle


lennard
Website Member
Posts :866

Website Member
2006-02-25 - 21:30:01

wachten totdat je ouders het goedkeuren begin eerst met een valkparkiet en bouw dat rustig op zo krijg je steeds meer ervaring en dan moet je kijken of je het nog wel wil zoon grijze roodstaard.

Ze schreeuwen (kweetnie of je in een rijtjeshuis woont, maar dat lijkt me dan niet geschikt)
Ze vragen veel aandacht. (je zegt al dat je er niet zoveel thuis bent en zometeen ga je naar een grote school dan heb je al veel huiswerk enzo.
Ik zou wachten totdat je op jezelf woont en kijk dan maar eens dan weet je zkkr of je het nog wil en dan heb je er lang genoeg over gedacht

Groetje,

Lennardhappy :)


lennard
Website Member
Posts :866

Website Member
2006-02-25 - 22:11:26

Als ik jongen parkieten heb en die moeten tam gemaakt worden voor in huis bijv. dan geef ik voeding met de spuit.
( ik heb het kunnen regelen op school dat ik mijn jonge parkieten mee mag nemen en ook op school door mag voeren als ik maar goede cijffers heb dan mag het.
En daar leer ik van hoe je een vogel met de spuit groot moet brengen.
En ik zit ook op de middelbare school maar ik het ook veel werk oor en ik heb een voliere maar als je een vogel tam wil houden dan moet je er wel elke dag een uur mee spelen.

Dus denkt eerst goed na wat je doet.happy :)


arwen
Website Member
Posts :89

Website Member
2006-02-25 - 22:59:16

Een grijsje te hebben ,is niet alleen maar een uurtje per dag mee spelen,hoor.De mijne zit zowat de hele dag los op de klimboom.Zo af en toe gaat hij eraf op sloopsafari.Je moet hem bezig houden ,maar ook op zijn tijd met rust laten.Daarom is speelgoed en takken ook heel goed voor ze,want ze kunnen spelen,hoor.Vergelijk het met een kind van 4.Ze zijn niet alleen maar lief ,hoor.Ze kunnen ook nog eens keihard bijten.De mijne is tam ,maar heeft ook weleens slecht humeur.Je moet ze bezien als lid van je gezin.Ze horen erbij.Als ik jou was,zou ik eerst eens beginnen met kleinere vogels.Je zegt ,dat je Aga,s hebt.Probeer het eerst met hun. Maak ze tam .Ga met hun spelen.Op jou leeftijd zou ik zeker nog geen grijze roodstaart aanschaffen,want je bent straks idd niet veel thuis en dan moeten je ouders ervoor opdraaien.Ik wil je absoluut niet ontmoedigen,hoor,Maar als je ouders achter je staan en ook de verzorging en gezellschap(wat ze egt nodig hebben)voor de papegaai over hebben ,als jij er niet bent,oke.
En ze kunnen ook lawaai maken,dat is waar.Al kun je dat met een goede opvoeding heel goed in de hand houden.Ik woon in een rijtjes huis en niemand heeft last van mijn gaai.In het kort betekend het,dat je slecht gedrag moet negeren(straffen helpt egt niet)en goed gedrag moet belonen.


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2006-02-25 - 23:17:03

happy :)

Een zelfstandige baby papegaai, kun je niet de hele dag alleen laten zitten, deze heeft aandacht nodig, hij moet interactie hebben met zijn gezinsleden (hij ziet ze als zijn soortgenoten) om tot een goede verstandhouding met hun te komen.
Dit bereik je niet met een uurtje per dag, even na schooltijd.
Een baby papegaai die met alle zorg en aandacht is groot gebracht, weet niet wat hem overkomt, als hij/zij terecht komt in een dergelijke situatie, een radio is leuk, maar absoluut geen vervanging van de broodnodige aandacht/interactie, die hij/zij nodig heeft om zich te ontwikkelen tot een prettige huiskamer papegaai.
Als er overdag niemand aanwezig is om zich te bekommeren om de baby papegaai, is het inderdaad niet verstandig om hier aan te beginnen.
Je krijgt het niet voor elkaar om na schooltijd, je papegaai op te voeden/te leren en op een leuke manier met hem bezig te zijn.
Je kunt het vergelijken met een boek, waar van de eerste twee pagina's zijn beschreven, de rest is nog blanco, die zul je zelf in moeten gaan vullen, en dit gaat niet altijd zonder probleempjes, tijdens het opvoeden/leren, gebeurt het heus weleens dat hij/zij iets doet wat niet door de beugel kan, dan komt ook beloning en corrigeren om het hoekje kijken, dit alles laat zich niet in een klein momentje van de dag proppen.
Stel, je zit de hele dag helemaal alleen te wachten op iemand, eindelijk zie je die, en in je blijdschap ga je even uit je bol, even over de schreef, nou inplaats dat je even hartelijk word begroet, krijg je op je kop, jij je nergens van bewust, kruipt dan toch wel even in je schulp, en de volgende dag ben je al niet zo spontaan meer, en hier is al een begin geboren van, onzekerheid/wantrouwen bij de baby papegaai, inplaats dat je een stapje naar voren hebt gemaakt, ben je er drie achteruit gegaan.

Nou dat je een baby papegaai die nog aan de pap zit, niet wil, ondanks het tijds gebrek, maar ook je zelf kennis, van ik kan dit niet, vind ik wel heel goed van je.
Surf maar eens wat rond op diverse forums, en zie wat een problemen er aan je voorbij komen, met deze baby papegaaien/ara's/kaketoe's.

Begrijp best dat het een wens van je is, om een papegaai te hebben, maar weeg alles goed af, en denk niet aan jezelf, maar hou het belang van de baby papegaai op plaats nummer 1.

Nogmaals, heel veel wijsheid toegewenst.

wink ;)
Peter.


gaelle
Oud Lid
Posts :7

Oud Lid
2006-02-26 - 07:36:28

ik heb 2 dwergpapegaaitjes en die zijn tam maar bijten ik probeer ze zo veel mogelijk lostelaten maar als ik een grijze roodstaart heb dan denken de vele mensen " ja ge ga echt ni geoeg tijd hebben enzo..." maar da is altijd mijn droom geweest en als da een droom is gaat ge da ni verwaarlozen zo'n beestje. ik woon op de buiten in een openstaande bebouwing ( niet in een rijtjeshuis) ik zou er echt alles voor doen als ik thuis kom zou ik eerst naar de vogel gaan dan mijn huiswerk maken en dan terug naar de vogel enz...

gaelle


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2006-02-26 - 07:49:02

oke stel je ouders staan er 100% achter.heb ja al is aan de kosten gedacht.vogel,kooi,speeltjes,voeding eventuele dierenartskosten,enz

groeten Dennis


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2006-02-26 - 09:00:20

quote
gaat ge da ni verwaarlozen zo'n beestje.

Daarbij genomen:
quote
Een zelfstandige baby papegaai, kun je niet de hele dag alleen laten zitten, deze heeft aandacht nodig, hij moet interactie hebben met zijn gezinsleden (hij ziet ze als zijn soortgenoten) om tot een goede verstandhouding met hun te komen.
Dit bereik je niet met een uurtje per dag, even na schooltijd.


CONCLUSIE:

Niet doen. Helaas, maar:
quote
begin eerst met een valkparkiet en bouw dat rustig op zo krijg je steeds meer ervaring


Sommigen dromen hebben heel veel tijd nodig voordat je die kunt verwezenlijken. Sommige dromen komen nooit uit.
Wacht totdat je zelfstandig woont, zou ik zeggen, hoe ga je de aandacht verdelen als je over een paar jaar met een vriendinnetje loopt? "Nu niet schat ik moet eerst naar de papegaai."

Sorry, kom met beide voeten weer op de grond en geniet van de vogels die je hebt. Als de Agaporniden al enigszins tam zijn kun je ze dat bijten ook afleren.
Dit vergt tijd, en dat is al kostbaar.

Mijn advies.
wink ;) Peter


gaelle
Oud Lid
Posts :7

Oud Lid
2006-02-26 - 09:28:05

mag ik iets vrage de foto's van dat meisje . dat meisje zit ook heel de dag op school of is er iemand anders thuis ?


Riboet
Website Member
Posts :99

Website Member
2006-02-26 - 09:35:12

Peter schreef:
quote
Lijkt me voldoende zo, kan begrijpen dat je dit ook wil, maar weet dat de ouders van dit meisje ook een flinke bijdrage hebben geleverd om dit jong pril geluk te sturen/begeleiden.


Ik denk dat hiermee je vraag voldoende beantwoord moet zijn.

En 'iemand thuis hebben' of 'iemand thuis hebben die ook aandacht geeft aan de papegaai' zijn wel twee heel verschillende dingen.


lennard
Website Member
Posts :866

Website Member
2006-02-26 - 09:56:36

je bent nog maar twaalf en dat is niet de goede instelling hoor van je huiswerk school moet je juist voor laten gaan en daarna je vogels ze zijn wel net zo belangerijk maar een grijze roodstaard kan je alltijd kopen en een gelukkige toekomst met wat centen niet.

Doe het nou niet wacht nog een paar jaar totdat je van al die scholen af bent spaar ervoor. Je kan ook met een valkparkieten beginnen en dat rustig opbouwen dat zijn hele leuke beesten en niet zo duur dat is minder erg als die dood gaat dan een grijze roodstaard.

Ik zou het nog echt niet doen..


Groetjes,

Lennardhappy :)



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 262 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede