Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Vogel door je TV? Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Vogel door je TV?
Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-07-23 - 16:03:11

Iets praktisch waar ik niemand over hoor:
grote flatscreens en vogels.

Laat je ze heel als je ze beiden loslaat?

(mijne is overigens 100 herz, dus weinig flitsen, en als ik tv kijk dan kijken mijn dieren niet mee dankzij twee oude gordijnen over de kooi)


Stefan1990
Website Member
Posts :83

Website Member
2008-07-23 - 16:14:47

Hallo,

ik heb mijn vorige grasparkiet vrij vaak in huis losgelaten en hij vloog niet tegen onze tv, en onze huidige grasparkiet kijkt 's avonds mee tv, ik heb nog geen gevolgen ontdekt door tv kijken (buiten het feit dat ze soms begint te krijsen tijdens een programma).
Het enige dat ik al gemerkt heb is dat als ze op tv andere vogels ziet die fluiten, ze soms mee begint te fluiten.

mvg Stefan


Stefan1990
Website Member
Posts :83

Website Member
2008-07-23 - 16:16:15

Onze tv is een tv met beeldbuis (frequentie weet ik niet), dus geen flatscreen.

Stefan


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-07-23 - 16:23:57

De meeste moderne TV's hebben daarnaast ook de ventilatiegaten aan de bovenkant, wat wel logisch is natuurlijk. Maar ook dat is niet handig als er een vogel rondvliegt.

Ik las in een naslagwerk dat bepaalde vogels gevoelig zijn voor lage frequentiebeelden of hevige flitsen. Leek mij op zich niet geheel onlogisch gezien mensen daar vaak ook last van ondervinden.
Maar aan de andere kant: gezien vogels net als de meeste knaagdieren zeer snelle veranderingen kunnen waarnemen binnen hun gezichtsveld, lijkt het mij ook niet onlogisch dat zij er wel tegen moeten kunnen.

Ik denk alleen dat mijn TV niet tegen vogels kan.


Ton Koek
Website Member
Posts :3551

Website Member
2008-07-24 - 00:38:45

Oplosing is heel simpel; een oud gordijn over de tv. happy :)


Caspar
Website Member
Posts :5

Website Member
2008-07-26 - 12:45:30

Wij hebben een groot plasma scherm staat en de vogels schenken er absoluut geen aandacht aan. Nou staat de tv ook niet op de gebruikelijke vliegroute.
wat betreft de schadelijkheid weet ik niet, maar bij ons gaat de tv ook vaak wat later aan en dan slapen ze meestal al, worden er ook niet wakker van.
succes!


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-07-27 - 20:30:30

Dank voor de reacties.

Ik zie wel wat er gebeurt; dergelijke schade valt binnen de garantievoorwaarden van mijn televisie. Wel benieuwd wat ze doen als er een kat op TV is.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2008-07-28 - 08:19:09

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Nu is het me een beetje onduidelijk aan het worden.

Welke schade bedoel je eigenlijk? Er wordt gesproken over straling die schadelijk voor de vogels zou kunnen zijn, of dat de vogel er tegen aan vliegt.
Hier is toch neem ik aan geen garantieclausule voor? Of bedoel je dat als de vogel erop zit en schijt, de tv stuk gaat, je dan garantie hebt? Of krijg je een nieuwe vogel?

Sowieso snap ik je eerste vraag al niet: "Laat je ze heel als je beide los laat?" (TV ook loslaten??)

Beetje onduidelijk. Maar dat kan ook aan mij liggen hoor. wink ;)

Peter


Chow
Website Member
Posts :825

Website Member
2008-08-02 - 15:38:06

Geen tv maar wel laptop. Als ik op youtube een agapornis filmpje aanzet wordt onze agapornis helemaal gek. Zit op het toetsenbord buitengewoon geinteresseerd te kijken en mee te kwetteren..


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-08-03 - 19:33:11

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Veel dieren die verplaatst worden naar een andere omgeving, vooral dieren die nog niet weten wat het is om opgesloten zijn, hebben moeite om weg te blijven van de nieuwe grenzen die opeens opduiken (bij vogels bijvoorbeeld de ramen).
Zo kunnen zij dus begeleiding nodig hebben als zij worden losgelaten in de woonkamer. Ik vroeg mij enkel af in hoeverre een moderne televisie veilig is voor vogels die in een onbekende omgeving worden losgelaten. Dat is niet geheel onbelangrijk om te weten gezien de niet geringe waarde van fragile flatscreens dacht ik zo.

Uiteraard is gezondheid van de vogel ook belangrijk, maar in mijn geval gaat het om een 100 herz LCD scherm (bijna geen straling en geen geflikker).

Ik had in het verleden een rat die buitengewoon geinteresseerd was in mijn broer´s computer (in zijn woning). Dat resulteerde in een bezoek aan zijn bureau via zijn bankstel. Daar lieten wij hem maar als hij daar was. Hij dronk als enige uit een schone asbak en als de computer uit stond lag hij op zijn bank naast een ouwe poes.


Tens
Oud Lid
Posts :204

Oud Lid
2008-11-28 - 10:37:37

Het enige waar je kennelijk op moet letten is dat de LCD op spaarstand staat want dan wordt hij koud genoeg om alleen de bovenkant af te dekken tijdens het TV kijken. Een LCD TV heeft nm overal luchtgaten. Een Plasma werkt op warmte dus daar zou ik extra op letten. De vogels vliegen als de TV met TV geluid aan staat niet op het scherm af maar kunnen wel bij flatscreens op de onderzijde gaan zitten met hun pootjes tegen het scherm.
Als je oppast voor eventuele krassen op de onderkant is het eigenlijk best goed te doen.
Wel de TV goed stofvrij houden en af en toe uit zuigen ivm het doek op de tv en oppassen voor krassen in de schermcoating door het doek of door stof en poeder deeltjes die van het doek komen.
Maar verder is een flatscreen bij vogels niet in gevaar zolang je hem aan hebt staan.

ps ik merkte wel dat vogels soms in het begin van hun eerste vrijlating door surround geluid elkaar, en dus het verblijf, moeilijker vinden



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 173 bezoekers op de site, waarvan 8 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede