Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Kaketoes houden in man/man verhouding
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2007-01-28 - 08:09:45 send message to bert1974

het nop bestaat zeker niet voor niets.
ik ben helemaal geen aanhanger van het nop.
maar het is maar goed dat ze er zijn.
ik ben er een keer geweest en ben er bedroeft weg gekomen.
er zitten zoveel vogels die zich geplukt hebben en erger.
en dan valt mij 1 ding in het bijzonder op dit zijn over het algemeen huiskamer vogels geweest.
en is vaak pure stress.
vaak komt dit in mijn gedachte door dat een heleboel mensen niet weten waar ze aan beginnen.
en al helemaal niet weten wat voor behoefte,s een papegaai heeft.
het blijft een dier met gevoel.
als zo,n beestje maar een beetje alleen in een kooi zit en hij heeft geen contact met soort genoten dan vraag je naar mijn idee om problemen.
en dan komen deze vogels vanzelf wel bij opvang centra,s terecht.
en er zijn dan gelukkig mensen zo als u die zich er in verdiepen om problemen te voorkomen.
maar dan moet je er wel wat mee doen en niet alleen maar de mensen af gaan katten.

groeten bert


Pionara.nl
Website Member
Posts :309

Website Member
2007-01-28 - 10:24:15 send message to Pionara.nl

spijker op zijn kop, berthappy :)


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-01-28 - 12:01:36 send message to mijnkaketoes.nl

EEFJUH

Wij hebben jarenlang 2 kaketoe mannen bij elkaar gehad in een voliere. Dit omdat er toen in die tijd bijna niet aan poppen te komen was. Dit ging perfect als men niet beter wist dan zou je zeggen dat het een stelletje was. Agressie bij kaketoes komt zeker voor, maar zeker niet standaard bij alle koppels. Gezien het feit dat jou kaketoe een mannentje is wat sowieso slecht kan vliegen levert denk ik minder problemen op omdt de pop dan voldoende kan wegkomen. Ik vind het in ieder geval een goed streven dat je ze in een voliere wil gaan houden. Maar zorg wel voor voldoende ruimte, de afmetingen die jij omschrijft zijn helaas voor kaketoes veel te klein en hierdoor bevodder je zeker niet het vlieggedrag.

Zelf ben ik om diverse redenen niet voor het houden van kaktetoes in een huiskamer. Maar sinds 1700 zijn er mensen die dit nou eenmaal doen.

Aan de mensen die hier op dit forum altijd hier weer op reageren zou ik willen zeggen. Heren uw standpunt is nu wel duidelijk. Sommigen gebruiken iedere topic om dit weer met een bepaalde draai duidelijk te maken. Als u het niet aanstaat, reageer dan ook gewoon eens niet.

Op arena heb je nou eenmaal mensen met huiskamer, voliere en zelfs in de natuur los vliegende vogels. Arena is toch niet alleen bedoeld voor ons soort kwekers?????????????

Wat het NOP betreft is het zeker zo dat er veel huiskamer vogels zitten. Echter van een verzorger heb ik begrepen dat er ook ruim 80 vogels zitten die van kwekers komen. Vooral de grijze roodstaarten en amazones. Dit omdat ze uitgelegd zijn en men er van af moest. Maar ook dat ze in buurten qua schreeuwgedrag niet te houden waren. Dus alleen een wijzende vinger uitsteken naar huiskamervogel bezitters is denk ik wat hypocriet.

Ik hoop dat je wat aan dit verhaal heb en op een manier reageert wat niet weer aanleiding geeft tot negatieve discussies. Hier helepen we denk ik niemand mee.

Henk


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2007-01-28 - 12:58:22 send message to bert1974

henk
ik zeg ook niet dat het alleen maar huiskamer vogels zijn maar wel de meeste.
en het is helemaal niet zo dat ik tegen kamervogels ben, ik ben tegen handopfok.
en dat is net wat je zegt een hele andere discussie.
maar als iemand om raad vraagt en je geeft ze dat op een normale manier dan kun je ook op een normale manier antwoorden.

groeten bert


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2007-01-28 - 15:32:41 send message to johanblok

Teruggaand naar de oorspronkelijke vraag:
quote

Maar hoe zit het met een man man verhouding? Zijn mannen ook aggressief tegen elkaar in de broedperiode als er geen popje bijzit?


Bij bijvoorbeeld amazones zou ik zonder meer zeggen dat het meestal geen probleem zal zijn om twee mannen bij elkaar te zetten (mits er geen pop in de buurt is). Uit bovenstaand antwoord van mijnkaketoe.nl blijkt dat dit ook bij kaketoe's zou moeten kunnen.
Mij dunkt, gewoon gezelschap voor de vogel zoeken in de vorm van een man (hoeft niet perse een kaketoe te zijn) bij voorzichtige gewenning zal het vast goed gaan (hangt natuurlijk ook wel van de individuele karakters af).


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-01-28 - 17:41:03 send message to mijnkaketoes.nl

Bert

Ik ben het op dat punt ook zeker met je eens hoorhappy :)

groet

Henk


mikewauters
Website Member
Posts :254

Website Member
2007-01-28 - 18:36:18 send message to mikewauters

quote
@ mikewauters
Jah! Heel goed plan! Dan weet ik tenminste zeker dat ik binnekort een kaketoe minder heb! *herhaal het zinnetje even met een sarcastische toon*

Er zit achter alles een reden, en blijkbaar komt het niet helemaal bij je over dat ik 2 kaketoes heb die niet van hetzelfde geslacht zijn. Maar aan je post te zien begrijp je ook niet veel van de broeddrang van kaketoes...........



Verder ga ik hier niet te veel op reageren, om te voorkomen dat dit weer een forum wordt waarbij iedereen maar zit te schreeuwen op elkaaR.

kennelijk bekijk jij alles maar uit jouw standpunt.

Als ik je de raad geef om de kooi niet op te delen, krijg ik bijna letterlijk de reactie dat ik mijn bek moet houden.

en inderdaad, aan mijn reactie is te zien dat ik niets van kakatoes weet, maar ik weet wel dat ze beter groot gehuisvest zitten dan klein, dank je -.-

Ik weet verder niet of het man-man relatieprobleem zoveel problemen geeft, maar ik zou aanraden om er zeker geen vrouwtjes bij te doen. Misschien vechten ze wel om het popje tot de dood.

verder geen nuttige raad voor jouw, ik weet er toch nix van wink ;)

mike


Eefjuh
Website Member
Posts :22

Website Member
2007-01-29 - 02:07:10 send message to Eefjuh

-----------------------
Als ik je de raad geef om de kooi niet op te delen, krijg ik bijna letterlijk de reactie dat ik mijn bek moet houden.

en inderdaad, aan mijn reactie is te zien dat ik niets van kakatoes weet, maar ik weet wel dat ze beter groot gehuisvest zitten dan klein, dank je -.-
---------------------------

Ik snap zelf ook dat ze liever groter zitten, maar een voliere van 4 meter breed, 1250 hoog en 90 diep in een hyuiskamer is iets waar de meeste vogels alleen maar van kunnen dromen, daarom dat het bij mij in het verkeerde keelgat schoot, sorry voor mijn opmerking daarover.

Ik KAN ze niet in een ongedeelde voliere houden. 1 omdat Kera geen rust van Kodi krijgt, Kodi een broedrijp vetnje is en Kera nog een niet volwassen vrouwtje. Ik wil niet een dag terug komen van werk en zien dat mijn Kera dood op de bodem van de kooi ligt. 2, Kodi HAAT mijn vriend als ik erbij ben. Daarbij is hij jaloers op Kera, en laat dan ook Bart niet toe om kera uit de kooi te halen. Bart is genoeg gebeten, en daarom hebben we gekozen om ze appart te huisvesten. Wegens zowel veiligheid voor Kera als voor Bart...

Daarom dat de voliere eerst in 2en gedeeld, mocht het niet klikken met het aankomende maatje voor Kodi, kan ik eerst nogprobere of er een klik komt tussen kera en de nieuwe. Mocht dit niet lukken, moet ik toch een ruimte hebben om de vogel te houden,daarom dat de optie er is om het in 4en te delen.



@ Henk
Dank je wel voor je verhelderende reactie, Hier was ik dus naar opz zoek. Het gaat hier dus om huiskamervogels, deze zijn gekortwiet (en ik voel nu een volgende golf van nare reacties al over me heenkomen) omdat ze dan nog kunnen genieten van naar buiten gaan (nee ik heb geen hooijmeijer noch modernepapgeaai aanhanger).
Vergeleken met wat een normale huiskamerkaketoe aan kooi hebben, krijgen ze bij mij dus een zee aan ruimte. Zeker gezien ze als ik vrij ben ook nog los mogen.

Ik zat zelf te denken aan een ara severa, of roodoor ara. Het is een mooi formaat, al gaat mijn hart meer uit naar een soldaten ara. Ik ben me nu dan ook door 1 van de beste arakwekers in nederland aan het laten informeren over de soorten ara's, en ik moet zeggen, hij geeft me hele goeie adviezen (ik ben ook op de hoogte van het arabroedperiodeprobleem)

Ik kan ze helaas nog geen buitenvoliere geven, dit staat ook echt op numer 1 in mijn verlanglijst, een huis met een tuin. Maar ik woon in amsterdam, en dat vind je niet meervoor een normaal prijsje.


Ik wil mijn lieverds niet onthouden wat ze nodig hebben, ik ben verplicht een aantal dingen te moetn aanpassen, en iets bij hun aan te passen, maar ze hebben een recht op een sociaal paegaaien leven, en dus recht op een partner. Dat kan ik ze nooit onthouden!


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-01-29 - 19:26:22 send message to meyer

Eefjuh, mag ik je één raad geven? Wacht tot je de ruimte hebt voor een nieuwe vogel erbij, dit bespaart jou en de vogel veel narigheid.
Denk eens aan de ruimte welke je deze vogel nu kunt bieden, veel te klein toch,en vooral voor een ara.Dit word gegarandeerd een plukker!
Niet doen Eefje.

Grieten Meyerwink ;)


Eefjuh
Website Member
Posts :22

Website Member
2007-01-30 - 05:18:37 send message to Eefjuh

Uh, okeej, en waar haal je de veronderstelling uit dat een ara severa een te kleine kooi zou hebben als huiskamervogel in een formaatje van 250 hoog 100 breed en 90 diep?

En waarom zou deze daarvan gaan plukken?

Als ik me niet vergis is dat voor in de huiskamer alsnog een zeer groot formaat.


Ik vind het allemaal een beetje vreemde berichten (niet slecht bedoelt) maar ik ken een zeer goede arakweker (en als bert de bert is die ik denk dat het is kent hij hem ook) die mij zeer veel advies kan geven over ara's.

Plukken bij ara's komt vrijwel niet voor mits je ze goed "opvoed" en ze de kans geeft minimaal een uur buiten de kooi te wezen (dit is bij mij minimaal 2 uur maar goed)

Kera, en dat is een kaketoe, zit al 3 jaar in dezelfde kooi en heeft nog geen tekenen van plukgedrag vertoont omdat haar kooi te klein zou zijn. Ze heeft een keer met en dwars zittende rui geplukt wat nu helemaal weer hersteld is)

Waarom zou een ara dan plots gaan plukken??


bert1974
Website Member
Posts :754

Website Member
2007-01-30 - 06:20:58 send message to bert1974

het gebeurd heel vaak dat een papegaai naar 1 persoon in het gezin toe trekt.
deze kan dan ook alles doen met de vogel.
de rest van het gezin moet dan voor de vogel op passen omdat hij van hun niet alles tollereert.
met name de grijze roodstaart is hier gevoelig voor.
op zich is er dan nog niks aan de hand want hij krijgt alle aandacht van die ene persoon.
als er dan iets met deze persoon gebeurd hij word ernstig ziek of krijgt een drukke baan.
en de aandacht voor de vogel valt weg.
dan blijft hij op een gegeven moment steeds meer alleen in zijn kooi.
hij zit dan in de huiskamer en ziet altid mensen om zich heen.
maar hij word steeds eenzamer en dan is de kans groot dat hij uit verveling noem het stress gaat plukken.
nu geloof ik persoonlijk na dat ik wat meer over je lees dat dit in jou geval niet aan de orde is.
ik had eerst niet door dat het om een binnen voliere ging.
ik dacht dat het om kweekvogels te doen was.
en wat betreft je behuizing voor de vogels.
ik denk dat er maar weinig zijn die zo een grote kooi tot hun beschikking hebben.

veel succes met de vogels.

groeten bert


Eefjuh
Website Member
Posts :22

Website Member
2007-01-30 - 13:17:21 send message to Eefjuh

Dank je Bert wink ;)

Dat is dus ook de reden wat jij beschrijft waarom ik niet voor de amazone en grijze val.

Natuurlijk met de juiste opvoeding en socialisatie is dit "probleem" wel degelijk te voorkomen.

Kodi heeft hier ook problemen mee. Totaal niet gewend aan meerdere mensen die hem verzorgen, en extreme jaloesie. Ik kan alles met hem, maar Bart (mijn vriend) kan niks met hem als ik in de buurt ben. Ben ik weg? dan laat hij zich gewoon aaien door bart. (dit heet gewoon manipulatie, maar goed wink ;) )

We hebben daar vrede mee.


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-01-30 - 18:21:18 send message to meyer

Eefje, In mijn ogen zit je hier maar wat te .....

Eerst schrijf je dit,
quote
Ik zat zelf te denken aan een ara severa, of roodoor ara. Het is een mooi formaat, al gaat mijn hart meer uit naar een soldaten ara.


En als ik dan over de maten van de kooi begin gaat het ineens alleen over een Ara servera omdat deze soort kleiner is.

Er word hier over een voliere geschreven van 250 hoog, dit lijkt groot,maar dan krijgen we de lengte en breedte nog 100cm x 90cm en dat is helemaal niet zo groot voor een Ara en ook niet voor de kleinere soorten.

Maar sorry dat ik je hier op probeer te wijzen en zal me er verder ook niet meer mee bemoeien.

Het blijkt dat er een heel groot verschil zit in vogels houden en vogels bezitten.sad :(


Groeten Meyerwink ;)


v.dijck
Website Member
Posts :298

Website Member
2007-01-30 - 18:51:16 send message to v.dijck

als dit de maten zijn van de kooi dan is het niet zo riant als jezelf denkt 250 h *90 *100,
kun je het niet zo houden zoals het nu is ik heb begrepen dat je op een flat/appartement zit, en wachten tot jullie een huis met tuin hebben? is voor de vogels denk ik en het plezier in de hobby ook leuker/fijner. ik heb zoiets van houd ze zo ruim als het kan 4m lang en 90cm breed is een leuke afm. maar wat als een vogel zijn vleugels spreid hoe breed is die dan? dan is 90 cm niet zo breed meer hoor. succes verder


Eefjuh
Website Member
Posts :22

Website Member
2007-01-31 - 00:49:38 send message to Eefjuh

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

@ meyer
Zoals je ziet staat de severa het eerste in mijn lijstje, simpel omdat deze ara mij het meest trekt qua verzorging, formaat, karakter enz enz. De roodoorara ligt ver buiten mijn budget, en de soldaat is gewoon niet geschikt voor in dit huis. De ara severa stond al vast, maar dat houd niet in dat je je gelijk moet gaan blind staren op 1 soort...... (ik ben toch zeker hooimeijer niet!?!? pfff)

Ik begin niet plots alleen over de ara severa, ik laat nu merken dat de ara severa voor mij echt op nummer 1 staat aan wat ik aankan. Wat niet inhoud dat ik nog steeds mag twijffelen over de andere 2 genoemde soorten.



Beheer, sluit dit topic maar.

Er blijft contstant maar doorgegaan over de maten van mijn huiskamervoliere, die in jullie ogen misschien niet voldoet aan de maten, maar over het algemeen gezien per kooi 50% groter is dan de standaard huiskamervogel het mee moet doen.

Ik heb geen zin meer mij constant te moeten gaan verdedigen omdat mensen niet willen snappen dat het houden van huiskamer vogels in een huiskamer voeliere verschilt van het houden van buitenvogels in een buitenvoliere..... Daarbij ze ook blijven doorgaan over het feit dat ze niet willen snappen dat de vogels hier niet de hele dag in de kooien zitten maar daar elke dag een paar uur uitkomen om hun vleugels te kunnen strekken en zichzelf lekker te kunnen vermaken zonder tralies om zich heen.


1 van de redenen waarom ik hier al amper kom, en een van de redenen waarom ik nu weer een tijd afwezig zal wezen....

Jammer van het forum, iemand die om advies komt vragen word gewoon keihard afgezeken (op een paar posts na). Gelukkig ben ik niet kortzichtig en zal op een andere manier aan mijn informatie komen! Jammer dan dat jullie daar amper aan zullen bijdragen...




Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 124 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede