Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Draaihalsziekte Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Draaihalsziekte
Nanjaa
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-04-05 - 23:22:03

Hoi, weet iemand of een agapronis met draaihalsziekte te genezen is???
Ik ben er achter gekomen dat mijn agapornis de verschijnselen heeft. Achterlijk met zijn hals draaien en hij heeft al een paar maanden diarree. Hij draaide al spastisch rondjes vanaf dag 1 dat ik hem had. Het ziet er wel grappig uit, maar nu ik dit vermoeden heb ben ik niet blij. Nu is ie een jaar en heeft de laatste maanden diarree erbij gekregen. wie weet mij meer te vertellen of deze ziekte te genezen is?


Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-04-06 - 00:15:52

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

De draaihalsziekte is bijna niet te genezen maar soms wel onder controle te houden.
Om te beginnen de vogel minder eiwitten voeren(dus geen eivoer ofzo)en vitaminedruppels(vooral de B-vit.)in het drinkwater doen.
Ik zou ook eens een kuur van een week of 2 geven met Baytrill dit is zo ongeveer de krachtigste antibiotica die bestaat en goed is tegen bijna alles.LET WEL OP de aanbevolen dosis niet overschrijden.
Verder mag de vogel niet in contact komen met andere vogels want het is besmettelijk.
Veel succes


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-04-06 - 07:50:03

wil ik wel een klein misverstand weghalen , Baytrill is vooral een brede antibiotica , het hoeft niet zo zeer de beste keuze te zijn , het pakt alleen een vrij breed gebied aan echter kan het in sommige gevallen niet of nauwelijks werken terwijl een ander antibiotica daar juist veel beter werkt.

niet om bedweterig te doen , maar vaak zien mensen baytrill als het laatste redmiddel , als dat niet helpt dan helpt geen enkel antibiotica maar dat is dus niet het geval.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2004-04-06 - 08:42:24

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Daar moet ik Natasja toch gelijk in geven. Ook ik was eens in de waan dat Baytril heilig was. Dit leidde dan vaak tot ergernis omdat de vogels alsnog overleed. Als je het vermoeden hebt dat je vogel iets serieus mankeert, zul je voor jezelf misschien toch beter de kosten en baten afwegen voor een bezoek aan de dierenarts. Zelf kweek ik de nodige jaren met agaporniden en grote parkieten, en ben erachter gekomen niet blindelings te vertrouwen op alles wat er rondgaat. Als ik het niet zeker weet en ik ben van mening dat het lonend is, consulteer ik toch wel eens graag een dierenarts. Op de site www.valkparkiet.com is een pagina waar vele adressen van dierenartsen staan die meer ervaaring met vogels hebben. Wellicht ook bij jou in de buurt.

Succes Peter


Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-04-06 - 14:40:01

Kan wel zijn maar voor de draaihalsziekte schrijven ze toch voor 99% Baytrill voor omdat er nog steeds niet voor 100% geweten is welk virus de ziekte veroorzaakt.
En idd Baytrill is geen wonderwinder en er zullen vogels sterven die het krijgen maar er sterven ook mensen ondanks alle geneesmiddelen.


leekgloster
Website Member
Posts :249

Website Member
2004-04-06 - 14:56:22

baytrill geneest nu maar sloopt de vogel in de loop der maanden
baytrill is de zwaarste antibiotica die er is
dus de vogel word beter maar met een maand of wat dan ben je hem als nog kwijt
zonde van je geld


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-04-07 - 08:17:33

Mario , mijn reactie was bedoeld in het algemene gebruik van baytrill , ik heb onvoldoende kennis van vogels om zowieso uitspraken te doen over het gekozen antibioticum bij een behandeling.

Wat baytrill betreft is het inderdaad een zwaar antibiotica ,Vooral het maag-darmgestel krijgt het zwaar te verduren , bij andere diersoorten is het gelijktijdig gebruik van Yakult aan te bevelen , dit zorgt voor de juiste bacterie ten behoeve van de darmflora , hoe dat bij vogels zit weet ik echter niet maar bij cavia's die een zeer gevoelig darmstelsel hebben is er veel baat bij.


Nanjaa
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-04-07 - 23:44:11

Bedankt voor alle reacties. Ik ga ze eerst een beetje vitaminedruppels geven en extra vitamine voer. Ze eten van jongs af aan geen fruit of groentes, daar moeten ze niets van weten. Ze eten alleen hun normale voer. Mocht dat niet baten ga ik naar de dierenarts. Groetjes,
Nanja


sansear
Oud Lid
Posts :46

Oud Lid
2004-04-08 - 01:16:57

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hallo,

Ik vraag me af of je wel te maken hebt met draaihalsziekte. Vertoont de vogel ook nog andere symptomen? B.V. niet goed functioneren van de poten, waardoor de vogel veel met zijn buik op de stok rust. Een gezonde agapornis zal veel klimmen doet jou vogel dat nog? Heeft hij ook last van aanvallen, dat hij van de stok valt enz, enz. Je zegt zelf in je verhaal al dat de vogel vanaf het begin al rondjes draaide. Dit alles doet me eerder denken aan gedragstoornissen. Waarschijnlijk kom je steeds kijken als de vogel veel met zijn kopje draait. Zit de vogel alleen?Ik zou als ik jou was, gewoon naar de vogelarts gaan die kan je uitsluitsel geven. Alstjeblieft niet zelf gaan zitten dokteren met antibiotica of andere medicijnen rommel.

Succes


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-04-08 - 12:06:31

Als dieren last hebben van maag en darminfecties of langdurig aan de diaree zijn dan is het eerste middel dat werkt altijd om een paar dagen te vasten. Hierdoor komen de darmen en de maag even tot rust en zorg je ervoor dat de meeste parasieten (die teren op voedsel) sterven. In de meeste gevallen zie je met een dag of drie al verbetering. (De ontlasting zal weer normaal worden). Je kan zonder probleem een agapornis 4 a 5 dagen zonder eten laten zitten. Zorg er wel voor dat je genoeg vers water geeft. Zet als het mogelijk is je vogel voor in de vooravond op een zo donker mogelijke plek. (i.v.m. voldoende nachtrust).

Het gebruik van een middel als Baytrill zonder echt 100% zekerheid zou ik ten strengste afraden. Medicatie zou ik uitsluitend geven in overleg met je vogelarts.

Het gebruik van yakult of ander melkproduct is ten strengste af te raden. De kalkvlokken in melkproducten zijn dusdanig groot dat deze zich hechten aan de darm en maagwand waardoor je een laagje krijgt over de darmflora en dus een verslechterde vertering van voedsel. Een verslechterde vertering leid tot meer vraag om voedsel en zorgt voor meer afvalstoffen (ontlasting).

De eerste stap zou eigenlijk de stap naar de vogelarts moeten zijn!
Sterkte



sansear
Oud Lid
Posts :46

Oud Lid
2004-04-10 - 00:46:22

Hoi hawkeye,

Even wat rechtzetten, een vogel is geen mens en vooral kleinere vogels kunnen amper 1 dag zonder voedsel. Het advies om een agapornis 4-5 dagen niet te voeden zal een dode vogel tot gevolg hebben. Niet doen dus.

Sansear


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-04-10 - 13:14:22

Sansear,

Ik heb in het verleden veel agaporniden gehad en heb dit in praktijk gebracht op advies van een dierenarts. In mijn geval waren de agaporniden binnen drie dagen van hun diaree verlost en kon ik ze weer voeren. Het belangrijkste is op dat moment dat je de vogels genoeg vers water geeft.

Ik had de vogels op dat moment natuurlijk wel afgezonderd gezet zodat ik zeker wist dat ze niets te eten kregen! wink ;) Er zijn bij mij nog nooit vogels overleden in of door het vasten!

Ik kan natuurlijk gewoon geluk gehad hebben maar weet dat het vasten voor een paar dagen beter werkt als het gebruik van zware middelen. Als je het niet aandurft voor lagere periode begin dan gewoon eens met 24 uur vasten.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 259 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede