Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > info voor aankoop papegaai
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : info voor aankoop papegaai
Gertrude
Website Member
Posts :6

Website Member
2006-05-22 - 09:13:25 send message to Gertrude

Op aanraden van een ander lid plaats ik mijn vraag hier in de kroeg

kan iemand mij vertellen dat 4animals ik geloof een zekere linda mink correcte handelaars zijn want ze verkopen met attest pbfd maar wat voor waarde heeft dit als de vogels onder elkaar zitten of heb ik het mis. En wanneer worden die testen gedaan? Een vriendin van mij zegt dat dit via bloed moet maar wat moet ik hierbij voorstellen laten ze die vogel dan bloeden? Ze zegt ook dat ze negatief getst kunnen zijn en tegen dat je ze koopt positief. Ik snap het eigenlijk niet goed, ik wil gewoon een gezonde papegaai heeft iemand raad?

Gertrude


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2006-05-22 - 09:38:09 send message to johanblok

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Er zijn verschillende topics tevinden middels de zoekfunctie over pbfd en testen daarmee. Testen zijn niet 100% betrouwbaar onder andere omdat het virus ook min of meer 'slapend' aanwezig kan zijn en dan door de test niet opgemerkt wordt. Daarom wordt geadviseerd om na enige tijd nog een keer te testen. Daarbij zijn testen met bloed betrouwbaarder dan die met veren. Bloed wordt gewoon afgenomen door bijvoorbeeld een dierenarts, net zoiets als bij mensen.

Testen door handelaren/winkels hebben mijns inziens weinig tot geen waarde omdat de vogel op een verzamelplaats verblijft. Na het moment van testen kan de vogel zeer gemakkelijk weer besmet zijn.

Ik heb geen ervaring met genoemd bedrijf, maar ik adviseer om niet bij winkels en/of handelaars te kopen, o.a. vanwege de risico's op ziekte en slechtere conditie. Zoek een goede kleinschalige hobbykweker, koop niet bij het eerste bezoek al een vogel, maar vergelijk eens rustig. Zet alle indrukken rustig op een rijtje, en laat je vooral niet onder druk zetten door de verkoper dat ze anders misschien al weg zijn. Probeert iemand zoiets dan weet je gelijk genoeg: wegwezen en niet kopen.

Je kunt ook bijvoorbeeld eerst alvorens een vogel aan te schaffen eens lid worden van Pakara (www.pakara.nl). Daar is ook veel info te vinden, ook goede hobbykwekers (bijvoorbeeld www.akala.nl). Een echt hobbykweker wil vaak ook weten waar zijn vogels te rechtkomen en bekijkt of jij wel de geschikte persoon bent voor zijn vogels. Hij helpt je dus bij het vinden van de juiste vogel, wat lang niet altijd die van hem hoeven te zijn.

Verder: de vogel moet altijd een vaste voetring bezitten, dat wil zeggen een rond aluminium/stalen ring zonder onderbrekingen die niet van de poot af kan zonder hem door te knippen.
Spit ook eens door het forum en doorzoek het internet op verhalen, dan kom je vanzelf van alles tegen en ontdek je wat je absoluut niet moet doen.

Een voorbeeld hiervan: koop altijd een vogel die zelfstandig eet en geen pap meer krijgt. Zo'n papegaai is dan in het algemeen toch wel minstens zo'n 3 maanden oud. Bij praatjes van verkopers dat ze zich beter aan je hechten als je ze nog pap voert en dat het leuk en makkelijk is: direct wegwezen en niet kopen. De enige reden voor verkopers om ze zo jong te verkopen is: besparen op papvoeding en tijd, overdragen van gezondheids/overlijdensrisico's (die voor het zelfstandig worden nog behoorlijk kunnen zijn) op de klant, en zo snel mogelijk geld vangen.

Verder: informeer je goed over de specifieke eigenschappen van een soort en bekijk wat je wel en niet ligt.


Roosje
Website Member
Posts :134

Website Member
2006-05-24 - 12:02:04 send message to Roosje

Ik weet zelf dat bij 4 animals de papegaaien in dezelfde ruimte zitten als de parkieten en agaporniden (dé beruchte dragers van het virus). Testen is dus zinloos. Ook kan iedereen gewoon bij alle jonge vogels komen.

Negatief = niet ziek.
Positief = wel ziek!


Gertrude
Website Member
Posts :6

Website Member
2006-05-24 - 13:36:11 send message to Gertrude

Roosje,

Ik vermoed dat de parkieten niet verkocht worden met PBFD certificaat? Indien niet, dan heeft geen enkele test een waarde want Dr. Hooimejers heeft geschreven dat parkieten niet vaak getest worden maar het hoogste percentage van dragers draagt. Lijkt me dus niet zo veilig om daar iets te kopen. Spijtig
Gertrude



Pagina : 1

Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 233 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede