Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > Kweek en verzorging. > Vogelpoot vast in oor Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Vogelpoot vast in oor
jere
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-07-01 - 12:20:46

Ik verzorg al een jaar een kraai die ik verleden jaar totaal uitgehongerd gevonden heb toen hij al zijn veren had gebroken. Ze groeien nu gelukkig beetje bij beetje aan en het gaat erg goed met hem (haar?).
Vanmorgen vond ik hem echter liggend op de grond (waar ik uiteraard erg van schrok) en wat bleek, op een of andere manier had hij zijn poot/nagel in zijn oor weten vast te zetten. Ik heb het heel voorzichtig eruit gehaald maar het bloedde wel een beetje. Nu is zijn oor best opgezet. Hij heeft er zelf zo te zien totaal geen last van, maar ik ben bang dat het straks misschien kan gaan infecteren? Heeft iemand dit wel eens meegemaakt met een vogel? En moet ik er iets aan doen om te voorkomen dat het straks erg word? (en wat dan).


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2004-07-01 - 12:58:30

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

bel eens met utrecht waar ze vogels behandelen of mail met jan.birds@worldonline.nl


jere
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-07-01 - 13:17:14

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik vraag gewoon of ik er iets aan kan doen? Als ik hem nu meenmeem naar de dierenarts (waarvan ik niet weet of die gespecialiseerd is in vogels) weet ik zeker dat dit alleen maar heel veel stress zal veroorzaken. In de kooi stoppen, een lange reis meenmen, in een totaal andere omgeving er weer uithalen en dan weer terug etc. En misschien weet die het dan ook niet. En hij zit nu heel relaxed op zijn stok. Ik mag er ook aankomen en voorzichtig inkijken. Dus volgens mij geeft ie wel aan dat het geen pijn doet. Ik ben gewoon bezorgd en ik wil graag weten of er mensen zijn die dit ook hebben meegemaakt? Gezien er veel vogelmensen hier aanwezig zijn.


kakatoe
Website Member
Posts :771

Website Member
2004-07-01 - 14:52:21

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

zelf zul je er niks tegen kunnen doen


Karel
Moderator
Posts :6799

Moderator
2004-07-01 - 16:26:23

Als je (nog) niet naar een dierenarts wilt gaan, dan kun je alleen maar afwachten. Omdat het gebloed heeft, zal het met infecteren vermoedelijk wel meevallen.

Wel moet je zien te voorkomen dat het nog eens gebeurt. Sommige vogels zijn helaas in staat zichzelf onbedoeld te verwonden. Dit heeft alles te maken met hoe ze gehouden worden. Je zult om te beginnen de puntjes van zijn nagels moeten knippen en in zijn kooi een zitsteen moeten plaatsten. Voor onze roofvogels gebruiken we hiervoor een gewone stoeptegel waarop we het voer aanbieden. Bij iedere landing op deze steen slijten de nagels voldoende af om zelfverwonding te voorkomen.


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-07-01 - 17:12:49

Ik sluit mij voor de verandering weer eens geheel bij Karel aan! Als extra toevoeging wil ik nog meegeven dat je bij een kleine verwonding niet snel bang hoeft te zijn voor een onsteking of iets dergelijks. Als je vermoed dat de wond niet schoon is of rood wordt kan je altijd een klein beetje minkbalsem van esve erop smeren. Dit is bij de betere dierenspeciaalzaken te koop en kost voor een potje ongeveer 8 €.
Het is een natuurlijk product wat absoluut ongevaarlijk is voor de dieren maar perfect werkt tegen ontsteking(en) en irritatie van wondjes bij dieren.


jere
Oud Lid
Posts :3

Oud Lid
2004-07-03 - 20:57:38

Bedankt voor de reacties. Het ging donderdagavond al weer helemaal goed met hem, en nu is er bijna niets meer van te zien.
Misschien was ik te bezorgd. happy :) Ik heb zijn nagels meteen geknipt, de steen neergelegd en de zalf ga ik maandag halen niet omdat ik het nu nodig hebt, maar voor je weet maar nooit.
Heel erg bedankt!Pagina : 1

Plaats een reactieEr zijn in totaal 163 bezoekers op de site, waarvan 16 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede