Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   

De volière van @ra
stuur @ra een bericht
e-mail: Stuur email
geplaatst : 2005-06-04
laatste wijziging : 2022-05-07
bekeken : 52258
Inleiding
Heel veel Roodschouderara of Ara nobilis info en foto’s!!!


Hallo, beste bezoekers. Welkom op

Mijn naam is Erwin Smilde. Ik kweek al vanaf 1991 vogels. Sinds 2003 heb ik Roodschouderara of Ara nobilis aan mijn volière toegevoegd.
Ik heb totaal 4 koppels. 3 van 2002 en 1 koppel gevormd met een eigen kweek pop van 2007 en een geruilde man van 2006.
Daar houd ik het bij.
Verder heb ik een huiskamer vogel (2007) Die leer ik praten en wat gangbare kunstjes.
En dat zijn mijn vogels. Allemaal Roodschouderara\'s of ara nobilis.
De vogels in de volière zijn wat minder opgevoed dan mijn huiskamer vogel.
Dat is een eigenkweek jong van 2007 die eerst ook geruime tijd bij haar zus in de volière heeft gezeten. Beide vogels zijn tam (waren mijn eerste jongen) waarvan ik heb er een heb gekozen om in de woonkamer te houden.
In de volière willen de vogels nog wel eens flinke herrie maken, het bekende ochtend- en avondroepen. De vogel binnen doet dit veel minder; een paar keer gillen en klaar is ie weer.
Verder is het een intelligente vogel die in korte tijd al zijn naam kan zeggen, een kus-geluid maakt en ook stapt ze makkelijk op en van je hand en bijt nooit, ook niet naar vreemden. Ze is wel iets terughoudender bij vreemden.
Ook kan ze kleuren onderscheiden en uit rood, geel,groen en blauw het rode blokje pakken.
Kortom: een geweldig vogel, vind ik.

En kijk ook eens op mijn site.

www.roodschouderara.nl

Afmeting nachthok
Dit is eigenlijk het broedhok en toegang naar de voliere. Dit hok is 3 m lang 1.70 breed en 2.20 hoog.
Afmetingen buitenhok
Dit hok is 4 m lang 1,70 diep en 2,20 hoog.

Indeling nachthok
De hokken zijn 50 cm breed, 47 cm hoog en 65 cm diep.
De middenstukken kan ik eruit halen zodat je een lange vlucht van 3 mtr krijgt.
Het zijn er in totaal 18 en er onder moeten nog 3 vluchten
van 1 mtr breed en 75 cm hoog komen. Zo blijf je toch nog bezig.
Ik heb geen lade gemaakt, maar schuifdeurtjes.

Indeling buiten
Aan de lange kanten heb ik zitstokken (wilgentakken)die ik eens per maand vervang.
Vogels
Ik kweek alleen met de Roodschouderara of Ara nobilis
Beplanting
Geen. 1 x per maand verse wilgentakken.

Afstand tot buren
Het broedhok en volière zijn de erfscheiding.
Ligging
In de loop van de ochtend tot de avond schijnt de zon in de volière (Als de zon wil schijnen.)
Daglicht - Ramen
In de volière heb ik altijd daglicht.
In het broedhok heb ik 3 ramen met dubbel glas zitten en moet ik een beetje bijverlichten met tl-buizen.
Verlichting
Het licht gaat om 6.00 uur aan en 22.00 uur weer uit, zodat ik ’s ochtends vroeg mijn vogels eivoer e.d. kan geven, maar ’s avonds ook nog tot laat in mijn hokken kan rommelen zonder de vogels al te erg te storen. De verlichting die ik gebruik zijn tl-buizen.
Uren licht
16 uur licht. het hele jaar door. Dit lijkt misschien wel veel ,maar ik doe dit al jaren zonder merkbare nadelen.
Verwarming
Alleen in de winter verwarm ik bij tot ongeveer 10 graden.
Bouwervaring
Voor de fundering van het broedhok en de volière heb ik hulp gekregen van Jan de Ruwe. De hele volière heb ik zelf gemaakt.
Materialen
Van hardhout om het zo lang mogenlijk mee te laten gaan.
Isolatie
Het hele broedhok is geïsoleerd met tempex platen, ook het dak.
Ongedierte preventie
De volière en het broedhok staan op een betonnen vloer waar weer betonnen banden opstaan die aan elkaar zijn gestort met beton. Hier kan geen muis door. De volière heeft rabat delen aan de zij- en voorkant tot zo’n 70 cm van de grond. De achterzijde is helemaal dicht. Desondanks heb ik nog wel eens een muis in het hok gehad. Ze komen door het gaas aan de zijkant en weten dus 70 cm rabat delen te overbruggen (wel knap). Meestal als ik er een betrap is hij ook zo weer weg. Dan heb je ook nog katten die in het gaas hangen en zo alle vogels weer flink in paniek kunnen krijgen. Dus heb ik uiteindelijk maar 2 flinke platen plexiglas voor het gaas gehangen.
Bouwjaar
De volière is gebouwd in de zomer van 2001 en het broedhok in het voorjaar van 2002. Eerst heb ik mijn vogels in losse broedhokken gehad. Tot maart 2003, toen heb ik de vaste broedhokken gemaakt die tot heden naar tevredenheid worden gebruikt.
Voor- en Nadelen
Een nadeel is dat er weinig ventilatie in de volière is door het plexiglas en het wordt ook erg warm als de zon er op staat.
De voordelen: een grote en hoge volière zodat de vogels lekker kunnen vliegen. Het broedhok is ook lekker ruim, zowel het hele hok als de kooien.
Inpassing in de tuin
Kijk ook eens op mijn site


http://www.roodschouderara.nl
Gebruik - Beschrijving
Hier staat nog een leuk filmpje van Storm.

http://www.youtube.com/watch?v=jLfI16ZUiLELfI16ZUiLE

Slot
Beste vragenstellers,

Het is niet mogelijk om vragen te beantwoorden als ik geen e-mailadres van u heb. Als u vragen heeft dan wil ik die best beantwoorden, maar er zijn een heleboel vragen die met een kleine moeite op internet te vinden zijn en die mij veel tijd kosten om allemaal netjes te beantwoorden. Dus stel alstublieft geen vragen die heel gemakkelijk op een andere manier te vinden zijn. Blijven er dan nog vragen over, dan beantwoord ik die graag. Mail dan naar: info@roodschouderara.nl

Houd deze volière in de gaten, want ik pas het verhaal en de foto’s regelmatig aan.
-------------------------------------------------------------------

De Roodschouderara

De classificatie

De Latijnse benaming voor de Roodschouderara was tot enkele jaren geleden Ara nobilis (Linné 1758). Na een nieuwe classificatie wordt hij tegenwoordig als apart geslacht gezien, namelijk het genus Diopsittaca.

De benaming

De Roodschouderara is in Nederland ook bekend als Hahn’s Ara, Blauwvoorhoofd dwergara en Ara Nobilis. Hieronder volgt een opsomming van enkele buitenlandse benamingen.

Red-shouldered Macaw (GB)
Hahn’s Macaw (GB)
Noble Macaw (GB)
Hahns Zwergara (D)
Blaustirnzwergara (D)
Ara noble (F)
Dvergara (N)
Hahn’s Dvärgara (Z)
Ara červenoramenný (CZ)
Ara epoletowa (PL)
Guacamayo Noble (E)
Guacamayo de Hahn (E)
Maracanã-nobre (P)

Het uiterlijk

Tussen man en pop zijn geen uiterlijke verschillen. Dit betekent dat DNA- of endoscopisch onderzoek nodig is voor de geslachtsbepaling.
De bevedering van de Roodschouderara is groen waarbij de onderzijde van de vogel wat lichter groen is. Het voorhoofd en een gedeelte van de bovenzijde van het hoofd zijn donkerblauw. De vleugelrand, de vleugelboeg en de ondervleugeldekveren zijn rood gekleurd. Hieraan dankt de Roodschouderara zijn naam. De buitenvlaggen van de buitenste handpennen zijn blauw. De vleugelpennen zijn aan de onderzijde geelgroen. Rondom de ogen is naakte witte huid die begroeid is met piepkleine zwarte veertjes. De snavel is donkergrijs tot zwart, waarbij de aanzet van de bovensnavel iets lichter van kleur is. Het oog van de Roodschouderara heeft een bruinoranje iris. Zijn poten zijn zwartgrijs met vier tenen waarvan de twee buitenste tenen naar achteren gericht staan en de twee binnenste naar voren. Jonge Roodschouderara’s hebben iets minder blauw op het voorhoofd en veel minder rood op de vleugels.De lengte en het gewicht

De Roodschouderara is 30 centimeter lang, zijn vleugellengte is 17 centimeter en zijn staart is 14 centimeter lang. De Roodschouderara weegt tussen de 130 en 150 gram.

Het leefgebied

De Roodschouderara leeft in het wild in de noordelijke helft van Zuid-Amerika. Vanwege de uitgestrektheid van zijn leefgebied bewoont de Roodschouderara verschillende biotopen variërend van savannes, palmbossen, regenwouden, steppen en duinen tot de buitenwijken van steden.


Het gedrag

In het broedseizoen, dat eind februari begint en duurt tot juni, leeft de Roodschouderara meestal in groepen van zo’n tien of meer ara’s. De koppels bezetten ieder afzonderlijk een broedhol, meestal in een palmboom. De pop legt drie à vier eieren die om de dag gelegd worden. Na 25 dagen komen de eieren uit. De mannetjes blijven in de buurt van het nest en beide ouders verdedigen het nest en eventuele jongen, die na ongeveer acht weken uitvliegen, erg fel. Na een tot drie weken zijn de jongen zelfstandig. Als het broedseizoen voorbij is worden grotere zwermen gevormd die meestal op een plaats blijven. Pas bij gebrek aan voedsel trekken ze weg naar andere gebieden. Als ze zich in alle stilte te goed doen aan de zaden en vruchten van de bomen worden ze door hun groene kleur grotendeels aan het oog onttrokken. Pas tijdens hun vlucht vallen de vogels op door snelle, schokkerige vleugelslagen en schril gekrijs naar elkaar.

Voeding in de natuur

De voeding van de Roodschouderara bestaat voornamelijk uit zaden, fruit, bessen, noten en bloesem van de boomtoppen.

De avicultuur

De Roodschouderara is een behoorlijk luidruchtige ara en kan en sterke knaagbehoefte hebben. Van nature is hij verlegen en nerveus, maar raakt snel aan zijn verzorger en zijn volière gewend. Het is een geharde papegaai na acclimatisering en is (zeer) agressief naar andere papegaai soorten tijdens het broeden. Roodschouderara houdt ervan om dagelijks een bad te nemen.

De accommodatie

De buitenvlucht moet bij voorkeur 3 bij 1 bij 2 meter zijn met een aangrenzend binnenhok. Een metalen constructie is aanbevelenswaardig, omdat ze volhardende knagers blijken te kunnen zijn. Hun minimum temperatuur is 5°C.

Het dieet in avicultuur

De Roodschouderara heeft een zaadmengsel van zonnebloempitten, saffloerpitten, granen, haver, kanariezaden, graszaden en diverse milletzaden. De Roodschouderara heeft graag fruit en groentes, zoals wortelen en appelen, halfrijpe maïs, rozenbottels, lijsterbessen en groenvoer. Daarnaast is een mineralensupplement noodzakelijk en moet er wittebrood geweekt in melk en eivoer gegeven worden voor en tijdens het broedseizoen.

Broeden in avicultuur

Kweken met deze kleine ara is al vaak gedaan en is niet moeilijk. Het kweken gaat echter beter in een binnenvolière dan in een buitenvolière. Het broedseizoen begint in maart. Het legsel bestaat uit drie tot zes eieren. Deze eieren worden gedurende 23 dagen door de pop bebroed. De jonge Roodschouderara’s, welke bedekt zijn met lang wit dons, worden dan met intervallen van twee dagen geboren. Het dons valt uit als ze zeven dagen oud zijn (een klein deel ervan blijft op hun rug zitten). Na tien dagen beginnen de oogjes open te gaan en deze zijn open met veertien dagen. De snavel, die bij de geboorte licht gekleurd is, wordt langzaamaan donkerder. Op hun achttiende levensdag worden de eerste veerpennen onderhuids zichtbaar. De jonge ara’s blijven acht weken in het broedblok. De jonge Roodschouderara’s zijn al een week na het uitvliegen zelfstandig. Als het eerste legsel of de jonge Roodschouderara’s verwijderd worden, zal het paartje een tweede en zelfs een derde legsel beginnen. De boomstronk moet een diameter hebben van 20 centimeters en moet een halve meter hoog zijn. Een broedblok moet 20 bij 20 bij 60 centimeters met een invlieggat van acht centimeters is ook mogelijk.

De leeftijd

Hun levensverwachting in gevangenschap kan, mits de verzorging en de voeding correct zijn, oplopen tot 50 en soms zelfs tot 60 jaar; een levensverwachting van 40 tot 45 jaar is echter gebruikelijk. In zijn natuurlijke leefomgeving zal de Roodschouderara hooguit 35 tot 40 jaar oud kunnen worden, door ziektes, roofdieren, en andere gevaren van het leven in het wild. Daarnaast is na een wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het zicht van de ara’s na hun broedrijpe periode (mogelijk tot aan hun vijfendertigste tot veertigste levensjaar) snel achteruitgaat en zo sterk verminderd dat ze uiteindelijk moeite krijgen om hun dagelijkse kostje bij elkaar te scharrelen.

De Roodschouderara als huisdier

De Roodschouderara is in potentie de beste spreker onder de ara’s en ze vinden het erg aangenaam om geknuffeld te worden door hun verzorger. Hij is speels, actief en haalt veel acrobatische toeren uit. Deze ara’s zijn erg nieuwsgierig en hebben, net als alle andere ara’s veel behoefte aan contact met hun verzorger en zij hebben een stimulerende omgeving nodig welke hen bezighoudt. De Roodschouderara’s komen nogal eens in de bekendheid omdat ze soms verenplukken en nogal luidruchtig kunnen zijn; bij handtamme Roodschouderara’s welke dagelijks aandacht en verzorging krijgen is dit niet of nauwelijks aan de orde. Hun afmetingen maken de Roodschouderara’s geschikt voor kleinere behuizingen. Hij broedt erg goed in de volières en komt in de natuur veelvuldig voor, zodat er geen morele bezwaren kunnen zijn om een Roodschouderara’s Ara in een ruime kooi als huisdier te houden.

 

Foto's
Klik op een foto voor een vergroting
Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Ara nobilis

Geef maar een pootje

Mijn eerste 3 jongen

Wordt goed gevoerd.

Lekker eigenwijs

Niet meer zo bloot

Al een beetje veren

Bijna af

Resultaat 2 super lieve Ara's van 2007

Handtam.

Even lekker alleen zitten.

leuke kop

Lekker, nootje eten


Reactie's op deze volière:

padda
Website member


2005-06-09 - 12:47:18


waarom heb je de fotos van je ara's niet bij die van je rijstvogels geplaatst? Jurn

Rijstvogel
Website member


2005-06-09 - 19:14:42


Omdat het anders zo'n lange lijst met foto's van Ara's wordt. En niet met rijstvogel zoals je zou verwachten.

HermanH
Website member


2005-06-18 - 16:09:16


schitterende foto`s.


rayvo
Website member


2005-07-04 - 19:25:15


Zeker mooie foto's.
Maar de ondertiteling is een beetje eentonig. wink :)

stan
Gast

2005-08-25 - 15:50:17


Hi!
Very nice ara nobilis, are breeding them in colony system both subspecies? Do you have any sexed, unrelated youngsters for sale ?
regards Stan

foxy
Website member


2005-08-26 - 20:10:12


zeer Mooie Ara Nobilisen!!!!! Heb je zo geen bewezen koppel te koop of jonge die gesekst zijn?? En welke prijs? Ik ben een zonparkiet kweker. Maar ik wil men vogelbestand uitbrijden. Groeten en nog veel succes!!

PvL
Website member


2006-01-15 - 19:42:10


Hey , moore ara... vliegen deze gewoon bij de rijstvogels!!!!!!!!!
Verder mooie vogels

WILLBEKO
Website member


2006-02-19 - 20:10:50


Ze heben weinig kleur, maar deze vogels hebben zelf wat, leuk karakter, speels geweldigtimmeke
Website member


2006-06-03 - 18:42:32


Zeer mooi! prachtige foto's

timmeke
Website member


2006-08-16 - 21:26:42


kan je soms eens de prijs van deze vogels doormailen naar =>timsteenhuyse@hotmail.com?

msmartijn
Website member


2006-09-24 - 17:49:05


ziet er erg leuk uit moet ik zeggen.
hoeveel ara's heb je wel niet?
en gaat dat nouw goed tussen die rijstvogels en putters?

mvg. martijn

svenvandevel
Website member


2006-10-25 - 12:02:42


zelf kweek ik ook met nobelisjes alle jaren minsten4 jongen ...als ze een twede ronde doen zijn het er 8. maar dat kan nu niet lang meer gaan duren voor de jouwe gaan beginnen .
ze zien er alvast prachtig uit .

moest je jongen hebben bij een koppel wil ik altijd met je ruilen om onverwante koppels te maken door te ruilen

groetjes
Sven


LoneWolf
Website member


2006-11-22 - 23:00:04


mooi verhaal en uiteraard ook mooie vogels ik heb zelf ook 1 koppel.
owh ja ringmaat staat 7 centimeter (is wel heel erg dikke poot voor nodig)
verder keurige netjes

HermanH
Website member


2006-12-02 - 20:12:51


Hoi,
Zeer mooie vogels heb je,ik wil zelf ook ooit een koppeltje Nobilissen.davy
Website member


2006-12-25 - 00:51:33


hey

zeer mooie vogels.Kan je er kolonie kweek mee doen?en wat is de prijs van deze prachtige aratjes?

emailadres is davy_scheepers@hotmail.com

Roodrug NR 1
Website member


2007-01-02 - 16:38:24


leuke foto's mooie vogels ook
Tseard

ineznick
Website member


2007-01-28 - 22:10:27


Hallo erwin ,
Mooie vogels, ze zien er ook heel goed uit.
Succes met de kweek dit jaar, ik kom nog wel eens bij je kijken hier.

gr gerben

ineznick
Website member


2007-05-31 - 22:28:24


Hallo erwin ,
Heb je al jongen ? Of eieren ?

gr gerben

ineznick
Website member


2007-06-28 - 22:35:32


Hallo erwin,

Gefeliciteerd met je jongen !

gr gerben

burak
Website member


2007-07-23 - 12:17:55


gefeliciteerd met je eerste drie jongen, Ik hoop ook zelf, dit jaar, na 5 jaar, mijn eerste grijzen en blauwvoorhoofden op stok te hebben (nu 7 eieren).
gr
burak

postvogel
Website member


2007-08-02 - 22:07:03


Hallo
Keurig voor mekaar zo en zoals ik het zie loon naar werken want je bent goed met je hobby bezig en dus mooi 3 jonge aras.
Groet Chris.

denegon
Website member


2007-08-07 - 09:03:48


dat zijn een heel aantal ara nobilissen bij elkaar. zeker ouders en jongen. of kan deze soort met meerdere gehouden worden. mooie vogels hoor.
ga zo door en succes met de kweek groetjes egon

davy
Website member


2007-09-17 - 10:03:03


tof van je eerste jongen.Zijn die al verkocht?en wat kosten ze?
Zijn prachtige vogels maar kunnen ze ook kolonie kweek?

groetjes

cornestrijkert
Website member


2007-11-03 - 11:56:49


Prachtige vogels, en mooie foto's. Gr. Corné

tattoe
Website member


2007-11-15 - 16:25:45


erg mooi allemaal zien er top uit succes met de vogels en deze hobby gr louis

ineznick
Website member


2007-11-28 - 21:15:22


Hallo erwin ,
Nou , dat zijn mooie jongen geworden. Gewoon foto's blijven maken.

LATER !!
Gr gerben

Karel
Website member


2007-12-31 - 16:44:55


Gefeliciteerd! Hele mooie jongen van deze aantrekkelijke vogel. Helaas wordt de soort door sommigen nog erg ondergewaardeerd.

wings
Website member


2008-01-08 - 19:07:33


Hoi Erwin
Mooi hoor.
Veel sucses en plezier met de hobby.
gr Jan

BJP44
Website member


2008-02-13 - 15:26:01


Leuke en mooie vogels.
Veel succes met de kweek.
Mvg, jp

Bok
Website member


2008-03-01 - 20:48:31


Hallo,

Mijn complimenten voor je prachtige vogels.

Mvg
Henk


Kilian
Website member


2008-04-02 - 10:12:09


Hoi Edwin,

Mooie vogels.
En succes met de kweek.

Gr,
Kilian

ineznick
Website member


2008-04-04 - 21:26:00


Hallo erwin,
Ik hoop dat je dit jaar weer veel jongen zult krijgen, zijn er al eieren ?

gr gerben

ineznick
Website member


2008-05-08 - 12:25:26


Hallo Erwin,
Hoe gaat het met de kweek dit jaar ? Heb je al eieren of jongen ? En misschien nieuwe foto's?

gr gerben

digipeet58
Website member


2008-09-05 - 13:37:35


een prachtig gezicht.
maar ik zie ook andere vogels.
heeft u die nog?
en zo ja, gaat dat goed, allemaal bij elkaar?
ik zou trouwens je verblijven wel eens willen zien, maak s.v.p. eens een foto van je buitenvoliere?
ik hou het zelf bij kleine tropen, is toch meer mijn ding. maar ik moet eerlijk zijn: dit is toch ook heel mooi.
succes nog.
mvg. Peter

frank_ursela
Website member


2008-09-28 - 17:09:47


Hoi Erwin

Nou, daar is niets mis mee .
Dat ziet er geweldig uit , echt te gek !
De vogels van je , zitten er super mooi bij .
En de site is duidelijk ,met veel informatie en prachtige foto's van de vogels .
Zelf heb ik alleen swiften ( 10 kweekkoppels ,kijk maar eens ) ook puur voor mijn hobby !
Daarom is het mooi om te zien ,hoe een ander met zijn vogels om gaat .
Ga vooral zo door , en nog heel veel succes !
( ik heb genoten van je site , perfect . )

m.vr.gr Frank


sabine107
Website member


2008-10-09 - 11:30:18


Hoi,

Het ziet er heel erg netjes en verzorgd uit.
De vogels zijn ook ontzettend mooi.
Misschien mooi om een algehele foto erbij te zetten van de hele voliere? Is maar een idee. Zekker geen kritiek.
Veel plezier nog van de vogels en heel veel succes met de kweek.

Groetjes Sabine

erika
Website member


2008-11-12 - 17:13:09


Pracht vogels !!!!!!!!!

kommie78
Website member


2008-12-10 - 15:45:42


volgensmij zo aan de plaatjes te zien kweekt u ara noblis:P haha mooie vogels!
greetz.

kommie78
Website member


2008-12-10 - 15:46:01


*corectie nobilis

rixt
Website member


2008-12-20 - 10:38:03


Hoi Erwin
Ziet er goed uit mooie vogels hoop voor je dat de kweek in 2009 ook goed gaat veel succes en prettige feest dagen.
gr Bernard.

Pico'tje
Website member


2008-12-21 - 14:29:33


Prachtige vogel die Ara Nobilis. Naar mijn idee is het een soort onder de ara's die vaak op de achtergrond treed. Het is in ieder geval niet terecht, want het zijn prachtige vogels! Nooit geweten dat ze ook samen konden met kleinere tropen.

Gr. Luc

daltons
Website member


2008-12-26 - 12:36:29


hallo Erwin
fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar
nog veel succes met je hobby,en een goed kweekjaar 2009
mvg
peter

Blauwe bergen
Website member


2008-12-28 - 19:06:07


Alvast een fijne jaarwisseling en een gezond 2009 en de jaren die volgen.
en een goede kweek !!

Bart 2
Website member


2009-01-10 - 18:25:23


Mooie vogels, heb zelf altijd van de ara en aratinga soorten gehouden, maar vrees dat ze veel te veel lawaai maken.
Amazones kunnen er ook wel wat van, maar meestal is het maar van korte duur.

oli4
Website member


2009-02-26 - 12:32:57


hallo erwin,
Die ara's van jou zijn echt prachtig, vind ze echt fantastich, maar je vind ze nog niet zoo veel. Groetn oli4

De groenling 1
Website member


2009-03-02 - 20:21:34


Het zyn egt prachtige vogels !! Als ik ara s zou kopen zou ik toch ook de nobilis kiezen ! Veel succes met de kweek in 2009 !! Mvg De groenling 1

Jarno Blom.
Website member


2009-03-05 - 16:17:30


prachtig hoor.
Mooi zo allemaal bijelkaar.

Veel succes met de kweek!

Groetjes Jarno Blom.

beekman
Website member


2009-06-15 - 21:13:39


echt super mooi die ara`s leuke en speelse vogels om te zien,
veel succes ermee.

mvg beekman.

zolet
Website member


2009-10-13 - 00:25:44


bonjour

avez vous des jeune ara nobilis a vendre merci

edou
Website member


2009-11-10 - 10:48:40


prachtige foto s met omschrijving, mijn complimenten

Pico'tje
Website member


2009-11-27 - 18:04:52


Beste Erwin,

Zou ik misschien mogen weten hoe u die foto's tussen de tekst plaatst. Dat vind ik een heel leuk effect hebben.

Met vriendelijke groeten,

LucOpgeven reactie

Voor het plaatsen van een reactie, dient u ingelogd te zijn.
Er zijn in totaal 66 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede