Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Los vliegen... hoe pak ik dat het beste aan? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Los vliegen... hoe pak ik dat het beste aan?
ZGHKIL
Oud Lid
Posts :279

Oud Lid
2007-08-28 - 12:42:20

Hey allemaal,

Ik heb twee grasparkieten in een vrij ruime kooi, maar graag zou ik ze ook willen leren om af en toe eens los te vliegen door de kamer. Echter zijn mijn vogels niet tam en ik zou dus niet weten hoe ik dat aan pak en of het uberhaupt wel mogelijk is? Kan iemand mij raad geven...?

Dankje,
Wouter


birdies
Website Member
Posts :143

Website Member
2007-08-28 - 15:54:16

heey,

Het zou voor de vogels idd pretig zijn als ze af en toe uit de kooi mogen. Ik heb alleen ervaring met tamme vogels, die laat ik gewoon in de kooi op mijn hand zitten en dan haal ik ze er voorzichtig uit (in het begin).

Je moet het niet te laat doen, als het donker is komen ze er niet meer uit. Verder zullen ze in het begin een aantal keer te laat remmen voor het raam, maar dat leren ze zelf. (niet de gordijnen dicht doen ofzo, ze moeten het gewoon ervaren)

Met loslaten moet je gewoon het deurtje open zetten en afwachten (zo weten ze dat ze zelf door het deurtje eruit (en erin) kunnen). Misschien moet je ze de eerste paar keer wel vangen en terug doen in de kooi als ze het zelf niet kunnen vinden.

ik weet niet hoe ruim de kooi is en hoelang ze er al non-stop inzitten, maar het kan dat ze ff in moeten komen met het vliegen omdat ze nu bijv. zakken ipv stijgen. ze leren het gewoon allemaal vanzelf.


Kort gezegt, hoe je het normaal ook zou doen met "ervaren" grasparkieten. En gewoon afw88. (en dus evnt. de eerste keer vangen en terugzetten in kooi)


Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2007-08-28 - 17:53:07

quote
Verder zullen ze in het begin een aantal keer te laat remmen voor het raam, maar dat leren ze zelf. (niet de gordijnen dicht doen ofzo, ze moeten het gewoon ervaren)



Dit lijkt me geen goed advies. Afhankelijk van de grootte van de kamer kunnen de vogels zoveel snelheid ontwikkelen dat ze door de botsing met het raam hun nek kunnen breken.....tja, en dan valt er niet zoveel meer te lerensad :(


mijnkaketoes.nl
Oud Lid
Posts :2103

Oud Lid
2007-08-28 - 19:42:19

Worden dan wel dure vlieglessensad :(


djenco
Oud Lid
Posts :383

Oud Lid
2007-08-28 - 21:33:06

Inderdaad, lijkt mij ook geen goed advies.

Toen wij begonnen met onze agaporniden (ook geen tam stel) hebben we de gordijnen de eerste paar keer juist wel dichtgedaan. Later doe je ze steeds een stukje verder open.

Verder zou ik beginnen als het buiten donker is. Je kan dan met je binnen verlichting het licht genoeg maken zodat ze wel actief zijn.

Als je het zat bent kun je dan stukje bij beetje je lichten uit doen om zo een schemering na te bootsen. Met een beetje geluk zoeken ze dan vanzelf hun kooi weer op. Ging bij ons ook meestal goed. Als ze het toch niet doen kan je ze in het donker ook heel makkelijk vangen.

Succes,
Groet'n,
Dirk Jan


adriaanbaan
Website Member
Posts :154

Website Member
2007-08-28 - 21:57:43

Dit is het juiste advies Dirk Jan happy :)

succes ermee

groetjes Adriaan


ZGHKIL
Oud Lid
Posts :279

Oud Lid
2007-08-29 - 21:11:04

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Dank voor het advies. Ik had inderdaad al zelf ook bedacht dat ik de gordijnen even dicht moest doen om te voorkomen dat er geen vogels meer over zijn straks. Als je ziet wat een schade zo'n klap tegen het glas geeft... dan pas je wel op. Maar nu... ik heb nogal wat kamerplanten. Kan dat kwaad? Ik ben er wel bij als ik de vogels los laat vliegen, maar ik weet niet hoe giftig welke planten zijn. En cactussen... vermijden ze die, of landen ze daar ook gewoon op?

Ik heb ook een heeel grote spiegel ik de kamer hangen. Moet ik die beplakken met iets zodat ze er niet tegenaan vliegen?

Mochten ze nou niet uit zichzelf terugkeren en ik moet ze vangen... doe ik dat met een "visnetje"? Hebben ze dan niet veel te veel stress?

Veel vragen, maar beter te veel dan te weinig...
Wouter wink ;)

Voor de duidelijkheid: Mijn vogels zijn verre van tam!


djenco
Oud Lid
Posts :383

Oud Lid
2007-08-29 - 21:19:28

Er zijn enkele kamerplanten die giftig zijn. Op deze site kan je wel ergens links vinden naar lijsten met giftige planten.
Cactussen gingen ze hier gewoon zonder problemen op zitten. Als ze de stekels vervelende vinden gaan ze de cactussen vanzelf uit de weg.
Spiegel was geen probleem. Gingen ze na verloop van tijd zelfs aan hangen om met zichzelf (spiegelbeeld) te spelen.
Vangen kan met een netje, maar in het donker kan je ze vaak zo pakken (alle lampen uit doen.) Hier gingen ze vaak na wat heen en weer jagen vanzelf weer naar de kooi terug.

Ik zou zeggen gewoon proberen, je ziet dan vanzelf hoe het gaat. Gaat vast goed.

Succes.

Dirk Jan


ZGHKIL
Oud Lid
Posts :279

Oud Lid
2007-08-29 - 21:21:25

Hey... Bedankt!
Ik doe eens een gooi. Hoe het is gegaan horen jullie nog wel.

Wouter.


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2007-08-29 - 22:33:14

Nog een trucje, laat ze los voordat je gevoerd hebt. Als ze naar jouw zin lang genoeg gevlogen hebben, voer je en vaak gaan ze dan al heel snel zelf weer de kooi in, zeker als het om wat lekkers gaat.


ZGHKIL
Oud Lid
Posts :279

Oud Lid
2007-08-29 - 22:54:07

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik heb er eerst maar eens een los gelaten en die ging als een debiel door de hele kamer... Het leek wel of ie totaal geen orientatie had: Vloog recht tegen de muur en de spiegel en doet heel gehaast en angstig. Nu zit ie in een donker hoekje van de kamer op de grond... ik laat 'm maar even tot rust komen. Komt vanzelf wel weer op gang lijkt mij... Landen schijnt heeeeeeeel erg lastig te zijn trouwens! Hij laat zich gewoon neerploffen.

Wouter.


ZGHKIL
Oud Lid
Posts :279

Oud Lid
2007-08-29 - 23:48:31

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nou nou.......... dat was een heel stressvol uurtje zeg. De weg terug naar de kooi kon ie niet vinden. Had ik al verwacht, hij vloog zo paranoide rond. Ik dacht die komt nooit meer thuis! Nu snap ik waarom ze in het engels "parakeet" genoemd worden. wink ;) Maar het vangen ging heel erg gemakkelijk eigenlijk. Ik vind het niet echt voor herhaling vatbaar als ze zo overal tegenop blijven vliegen, dat is een beetje een eng gezicht.
Maar als dat na verloop van tijd minder wordt vind ik het een goed plan om mee door te gaan.

Wouter


Asura
Website Member
Posts :282

Website Member
2007-08-30 - 00:37:40

Ze leren snel de kamer kennen en dan vliegen ze (als het goed is :P) nergens meer tegenaan. Nu is alles nog nieuw en eng, dus daarom was het waarschijnlijk een beetje paniekerig. Zodra ze een veilig, rustig plekje buiten de kooi hebben gevonden (hier was dat bovenop de gordijnen) blijven ze daar een hele tijd zitten, totdat ze dapper en nieuwsgierig genoeg zijn om de rest van de kamer te verkennen wink ;)
Succes ermee! Het is echt een prachtig gezicht om ze door de kamer te zien vliegen vind ik happy :)
Mijn forpusjes maken soms enorme duikvluchten rakelings over mij heen en soms zelfs onder mijn stoel door! :P Super cool!! Maar er zijn nog nooit ongelukken gebeurd *klopt het snel af*


ZGHKIL
Oud Lid
Posts :279

Oud Lid
2007-08-30 - 10:36:12

Asura... zijn jouw vogels tam?
Bij mij flippen ze helemaal door als ze mijn richting op vliegen. Ze raken in paniek en storten zich tegen een muur.


Asura
Website Member
Posts :282

Website Member
2007-08-30 - 11:42:09

Mijn vogeltjes zijn wel tam, maar toen ik ze voor het eerst rond liet vliegen was 1 van de 2 nog niet tam (de andere had ik al wat langer). Dat scheelt misschien wel, aangezien de niet-tamme dus kon zien aan de tamme dat er niks was om bang van te zijn.
Maar ik denk echt dat je gewoon nog even geduld met ze moet hebben. En lekker even rustig op de bank gaan zitten als ze los vliegen ofzo; zodat je laag bent en dus minder bedreigend.


ZGHKIL
Oud Lid
Posts :279

Oud Lid
2007-08-30 - 11:56:58

Komt wel goed denk ik... vanavond probeer ik het nog eens.



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 235 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede