Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > Een kaartje voor een papegaai: Stop de Import! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Een kaartje voor een papegaai: Stop de Import!
Araproject
Website Member
Posts :106

Website Member
2006-11-03 - 16:43:26 send message to Araproject

De aankomende weken zijn erg belangrijk voor de bescherming van papegaaien en andere vogels. De E.U. gaat het tijdelijke importverbod op vogels evalueren. De stop heeft nu al 4.000.000 vogels gered!

Vandaag kregen we bericht van Jamie Gilardi dat EU-commissaris Markos Kyprianou, van Gezondheid en Consumentenbescherming, genoten heeft van de kaarten die naar hem en zijn kabinet gestuurd door leden van de World Parrot Trust. Zij gingen hierdoor inzien hoe belangrijk het besluit om de import van in het wild gevangen vogels te stoppen voor u is geweest.

In deze cruciale tijd in de discussie over het voortzetten van de importstop willen wij u vragen om enkele minuten van uw tijd te spenderen om een kaartje te schrijven aan Commissaris Kyprianou en zijn kabinet als blijk van waardering voor hun beslissing om wereldwijd miljoenen vogels te redden.

Richt uw kaart aan:

Mr. Markos Kyprianou
Commissioner for Health and Consumer Protection
European Commission
B-1049 BRUSSELS
België

Handgeschreven en persoonlijke boodschappen zijn het meest effectief.

Dank u wel!

Team Araproject
www.papegaai-ara.nl

Gerelateerde link: Stop winging it! http://www.eurogroupanimalwelfare.org/policy/pdf/birdsreport0606.pdf


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2006-11-03 - 17:18:35 send message to tonnl

Euh... dat is dus als je het met de importstop eens bent...
Aan wie moet je je kaartje sturen als je wil dat de grenzen weer open gaan?
Ton.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2006-11-03 - 17:49:04 send message to Karel

Tja....wil ik ook wel weten. Ik zoek namelijk nog een ...en een ... en een ...laugh :D


goulds
Website Member
Posts :865

Website Member
2006-11-03 - 19:10:46 send message to goulds

idd ,regel dan een soort van tijdelijke importstop zoals ook in de visserij geldt daar mag bepaalde tijd ook niet gevangen worden.

Dan zijn beide partijen tevreden en ook de vogels hebben er baat bij.

Voor mij mag de stop nu opgeheven worden.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2006-11-03 - 19:50:49 send message to Karel

In plaats van een algemeen importverbod zou ik willen pleiten voor alleen een importverbod voor vogels die in Nederland al voldoende aanwezig zijn en worden gekweekt.
Deze lijst kan dan geregeld worden ge-update zodra blijkt dat er weer een soort goed wordt gekweekt.

Uitzondering blijft bestaan voor de vogels die door wildvang in hun voortbestaan zouden kunnen worden bedreigd; daarvoor moet uiteraard een vang- cq importverbod gaan gelden. (rode lijstprincipe)


pitylus
Website Member
Posts :210

Website Member
2006-11-03 - 20:13:31 send message to pitylus

Dit bericht is 3 keer gewijzigd

voor welke zever is da nu ? 4.000.000 gered . Spreek eens van de vogels die daar voor het ogenblik gevangen klaar staan door de overpopulatie in de streken en we gaan dan nog niet spreken van de vogels die vernietigd en vergiftigd worden met de honderdduizenden ? Moei u op het forum die voor jou geschikt is maar hier niet bij uitsluitend DIERENVRIENDEN , ken er in Belgie ook zulke beste vriend , hoepeld op met hunne bazar .Mocht ik hier webmaster zijn wordt je verwijderdt !Je hoort hier met zulke oproepen niet thuis .Mocht jij evenveel tijd steken in de vogels zoals wij zou je geen tijd hebben om dergelijke berichten te verspreiden .


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2006-11-03 - 21:33:22 send message to Rogert

Mmm, pitylus, ik denk dat je bij jouw reaktie wat aanvullende informatie moet geven, want ik begrijp niet hoe je het nu bedoeld. Want van al die vogels die al klaar staan voor transport gaan er hoe dan ook heel veel van dood door het transport ........ dierenvriend!

Op het forum mag iedereen zijn en haar mening geven en overal is wat van te zeggen, en we zijn allemaal hypocriet, maar ergens moet je beginnen!

En waar zijn wij mee bezig als wij vogels in gevangenschap houden? In ieder geval niet met het behoud van soorten. Genetisch misschien wel maar gedragsmatig alles behalve soortbehoud. Dus roep niet dat wij zo goed zijn voor deze wereld!! Want wie denkt dat het overfokken van vogels in gevangenschap waarbij ook zwakke dieren overleven, gedrag verdwijnt en mutaties een gouden bisness het zelfde is als soortbescherming of natuurbescherming, is wel een beetje naief.
Natuurbescherming is waar het over gaat en araproject kan daar een goede bijdrage aan leveren als ze er alleen al voor zorgen dat de vogels in hun natuurlijke habitat hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen en de lokale bevolking er van kunnen overtuigen anders met hun omgeving om te gaan. Want anders krijg je dezelfde natuur als in nederland. En als je een belangrijke soort weet te beschermen in een biotoop dan bescherm je automatisch ook minder bekende en opvallende soorten.

R en G ga zo door!


cultuurvogel
Website Member
Posts :10

Website Member
2006-11-03 - 22:06:11 send message to cultuurvogel

Het probleem met dit soort discussies is dat niemand toe wil geven aan zijn standpunt,Persoon 1 zegt totaal importverbod,Persoon 2 is voor de import ,met als gevolg een totale patstelling en ongwenste uitspraken waar niemand bij gebaat is .

Als het aan de dierenbeschermers ligt is er over 5 jaar geen hobby meer ,Als het aan de liefhebbers ligt gaan we gewoon door op deze voet en of dat nu vogels,honden,katten of andere levende have is dat doet er nu niet toe ,Kijk eens op andere sites overal op de forums vindt je deze discussies maar daar blijft het ook bij zowel voor als tegenstanders staan loodrecht tegenover elkaar maar een oplossing komt er niet,Als er gepraat wordt worden de specialisten vaak niet gehoord maar wordt er gekeken en gehoord naar papieren professoren .

Zet nu eens van de voor en tegentanders of dat nu biologen,handelaren,kwekers ,dierenartsen zijn dat doet er even niet toe maar nu werkelijk de mensen eens bij elkaar die weten waarover ze praten mensen met praktijk ervaring zou er dan geen oplossing mogelijk zijn zodat zowel de dierenbeschermer alswel de hobbykweker,handelaar of dierenarts tevreden is met de oplossing ?

Bij enkele organisaties zijn al mensen bezig om richtlijnen uit te zetten om zowel de kweker als de beschermer tevreden te houden maar dat houd wel in dat er van beide kanten water bij de wijn wordt gedaan en niet naar een eenzjdige oplossing wordt gekeken .

Het is leven en laten leven maar ik heb het idee dat we geleefd worden op dit moment ,Probeer open te staan voor suggeties van beide partijen anders blijft de oorlog zich ontwikkelen en zijn er alleen maar verliezers.

De import zoals hij was voor 10 jaat terug NEE ,Ik dacht dat er de laatste jaren redelijk wat veranderd was met betrekking tot de import ,Je kunt niet vandaag de eerste steen leggen en morgen het huis klaar hebben dat vereist overleg en daadkracht ,Reguleren ja maar niet eenzijdig ontneem iemand zijn hobby niet dat geeft hem stof tot denken en doen van andere ongwenste dingen.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2006-11-03 - 22:18:46 send message to Karel

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

quote
Het probleem met dit soort discussies is dat niemand toe wil geven aan zijn standpunt,Persoon 1 zegt totaal importverbod,Persoon 2 is voor de import ,met als gevolg een totale patstelling en ongwenste uitspraken waar niemand bij gebaat is .



Als je van deze stelling uitgaat heb je gelijk, maar de situatie is anders:
Er zijn onder de liefhebbers vele personen 3, die de middenweg al hebben gewezen. Te weten: "Import prima, mits, onder voorwaarde dat..enz".

Je doet er denk ik goed aan, eerst eens wat oude topics door te nemen....laat je verrassen!


adriaanbaan
Website Member
Posts :154

Website Member
2006-11-03 - 22:26:52 send message to adriaanbaan

Wat is import?

Vogels uit Duitsland, Zwitserland, of Polen?
Of uit een ander werelddeel?
Is een gekweekte grijze uit Afrika met een gesloten voetring wel of geen import?

Even opgezocht in de Van Dale Hedendaags Nederlands.
Import: handelswaar uit het buitenland

Ik denk dat we eerst een goede definitie van import vogels moeten hebben voor we ook maar iets zinnigs kunnen zeggen over wel of niet import!!

Groetjes Adriaan


Galah46
Website Member
Posts :188

Website Member
2006-11-03 - 22:27:59 send message to Galah46

Hmm zouden misschien ook beter quota op zetten, is niet alleen voor papegaaien. In hun eigen thuisland worden ze ook niet zo beschermd hoor, zoals sommige wel denken.Door nestgelegenheid vermindering en voor sommige inboorlingen sneuvelen er ook voor de voeding.Bent u maar gerust dat er maar weinig gehoor gaat naar de plaatselijke bevolking om eventueel hun bron van inkomsten zomaar te laten afnemen. Denk niet dat ze dit zomaar laten begaan.Als er een algemeen import verbod komt voor de EU, wil dat nog niet zeggen dat dit geldt voor de hele wereld, zijt daar maar zeker van. Dat iemand of een organisatie zich wil inzetten tot bescherming ter plaatse juich ik wel toe, maar lukt niet altijd even goed. Sommige soorten worden toch vernietigd of wij dat nu willen of niet ,zij ginder storen er zich niet te veel aan.Import ligt nu wel stil, hier in de EU, maar elders in de wereld gaat ie gewoon door.Verklaar maar eens hoe er plotseling hier nu toch bepaalde vogels(algemeen)te verkrijgen zijn.Naar wat ik gehoord heb komen er binnen via de vroegere oostbloklanden, die hebben geen importverbod zoals hier.
Als ze een beperkt aantal van bepaalde soorten toelaten ieder jaar zouden ze menig kweker tevreden stellen en de handel en de plaatselijke bevolking. Deze zeker ook niet uit het oog te verliezen, kunnen dan tegelijk aan bescherming doen en/of ervan leven door inkomsten. Anders leg het maar eens uit ter plaatse aan een vanger bvb dat hij zijn mss enige bron van inkomsten ziet in rook opgaan. Ben zeker ervan dat je niet wilt in zijn schoenen staan als hij zijn "werk" verliest en zelfs niet in de uwe die het hem zegt.Hier kun je dit met woorden goed uitleggen maar ginder zien ze dit toch als broodroof.
Wij moeten niet altijd denken voor hun of voor ons, maar voor ons beiden.
Laat ons daar eens over nadenken.
mvg Brecht


jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-11-03 - 22:29:41 send message to jani

Het probleem met de diverse groene jongens is dat zij liever een dood dier zien dan een in gevangenschap gehouden dier.
Als je naar Australie kijk worden daar de meeste soorten witte kaketoes en de rosé kaketoes afgeschoten of vergiftigd,vinden de groene jongens beter dan de vangst en een goed leven in gevangenschap,zij hebben liever een uitgestorven soort dan een soort die enkel in gevangenschap voorkomt.Die mensen hebben altijd van die extremen.


cultuurvogel
Website Member
Posts :10

Website Member
2006-11-03 - 22:31:09 send message to cultuurvogel

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Karel

Je moet mijn verhaal goed lezen ,Of het 2 ,3 of 10 personen zijn dat doet er niet toe ,Het gaat erom dat alle 2,3 of 10 tevreden zijn met de oplossing .Met 2 bedoel ik een fictief voorbeeld .Dat er meer dan 2 of 3 meningen zijn weet ik maar wie lost het op,Als Roofvogel expert weet je denk ik wel wat ik bedoel ,met name de roofvogelhouders liggen behoorlijk onder vuur of heb ik dat verkeerd ?

By the way ik volg alle discussies al vanaf het begin van de vogelarena wink ;)


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2006-11-03 - 23:09:51 send message to Karel

quote
met name de roofvogelhouders liggen behoorlijk onder vuur of heb ik dat verkeerd


happy :)Dat heb je goed en ten dele is dat ook terecht! Zo zie je, ook hier niet alleen voor- en tegenstanders, maar ook mensen die een middenweg zoekenwink ;).


Araproject
Website Member
Posts :106

Website Member
2006-11-09 - 14:07:37 send message to Araproject

Hallo allemaal,

Merk dat jullie behoefte hebben aan meer informatie.

Meer informatie over het hoe en waarom van een export verbod kan je lezen op http://www.birdsareforwatching.org/.

Van een import/export verbod voor gekweekte vogels binnen europa is geen sprake.

Een goede samenvatting van wat er speelt is te vinden via: http://www.eurogroupanimalwelfare.org/policy/pdf/birdsreport0606.pdf

Groet,

Roelant
www.araproject.nl



jani
Website Member
Posts :358

Website Member
2006-11-09 - 14:19:47 send message to jani

Vraag mij eigenlijk af waarom import van gekweekte vogels van buiten europa niet meer zou mogen?
Of wil men de kring zo klein mogelijk maken zodat men met nog een paar kleine ingrepen het volledige vogel gebeuren wil aanbanden leggen,en verbieden.



Pagina : 1 2 3 4 5
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 210 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede