Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > De kroeg > plukken van de jongen Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : plukken van de jongen
ubels1
Website Member
Posts :78

Website Member
2007-06-05 - 21:23:14 send message to ubels1

ik heb collie's en personata's
bij sommige koppels worden de jongen geplukt als ze in de veren komen.
ik heb al verschillende dingen geprobeerd o.a
de deksel van de broedblokken af
man er bij weg halen
extra dierlijk eiwit geven
maar niks helpt .
wie heeft een manier om hier van af te komen


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2007-06-05 - 21:55:38 send message to Rogert

Zien de vogels er rommelig uit of zijn ze echt geplukt (veren afgeknaagd of tot bloedens toe uit getrokken)?

Het kan namelijk ook een ziekte zijn.

Als het echt de ouder dieren zijn die dit gedrag vertonen kun je niets anders dan de ouder dieren uitsluiten van de fok. Dit gedrag wordt ook door gegeven aan de jongen en die zullen het waarschijnlijk ook als normaal beschouwen en het ook doen bij hun jongen.


ubels1
Website Member
Posts :78

Website Member
2007-06-05 - 22:32:40 send message to ubels1

het plukken gaat echt tot het bloeden aan toe


dooren
Website Member
Posts :2442

Website Member
2007-06-05 - 23:46:54 send message to dooren

Je zou gewoon diagonaal gaas tussen de jongen en ouders kunnen plaatsen. De ouders voeren dan door de tralies (19x19mm.)

let op de jongen moet oud genoeg zijn om te "begrijpen" dat ze moeten bedelen aan het gaas.

Dus goed in de gaten houden desnoods later het gaas terug plaatsen al je te vroeg bent.

Werkt bij mijn loris uitstekend.
Gert


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2007-06-05 - 23:59:36 send message to tonnl

Als de ouders de veren ook opeten kan het ook een gebrek aan vitamine A zijn. Geraspte wortel voeren kan dan nuttig zijn.


denegon
Website Member
Posts :1792

Website Member
2007-06-08 - 07:42:50 send message to denegon

Ik heb het zelfde gehad bij een koppel pruimekoppen en daar was niets aan te doen. jaar na jaar. De jongen kwamen wel in de veren na de rui en er was niets meer aan de hand. bij mij deed de pop het dus die kon ik niet weghalen.

sterkte Egon


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4049

Website Member
2007-06-08 - 08:51:44 send message to ParkietenPeter

Dit is een fenomeen dat je de laatste jaren toch wel vaker ziet.(?)
Soms wil het ook wel helpen om de deksel van de blok te openen. Als alleen de rugveren geplukt worden komt het wel goed als ze uitvliegen. Je zou ze ook, als ze in een broedkooi zitten, allemaal uit de blok in de kooi kunnen zetten.


mreyder
Website Member
Posts :581

Website Member
2007-06-11 - 15:37:51 send message to mreyder

Zit ook met dit probleem: verleden jaar laat (aan het eind van het broedseizoen) een koppel Veelkleuren aangeschaft. In de voliere waarin ze werden gehuisvest hing nog een broedblok, tot m'n grote verbazing binnen 2 weken eieren en uiteindelijk 4 mooie jongen op stok. Prachtig. Ging uiteindelijk deze winter m'n pop dood. balen natuurlijk. Ik hou niet van de zgn Veelkleurenpoppen met rode broek, vind ze mooier zoals je ze vroeger zag. Best moeilijk om dan in de winter aan zo'n pop te komen. Kon na verloop van tijd een kweekpop kopen: goede pop volgens de eigenaar, die 'm wegdeed, omdat hij een pop in ging zetten die heel rood was (had meerdere van zulke koppels, dus geloofde dat). Dit voorjaar: 6 eieren, 6 jongen. Maar wat blijkt: de pop plukt ze helemaal kaal. Geen gezicht! Ben er niet blij mee natuurlijk. Heb besloten om (hoe mooi ik het oude koppel ook vind) jongen + koppel weg te doen (niet particulier natuurlijk, maar de handel in). erg jammer, maar dergelijke vogels blijven toch vaak plukkers......sad :(


Fokke
Website Member
Posts :224

Website Member
2007-06-11 - 17:08:55 send message to Fokke

Niet particulier maar de handel in!!!!!!!!!!!!!
Wat is het vereschil, zou de handelaar deze vogels dan niet doorverkopen?
Zelf heb ik ook wel eens plukkende grasparkieten en agapornissen gehad. Ik gaf ze dan een duivenpiksteen en daar heb ik vaak goede resultaten mee gehad.


dooren
Website Member
Posts :2442

Website Member
2007-06-11 - 17:30:39 send message to dooren

Gewoon diagonaal gaas ertussen werkt in 90% van de gevallen als je dit goed toepast op de juiste leeftijd.

Doorverkopen zou ik niet doen, dit kan de "doodsteek" zijn voor een beginner die al zijn spaarcenten erin heeft moeten steken.
Gert


mreyder
Website Member
Posts :581

Website Member
2007-06-12 - 08:43:24 send message to mreyder

Het verschil Fokke? Vind er een duidelijk verschil in zitten! Iedereen weet, dat vogels kopen bij een handelaar risico's met zich mee brengt! Vogels met dit soort onhebbelijkheden verkoop je niet aan particulieren, maar gaan de handel in. Als je vogels wilt aanschaffen, doe je dat bij voorkeur bij particulieren, duidelijk (hoewel er ook particulieren zijn die je een oor aan proberen te naaien)! Iedereen weet, dat , hoewel je de handelaar vertelt wat de onhebbelijkheden zijn van een vogel (zoals hier het plukken), hij dit er waarschijnlijk niet bij vertelt als hij 'm probeert te verkopen en dat je dus daarom heel voorzichtig moet zijn met het kopen bij die handelaren! Heb ooit een kweekkoppel Bourkes van en handelaar gekocht (kende 'm zeer goed, kocht er altijd m'n voer): was een perfect kweekkoppel vertelde hij me. Volgend kweekseizoen 2 rondes jongen gehad die allemaal spreidpoten hadden. Heb 'm er op aangesproken, kon ze terugbrengen (bleek toen dat ie er minder voor betaalde als ik bij hem betaald had, terwijl duidelijk was, dat hij me er mee bedrogen had). Kwam een week later bij een kennis en wat blijkt: hij had dat koppel gekocht van die handelaar! En wederom had die handelaar verteld dat het een goed kweekkoppel was dat mooie jongen op stok bracht! Kijk: ik wil de goede handelaren niet te na komen, maar er is behoorlijk wat kaf onder het koren! Dientengevolge koop ik niet bij de handel en als ik in de toekomst mocht besluiten om er wel te kopen, dan calculeer ik dergelijke risico's gewoon in! Heb al bijna 30 jaar vogels, heb in al die jaren heel veel kontakten met vogelhouders opgedaan. En weet dus, dat er heel veel mensen net zo over denken: als je goede vogels wilt, koop je ze particulier en moet je niet bang zijn om er 100 km extra voor te rijden of meer geld voor te betalen dan voor een vogel die je niet aanstaat. Als je bij een handelaar koopt, weet je wat de risico's zijn.


dooren
Website Member
Posts :2442

Website Member
2007-06-12 - 08:55:02 send message to dooren

Hmm mreyder, juist beginners kopen bij handelaren omdat ze geen mensen genoeg kennen met vogels en zijn vaak ook nog geen lid van een vereniging.

Goede kwekers van nivo proberen altijd de problemen zelf op te lossen en deze niet door te stoten naar iemand anders. Ik ken genoeg kwekers met plukkers die dan dit weten op te lossen met wat hulpmiddelen.

Iedereen weet ook verdomde goed dat bij een handelaar vogels worden doorverkocht. Of een beginner dan weet dat het dan "altijd" slechte vogels zijn moet je je afvragen.

Als wij onze "rommel" wegbrengen naar handelaren zijn wij dan beter dan deze handelaren of geven wij deze het probleem.
Gert


weggy
Website Member
Posts :80

Website Member
2007-06-12 - 09:09:49 send message to weggy

Heb vorig jaar ook 2 koppels taranta particulier gekocht.Deze zaten "wat in de rui" en ben er ook met men 2 voeten ingetrapt goedgelovig als ik ben.
Was bij een kweker die hier ook adverteerd.De man in kwestie had prachtige vogels zitten en er zaten ook enkele kampioenen van tt in zijn collectie. Deze 2 koppels bleken echter te plukken. Niet alleen elkaar maar ook de jongen. Het 1ne koppel is nu heel wat beter,maar bij het andere plukt de pop nog steeds de man. Ik hoop dat dit toch nog goed komt....
Herman


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4049

Website Member
2007-06-12 - 12:00:44 send message to ParkietenPeter

En Ronald, al iets verbetering in de situatie?


mreyder
Website Member
Posts :581

Website Member
2007-06-12 - 12:55:48 send message to mreyder

@ Dooren:

"juist beginners kopen bij handelaren omdat ze geen mensen genoeg kennen met vogels"==>Vroeger misschien, maar ik denk dat je in het huidige digitale tijdperk de invloed van sites als Marktplaats, VogelArena, Vogelmarktplaats ed onderschat.

"Goede kwekers van nivo "==>als je hiermee WILT insinueren wat met deze zinsnede in ieder geval wel WORDT geinsinueerd, moet ik eenvoudig weg m'n ongenoegen hierover kenbaar maken! Wie ben jij om over mij te oordelen?! Ik heb vele goede vriendschappen opgebouwd met mensen die met het houden van kromsnavels begonnen en gedurende de eerste jaren vogels van me KREGEN om een leuk bestand op te bouwen. En dan heb ik het niet over vogels van 5 euro per stuk (hoewel het plezier aan die vogels zeker heel groot kan zijn!!!!), maar om vogels die behoorlijke bedragen op konden brengen. Ik zeg altijd: vogels die ik zelf gekweekt heb, kosten me geen geld (het voer en hun huisvesting is hobby, dus betaal ik dat van m'n salaris), dus een beginner (niet iederen natuurlijk: het ging altijd om mensen waar ik een persoonlijke klik mee kreeg en die ik vertrouwde)mag die vogels gratis hebben. Heb zelfs 2 kennissen geholpen met het bouwen van hun vogelhokken en volieres! Allemaal gewoon om het plezier in de hobby van die mensen te stimuleren. Daar zijn goede vriendschappen uit ontstaan die ook mij meer diepgang in onze hobby verschaften.Heb die mensen ook altijd gewezen op het gevaar wat er in schuilt als je vogels bij een handelaar koopt. Ben (als ze na verloop van tijd jongen gekweekt hadden en andere vogels wilden aanschaffen) ook met ze meegereden naar andere liefhebbers, om ze bv te adviseren als het ging om vogels die bep kleuren dienden te vererven, als ze zelf nog niet voldoende kennis van de verervingsleer hadden. Een avn die kennissen wilde ooit een koppel Pruimekoppen aanschaffen, kon er echter niet meer dan 100 euro voor vrijmaken. dat was de eigenaar van die Pruimekoppen te weinig, hij wilde enkele Splendids bij mij kopen en gaf aan, die ook wel tegen het koppel Pruimekoppen te willen ruilen. Heb dat gedaan ,wilde ze zelf ook wel houden maar heb tegen m'n kennis gezegd: jij kan 100 euro betalen voor die Pruimekoppen? OK daar mag je ze voor hebben. Hij betaalde 100 euro (iedreen weet dat een koppel Pruimekoppen duurder is) en was de koning te rijk! Hij kweekte het jaar er na2 jongen die heb ik weer met 'm geruild tegen 2 jonge Roseborstbaard die ik gekweekt had, heb er een paar jongen bij gekocht en heb nu 2 koppels van 2 jaaoud (nog niet eens op kleur dus) die beiden dit jaar bevruchte eieren hadden, 1 koppel heeft 4 jongen! Vind ik prachtig:ook m'n kennis heeft dit jaar weer jongen bij het oude koppel. Vertel je dit niet om mezelf op de borst te kloppen, maar om aan te geven dat m'n "niveau" in mijn optiek niet discutabel is, dat ik in m'n dag-dagelijkse leven probeer om een goed mens te zijn! En dat het verkopen van een vogel met onhebbelijkheden aan de handel niet in contradictie staat met dat streven! Jij kent me niet, oordeel dan ook niet over me, slechts op basis van een of enkele zinnen die ik hier gepost heb! Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt.


dooren
Website Member
Posts :2442

Website Member
2007-06-12 - 16:19:03 send message to dooren

Je kunt zulke vogels ook gewoon in een gezeldschapsvoličre plaatsen, dan is het risico O dat een beginner ze aanschaft.

Je kunt ze ook weggeven aan iemand met het complete verhaal er achter.

Maar dumpen bij de handel en dan maar zien wie het koopt vind ik niet kies. Dat is laf.

Maar goed mijn mening wat een oordeel is voor jouw is bedoeld om narigheid in onze hobby te voorkomen. Als kwekers hieraan toegeven dan draait het alleen om handel en geld, ze kweken geen fatsoenelijke jongen dus weg ermee.

Een kweker die niet om het geld kweekt zoals je zelf beweerd te zijn houd gewoon zulke vogels, klaar af.
Gert


Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactieEr zijn in totaal 114 bezoekers op de site, waarvan 9 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede