Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > rode kardinalen Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : rode kardinalen
gebe
Website Member
Posts :3

Website Member
2007-07-31 - 09:23:06 send message to gebe

Heeft iemand enig idee hoe het komt dat jonge kardinalen, na het uitvliegen , toch binnen een aantal weken doodgaan? Ik heb tot nu toe van één stel 14 jongen (!) gehad waarvan de oudsten 5 weken oud zijn geworden. Zij bleken besmet met coccen.( Nestje van mei)Als remedie heeft een dierenarts ( gespecialiseerd in vogels ) ESB 3 voorgeschreven. Deze kuur is gedaan en ook een
keer herhaald.De jongen worden gevoerd met pinky's , buffalowormpjes en ( het laatste nestje) ook met kleine meelwormpjes.Het voer wordt bestrooid met een vitaminepreparaat .De vogels broeden buiten. Wie heeft gelijke ervaringen en heeft een oplossing?


dooren
Website Member
Posts :2443

Website Member
2007-07-31 - 11:46:14 send message to dooren

Een liefhebber bij ons in de vogelvereniging heeft dit ook gehad. Bijna alle jongen kardinalen gingen na een poosje dood.

Ook hij had zover ik me herinner antibiotica ESB3 gebruikt, als dit niet helpt kan dit liggen aan het volgende.

1. kuur is niet voldoende goed gedoseert, vaak eten jongen wat minder zodat ze te weinig medicamenten binnen krijgen. Vogels moeten dus echt alle voedsel opeten. Ander voer (dus ook levend voer en water) moeten dus ook deze medicamenten bevatten. Vogels proeven vaak zeer goed dat er medicamenten door het voer zitten vermengd en kiezen onmiddelijk het andere waar niets inzit.

2. Kooien en bodems moeten zeer goed worden schoongemaakt en ontsmet, anders krijg je herbesmetting. Ontsmet pas als alles goed schoon is met bv. halemid.

3. Jonge vogels op een droge bodem houden, op natte bodems leven zeer veel bacteriën.

4. Mocht de kuur niet aanslaan, sterkere dosis gebruiken, of een zwaarder antibiotica op andere basis. Dus als de werkzame stof doxycycline was gebruik je dan enrofloxacin (baytril)

Ik hoop dat je hieraan wat hebt.
Gert


Rvandijk
Website Member
Posts :13

Website Member
2007-08-04 - 17:05:41 send message to Rvandijk

Hallo,
Zelf heb ik ook een tijdje rood kuif kardinalen gekweekt. eerste paar nesten gingen goed. maar het jaar daarna gingen de jongen na +- 10 dagen dood. ook een jong laten onderzoeken maar geen gekke dingen gevonden.
De vogels zitten nu bij kenissen in voliere en daar hebben ze wel prima jongen.
Ook heb ik meegemaakt dat jongen als ze uit vlogen ineens piepent op de grond lagen dood te gaan. 1 jong was dood, en paar dagen erna lag er weer een jong op de grond, snel gepakt en eerste reacte was, veel te warm. dus snel met water besproeid. en die heeft het wel gered.

Ik heb ook meegemaakt dan een jong van 1 jaar oud in de winter in een binnenvoliere heel hoog begon te piepen, die is helaas ook doodgegaan.

kardinalen zijn mooie maar moeilijke vogels om mee te kweken, ze eisen veel ruimte en veel tijd.


pitylus
Website Member
Posts :210

Website Member
2007-08-06 - 21:23:12 send message to pitylus

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

hoi Gebe ,

Het is zeker niet plezant wanneer je ziet dat volwassen ( allez bijna ) vogels zomaar sterven .Ik kweek al jaren kardinalen , er is daar héél veel werk aan inderdaad maar is niet zo moeilijk ofdat er veel mensen denken .Maar het probleem ligt ( trouwens bij elke soort vogel ) wanneer ze van de ouders weggehaald worden , dan pas begint de miserie en dat is niet na 1 ,2 of 3 dagen , nee het kan weken duren .Ik heb op een andere site ( is geen reclame dat ik maak ) een uitgebreidt artikel geschreven hoedat een jonge vogel in elkaar steekt .Veel mensen gaan dit niet geloven maar het begint van de eerste dag bij het weghalen van de ouders , héél belangrijk bij ELKE VOGELSOORT zijn de eerste uren , maak dat de vogels onmiddelijk hun eten en drinken vinden , vergeet ook niet van ze te voorzien van meerdere eten en drinkpotten en maak dat je het kan ophangen ( niet alleen op de grond )in de streek waar je ziet dat ze meestal verblijven , want het is zo dat een jonge vogel geen immumsysteem heeft en dat moet hij nog kweken , de eerste weken zijn daar het allerbelangrijkste , als de vogels een tiental dagen van de ouders zijn ( en nu gaan er weer veel hun haar recht komen ) bewerk uw vogels preventief met esb3 .Wat ook heel belangrijk is citrusvruchten geven zoals pompelmoes en citroen of sinaasappel daar zitten voldoende vitaminen en zuren in dat een maagklierontsteking ondersteunt , dit is ook iets dat een vogel krijgt bij het weghalen van de ouders wanneer hij alleen moet beginnen eten .
Je kan mss best eens een kijkje nemen op www.kardinaal.eu onder kardinalen aanklikken koop en verkoop en dan klikken verkoop vogels .

Veel succes
mvg pitylus


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2012-01-07 - 16:34:35 send message to Rogert

Om even terug te komen bij het Originele onderwerp, zou je ook preventief Ropabird kunnen geven. Dit is een product van oregano wat bacterie remmend werkt.

Door dit al te voeren aan de ouder dieren worden bij hun bepaalde bacteriën onderdrukt. Deze worden dus minder uitgescheiden dus loop je ook minder risico dat andere dieren ze weer oppakken. Het werkt als een natuurlijke antibiotica en is erg goedkoop in gebruik.

Als je met de zoekfunctie op ropabird zoekt kom je verrassende toppics tegen!


michiel_1992
Website Member
Posts :326

Website Member
2012-01-13 - 10:49:25 send message to michiel_1992

kan je rode kardinalen samen met barmsijzen, kanaries in buitenvolière houden?


stijngo
Website Member
Posts :30

Website Member
2017-04-26 - 23:06:59 send message to stijngo

hoe komt het dat mijn rode kardinalen scheven en kromme poten hebben iemand ook zoal iets meegemaakt grt stijn


roodmus
Website Member
Posts :1338

Website Member
2017-04-27 - 01:14:04 send message to roodmus

Hallo Stijn .

Geef je veel levend voer met name meelwormen.

Grt.


tropic
Website Member
Posts :755

Website Member
2017-04-27 - 11:29:16 send message to tropic

Gebrek aan kalk.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 267 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede