Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Pootje agapornide Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Pootje agapornide
Marcoval
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-02-21 - 08:18:50

Ik heb sinds gisteren een jonge agapornide bij een kweker gekocht. Ik heb het adres gekregen via de NBVV.

De vogel lopt echter niet goed hij heeft last van 1 ppotje hij heeft hier weining kracht in en het staat een beetje naar buiten. Hij kan er wel mee klimmen en gaat er ook mee op een stok je zitten. Hij is verder wel monter maar blijft wel vaak op de bodem van de kooi ziten. De kweker zegt dat het pootje gekneusd is en dat het binnen twee weken goed moet zijn. Kan dit kloppen?



Freek
Website Member
Posts :107

Website Member
2004-02-21 - 08:36:29

Ik heb dit zelf ook eens meegemaakt bij een vogel die ik zelf gekweekt had. Deze vloog ook uit het nest en toen merkte ik het op. Ik dacht toen ook dat het misschien een kneuzing of iets dergelijks was. Maar dit is echter nooit meer weggegaan! De vogel bleef 'mank' lopen.
Groetjes Freek


Marcoval
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-02-21 - 08:57:23

Denk je dat het kwaad kan? Hij schijnt zich wel prettig te voelen. Hij zit ook gewoon op stokjes.


dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2004-02-21 - 10:15:38

ik heb het zelfde een keer gehad bij een aga.por.nigrigenis en kon het al zien in het nest dat zijn pootje scheef stond heb toen bij andere kwekers navraag gedaan maar daar kreeg ik reacties als maak hem maar af want het wordt toch nooit wat om mee te kweken ket komt toch niet meer goed maar dit heb ik niet gedaan ik heb de vogel steeds goed in de gaten gehouden of hij pijn had maar dit was niet het geval en hij is toen naar mijn nichtje gegaan en die heeft hem nog een jaar of 6 in een kooi in de kamer gehad en de vogel heeft last van het geheel gehad en zich goed aangepast aan zijn handicap als hij/zij op de stok zat dan zat tie met zijn ene poot op de stok en de andere hield tie zich vast aan de tralies en vermaakte zich prima alleen voor de kweek is zo'n vogel onbruikbaar en als je hem daar voor gekocht heb zou ik terug gaan naar de kweker en een ander vragen cq eisen


Marcoval
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-02-21 - 10:25:55

Bedankt voor de reactie.happy :)

Ik heb hem voor thuis en niet voor de kweek. Hij is nu al veel behendiger en is gewoon vrolijk en nieuwsgierig. Ik heb er geen last van als hij er geen last van heeft. Verdere reacties zijn natuurlijk welkom.


dijkkamp
Website Member
Posts :314

Website Member
2004-02-21 - 10:45:48

in mijn vorige reactie staat er een foutje er staat en de vogel heeft last van het geheel gehad maar dit moet natuurlijk zijn dat hij /zij er geen last van heeft gehad heb geprobeerd om dit te wijziggen maar kreeg steeds error dus doe ik het maar zo ik wens je veel plezier met het vogeltje


Freek
Website Member
Posts :107

Website Member
2004-02-21 - 20:22:44

Het vogeltje waar ik het over had, leeft ook nog steeds en vliegt nog steeds vrolijk rond!! Alleen is hij voor de kweek inderdaad niet meer goed, maar voor de gezelschapsvoliére in ieder geval wel! En het beestje heeft er volgens mij ook nog geen last van.
Grz Freek


Nanjaa
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-04-05 - 23:18:06

Let er wel op dat hij geen diarree krijgt en raar met zijn hoofd gaat draaien of als een achterlijke rondjes draaien. Het kan zijn dat hij draaihalsziekte heeft. Dat begint met een ontsteking in een gewricht en gaat verder naar de darmen en hersenen.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2004-05-13 - 00:09:56

Lijkt me een "spreidpootje". De kweker had dit al jong kunnen opmerken en destijds, middels een leertje waar beide pootjes doorheensteken, mogelijk kunnen verhelpen. Op latere leeftijd lukt dat niet meer. Waarschijnlijk heeft hij dit euvel bij nestcontrole over het hoofd gezien. Dat kan de beste overkomen, maar hij had dit vogelte natuurlijk nooit zo mogen verkopen.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 198 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede