Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   





De volière van m goudberg
m goudberg is helaas geen actief lid meer op deze site. geplaatst : 2005-04-15
laatste wijziging : 2008-01-31
bekeken : 27666
Inleiding
*****Update 31 januari -2008 *********



*********************************

Hallo ik ben Mark Goudberg, 42 jaar uit Weesp.

Op 09-juni-2005 ben ik gestart met de hobby vogels houden.



De voliere die ik heb is helaas wegens ruimte gebrek niet zo heel groot maar ik moet ergens mee beginnen.
De kwartels scharrelen rustig rond, het haantje wordt steeds brutaler en loopt je letterlijk voor de voeten. **********************************


**********************************
**********************************
Afmeting nachthok
0.80 meter lang, 1,50 cm diep en 2 meter hoog
Afmetingen buitenhok
2.20 meter lang, 1,50 meter diep en 2,20 meter hoog
Indeling nachthok
Het nachthok is in tweeen gedeeld, het bovenste gedeelte is voor de vogels en het onderste gedeelte voor de chinese dwerg kwartels.
Indeling buiten
1 ren
Vogels
Chinese dwerg kwartels (3x hen & 1x haan)
3 oranjekaakje.
3 spitsstaartamadine wildkleur
2x man goudbuikje.
1 paartje vuurvinken.
1 paatje kanarie rood intensief.
1 man kleine cubavinken.
1 paartje Bichenovastrilde.
1 koppel zwart-bruin japansemeeuw
1 koppel binsenastrilde
********************************

Beplanting
hedra (klimop),nep planten van de firma maxifleur bv (een aanrader). de wanden in het buitenhok heb ik aangekleed met platen van nep rotsen en in het bos heb ik stukken boomschors gezocht en opgehangen. ook heb ik nog berkenzwammen gedroogd en op gehangen als decoratie.

In het binnenhok wil ik wat nep klimop
hangen om het binnen ook er wat natuurlijker uit te laten zien.

Op de bodem in het buiten gedeelte ligt straat zand en in het binnenhok beuken snippers.
Afstand tot buren
ongeveer 30 cm.
Ligging
Zuid - Oosten. In de zomer staat de ochtendzon recht in de voliere daarna draaid de zon schuin over de voliere heen.
Daglicht - Ramen
In het nachthok zitten ramen en een deel van het dak in het buiten hok is dicht het andere deel bestaat uit gaas.
vanwege de aankomende vogelgriep heb ik nu op het dak een plaat van plexiglas liggen.
Verlichting
ik het binnen hok hangt een flame lampje en een klein sensor nachtlampje.
Uren licht
alleen daglicht en in het binnen hok een klein flame lampje op een tijd schakelaar.
Verwarming
een kachel een vorstbeveiliger van 500 watt.
Bouwervaring
nog niet, wel wil ik in het binnen hok het een en ander veranderen (plankje ophangen, licht aansluiting maken en eventueel iets isoleren)
Materialen
Hout,gaas en een stenen ondergrond in de voliere met stenen en daarop zand.
Isolatie
Het dak is voorzien van plexiglas platen die ik in een warme zomer eraf kan halen.
de zijkant kan ik in de winter ook een deel af schermen met plexiglas platen.
op deze manier kan de regen er bijna niet in slaan en de vogels vangen dan weinig tocht.
het plafond van het binnen hok is geisoleerd met piepschuim platen.
mijn ervaning is dat dit allemaal voldoende is.
Ongedierte preventie
Ik laat de bestaande bestrating als ondergrond liggen met daar over heen een laag zand.
Bouwjaar
juni - 2005
Voor- en Nadelen
Een voordeel is wel ik hoef niks zelf te bouwen een nadeel is om de juiste voliere te vinden. ik hoop dat ik een goede keus heb gemaakt.
eerst nadeel gevonden: we hebben het gaas wit laten schilderen achteraf was groen beter geweest. met het witte gaas heb je met zonlicht bijna geen zicht om in de voliere te kijken.
nu heb ik het gaas groen geschilderd en dat is stukken beter, als we in de woonkamer zitten kun je nu ook in de voliere kijken.
Inpassing in de tuin
De tuin is helemaal bestraat ook het deel waar de voliere op komt te staan.
de rest van de tuin wordt aangekleed met plantenbakken en in de voliere wil ik planten, eventueel struiken, grassen en takken plaatsen. Vanuit de woonkamer kijken we schuin in de voliere zodat we er altijd in kunnen kijken.
Gebruik - Beschrijving
Ik geef de vogels om de vers dag eten (tropenvoer & eivoer)
fruit: 1 á 2 keer per week stukjes appel en banaan in een bakje.
Meelwormen: om de dag en strooi deze op de grond voor de kwartels en de Blauwfazantje\'s de rest krijgt het aangeboden in een bakje die ik steeds ergens anders ophang in de voliere. Maagkiezels: als het schaaltje leeg is.
Trosgierst: altijd en zijn de aren leeg dan hang ik nieuwe op.
Slot
IK BEN NOG OPZOEK NAAR:
1 OF 2 POPPEN VAN HET GOUDBUIKJE.
1 pop kleine cubavink

 

Foto's
Klik op een foto voor een vergroting




het eind resultaat











de achterwand voorzien van nep planten en rotsen.





berkenzwammen





Goudbuikje - man (afrika) Het goudbuikje (Amandava subflava) is een zeer klein, tot de familie van de prachtvinken (Estrildidae) behorend vogeltje. Herkomst: Afrika, met name van Senegal tot Ethiopië en verder zuidelijk tot Oeganda. Er is zelfs een verwant ras in Zuid Afrika De bovenzijde is bruin gemengd met olijfgroen, naar de romp toe roder wordend met daar wat rode plekken. Ook het snaveltje is rood. De keel is geel en boven het oog heeft hij een rode streep. De vleugeltjes en staart zijn bruin, buitenste twee staartveren met iets wit, borst en buik oranje tot oranjerood. Op de flanken groen met bruine en gele strepen. Het vrouwtje is minder oranje op de onderzijde en mist de rode oogstreep. De totale lengte van het goudbuikje is 9 – 9,5 centimeter. Dit zeer kleine vogeltje kan samen met andere kleine soorten in een volière gehouden worden, maar moet 's winters in een huis gehaald worden. Zijn voedsel bestaat uit een wit en geel milletzaad, kanariezaad en groenvoer. Daarnaast moet water, grit en maagkiezel altijd ter beschikking staan.





Goudbuikje (man)





Goudbuikje (pop)HELAAS OVERLEDEN





Binchenovastrilde (australie)





Binchenovastrilde De Bichenovastrilde (Poephila bichenovii) (syn: Taeniopygia bichenovii) is een klein, maar door zijn uiterlijk, opvallend vogeltje behorend tot de familie van de prachtvinken (Estrildidae). Herkomst: Noord-Australië. Schedelkapje, nek en rug zijn grijs. Een apart wit gezichtje, omgeven door een zwarte lijn die loopt van de snavel boven het oog langs, om de wangen heen naar het onder de keel een nekband vormend. Keel en borst zijn wit met daartussen nog een zwarte band. De buik is grijsachtig wit. De vleugels zijn bruin-grijs met witte vlekjes. De romp en de staart zijn zwart. Het mannetje is praktisch gelijk aan het vrouwtje. De totale lengte van de bichenovastrilde is 9–10 centimeter. De vogeltjes zijn vrij teer en ze moeten goed geacclimatiseeerd worden. Ze moeten dan ook gehouden worden bij een temperatuur van tenminste 18 °C. Ze moeten gevoederd worden met fijn kanariezaad een geel milletzaad, graszaad en groenvoer. Daarbij moet vers drinkwater, grit en maagkiezel altijd ter beschikking staan.





Vuurvink - man (west-afrika) De vuurvink (Lagonosticta senegala) is een dieprood gekleurd vogeltje uit de familie van de prachtvinken (Estrildidae), oorspronkelijk afkomstig uit tropisch Afrika met name van Senegal tot de Rode Zee en in het zuiden tot in Transvaal. Het kopje, kin en borst zijn diep donkerrood. De rug is bruinrood en de romp meer rood. De vleugels zijn bruin met wat rood. De staart is zwart met rode randen, het uiteinde bruin. De flanken hebben wat witte stippen. De vrouwtjes zijn veel onopvallender van kleur en hoofdzakelijk bruin tot grijsbeige van kleur. De totale lengte van kop tot puntje van de staart is slechts 10 centimeter. Het is een vredig vogeltje dat goed in een gemengd gezelschap gehouden kan worden. Deze vogel is, wanneer hij geacclimatiseerd is, zelfs in een goed beschutte buitenvolière te houden. Hij kan alleen niet goed tegen guur weer, regen en kou. In het koude seizoen kan hij beter naar binnen gehaald worden of hij moet de beschikking hebben over een goed verwarmd nachthok. De vuurvink moet gevoederd worden met geel milletzaad, eigeel, kleine meelwormen en miereneieren. Schoon drinkwater, grit en maagkiezel moeten vanzelfsprekend altijd voorhanden zijn.





Vuurvink











Oranjekaakje (afrika) Het oranjekaakje of (Estrilda melpoda) is een kleurig vogeltje uit de familie van de prachtvinken (Estrildidae). Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika met name van Senegal tot het Tsjaadmeer en in het zuiden tot het Tangajikameer en Angola. Hij heeft een grijs kopje met oranje-gele wangen. De snavel is oranje-rood. De bovenzijde van het kopje is wat grijsbruin, de vleugels zijn ook bruinachtig. De keel en de borst zijn weer grijs en de buik is nog lichter van kleur gemengd met wat geel. De stuit is bruinrood en de staart bruin-zwart. De totale lengte van kop tot puntje van de staart is slechts 10 centimeter. De geslachten zijn qua uiterlijk aan elkaar gelijk. Tijdens het broedseizoen zijn de mannetjes wel te herkennen doordat ze baltsen en zingen. Deze vogel is, wanneer hij goed geacclimatiseerd is, zelfs in een wat beschutte buitenvolière te houden. In gevangenschap komt hij niet gauw tot broeden, alleen als de condities optimaal zijn. Ze hebben dan een zeer rustige omgeving nodig, anders kunnen ze het nest in de steek laten. Ze moeten gevoederd worden met geel en wit milletzaad en kanariezaad met zo af en toe wat trosgierst. Tijdens de broedperiode ook eivoer en klein levend voer. Water (ook om te badderen), maagkiezel en grit moeten vanzelfsprekend altijd voorhanden zijn.





Oranjekaakje





Blauwfazantje - man (afrika) Het blauwfazantje of (Uraeginthus bengalus) is een kleurig vogeltje uit de familie van de prachtvinken (Estrildidae), oorspronkelijk afkomstig uit Afrika met name van Senegal tot de Rode zee en in zuidelijke richting tot Zimbabwe, (het vroegere Zuid-Rodesië). Er is nog een -minder bekende- (onder)soort: de bruinkopblauwfazant. Het blauwfazantje heeft een grijsbruin schedelkapje. De nek en bovenzijde zijn bruin, de vleugels zijn wat donkerder. De kin, borst, flanken en achterste gedeelte van de romp zijn blauw evenals de staart, waarvan de buitenste veren bruin kunnen zijn. Alleen het mannetje heeft een wijnrode wangvlek en de pop (het vrouwtje) is over het algemeen ook wat fletser blauw. De snavel is oranjeachtig. De totale lengte van kop tot staart is 11 - 12 centimeter. Deze vogel is wanneer hij geacclimatiseerd is, zelfs in een wat beschutte buitenvolière te houden, maar alleen als deze in de winter beslist vorstvrij is. Het blauwfazantje moet gevoederd worden met wit en geel milletzaad, kanariezaad, veel groenvoer, kleine insectjes, miereneieren en eivoer. Water, grit en maagkiezel moeten uiteraard altijd ter beschikking staan. NIET MEER IN MIJN BEZIT





Chinese dwergkwartel - hen





Chinese dwergkwartel - haan De Chinese dwergkwartel (Coturnix chinensis; ook wel Excalfactoria chinensis) is een hoenderachtige vogel uit de kwartelfamilie (Phasianidae / Odontophorinae), met als oorspronkelijke woongebied Zuidoost-Azië en Australië. Het is een der kleinste hoenderachtige vogels, slechts 11 tot 13cm groot. Het geslachtsonderscheid is duidelijk te merken: het haantje heeft een opvallende zwartwit-tekening op de keel, en een blauwgrijze borst en buik (zie afbeelding). Het is een vitaal en actief vogeltje, dat vrijwel continu bezig is op de grond zijn kostje bij elkaar te scharrelen. De haantjes zijn sterk territoriaal ingesteld. De hennetjes leggen op een beschutte plaats (vb. onder een struik) in een kuiltje een 10-tal kleurige eitjes, die in 16 tot 18 dagen uitgebroed worden. De onooglijk kleine kuikentjes (zo klein dat ze in 1 cm diep water verdrinken) kunnen vrijwel dadelijk met de moeder mee scharrelen. Het haantje blijft in de buurt van zijn gezin en houdt pottenkijkers op veilige afstand. De Chinese dwergkwartel is een geliefd kooivogeltje geworden. In de loop der tijden zijn verschillende kleurmutaties gekweekt, met en zonder keeltekening. In gevangenschap gaat het hennetje heel moeilijk tot broeden over. Doordat de eitjes vaak in een broedmachine uitgebroed worden, gaat het moederinstinct van generatie tot generatie degenereren.





Spitsstaartamadine roodsnavel / Spitsstaartamadine creme-ino (australie) De spitsstaartamadine (Poephila acuticauda) is een mooi vogeltje uit de familie van de prachtvinken (Estrildidae) oorspronkelijk afkomstig uit noord- en noordwest-Australië. Hij lijkt veel op de gordelgrasvink, maar hij heeft een veel langere staart. Het kopje is van boven zilvergrijs met een zwarte streep vanaf de rode tot soms (bleek)gele snavel naar het oog. Hij heeft een zwarte keel- en borstvlek (bef), die bij het vrouwje iets smaller is dan bij het mannetje. De vleugels zijn bruin, borst en buik roze-bruin. De staartwortel is wit en de staart zelf, waarvan de twee middelste veren sterk verlengd zijn is bruinzwart. Zijn totale lengte, van kop tot puntje van de staart, is 17 centimeter. De spitsstaartamadine is een temperamentvolle vogel, die niet geschikt is om samen met kleinere vogels in een volière gehouden te worden. Ook soortgenoten onder elkaar kunnen behoorlijk agressief zijn. Eén paartje is goed te doen, maar met verwante soorten zoals de gordelgrasvink en de maskeramadine kunnen ze ook niet samen in één volière. Deze vogel kan in Nederland gehouden worden in een flinke kooi of volière, maar moet 's winters in een vorstvrije ruimte verblijven. Zijn voedsel moet bestaan uit een zaadmengsel voor vinken, groenvoer en levende miereneieren. Daarbij moet water, grit en maagkiezel altijd ter beschikking staan.





Spitsstaartamadine - roodsnavel





Kanarie - pop De kanarie (Serinus canarius) is een zangvogel die oorspronkelijk van de Canarische eilanden afkomstig is, waar hij ook naar genoemd is. Thans komt deze kanariesoort nog altijd in het wild voor op de Canarische eilanden, de Azoren en Madeira. De kanarie leeft voornamelijk van kleine zaden, bladknoppen en groene scheuten terwijl tijdens de opfok van de jongen ook graag kleine insecten worden genuttigd. Hij heeft een kleine stevige snavel waarmee hij zaden kan pellen. Het eten van bijvoorbeeld grit helpt bij de vertering hiervan. Ook heeft hij mineralen nodig voor zijn kalkhuishouding. De in het wild levende soort is wat grauwer dan de meeste gekweekte soorten. Kwekers kweken onder andere op kleur, vorm en op zangkwaliteit. Hierdoor kan men kanaries in vele kleuren aantreffen: rode, gele, witte, bonte, enz. Verder zijn er gekuifde kanaries en kanaries met een afwijkende bouw. Bij de kanaries spreekt men van vier hoofdgroepen die elk weer onderverdeeld zijn in aparte rassen: kleurkanarie zangkanarie vormkanarie bastaarden Deze soorten worden gefokt om hun kwaliteiten te behouden of juist te kruisen. De zang van de kanarie kan zeer gevarieerd zijn. Het zijn meestal de mannetjes die uitgebreid zingen, vrouwtjes zingen slechts bij uitzondering. De kanarie kan de zang van andere vogels leren. De zang van het mannetje dient met name ter afbakening van het territorium. In de volksmond wordt de kanarie wel kanariepiet of kanarievogel genoemd. Veel kanaries in het Nederlandse taalgebied krijgen dan ook de naam Piet of een naam die hiervan is afgeleid. Het kanarievrouwtje wordt vaak een popje genoemd. Vooral in het voorjaar is het zeer ijverig in de weer met nestmateriaal verzamelen en het bouwen van een nestje. Het zal doorgaans zo'n drie tot vijf eitjes leggen Op de afbeelding heeft een popje bij gebrek aan beter een nestje in een voederbakje gemaakt, waar het op broedt. De kanarie wordt al eeuwen als huisdier gehouden. Vaak voelt het beestje zich juist in een kooi en op een hoge plek het veiligst. Deze kooi is bij voorkeur niet rond maar rechthoekig. Tijdens de rui is het goed om de vogel extra krachtvoer/eivoer te geven.





Kanarie - man





onze bewaker - Beau(flatcoated retriever) De flatcoated retriever vond zijn oorsprong in Engeland waar hij werd gebruikt voor het apporteren van aangeschoten en dood wild. Het algemene beeld van de flatcoat is dat van een actieve en vrolijke hond van middelmatige grootte. Zijn gestalte is dat van een snelle doch krachtige hond, elegant zonder iel te zijn en met een intelligente uitdrukking. Een flatcoat hoort vriendelijk en vol zelfvertrouwen te zijn. Deze hond leert snel. Hij heeft vrij veel beweging nodig en vindt het dan ook heerlijk om te zwemmen en apporteren. Als hij langere tijd aan zijn lot wordt overgelaten wordt hij vervelend. Het blijft zonder meer een werkhond. De flatcoated retriever komt voor in twee kleurvariaties, zwart en leverkleurig, waarvan zwart de meest voorkomende is. De schofthoogte voor reuen is 58-61 centimeter en voor teven 55-58 centimeter. Het gewicht ligt voor de reuen van 25 tot 35 kilogram en voor teven van 23 tot 30 kilogram.





Kleine cubavink - Tiaris canora Kleurbeschrijving De bovenzijde is olijfgroen, voorhoofd wangen, hals en borst zijn diep-zwart met een brede diep-gele band over de krop, die tot boven de ogen, zich versmallend doorloopt. Het popje is wat valer van kleur en heeft bruine wangen. Een zeer levenslustig en vlug vogeltje. Het mannetje is opvallend door de gele band welke langs het kopje loopt. Zij gaan vrij gemakkelijk tot broeden over. Zodra de jongen zelfstandig zijn moeten zij van de ouders worden verwijderd omdat de ouders dan de jongen achterna gaan jagen waardoor onrust ontstaat. Lengte: 9 cm; Land van herkomst: Cuba en Florida.





POPje helaas overleden





de 3 jonge kanaries.





zwart-bruin japansemeeuw De Japanse meeuw (Lonchura domestica) is een soort die niet in de vrije natuur voorkomt. De vogel is gekweekt door het kruisen van verschillende lonchura's. Zo kan men kenmerken van de Japanse meeuw vinden in de muskaatvink. De Japanse meeuw is een vogel die vooral gehouden wordt door vogelliefhebbers. Het is een sociale, rustige vogel die graag leeft in kleine groepen. Het is daarom aan te raden om een meeuwtje niet alleen te plaatsen. Een groep geniet de voorkeur boven een paar of 1 meeuwtje. De grootte bedraagt ongeveer 11-12 cm. Het vogeltje is overwegend zwart of bruin aan de schedel, met een glanzende snavel (dit telt niet voor de pastelvarianten en ook niet voor de witte Japanse meeuwtjes). De onderbuik bestaat uit zwart-witte veertjes met typische kleur. De borst is ook zwart of bruin, afhankelijk van de variant. Er zijn verschillende varianten gekweekt, zoals de zwartbruine Japanse meeuw (duidelijke kleuren en een donkere rug), de bonte Japanse meeuw (wit met sporen van de normale variant), een volledig witte Japanse meeuw, zwartbruine en zwartgrijze exemplaren, roodbruine (deze zijn hetzelfde maar in roodbruin) en pastelroodbruin, getekend (wit, maar met vleugel en staart in zwart of bruin), de roodgrijze Japanse meeuw (dit is een normale Japanse meeuw qua uiterlijk, maar grijs), en de creme-ino Japanse meeuw. Zeldzaam is ook de gefriseerde variant. Er is ook een gekuifde Japanse meeuw. Deze zijn ook terug te vinden bij de muskaatvink. Een goed gemengd zaad voor tropische vogels zou moeten voldoen. Trosgierst en onkruidzaden worden ook geapprecieerd. Grit en maagkiezel dienen altijd aanwezig te zijn, evenals vers drinkwater, zodat de vogels dit kunnen opnemen wanneer ze er behoefte aan hebben. Japanse meeuwtjes zijn goede kwekers. Ze planten zich probleemloos voort in kweekkooien. Omdat de dieren bij elkaar in het nest kruipen, is het verstandig om slechts 1 koppel in een kweekkooi te zetten. Het legsel bestaat uit 5-7 witte eitjes, die door beide ouders bebroed worden. Na 14 dagen komen de jongen uit het ei, waarna ze nog 2 weken wachten vooraleer ze uitvliegen. Ze worden dan ook nog zo'n 2 weken gevoerd door de ouders. Daarna kunnen ze apart geplaatst worden. Het paar dat voor het broedsel zorgt kan dan al aan een nieuw legsel bezig zijn. Ze hebben de neiging om hetzelfde nest te gebruiken. Er valt geen eenvoudig onderscheid te maken tussen een mannelijke Japanse meeuw en een vrouwelijke. De mannelijke hebben echter meestal een hoger stemgeluid. Japanse meeuwtjes zijn sociale en vreedzame vogels. Ze vinden het prima met hun eigen soortgenoten en andere volièrevogels. Het is echter wel aan te raden om ze niet bij agressieve soorten te plaatsen. Het houden van een groep is de beste optie boven het houden van 1 of een paar Japanse meeuwtje(s). Ze nemen ook graag een bad en houden zich vooral tussen de beplanting op en op de bodem, waar ze voedsel zoeken.





De zebravink (Taeniopygia guttata) is een kleine vogel van 10-13 cm groot. De zebravink komt van oorsprong uit Australië en komt daar nog in grote aantallen in het wild voor. In Nederland is de zebravink na de grasparkiet en de kanarie de meest populaire vogel om thuis te houden. Het geluid is een "trompetachtig snorren" waarbij de man er kleine melodieën van maakt. De man is te herkennen aan de oranje wangen. De vrouw heeft als kenmerk geen wangen. Er zijn enorm veel kweekrichtingen waardoor ook deze standaard kenmerken bij sommige soorten verloren zijn gegaan. Bij de witte mutatie kan men het namelijk alleen zien aan de kleur van de snavel. Dan is de herkenningskleur van de snavel licht oranje bij de pop en bij de man dieper oranje tot rood. Ook is er een zwartwang zebravink gekweekt, de oranje wang bij het mannetje heeft hier erfelijk een andere kleur gekregen. De zebravink is een goed te houden vogel die niet veel aandacht nodig heeft. De zebravink plant zich snel voort en is een vogel die met een klein hok tevreden is. De vogel eet tropisch zaad en broed op de meest bizarre plekken. Goed nestmateriaal is kokosvezel of hooi. De zebravink is gemakkelijk te houden als paartje of met drie of meer paartjes in een volière. Twee paartjes geeft blijvend ruzie. In de winter kunnen de meeste soorten zebravinken ook gewoon buiten blijven, een beschutte plek tegen de wind bied een goede vogelhouder natuurlijk wel aan.






Reactie's op deze volière:

Rijstvogel
Website member


2005-04-15 - 20:03:22


Hoi Mark,

Ziet er allemaal leuk uit. Lekker makkelijk zo'n kant en klaar hok (hoef je niet op nieuw het wiel uit te vinden.)Let wel dat je het hok op sluitbanden o.i.d. zet en goed aan / op elkaar zet.dit alles om muizen te weren! ze kruipen toch met gemak door het gaas.
en de beplanting zou ik in potten doen, zodat je ze er makkelijk uit kan halen om schoon te maken.
Veel plezier met je vogels en koop er niet te veel, als het goed gaat kweek je die zelf.

Groeten Erwin (rijstvogel)

kwinten
Website member


2005-04-15 - 20:05:15


Ziet er een mooi voliere uit.
Ik kweek met zebravinken,kanaries en chinese dwergkwartels.
Zebravinken geef je voor eten exoteneten en voor kanaries kanarieëten
En kwartels eten wat van alles gierst,kanarieëten,enzo.
Zebravinken kweken heel goed dus zorg ervoor dat er een nest beschikbaar is(in de winter verwijderen)ze kweken in blokhuten,of in het plastiek maar als je naar een dierenwinkel gaat en je vraagt een nest voor zebravinken weten ze wel wat ze moeten geven .
Kanaries kweken bij mij in houte blokhutjes en ijzerekoupjes.
Kwartels is vrij simpel een dakpan in een hoekje leggen en wat nestmateriaal is al voldoende(bij mij ist het een lege bloempot.

Als je nog meer informatie moet hebben stuur maar gerust een mailtje.

The Birdman
Gast

2005-04-16 - 14:55:55


Strak voliere'tje hoor!
Mvgr.Mark.

Erwin
Gast

2005-04-21 - 13:33:49


Ziet er goed uit Mark....
Als die klaar is dan kom ik een keertje bij je kijken.
vr gr Erwin

Chow
Website member


2005-06-02 - 00:35:13


Ik heb mijn voliere inmiddels klaar. Ben benieuwd naar de foto's van jouw voliere als die klaar is happy :)

Herder
Website member


2005-06-02 - 11:11:03


Beste Mark,
Ziet er heel leuk uit. Een vraag: heb je die waterval zelf gemaakt (bouwschuim bv.) of heb je die zo gekocht? Laat eens weten. Veel plezier met de vogels.

steven
Gast

2005-06-05 - 18:31:05


dolle volliere

Rijstvogel
Website member


2005-06-09 - 06:25:38


Hallo Mark,
Nou suc6 dan maar vandaag, want je heb er lang genoeg op moeten w8en.ben benieuwd.
Groeten Erwin

Familie Dijkstra
Website member


2005-06-09 - 13:47:55


Ha Mark, ik wil je vandaag veel succes wensen met je eerste volière. Ik heb de laatste tijd je ontwikkelingen gevolgd en ben zeer benieuwd naar je bevindingen de komende tijd. Ik vind het ook zeer goed dat er meer exoten houders bij komen. Soms lijkt het wel of iedereen alleen maar parkietachtigen houdt. Mocht je nog eens vragen hebben dan zal ik kijken of ik kan helpen. Wij zijn namelijk vorig jaar met een volière gestart en hebben ook al heel wat tips gekregen!!!
Nogmaals succes en ik wacht op de foto´s !!!
Groeten familie Dijkstra.

Rijstvogel
Website member


2005-06-09 - 22:05:35


Beste Mark,
Ziet er mooi uit !!!!

J.Bird
Website member


2005-06-10 - 17:16:33


nou het duurde ff maar het resultaat mag er zeker wezen!!!!! happy :) nou veel suc6 ermee en als je misschien vragen hebt kan je die evt.aan mij vragen. :P

Groetjes:
J.Bird

gearhead
Website member


2005-06-11 - 07:44:06


mooie vogels!

cocobar
Website member


2005-06-13 - 19:24:06


Een leuke gezelschapsvolière, met mooie koppeltjes. Zeer mooi!!

Blauwfaza
Gast

2005-06-18 - 13:55:09


Hoi Mark, eerst en vooral proficiat met je voliere.
Het is een prachtige voliere, graag zou ik willen weten waar je ze gekocht hebt? En heeft die firma een website met prijzen? Alvast bedankt.

m goudberg
Website member


2005-06-18 - 19:59:54


blauwfaza geef me je email adres dan zal ik alle gegevens op sturen.

Mark

J.Bird
Website member


2005-07-06 - 15:05:57


mooi dat het ook jouw gelukt is om die kwartels tam te krijgen leuk is dat he?!!

groetjes:
J.Bird

MJGC
Gast

2005-07-12 - 13:01:06


Hoi Mark, eerst en vooral proficiat met je voliere.
Het is een prachtige voliere, graag zou ik willen weten waar je ze gekocht hebt? En heeft die firma een website met prijzen? Alvast bedankt. Dit bericht was al eerder gestuurd en ik sluit me hierbij aan. Ziet er allemaal toppie uit. Vind de kooi erg mooi en ben ook benieuwd waar deze te koop is. grtjs

m goudberg
Website member


2005-07-12 - 21:12:37


de voliere komt bij de firma van het foort weg
adres is:
http://www.vantfoort.nl/

atlantis
Website member


2005-09-09 - 14:41:46


Mooie verzameling vogels

spitstaartamadine
Gast

2005-09-29 - 20:54:37


hallo leuk dat je spitsstaart amadines nu uitgekomen zijn het is meschien ook wel leuk om te vertellen dat je 1 wildkleur jong hebt en een witte die witte zal waarschijnlijk een creme ino zijn of meschien een albino hopen dat ze op stok komen groeten dirk

janssen janny
Gast

2005-10-28 - 16:01:11


een schattige voliere vind ik het mooie vogels zitten


janny janssen
Gast

2005-10-28 - 16:10:26


ik had nog even een sugestie ik heb in mijn voliere van 93 vogels alles door elkaar paartje boeroen doek ,grondeekhoorntjes.je weet niet wat je ziet ze geven gewoon een voorstelling en de vogels hebbeen niet geklaagd dus dat zit wel goedveel geluk en gezondheid in je hok

goulds
Website member


2005-11-06 - 12:56:22


heel mooi Mark,mooie vogel collectie

Hannie
Website member


2006-01-14 - 00:26:03


Hoi Mark
Een groot compliment "prachtig", en een schitterende achterwand.

Groeten Hannie

mikkel
Website member


2006-03-19 - 20:05:17


het ziet er heel goed uit en het nachthok daar komt ook goed zonlicht in en mooi vogels ga zo door


Xapa
Website member


2006-04-10 - 09:50:06


Hey Mark, Dank voor je reaktie op mijn site. Jouw voliere mag er ook zijn, wat een plaatje !!!
Hoe heb je die achterwand gemaakt ??? Ziet er echt perfect uit.

Groet Frans (Xapa)

Michiel
Gast

2006-05-02 - 10:11:04


Het ziet er allemaal geweldig uitwink ;) maar ik had een vraagje: ik heb thuis een voliere met zebravinken, kanaries e.d. en ik heb van verschillende liefhebbers gehoord dat ik op moet passen met de zebravinken omdat ze nesten roven? doen zebravinken dat ook echt?

Desire
Website member


2006-05-14 - 20:05:53


Echt heel mooie gedaan wink ;)

Toppi hoor je hebt me inspriratie gegeven Thnx

Gr

m goudberg
Website member


2006-05-16 - 15:39:20


de zebravinken zijn nu de eieren zijn uitgekomen wel iets dominanter tegen andere vogels maar het roven van nesten heb ik nog niet waar kunnen nemen.

henke
Gast

2006-05-17 - 15:47:30


volgens mij roven zebrvinken geen nesten teminste de mijne niet.
mooie voliere vinkachtigen vind ik het mooist zoals die van u mooie witte jonge zebravink echt mooi.wat janny jansen zegt kan net als cavia'sop de ondergrond komen er ook geen muizen !!!!!
groeten en suc6 verder henke

msmartijn
Website member


2006-05-19 - 10:38:46


hele mooie voliere
en mooie vogels
groetjes martijn

macfarlane
Website member


2006-07-27 - 18:47:32


Hoi Mark,
Je heb een mooi voliere met een prima samenstelling! leuk dat je voliere mooi beplant is, en de foto's zijn prachtig!
Groetjes...Paul

jelte
Website member


2006-11-16 - 20:37:39


beste marc,het ziet er allemaal heel vrolijk ,gezellig en fris uit,dat moet gezegt worden!! ik wens jouw heel veel(kweek)plezier toe en al het goede voor de toekomst! vr;gr, jelte

goulds
Website member


2006-11-26 - 17:23:52


mark heb je nog wat nieuws aangeschaft??

m goudberg
Website member


2006-11-27 - 09:39:46


het laatste wat ik heb aangeschaft is een koppeltje kleine cubavinken.
ik had 2 mannen van het blauwkopblauw fazantje zitten en kon deze ruilen voor de vinken.
Nu wil ik eigenlijk nog een leuk en niet al te duur koppel goulds aanschaffen, en van het voorjaar maar eens kijken voor een koppel kleine safraanvinken.

digipeet58
Website member


2007-01-11 - 16:09:20


leuke voliere
ook leuk de diverse soorten vogels
heb zelf ook een gezelschapvoliere
vraag me af of jij een pop blauwfazantje wil verkopen of dat jij iemand anders weet die dat wil (kweker misschien) in ieder geval succes met deze leuke hobby.
groetjes peter

Bok
Website member


2007-01-13 - 07:59:29


Hallo,

Prachtige vogels en mooie voliere , zo zie je maar weer het komt niet altijd aan op de afmetingen van de voliere om plezier aan je hobby te beleven .
Wat mij op viel in je beschrijvingen en aan de hand van de foto's je hebt je echt goed verdiept in de gedragingen van je vogels en de voliere dusdanig ingericht de vogels zo aangenaam als mogelijk te maken ondanks dat ze in gevangenschap moeten leven , dit staat je zeer te prijzen.
Mocht je geintereseerd zijn in mijn vogels en voliere ik ben te vinden onder de naam bok , neem maar eens een kijkje.
Veel succes verder met het houden van je vogels en dat je vele jonge vogels mag krijgen.

mvg
Henk.

ronbrum
Website member


2007-02-25 - 22:57:15


Hallo ik heb een vraag,
Hoe hou je alles mooi schoon?
Ik bedoel met de vogelpoep, spoel je om de dag met water alles af ofzo?
Super mooie voliere
Mooie vogels

Groetjes ron

m goudberg
Website member


2007-04-24 - 07:39:17


ik hark de bodem 1x per dag om en de planten spoel ik zomers met de tuinslang af, de vogels nemen dan meteen een lekker bad. in de winter veeg ik overtollig vogelpoep gewoon weg.

maikeltje
Website member


2007-05-07 - 17:11:27


Hoi hebt u die fotos allemaal zelf gemaakt en kweken die tropen allemaal in een voliere.

m goudberg
Website member


2007-05-09 - 08:57:38


de foto's heb ik inderdaad allemaal zelf gemaakt.
het kweken van de vogels gaat dit jaar wat moeizaam, mijn spitsstaarten hebben 3 jongen gehad, en gelukkig zijn de blauwfazantje's nu ook bezig met een nestje.

digipeet58
Website member


2007-05-09 - 21:26:03



ziet er leuk uit
ik vind een gezelschapsvoliere altijd leuk, verschillende vogels, heb ik zelf ook
bij de kwartelhennetjes moet ik de eitjes weghalen, anders krijg ik veel te veel jongen (natuurbroed)
ik zoek een pop blauwfazantje, jij hebt jongen?
als dat zo is hou ik mij aanbevolen
groetjes Peter van Dijk

vlindervogel
Website member


2007-06-12 - 15:36:20


Dag Mark, mooie volière heb je. Zitten al je vogels hierin? Jammer dat je geen paartje blauwfazanten meer hebt, enkel een mannetje nog, toch?
Gr Carmen

birdies
Website member


2008-01-31 - 20:48:04


Heey,

Mooie vogels en lekker veel groen in de voliere!

Gr. Jeroen

Bok
Website member


2008-03-01 - 22:34:48


Hallo,

Mijn (nogmaals) complimenten voor je prachtige vogels.

Mvg
Henk


digipeet58
Website member


2008-04-12 - 11:55:00


mooie foto's, leerzaam ook die uitgebreide omschrijving.
heb een vraagje: bij de spitsstaarten schrijf je; niet meer als 1 paartje, maar zelf heb je er 3, hoe doe je dat dan? heb zelf o.a. goudbuikjes
wil 1 of 2 paartjes spitsstaarten erbij, kan dat? succes verder, kom nog wel eens kijken.
geinige voliere trouwens.
mvg. Peter

lZebravinkjel
Website member


2009-03-22 - 15:16:24


Wauw, echt SUPER mooi! De achterwand en de nepplanten zijn prachtig en een goede inspiratie.

Groeten,

Robin.

Dukovink1
Website member


2011-07-16 - 21:08:33


wow echt een prachtig
bekleede voliere.
heeft zeker wel werk gekost om alles bij elkaar
te krijgen. veel geluk ermee




Opgeven reactie

Bij een niet actief lid, is het niet meer mogelijk een reactie te plaatsen



Er zijn in totaal 199 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede