Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > De kroeg > onzinnige garanties! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : onzinnige garanties!
Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-07-10 - 17:24:37

Zo langzamerhand word ik echt strontziek van de verschillende bedrijven die elkaar proberen de loef te steken in de verkoop van papegaaien en parkieten. Ze claimen hierbij van alles en nog wat gratis mee te geven terwijl de klant de artikelen gewoon betaald. Daarnaast durft men overal ineens tamheid en zelfs spraakgarantie te geven! angry

Iedere vogelkenner weet dat de meeste vogelsoorten het vermogen hebben om aan klanknabootsing te doen. Bij een aantal papegaaien en parkietensoorten is het zelfs zo goed dat we van praten kunnen spreken omdat de dieren ook begrijpen wat deze klanken of woordjes betekenen. Er zijn bijv. Grijze roodstaarten bekent die meer dan 500 woorden gebruiken. Maar laten we nu niet vergeten dat we te maken hebben met vogels!wink ;) Ze praten alleen als ze dat zelf willen. Als ze er zin in hebben of als ze het een leuk spelletje vinden. Garantie op praten is dus wel het laatste wat je kunt krijgen. Natuurlijk koopt de leek sneller als hij of zij deze garantie krijgt. De verkoper of in deze gevallen de handelaren weten maar al te goed dat als het dier niet praat dat ze gewoon een ander dier kunnen geven. Geen centje pijn dus. Dus wel!angry Elke vogel die op deze manier teruggebracht word, wordt onnodig aan stress bloot gesteld. Niet 1 keer. Nee, veel vaker. Tegenwoordig lijkt het wel of een papegaai een auto of zo is. Ben je het zat dan ruil je deze gewoon in op een luxe uitvoering of een ander met iets meer of minder opties.


marnic
Oud Lid
Posts :212

Oud Lid
2004-07-10 - 18:43:25

Ik begrijp dat je er de balen van krijgt van dergelijke advertenties.

Leuk is het niet, maar je zult het denk ik domweg moeten accepteren dat er dergelijke advertenties blijven verschijnen zolang als er mensen op blijven reageren en men er gewoon geld aan kan verdienen.

En die ene handelaar waar je het over hebt, die heeft zo`n betonplaat voor zijn kop, die leert het echt nooit af.



natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-07-10 - 21:46:30

zulke advertenties hebben wel degelijk voordelen ..

de eerste is dat mensen kopen .. sneller als dat ze misschien in andere gevallen zouden doen bij zo'n aanbieder , als de vogel niet gaat praten zijn er meestal maar weinig mensen die de vogel alsnog terug zouden brengen en hier hoopt de aanbieder ook eigenlijk op , tenzij je de vogel terug brengt rond de periode dat deze ingezet kan worden voor de kweek .. dan ruilen ze maar wat graag in wink ;)

Een ander voordeel is dat de aanbieder zich bij mensen die beter weten eigenlijk belachelijk te kijk zetten , zo weten mensen die serieus zijn met hun dieren ook meteen dat ze zo'n aanbieder niet serieus hoeven te nemen.

en die mensen die om zo'n garantie toch kopen .. sja helaas maar waar .. maar zulke mensen zullen hun vogel op den duur toch weg gedaan hebben ..

het kan dus eigenlijk niet ech kwaad , althans .. niet meer kwaad als dat het evengoed al kon want met geen enkele garantie kan je voorkomen dat mensen hun vogels tot de dood toe houden .



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 199 bezoekers op de site, waarvan 9 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede