Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > De beginnende vogelliefhebber Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : De beginnende vogelliefhebber
Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2006-03-10 - 18:26:16 send message to Dennis Fr.

Hallo
ik hoop dat ik nu niet op te veel teentjes trap.

wat me de laatste tijd opvalt is dat veel beginnende vogelliefhebbers direkt met duurdere vogels beginnen.op zich niks mis mee .eigen keus.maar dit ook zonder vooraf onderzoek te doen naar hoe en wat,huisvesting,voeding,kweek enz.dus eigenlijk komen deze vogels wel wat te kort.Waarom niet onderaan de ladder beginnen met een kleine makkelijker te houdfen vogel.bijv een grasparkiet.deze is echt niet minder als een ara,kaketoe of wat voor papegaai ook.door eerst een makkelijk te houden vogel te nemen kun je een mooie basis opbouwen .Naar de door jou graag gehouden vogel.Ik wil hier gewoon beginners mee attent maken dat ze weten waar je aan begind want de vogelhobby is echt een hobby met vallen en opstaan.het is gewoon jammer als je direkt een duurder soort en moeilijkt te houden soort neemt .en dat die dan binnen de kortste keer overlijk door het gebrek aan ervaring.tuurlijk dit kan ook de ervaren kweker overkomen.

Bezind voor je begint.

Ik kom hier mee omdat ik steeds meer dingen lees en hoor van mensen met grote papegaaien.van wat eten ze,hoe moet ik ze huisvesten of van ze hebben eieren hoe kan ik zien dat ze bevrucht zijn.dan weet ik al genoeg die mensen hebben geen basis en geen vooronderzoek gedaan voor men begonnen is.
en dat is toch zeer spijtig.

niet dat ervaren kwekers alles goed doen hoor ook wij leren elke dag bij.

Groeten Dennis


lennard
Website Member
Posts :866

Website Member
2006-03-10 - 18:49:40 send message to lennard

Dat ben ik ook met je eens dennis ik zou ook graag een koppel bonte boeren willen daarom vraag ik ook aan jou allemaal van die vragen. Ik verdiep mezelf ook eerst in iets voordat ik het koop.(alleen ik heb nu ook een probleem met mijn valken het schijnen allemaal poppen te zijn).
Najah ik ga ze morgen ruilen voor koppel.
Dit was wel zoon beetje wat ik wou zeggen.
(niet zo boeiend maarja).

Groetjes,

Lennard


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2006-03-10 - 18:54:15 send message to Dennis Fr.

mijn excuses voor alle typfouten


mikewauters
Website Member
Posts :254

Website Member
2006-03-10 - 19:29:19 send message to mikewauters

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. ik heb ook drie jaar met grasparkietjes gekweekt en ben nu een andere soort ingegaan: heb nu valken en aymaras en volgend jaar ga ik mij toe leggen op de bolborhynchus (aymaras, citroenen, catharinas voor diegenen die van deze soort niets weten wink ;))
ik heb een basis gekregen door mijn grasparkieten en leer nu nog bij zodat ik later als ik alleen woon met zonparkieten ofzo kan beginnen.
alsjeblieft beginnende kwekers, wees niet bang om een zebravink of grasparkiet te kopen en laat de papegaaien nog een jaartje voor wat ze zijn aan de echt grote kwekers toe. later komt dit nog wel wink ;)

groetjes,
mike


vandervliet
Website Member
Posts :182

Website Member
2006-03-10 - 20:07:31 send message to vandervliet

Dennis

Dit heet de spijker op zijn kop slaan!!

sportgroeten
Jan


irri
Website Member
Posts :114

Website Member
2006-03-10 - 20:23:40 send message to irri

hoi, ik ben het hier wel mee eens..maar gedeeltelijk,
stel een beginner neemt eerst genoegen met een "makkelijker" soort, maar dat is dus niet de vogel die hij/zij eigenlijk wil, je hebt dan natuurlijk ook kans, dat de motivatie op den duur ver te zoeken is, en het de vogel niet ten goede zal komen.
ik neem aan dat iedereen liever een vogel aanschaft die hij echt graag wil hebben, zou het niet gewoon beter zijn dat zo iemand zich eerst helemaal in de vogel die hij wil, gaat verdiepen
(ook al is het moeilijker) en dan pas aanschaffen?
wat heb je eraan als iemand een vogel koopt, en hem vervolgens weer wegdoet? omdat ie m eigelijk toch al niet wilde heben, dan krijg je weer van die zielige gevallen die een nieuw tehuis zoeken.
daarom is het ook zo belangrijk dat de verkoper/kweker, de gene die een vogel komt halen, op dit soort punten wijst, en duidelijke informatie over de vogel geeft.
groetjes marjan


lennard
Website Member
Posts :866

Website Member
2006-03-10 - 20:47:49 send message to lennard

daar heb je gelijk in happy :)


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2006-03-10 - 20:54:36 send message to Dennis Fr.

Hallo Marjan dat ben ik met je eens.maar verdiep je er dan ook eerst in dat gebeurd ook niet eerst worden de vogels gekocht.en dan stelt men pas vragen.en dan ben je dus al te laat.doe onderzoek eer je de vogel aanschaft.voorkomt een hoop leed.voor zowel vogel als liefhebber.

Groeten Dennis


J.Bird
Website Member
Posts :112

Website Member
2006-03-10 - 21:27:00 send message to J.Bird

kinderen tegenwoordig hebben ook meer geld te spenderen daardoor is de groep vogels die ze zich kunnen permiteren ook groter en ja je kiest toch liever voor een grote mooie vogel waar je een beetje over kan stoeven eerder wink ;)razz :p logisch maar niet slim.

groet:
jesse


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-03-10 - 22:39:47 send message to johanblok

Er zit wel iets in, zeker omdat men dan wat ervaring kan opdoen met de verzorging en broedproces, maar anderzijds of men nu een grasparkiet of een hyacint ara uit onwetendheid slecht verzorgd, die daar eventueel aan overlijdt, het is voor de een niet erger dan voor de ander (afgezien van de financiele consequenties).


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2006-03-10 - 23:47:55 send message to Chow

Om (Engelse) grasparkieten zo te kweken dat je op de TT goed meedraait is geen beginnershobby. Daarmee doe je tekort aan velen die daar op hoog niveau mee bezig zijn.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-03-11 - 00:01:55 send message to tonnl

Dat geldt voor elke vogel Chow, niemand begint als topkweker, toch?
Juist om te leren zijn "gewone" parkieten of agapornissen bijzonder geschikt, sterk en niet al te duur.
Ton.


zebraonline
Website Member
Posts :390

Website Member
2006-03-11 - 00:30:49 send message to zebraonline

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

De fout ligt bij de verkopers...verkoop geen dure en moeilijk te houden soorten aan mensen die er niks van kennen...probleem opgelost
Jammer genoeg zijn er naast serieuze kwekers/verkopers nog teveel mensen die enkel aan de kassa denken...

Je hoeft echte geen dure of zeldzame soorten te kopen om te kunnen 'stoefen' (wat al een slechte beginmentaliteit is trouwens)...probeer eerst maar eens een deftige zebravink of grasparkiet te kweken...of nog sterker kampioen mee spelen.


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2006-03-11 - 00:37:57 send message to Chow

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

"Gewone" parkieten zijn niet zo gewoon als je op niveau kweekt. Dat bedoel ik ermee te zeggen. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.ngc-dbs.nl/
Er wordt al gauw laatdunkend gedaan over grasparkieten en dat is niet terecht. Het kost je minstens 5 jaar om een goede stam te kweken en er kan ondertussen van alles fout gaan.
Ik ben het wel eens dat het onverstandig is meteen een ren vol ara's te stoppen. Maar een voliere volstoppen met agapornissen en/of grasparkieten is net zo onverantwoordelijk als je je vantevoren niet hebt geinformeerd. Wil je kweken prima. Bereid je dan voor. Wil je bonte boeren kweken?? Prima, je hoeft dan heus niet eerst jaren grasparkieten te kweken maar laat jezelf informeren vantevoren door andere kwekers. Wordt lid van een vogelvereniging en praat met leden. Bezoek shows en beurzen.


Toine84
Geroyeerd
Posts :164

Geroyeerd
2006-03-11 - 01:31:10 send message to Toine84

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Zoals vele anderen ben ik begonnen met zebravinken. Niet omdat dit de makkelijkste zijn (wist ik veel toen ik 7 jaar was!), maar ik mocht een koppel uitkiezen in de winkel. Ik koos voor de zebravinken omdat ik ze gewoon erg mooi vond, ik was er helemaal gek van, en nu nog steeds, haha! In principe hoef je niet met de makkelijkste vogels te beginnen, maar ik zie het alleen zo; sommige vogels vragen speciale aandacht, denk aan voedsel, agressiviteit e.d. Ook met kweken moet je een hoop in de gaten houden. Als je nooit vogels hebt gehad kan het misschien wel handiger zijn om te zien of je het echt wel zo leuk vindt als dat je had gedacht. Zulk soort zaken spelen ook allemaal een rol. We zien wel vaker dieren impulsaankopen, onze asiels zitten immers overvol.
Ik vind ook dat je een hobby op moet bouwen. Toch ook niet iedereen koopt om te beginnen een splinternieuwe auto of gaat in een dure villa wonen om maar een voorbeeldje te noemen. Dit was een zo wel een beetje mijn gedachtengang erover.
(BTW dit is meer een onderwerp voor 'De kroeg' vind ik)
Iedereen een goede nachtrust toegewenst happy :)


bulldog
Website Member
Posts :58

Website Member
2006-03-11 - 07:48:21 send message to bulldog

even een kleine reactie op jullie antwoorden hier zebravinken zijn zeker niet de makkelijkste vogels vooral niet als je in een bepaalde kleurslag kweekt.niet een vogel is makkelijk maar als je verzorging en de conditie van de vogels die je wilt gaan houden dan maakt het niet uit wat je neemt maar veel mensen hebben gewoon te veel vogels in een ruimte zitten en daar veel vogels een territorium hebben slaagt daar vaak de kweek niet mee en dan wordt een vogel al gauw als moeilijke soort beschreven en daar kan de vogel dan ook niets aan doen maar de liefhebber.ik hoop dat ik nu niet teveel mensen tegen het hoofd stoot.een zebraa is geen makkelijke vogel voor beginners maar voor een liefhebber die op kleur kweekt en zijn vogels goed verzorgt een serieuze hobby
groetjes joop



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 143 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede