Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Site nieuws > Keuze hobby kweker - handelaar Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2
volgende >>>


Auteur Onderwerp : Keuze hobby kweker - handelaar
agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-03-24 - 20:06:53 send message to agabird

Er zijn veel vragen geweest om een onderscheid te kunnen maken tussen de hobby kweker en de handelaar/beroepskweker.

Daarom is er nu besloten om een opslitsing te gaan maken. Dit enkel om de mogelijkheid te creeren de advertentie's van enkel handelaren of enkel hobby kwekers te laten zien.

In eerste instantie veranderd er niet veel. Enkel bij de zoek functie zal deze mogelijkheid, binnen niet alle lange tijd, functioneel zijn.

Bij het klikken in het menu, zullen nog steeds alle advertentie's van handelaren en hobby kwekers door elkaar te zien zijn.

Ook zullen de voorwaarden, prijzen en mogelijkheden voor beide partijen niet verschillen, deze blijven gelijk.

Iedereen die inlogd, zal worden gevraagd of hij/zij een hobby kweker is of niet. Na beantwoording van die vraag zal u terugkeren op de normale pagina's.

Dit is enkel bedoeld om het nog aantrekkelijker te maken op VogelArena te adverteren en te zoeken naar vogels. Graag vraag ik dan ook aan iedereen zijn/haar medewerking.

Groeten
Jan


Agaporniden
Website Member
Posts :120

Website Member
2004-03-24 - 20:35:20 send message to Agaporniden

Hallo Jan, de eenvoud dient de mens, maar dit wordt steeds gekker waar houd het op !!!!


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2004-03-24 - 21:01:54 send message to hdra

Jan, perfect.


erik
Website Member
Posts :141

Website Member
2004-03-24 - 22:18:42 send message to erik

Hallo Jan

Geen gek idee ,Maar nu komt het ,ik ben zowel handelaar als hobbykweker en houd dit strikt gescheiden hoe los je dit op wink ;)wink ;)?Dit houd dus in ,ik moet 2 accounts nemen 1 als handelaar en 1 als hobbykweker om te adverteren ?En eerlijkheid duurt het langst maar wat als mensen dit verzwijgen ? Er zijn mensen die als hobby erbij (Handelen) om er iets bij te verdienen en ik neem niet aan dat deze mensen zich geroepen voelen om op te gaan als handelaar,Mijn mening is dat dit zeer verwarrende situaties opleverd en dit zeer zeker niet goed doet aan jouw site,Ik moet het me sterk verbeelden maar voordat je bent begonnen waren er bij de parkieten /papegaaien pagina gemiddeld 2 a 3 pagina,s meer advertenties dan de laatste weken niet verkeerd bedoeld maar het loopt terug ,Is het niet beter om het geheel gewoon op te delen in een rubriek commerciele advertenties los van de partikuliere ? Net als de grote advertenties die er nu al staan bij de index site,Dan houd je de professionele handelaren gescheiden van de hobbykwekers .En wat versta je precies onder handelaar ? De mensen die een zaak hebben of ook diegene die erbij klust ? waar ligt de grens .Jan het is niet negatief bedoeld maar maak je het nu niet te omslachtig en wie moet er nu bepalen wie er handeld of hobbykweker is en ik denk dat vele hobbykwekrs c,q professionele kwekers er niet op zitten te wachten om in een katogorie ingedeeld te worden met name belasting technisch gezien .even een klein voorbeeld ik heb een klant die hier 300 kanaries per jaar brengt,hij adverteerd op de arena met 1 koppeltje diamantduiven wat is zo'n iemand ? ik durf het niet te zeggen maar onder puur hobby kweker versta ik mensen die een voliere hebben en af en toe een vogeltje kweken en deze aanbieden en dat is zo,n 10 % van je adverteerders.Al wat daar boven komt is min of meer al professioneel .Hou het eenvoudig en maak een rubriek professionele handelaren die zich onderscheiden met een eigen zaak en zeer goed weten over wat ze praten met name in het brede spectrum van de hobby en die ook gecontroleerd advies kunnen geven dat zal een aanvulling zijn op de site .Ook zou je een BREEDER DIRECTORY kunnen maken en dat mensen op deze site adverteren met wat ze kweken en normaal kunnen aanbieden op de site,Kijk eens op www.vogelnetzwerk.de daar vind je een soort gelijk iets.


NIET VERKKERD BEGRIJPEN JAN MAAR IK PROBEER MEE TE DENKEN ZOALS JE VROEG happy :)happy :)

ERIK
BIRDCENTER JONKER
OVERDINKEL


Daniel
Website Member
Posts :3287

Website Member
2004-03-25 - 00:09:35 send message to Daniel

Hoi Jan, wat moet je doen als je je status wilt veranderen, ik ben dus zo stom geweest om op de knop handelaar te drukken en krijg het niet terug verandert.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-03-25 - 01:02:33 send message to agabird

Eerst even de makkelijke. De status veranderen kan nog niet, maar zal binnenkort mogelijk zijn bij het profiel. Tot die tijd, even mij melden met een bericht of mail, en ik verander het. Daniel, ik heb de jouwe al veranderd.

Nu het moeilijke gedeelte. Allereerst Erik, wil ik je graag bedanken voor het meedenken, dat wordt zeker op prijs gesteld. Ik zal proberen mijn gedachtengang uiteen te zetten.


Allereerst heb je gelijk dat het een en ander misschien rommelig overkomt. Maar goed, voor het beter wordt, moet het soms eerst even slechter gaan.

Het slechter gaan met de advertentie's valt op zich mee. Het betaald adverteren kost natuurlijk klanten. Maar om nu te vergelijken met enkele weken terug is niet helemaal terecht. Vorig jaar februari - maart waren ook de slechte maanden, met in totaal zo rond de 350 advertentie's. In het najaar liep dit op naar 800. Dus de 500 die nu op de site staan is nog niet zo verontrustend.

Het opgeven van handelaar/beroepskweker - hobby kweker is een moeilijke grens, dat is mij bekend. Het gaat echt in eerste instantie om de commerciele advertentie's te kunnen scheiden van de anderen. Dit valt te controleren, en door mij aan te passen. Enige subjectiviteit sluipt daar natuurlijk wel in, dat zal duidelijk zijn. Een bijklusser is geen handelaar en beroepskweker, dus zou onder hobbykweker vallen.

De opsplitsing die jij voorstelt, komt er ongeveer op neer dat je een hele strikte afscheiding maakt. En dus de professionals niet meer "normale" advertentie's laat zetten. Dat is eigenlijk iets wat ik niet wil. Waarom niet, omdat je dan in de hand werkt dat sommige handelaren en beroepskwekers onder het mom van hobby kweker advertentie's gaan plaatsen.

De drempel om op te geven dat je handelaar of beroepskweker bent moet zo klein mogelijk zijn, zodat velen naar waarheid zullen antwoorden.

Dan nog de beroeps en tevens hobby leden, moeten die 2 accounts nemen? Nee, de bedoeling is om bij het opgeven van de advertentie nog de mogelijkheid te hebben om te switchen van handelaar naar hobby. Waarbij commercieel geselecteerd staat als standaard bij een handelaar/beroepskweker.

Het idee om een apart gedeelte daarnaast op te zetten voor kwekers/handelaren waarin continue hun aanbod vermeld staat is op zich geen slecht idee. Maar dat zal nog even moeten wachten. Dit is al best een aardige opgave om alle veranderingen door te voeren.


erik
Website Member
Posts :141

Website Member
2004-03-25 - 17:41:44 send message to erik

Hoi Jan

Tot zover is alles duidelijk maar de zogenaamde bijklusser zou ik toch wel graag als handelaar zien en niet als hobby kweker ,Als ik op de markt in Zwolle loop zijn 35% officiele handelaren een 50% bijklussers en 15 % partikulieren ,Mijn mening is dat de bijklusser aan alle regels ontduikt en zich van alles kan vrijwaren,De handelaar moet garantie geven de goede kweker moet dit niet maar een fantsoenlijke kweker zal dit ook doen .De bijklusser ontduikt al deze regels je koopt een vogel op de markt geen garantie het is geen handelaar ,en nadien weet niemand meer wie het was .Maar ik neem aan dta je dit zelf in de hand houd en advertenties met meerdere vogels per soort dan ook zo klasseerd.
Verde hoop ik dat op den duur ook de rubriek commercieel er komt tenminste als handelaar zijnde .

Jan succes
Erik


forpie
Website Member
Posts :5

Website Member
2004-03-25 - 18:26:39 send message to forpie

Hallo Jan,

Ik vind het een goede zaak dat je de hobbykwekers van de handelaren onderscheid, maar inderdaad het zal moeilijk worden dit te bewerkstelligen.
misschien kun je een maximaal aantal zinnen aan een advertentie hangen (eem hobbykweker verkoopt geen 20 verschillende vogels ineens), en niet meer dan 1 advertentie per dag of per week toestaan of iets dergelijks, ik denk dat je dan al een flinke schifting maakt tussen hobbyisten en handelaren.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-03-25 - 19:05:04 send message to agabird

Ter verduidelijking, het is niet de bedoeling om handelaren weg te jagen, of anders te behandelen.

Niet iedereen is het waarschijnlijk met mij eens, maar ook de handelaren zijn meer dan welkom op VogelArena om een advertentie te plaatsen.

Enige wat ik graag wil is dat als mensen dat willen, of alleen de advertentie's van handelaren kunnen zien, of alleen de advertentie's van hobbykwekers. Maar alleen als mensen zelf die optie aangeven tijdens hun zoektocht naar de juiste vogels.

Het za inderdaad moeilijk worden, maar goed, ik ga ervoor om het tot een succes te maken. Al zal het wat rommelig aan het begin overkomen, ik ben ervan overtuigd dat het ten goede is.


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-03-26 - 23:33:19 send message to Hawkeye_NL

Jan,

Je moet mij niet verkeerd begrijpen maar ik vind persoonlijk dat je te ver gaat als je de bezoekers verplicht om zich in een categorie te plaatsen. Het gaat natuurlijk veel te ver als je de mensen verplicht om te zeggen of ze a of b zijn. Sterker nog er zijn ook nog andere mensen. c t/m z zeg maar. Ook ik moet opgeven of ik onder a of b thuis hoor terwijl ik bij geen van de twee groepen hoor. Ik ben gewoon een particulier vogel liefhebber die hier op de site zoekt naar info over de hobby en die misschien op de site zijn vogels zoekt of zal verkopen als ik er om de een of andere reden afstand van zal moeten doen.

Ik denk dat het een goed idee is als je bezoekers en adverteerders de keuze geeft om dit aan te geven in de advertentieruimte maar dat dit uitsluitend op vrijwillige basis zou moeten.

Erwin


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-03-26 - 23:42:43 send message to agabird

Hmm, misschien heb je wel gelijk, dat de opdeling iets te wensen over laat.

Een opdeling naar handelaar-beroeps en geen handelaar-beroeps is misschien beter. Wordt aan gewerkt.

Bij het opgeven van de advertentie wil ik echter hoe dan ook weten of een advertentie commercieel is of niet. Dus bij het opgeven van de advertentie zal het niet op vrijwillige basis zijn. Anders valt het hele idee weg.


erik
Website Member
Posts :141

Website Member
2004-03-27 - 00:25:13 send message to erik

Hoi Jan

Misschien wel een domme vraag maar waarom wil je hoe en waarom weten of de advertentie commercieel is of partikulier,Voegt dit dan zoveel waarde toe aan de site ? Hawkeye heeft toch enigzins gelijk dat hij niet wil worden gedwongen ,Ik heb er zelf weinig problemen mee omdat het mij in principe niets uitmaakt hoe mijn advertenties worden opgevat ,ik denk dat het aan de aard van de advertentie wel te zien is of dit commercieel of partikulier is.Misschien toch niet zo,n slecht idee om commercile advertenties aparte acounts te geven in een aparte rubriek.wink ;)wink ;)Ik denk dat dit je minder werk kost en minder controle .Wordt de discussie toch leuker van ,vind het alleen jammer dat er weinig mensen op reageren .

Erik


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-03-27 - 00:42:35 send message to agapornisforpus

Ik ben het helemaal eens met Erik. Ik snap al die veranderingen niet. Het maakt mij en waarschijnlijk vele anderen niet uit of iets commercieels of niet is (als je maar de voigel krijgt die je zoekt. Het lijkt mij veel beter om je op andere delen van de site te focussen. Je zou bijvoorbeeld wat meer aan informatie kunnen doen. Elk vogelsoort laten beschrijven. Ik mis namelijk erg veel informatie over diverse vogelsoorten. Neem nou de catherina, ik zie nergens goede informatie over de parkiet. Laat kwekers er over vertellen op jouw site net zoals de volieres beschreven worden. Enige aanpassingen en op alfabetische volgorde zetten en hopla weer een leuk onderdeel waar je goed in kan scoren. Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat je het voor het geld doet en dat is een zeer slechte zaak.


kurt
Oud Lid
Posts :45

Oud Lid
2004-03-27 - 06:35:35 send message to kurt

Ik vind het gewoon jammer al dat gezever.
Des tijds was het een goede website waar je vogels kon vinden en je vragen kon stellen en nog een deftig antwoord kreeg.
Nu zijn een paar mensen zo gefocust op andere mensen dat de hele zaak er onder lijdt.Mijn standpunt is laat iedereen adverteren en zijn vragen stellen op het forum uitsluitend over vogels en desnoods andere dieren en de rest gooi je er gewoon af een forum dient niet om mensen te beoordelen en te veroordelen.
Als je regelmatig naar de advertenties kijkt zie je ook vel wie er commercieel is en wie niet want wie staat er als liefhebber alle dagen met adverteties en dan nog alle dagen met andere vogels,ik zeg het nogmaals hou hiermee op en hou u bij onze hobby onze vogels en niet met de mensen


goffini
Oud Lid
Posts :619

Oud Lid
2004-03-27 - 09:47:23 send message to goffini

Ik weet niet of het een goede zaak die opsplitsing.Het zal mij eigenlijk een worst zijn.
Wat een comotie over iets onbenulligs.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-03-27 - 10:26:46 send message to agabird

Inderdad wat een commotie. Het is maar een hele kleine vraag. Om een beetje beter inzicht te krijgen in de geplaatste advertentie's.

Eerst zijn er velen die mij mailen met de vraag of er niets iets van een opslitsing kan komen, waardoor de handelaaren eruit gefilterd kunnen worden. En nu komen er enkel reacties dat zo'n opslitsting niet de moeite waard is. Dat verbaast me wat.

Maar goed het is nu weekend en ik ga lekker naar mijn ouders. Na het weekend reageer ik weer. Tot die tijd, alle reacties zijn welkom.



Pagina : 1 2
volgende >>>

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 210 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede