Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Site nieuws > advies over een kraai Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : advies over een kraai
kees kraai
Website Member
Posts :4

Website Member
2007-07-24 - 00:05:54 send message to kees kraai

Hoi allemaal,

6 weken geleden heb ik een kraai gevonden tijdens de laatste ronde van de hond uitlaten. Hij of zij lag in de goot en het was vrij donker. De hond wilde aan het zwarts snuffelen, maar ik trok hem verder. Een paar passen verder was ik toch ook wel nieuwsgierig naar het zwarts en dit bleek dus een kraai van 2 of 3 weken te zijn. Uit het nest gevallen of verstoten?? Ik heb de vogel in de grote bench in de schuur en ik neem hem mee uit wandelen met de hond op mijn arm. Inmiddels is Kees mij als moeder gaan beschouwen. De hond is zijn tweede moeder. (Voor het gemak hou ik het op een 'hij'). De zeven katten die ik heb accepteren hem en op de ene jager moet ik alert zijn. Nu hoor ik overal verhalen: 'hij blijft altijd bij je' tot en met 'alleen de paartijd is hij weg', 'hij vliegt wel weg'. Op internet hebben we uitgevonden dat het een ontzettend intelligente vogel is (wat ik inmiddels graag geloof). Wie heeft ervaring met kraaien of roeken of kouwen? Ik wil hem meer vrijheid geven. Zelf denken we nu een hok te maken aan de muur (noorden) zodat dit zijn huis wordt. Mijn angst blijft dat de kraai Kees geen angst kent voor honden en katten en dat hij hiervan het slachtoffer wordt. Wie kan mij iets verder helpen? Alvast bedankt voor het meedenken/reageren. Moeder Kraai.


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-07-24 - 08:26:21 send message to meyer

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hallo Yvon,

Bovenaan deze pagina zit een zoekfunktie,zoek in forum.
Ik heb even gezocht onder kauw en kraai en de volgende topics kwamen te voorschijn.
http://www.vogelarena.com/forum/forum_search.php?searchterms=kraai+kauw+&searchuser=
Niet gelijk wegklikken ,het laden duurd even.

Veel lees plezier.

Groeten Meyerwink ;)


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2007-07-24 - 08:27:06 send message to Rogert

Hallo Moeder kraai,

Erg nobel om zo'n kraai groot te brengen, maar wat uw vermoeden als is is dat de angst voor mensen, honden en katten hem waarschijnlijk fataal gaat worden. Door een verkeerde inprenting is deze kraai niet helemaal kraai meer en in de natuur zal hij het waarschijnlijk ook zwaar krijgen onder de kraaien.
Een hok aan de muur is leuk, maar wat u zelf al zegt: 'het zijn hele inteligente dieren'. Door hem klein op te sluiten gaat deze vogel mogelijk zich dusdanig vervelen dat hij stereotype gedrag gaat vertonen en eigenlijk zit weg te kwijnen.

Als advies zou ik mee geven: zoek een opvangcentrum waar ze dergelijke dieren opvangen en plaats hem zo snel mogelijk bij soortgenoten. Mogelijk zal hij zich meer kraai gaan voelen waardoor hij meer kans maakt als hij uitgezet wordt.

Succes met het maken van een keuze


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2007-07-24 - 10:58:42 send message to Hawkeye_NL

Ik denk dat Karel (Hans Verbrugge) je hier goed in kan adviseren. Hij heeft ervaring met een kraai.



tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2007-07-24 - 11:29:50 send message to tonnl

Daarnaast is het nogal verboden een gevonden kraai in gevangenschap te houden.
Een opvangcentrum/vogelasiel is de enige goede en legale weg.


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2007-07-24 - 14:04:29 send message to Karel

Je zorg dat hij niet meer bang is voor mensen, honden enz. is wel een beetje terecht. Hoewel hij zich niet zomaar laat pakken, daarvoor zijn ze eenkennig en achterdochtig genoeg.
Niettemin komen vrijgelaten kraaien e.d. vrijwel altijd weer bij iemand anders terecht, domweg omdat hij niet bang is voor mensen en als hij honger heeft gewoon bij iemand naar binnen vliegt.

De beste (en legale!) oplossing is hem weg te brengen naar een vogelopvangcentrum waar hij samen met soortgenoten kan worden teruggewend aan het leven in de natuur.


kees kraai
Website Member
Posts :4

Website Member
2007-07-24 - 14:36:28 send message to kees kraai

Hoi allemaal,

Bedankt voor het meedenken. Mijn kraai wil ik vrij in het buitenhok laten. Geen gevangenisidee dus. Ik ben mij er ook zeer bewust van dat de kraai geen vogelopvoeding van mij krijgt en zodoende een afwijkende vogel is. De belangrijkste socialisatieperiode heeft hij bij mij en de hond en katten gehad....dus ja.... Ik blijf het moeilijk vinden.


mootje
Website Member
Posts :322

Website Member
2007-07-24 - 19:02:21 send message to mootje

Hoi moeder kraai,

Toevallig heb ik er net weer eentje hier gehad, een kauwtje.
Zat verhongerd op een speeltuintje hier in de buurt, en viel daar de kinderen lastig (hij had gewoon honger).
Broodmager en tam was hij, en heb ik hem los om de deur gehad, zelfstandig was ie totaal nog niet, at zelf zelfs nog niet van een schaaltje...je moest hem nog handmatig voeren.
Nu was het wel een jong, maar toch al wel op de leeftijd dat ie tenminste iets zou moeten kunnen oppikken.
Zo krijg ik er elk jaar wel 1 of 2 op zijn minst.
Erg sneu gewoon.
Geen vogels voor in een hok te zetten!
Zijn zeer sociaal!
Het best kan je idd. een vogelasiel benaderen hiervoor, er zitten hele goeie tussen.

Groetjes Monica.


kees kraai
Website Member
Posts :4

Website Member
2007-07-24 - 23:38:02 send message to kees kraai

Hoi, zit hier lachend te typen. Kees mag los. Heel veel zelfs. Hij hipt dan in de tuin tussen de poezen en hond rond. Als ik de hond een rondje loop, mag hij mee. Ik neem hem dan mee op mijn arm. De buurt hier weet dan inmiddels. Enkele katten lopen altijd mee, dus ik loop dan met een hond, kraai en katten een rondje. Op het grasveld mag hij op de grond en speel ik met de hond. De katten jaagt hij op als ze te dicht bij komen. Verder is in de tuin de hond heel alert op Kees. Als mijn jager in de jaaghouding naar Kees zit, dan jaagt de hond hem al weg voordat ik iets zeg. Uiteraard blijf ik er zelf altijd bij. Ik wil absoluut geen kraai in gevangenschap en als hij wil mag hij gewoon wegvliegen (als dat lukt, want het vliegen wil nog niet zo onwijs goed). Hij loopt ook vaak op het schuurdak en kijkt zo over alle tuinen van de buren heen. Vindt hij geweldig. Na een middag zo heen en weer paraderen is hij echt moe.

Wat ik al vermoedde: Een kraai is een beschermde vogel. Ik heb hem dus 'illegaal'. Hoe vraag ik vergunning aan om hem (haar) te houden op een legale wijze??


cultuurvogel
Website Member
Posts :10

Website Member
2007-07-25 - 00:17:44 send message to cultuurvogel

Wat ik al vermoedde: Een kraai is een beschermde vogel. Ik heb hem dus 'illegaal'. Hoe vraag ik vergunning aan om hem (haar) te houden op een legale wijze??


Beste Kraai

Zoals je al schrijft is de vogel illegaal,Een ontheffing zul je als partikulier niet krijgen voor deze vogels ,De opvangcentra en dieren asielen beschikken wel over deze ontheffingomdat men daar probeert de vogel in het wild terug te zetten.

Het houden van deze vogels is aan enkele voorwaarden verbonden ik noem er enkele :

Men moet kunnen aantonen dat de vogel is gekweekt in gevangen schap ,De AID ( Inspectiediens) kan vorderen dat via DNA de ouders worden bepaald dit kan in jouw geval niet .

De vogel moet geringd zijn met door de vogelbonden voorgeschreven voetringen ,Ik neem aan dat hij deze niet heeft.

Komt men controleren wordt de vogel in beslag genomen en zal een boete volgen.

Deze overtredingen zullen je al gauw minimaal 150 euro kosten en gezien de AID ook dit soort sites controleerd ontgaat hen dit niet .Ik wil je niet bang maken maar bedenk wel dat je een zeer groot risico aangaat .

Als je toch van deze vogels houdt en je wilt graag vogels als deze houden zorg dan dat je een gekweekt exemplaar koopt en zonodig een tweede vogel vanwege het sociale gedrag .


Zoals mootje al schrijft zijn dit zeer sociale vogels en horen in groepen thuis niet in een woonkamer of voliere achter thuis ,Het toont karakter dat je de vogel hebt opgenomen maar breng hem naar een opvangcentra of asiel zodat hij terug kan naar zijn groep op den duur.



natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2007-07-25 - 18:23:54 send message to natasja

intresse vraagje van mijn kant ,

als je de vogel nergens in opsluit dan mag je deze vogel toch vrijuit " houden" het is immers zijn of haar eigen keuze om te blijven

of zit ik er dan naast met mijn gedachte ?


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-07-25 - 18:32:46 send message to mijnkaketoes.nl

Yvon

Een vraag. Hoe ben je zo op de site van arena beland?? Mij valt het op dat de laastste tijd nogal wat mensen met een gevonden vogeltje hier komen. En dit ook gelijk als eerste topic plaatsten.

henk


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2007-07-25 - 18:52:45 send message to Karel

quote
of zit ik er dan naast met mijn gedachte ?


Nee, dat heb je goed. Zolang de vogel kan gaan en staan waar hij wil, wordt hij in feite niet gehouden. Ik heb "onze" Karel ook een tijd in een buietnvoliere gehad, waarvan de deur open stond. Vreemd genoeg weigerde hij echter om naar buiten te gaan, zelfs als er "wilde" kraaien kwamen buurten en mee-eten uit zijn voerbak. Hij ontving graag visite maar ging zelf niet mee naar buiten.....rare beesten wink ;)


meyer
Website Member
Posts :1390

Website Member
2007-07-25 - 22:39:27 send message to meyer

Wat me opvalt in dit topic (advies over een kraai) is dat Yvon nog steeds geen antwoord heeft gekregen op haar vragen. Antwoorden als deze vogel moet naar een opvangcentrum of vogelasiel daar zijn we het hier wel over eens.
Maar ben eerlijk wie heeft er zelf vroeger geen kraai of kauw grootgebracht? Ik wel, en er zijn er hier vast nog meer maar die durven er na bovenstaande antwoorden niet meer voor uit te komen.
Een jonge kraai mogen we niet met de hand groot brengen want dat is niet goed voor hun inprenting en kan later problemen geven, terwijl er onder ons zijn welke massaal jonge papegaaien en parkieten uit het nest rukken voor handopfok en later in de huiskamer belanden (laat ik het maar niet over het extra geld hebben).
Van deze vogels word een groot deel later weer voor de kweek ingezet met alle gevolgen van dien. Maar hier mag niets van gezegd worden. Kijk dat Kees kraai op deze punten gewezen word is prima , een gewaarschuwd man telt voor twee maar blijf er niet over aan de gang en geef haar nu eens gewoon antwoord op haar vragen en ga niet allemaal schijnheilig zitten doen, daar is dit forum vast niet voor bedoeld.

Groeten Meyerwink ;)


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-07-25 - 22:46:32 send message to mijnkaketoes.nl

Maar ben eerlijk wie heeft er zelf vroeger geen kraai of kauw grootgebracht? Quote: meyer

Ik ookwink ;)

Henk


kees kraai
Website Member
Posts :4

Website Member
2007-07-25 - 23:10:24 send message to kees kraai

Hoe ik op deze site ben gekomen? Gewoon googelen. Dit leek me een prima site.
Grappig dat ik inderdaad nog geen antwoord heb gekregen op mijn vragen. Ik had zo gedacht: het wiel hoef je niet opnieuw uit te vinden. Ben bang dat ik het toch zal moeten doen. 'Mijn' kraai krijgt in het hok alle vrijheid en ik kom er wel hoor.



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 156 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede