Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > De kroeg > Logistiek vraagstuk of koeriersdienst Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Logistiek vraagstuk of koeriersdienst
hoogervorst
Website Member
Posts :411

Website Member
2007-03-21 - 22:03:42 send message to hoogervorst

Beste forumleden,

Aangezien we steeds moelijker aan bepaalde vogelsoorten kunnen komen, is het in mijn geval om steeds meer vogels(vruchten- en insecteneters) te halen uit het buitenland
(duitsland, oostenrijk, belgie en engeland)
In Duitsland is het vrij normaal om vogels te verzenden. Wie weet er in nederland een betrouwbare logistieke onderneming of koeriersbedrijf die levende have vervoerd voor een normale prijs of levende have vanuit het buitenland wil ophalen.
Gaarne serieuze reacties!!!!!!!!!!!

Praktijkvoorbeeld;
Afgelopen zaterdag naar belgie(van tendeloo) gereden om daar een vogel om te ruilen met een engelsman en ik was niet de enigste, nee deze man had met 5 personen daar afgesproken om vogels te ruilen. Momenteel heb ik geld ontvangen van een duiteser, die ongezien een koppel brotogerissen gekocht heeft, het is nu afwachten totdat een expeditiebedrijf de vogels komt ophalen.
Ook zal ik nog een keer naar het ruhrgebied moeten rijden om een vogel van 50 euro om te ruilen om verder te kunnen met de kweek, benzine geld 60 euro en 6 reisuren. Als een koerier ze voor dat geld bij me thuis brengt zou ik het ook goed vinden.

RonaldKarel
Website Member
Posts :6823

Website Member
2007-03-21 - 22:33:09 send message to Karel

Ronald,
Van mensen die vaker vogels uit Duitsland halen, heb ik wel eens begrepen dat dit erg duur is. Zij laten nu de Duitse vogels versturen naar een Duits postkantoor net over de grens. Het ophalen is dan niet meer zo tijdrovend en de kosten blijven binnen de perken.

Als je geinteresseerd bent, kan ik je wel de naam van iemand doorgeven, die het op deze manier doet; dan kan hij je wel verder informeren.


meyer
Website Member
Posts :1389

Website Member
2007-03-21 - 22:36:31 send message to meyer

Ik snap helemaal wat je bedoeld maar wat als je het pakketje thuis open maakt en er zit een miskoop in,waar ben je dan beter mee?
Ik koop geen ongeziene vogels omdat dit teveel risico met zich meebrengt.

Groeten Meyerwink ;)


hoogervorst
Website Member
Posts :411

Website Member
2007-03-21 - 23:17:19 send message to hoogervorst

Ok, dat risico kan je lopen, maar ik vermoed dat het bij vrucht/ insecteneters minder vaak voor zal komen dan bij kromsnavels.
Ik heb laatst een bijna miskoop gehad vanuit oostenrijk, vogels gekocht op basis van latijne naam en dan een andere soort krijgen, met 10% verlies kunnen verkopen. Risico van het vak, indien het de juist vogel was, dan had ik een zeldzaam exemplaar gehad met 200% winstmarge.


uswhite
Website Member
Posts :133

Website Member
2007-03-21 - 23:20:38 send message to uswhite

Het risico is erg groot, je moet toch zeer goed van vertrouwen zijn. Vaak heb ik ritten gemaakt dat ik een dag onderweg bent en je komt nog onverrichter zake terug. En dan alleen vanwege het feit dat de visuele beoordeling niet aan jou eisen en verwachting voldoet. Als ze opgestuurd worden heb je hier geen invloed meer op.


Pionara.nl
Website Member
Posts :309

Website Member
2007-03-22 - 17:48:00 send message to Pionara.nl

Stel:
Ik haal voor iemand in Bunde (net over de grens) een stel vogels op. Die plaatst ik voorlopig even bij mij thuis. Worden keurig verzorgt, maar voordat onze planning het toelaat om de vogels op een rit bij iemand af televeren , gaat er 1 om wat voor reden dan ook de pijp uit.
Bij wie ligt de verantwoordelijkheid dan?
Wie draait op voor de schade?uswhite
Website Member
Posts :133

Website Member
2007-03-22 - 18:33:43 send message to uswhite

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

De vraagstelling lijkt simpel maar kan in werkelijkheid heel wat problemen opleveren. Ik denk als je tot zo'n dienst bereid bent je al van te voren goede afspraken moet maken.


girlits
Website Member
Posts :62

Website Member
2007-03-22 - 19:59:19 send message to girlits

Ik had belang bij een vogel maar wilde er geen 440 km voor rijden mijn buurman gevraagd en die is dus morgen 8 km van het adres af aan het werk omdat hij door heel nederland werkt de afspraak is verleden week al gemaakt maar als alleshappy :) goed gaat heb ik dus wat ik hebben wilde de verkoper krijgt wat van mij en iedereen is tevreden hoop alleen dat de overdracht goed verloopt mijn buurman is geen vogelaar en op het betreffende adres is alleen de vrouw des huize,s beide geen vogelmensen dus.Ik wil bij deze dus zeggen dat bijna iedereen toch wel iemand kent die door het hele land werkt en in overleg is er veel mogelijk zou mischien als ik beheerder was een soort van carpoolforum maken waar mensen hun ritten opzetten zodat ze eventueel samen kunnen gaan of tegen benzinevergoeding iets mee kunnen nemen groeten eddie


hoogervorst
Website Member
Posts :411

Website Member
2007-03-22 - 20:28:30 send message to hoogervorst

Pionara,
In het door jou beschreven geval voel ik mij als opdrachtgever verantwoordelijk en zou ik je alleen maar dankbaar moeten zijn omdat je een vogel op zou willen halen en ook nog een poos verzorgen. Uiteraard zou de schade ook voor mijn rekening komen. Indien mensen voor mij vogels op zouden halen in verweggistan, zou ik er voor zorgen dat de betaling richting buitenland of afhaler geregeld is. Ik vindt bovenstaande een MUST en hier zou niet over getwijfeld mogen worden wie verantwoordelijk is of voor de schade opdraait.

Maar ik ben nog steeds beniewd naar namen van transportondernemingen of koeriers die levende have vanuit het buitenland halen (zij zijn immers verzekerd voor schade tijdens transport).

Groet,
Ronald


karis69
Website Member
Posts :6

Website Member
2007-03-22 - 22:35:18 send message to karis69

Verkijk je niet op de verzekeringen, die transportmaatschappijen hebben.
Deze zijn vaak verzekerd volgens de AVC voorwaarden, het wel bekende lichtbruine vrachtbriefje.
De vergoeding hierbij voor schade is € 3,40 per kilogram.
Vraag dus goed na, onder welke voorwaarden de transporteur is verzekerd.

Karel


mreyder
Website Member
Posts :600

Website Member
2007-03-23 - 10:32:05 send message to mreyder

Tja, ook ik ben wel eens een dag onderweg geweest om een vogel van enkele tientjes op te halen. En soms viel de vogel tegen en kwam ik zelf met lege handen weer thuis. En toch doe ik dat vele malen liever dan een vogel op laten sturen! Als ik bij iemand kom voor een bepaalde vogel die er op zich prima uitziet, maar enkele andere vogels zien er ziek uit, neem ik de vogel NIET mee. En dat soort dingen kun je niet op afstand zien!


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2007-03-23 - 13:20:25 send message to tonnl

Ronald,
ik zou gewoon eens bellen met een koeriersdienst die ook vracht vervoert onder bewaakte temperatuur.
Zonder reclameoogmerk: bijvoorbeeld http://www.vdhkoeriers.nl/temp.html

Groeten, Ton.


meyer
Website Member
Posts :1389

Website Member
2007-03-24 - 11:02:11 send message to meyer

mreyder,
quote
Tja, ook ik ben wel eens een dag onderweg geweest om een vogel van enkele tientjes op te halen. En soms viel de vogel tegen en kwam ik zelf met lege handen weer thuis. En toch doe ik dat vele malen liever dan een vogel op laten sturen! Als ik bij iemand kom voor een bepaalde vogel die er op zich prima uitziet, maar enkele andere vogels zien er ziek uit, neem ik de vogel NIET mee. En dat soort dingen kun je niet op afstand zien!Dit lijkt me ook de manier om vogels aan te schaffen, en doe het zelf ook zo.
Maar ik verwacht dat wij ook anders met onze vogels omgaan want ik zou nooit geen vogel ongeziens kopen en dan laten transporteren via iemand die waarschijnlijk geen kaas gegeten heeft van vogels. Nee ik ben het hier niet mee eens en vind dan ook ,als je vogels wil houden heb er dan ook wat voor over en dat begint al bij de aankoop van een vogel.

Groeten Meyerwink ;)


uswhite
Website Member
Posts :133

Website Member
2007-03-24 - 11:46:28 send message to uswhite

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Blij dat er meer vogelhouders zo over denken om ongezien geen vogels te kopen.

Maar voor de kwekers die dat wel willen doen, prima is hun goed recht, maar je moet dan wel de vogels accepteren zoals je ze aangeleverd krijgt. Ook als ze je dan niet aanstaan.


Vogelspotter
Website Member
Posts :1

Website Member
2020-11-11 - 23:21:38 send message to Vogelspotter

Hallo Ronald,

Toevallig weet ik een koeriersdienst die verschillende vogels vervoert. Zij zijn gespecialiseerd in postduiven maar doen ook andere vogels. Ze hebben mijn 8 zebravinken vervoert. Ik was €40,- kwijt van België naar Nederland (1 transportkistje zelf aangeleverd). www.duifonderweg.nl

Succes.

Groetjes Johan


marti
Website Member
Posts :294

Website Member
2020-11-12 - 09:13:46 send message to marti

Ik hoop toch dat Ronald in die 13 jaar zelf wel wat gevonden had inmiddels..Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactieEr zijn in totaal 91 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede