Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Kweekproblemen rosei-collis Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Kweekproblemen rosei-collis
Carine
Website Member
Posts :1

Website Member
2006-11-16 - 12:58:22 send message to Carine

Hallo,

Wij hebben een koppel rosei-collisjes waarmee we reeds van vorig jaar kweekten. Toen hebben we erg mooie jongen gehad en allebei de ouders waren zeer zorgzaam voor hun kleintjes.
Onlangs hebben ze hun eerste nestje voor dit jaar gekregen, 5 jonkies waarvan er eentje meteen gestorven is.
Na een korte tijd merkte ik echter dat zij hun kleintjes niet genoeg voerden, en ik heb hen bijgevoederd met de spuit.1X per dag . Na geregelde controle zag ik dat de kropjes nooit helemaal vol zaten. En na twee dagen bijgevoederd te hebben is het kleinste ook overleden.
Sinds gisteravond geef ik hen nu s'morgens en s'avonds een voeding met de spuit.
Nu vraag ik me af, hoeveel voedingen mag ik hen geven per dag? en is er een voedingschema voor zulke kleintjes? Ze zijn tussen 16 en 20 dagen oud. Na de voeding hang ik de nestkastjes meteen terug in het broedblok, en de man gaat meteen kijken.

Dan de ouders: zoals gezegd waren zij vorig jaar zeer zorgzaam voor hun kroost. Het enig verschil met toen is: toen hebben zij kleintjes gehad in de voliere, wijl het nu in een kweekbak is. Zou dit de oorzaak kunnen zijn?

Zij krijgen exact hetzelfde voedsel als al onze andere agaporniden die aan het kweken zijn. En met de anderen zijn er geen problemen te melden (afgezien dan van geplukte jongen bij een koppel).

Zij krijgen elke dag vers: gemengd parkietenzaad, eivoer, pellets voor agaporniden, af en toe trosgierst, en verse wilgentakjes, grit, maagkiezel en ook kiemzaad (maar dat lust er geen een). Water wordt dagelijks ververst.

Het is pas het tweede jaar dat wij agaporniden kweken.


Dank
Carine


Richard V
Website Member
Posts :392

Website Member
2006-11-16 - 15:18:45 send message to Richard V

Hoi Carine,

Verschil kweekbak of voli`re zou geen verschil moeten maken. Is er wat gewijzigd in de voeding van toen en nu? De Verzorging die je geeft is prima.

Wat bij verschillende vogels helpt om ze aan het voeren te krijgen is om een beetje geraspte appel door het eivoer te doen. Bij mijn vogels werkt dat, tot nu toe bij alle soorten waarbij ik dat geprobeerd heb (waaronder (nog) geen roseicollis)

Succes!


mreyder
Website Member
Posts :607

Website Member
2006-11-17 - 10:29:16 send message to mreyder

Carine,
ik heb bij slechtvoerende oudervogels hele goede resultaten geboekt door de oude vogels bladeren van de paardebloem te voeren (wel enkele dagen achtereen voeren, gewoon als aanvulling op hun normale voer). Ik heb de indruk dat er een stof in de bladeren zit (persoonlijk vermoed ik zelfs, dat het door het witte sap komt) waardoor de ouders beter gaan voeren. Probleem kan zijn, dat je agaporniden het slecht willen eten, kan me nog van vroeger herinneren, dat mijn agaporniden altijd slecht groente/fruit aten. Het is wel wat laat in de tijd (bijna winter), maar het weer was tot nu toe dermate zacht, dat je misschien nog wel ergens paardebloemen kunt vinden (bloeien zullen ze natuurlijk niet meer): pas wel op met evt pesticidengebruik.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 209 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede