Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > Ik wil graag een grijre roodstaart MAAR!!! Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Ik wil graag een grijre roodstaart MAAR!!!
Mario
Oud Lid
Posts :436

Oud Lid
2004-07-11 - 02:18:05

Ik zou graag een grijze roodstaart papegaai hebben die zich vrij kan bewegen in huis MAAR!!!
ik(eigenlijk mijn vriendin)heeft en kat die constant vrij loopt in huis.
Kan het dat de kat de papegaai en omgekeerd elkaar aanvaard zonder problemen???
Kan een kat een grijze roodstaart kapot maken of is die sterk genoeg om zichzelf te verdedigen???
Zoja wie geeft er een jonge handtamme te koop en wat zijn de min. maten voor een kooi?En welk voedsel moet je geven?


Jacqueline
Website Member
Posts :1216

Website Member
2004-07-11 - 07:51:26

happy :)

Mario.

Een kat is en blijft een jager, en daarom zal het altijd op passen geblazen zijn.
Een baby van pakweg 12 weken kan zich absoluut niet verdedigen tegen een aanval van een kat.
Heb gezien wat een huiskat deed met een volwassen bisam rat nou als dat een baby papegaai was geweest dan had je niet meer over gehad dan een handvol pluimen.
Natuurlijk zijn er best wel uitzonderingen hoor, waar het wel goed gaat.
Maar het blijft toch wel link.

wink ;)


Dennis Fr.
Website Member
Posts :1399

Website Member
2004-07-11 - 08:46:40

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Hallo
ik zal het maar zo zeggenje kat/poes kunnen nog zo lief zijn ze zijn nooit te vertrouwen.ik heb wel is baby papegaaitjes die we met de hand voeden dan komt onze kat er altijd bij liggen lijkt altijd zeer lief.maar o wee als je de kat ff alleen met ze laat dan is het gebeurd.wat mij het verstandigst lijkt is als je thuis bent de vogel loslaten ga je weg dan beter weer in de kooihappy :)
echt neem niet de gok van het kan wel want daar krijg je spijt van


Groeten Dennis


Riboet
Website Member
Posts :99

Website Member
2004-07-11 - 10:56:30

Zonder toezicht zou ik dieren die normaal gesproken elkaars vijanden zijn, niet met elkaar los laten lopen.

Onze eerste grijze roodstaart Joris was als 10 weken oud papegaaitje al zowat de kat de baas (als wij er bij waren). Het was geen agressie wat die twee aan elkaar toonden. Het was in eerste instantie pure nieuwsgierigheid. Maar ze verstaan elkaar simpelweg niet! Een papegaai onderzoekt alles met die snavel en voor een kat is dat bedreigend, zo'n opengesperde bek. Die onverstaanbaarheid leide er meestal toe dat de kat zich na een 'aanval' van de grijze liet wegjagen van de bankleuning waar de grijze wilde zitten. De papegaai was op de bank de kat zeker de baas en de manier waarop ie op die bankleuning en de ernaast gelegen vensterbank rondstapte gaf duidelijk uiting aan zijn gevoel van superioriteit.

Het grappigste dat we met die twee hebben meegemaakt, was toen de kat eindelijk toch een keer zijn recht op de bankleuning opeiste en de papegaai met de poot een tik verkocht (met ingetrokken nagels en niet superhard) die daardoor op de zitting van de bank belandde. Joris' hele houding verraade toen dat ie verschrikkelijk beledigd was en verbouwereerd dat ie die ene keer toch even zijn plek moest afstaan! Let wel; die tik werd uitgedeeld waar wij bij waren! Er lag geen echte agressie in die tik, maar het geeft wel aan hoe snel een tik door de kat is uitgedeeld.

Op de grond was de kat superieur. Als Joris wilde vliegen, moesten we heel goed opletten dat ie niet uit de lucht geslagen werd door de kat.

Dus ook wanneer je erbij bent, goed opletten! Het opsluiten van de vogel in de kooi als je er niet bij bent, is absoluut een must.

Mijn ervaring is echter dat je ook dan nog moet opletten. Onze grijze roodstaart Joris is veel te vroeg overleden toen een van onze andere huisdieren (een fret) op de kooi wist te klimmen en de papegaai door de tralies heen heeft gebeten. Er was in eerste instantie geen bijtwond te zien, maar toen duidelijk werd dat er wel wat loos was met de papegaai (12 uur later) hadden de schadelijke bacterien uit de bek van de fret hun werk al in voortgang gezet.Een dagenlange behandeling in een dierenkliniek in Amsterdam bij een vogelspecialist kon toen niet meer voorkomen, dat de vogel als gevolg van de beet overleed.

Dit is niet om af te schrikken, dit verhaal is bedoeld om te waarschuwen en om aan te dringen toch vooral goed op te letten als je prooi- en roofdier in eenzelfde ruimte houdt.

En het is ook bedoeld om toch vooral de adressen van goede vogelartsen te bewaren/op te zoeken. Joortje werd door toedoen van een plaatselijke dierenarts die niet bereid was om die vogelexpert in te schakelen op het moment dat hij het zelf niet wist, 10 uur van zijn leven ontnomen, 10 uur die misschien het verschil tussen leven en dood had kunnen uitmaken. Uiteraard hadden wij ook beter moeten weten, en aan die dierenarts voorbij moeten gaan en dezelfde avond nog naar Amsterdam moeten rijden, maar uit onervarenheid schat je ook zelf de ernst van de situatie verkeerd in sad :(.

Joor mocht maar 5 jaar oud worden. We hebben nu 1 tamme grijze en een niet-tam koppel in de buitenvoliere. De tamme grijze staat in een ruimte waar geen kat, fret, of welk roofdier dan ook kan komen en waar zij toch de meeste aandacht van ons kan krijgen.

Groeten,

Riboet


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2004-07-11 - 11:06:34

mijn ervaring met katten is juist erg goed , ik heb in de jaren al zeker iets van ca. 10 katten bij mijn papegaaien gehouden en het heeft nog nooit 1 probleem gegeven ,uiteraard wel oppassen met een zeer jonge vogel maar de katten snappen van nature al direct dat een papegaai ze lelijk kan verwonden en al mijn katten zijn de papegaai altijd uit de weg gegaan , ze vinden het gewoon doodeng en ik heb echt niet van die watjes als katten hoor , ze hebben wel degelijk hun jachtinstinct nog.

Ik heb 2 katten in huis en mijn Kicah ( edelpapegaai ) is inmiddels 7 maanden jong en word nooit opgesloten in een kooi , die heeft ze ook niet,ze heeft een leefboom ,ik ga zonder problemen weg en ook 's avonds zitten ze gezamelijk in de woonkamer .

je kan dus heel goed een papegaai nemen terwijl je een kat hebt , je moet alleen goed observeren hoe de verhoudingen onderling zijn, maar voor mij is een kat in ieder geval nog nooit een reden geweest om geen papegaai te nemen , hond en kat kunnen ook goed samenleven terwijl dit van nature ook geen vriendjes zijn.



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 200 bezoekers op de site, waarvan 4 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede