Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   

De volière van Bramsijs
stuur Bramsijs een bericht
e-mail: Stuur email
geplaatst : 2010-03-29
laatste wijziging : 2010-04-16
bekeken : 14992
Inleiding
Welkom op de site voor wildzangliefhebbers
Via deze site wil ik mezelf voorstellen, eigen vogelcollectie beschrijven en huisvesting van de vogels beschrijven.
Daar ik erg geĂŻnteresseerd ben in erfelijkheidsleer.

INTRODUCTIE:
Mijn naam is Willy de Dalie. Ik ben 57 jaar, getrouwd heb een zoon en dochter.
Ik ben woonachtig in Cadzand-Bad.
Andere hobbys van mij zijn Paarden en Honden.

Tel: +31 (0)1117-391546
Mobiel:+31 (0)6-46065868
E-Mail: willydedalie@live.nl

BEGIN TOT HEDEN:
Vanaf 1959 heb ik al vogels. Ben begonnen met kanaries en wildzang.
Lid ben ik van De Gekleurde Zanger te St.Willebord sinds 2005.

Tevens ben ik lid van verschillende vogelbonden:
N.B.v.V. http://www.nbvv.nl/
B.E.C. http://www.bec-info.com/
S.E.C. http://www.info-sec.nl/


Vanaf 2005 heb ik Barmsijzen(Carduelis flammea cabaret), in 2007 heb ik Grote Goudvinken (Pyrrhula pyrrhula domestica), in 2008 heb ik Groenlingen(Carduelis chloris), in 2009 heb ik Witstuitbarmsijzen(Carduelis h.hornemanni) aangeschaft.

Foto\'s zijn gemaakt door Jack Suikerbuik.
Afmeting nachthok

Afmetingen buitenhok

Indeling nachthok

Indeling buiten

Vogels
TE KOOP GEVRAAGD:
Pop van de Kleine barmsijs bruin-agaat(Isabel)


Beplanting
N.v.t.
Afstand tot buren
Tegen de buren
Ligging
Zuiden.
Daglicht - Ramen
Dubbele beglazing aan de voorkant.
Verlichting
TL. verlichting met diminstalatie.
Uren licht
12 uur
Verwarming
Centraleverwarming.

Bouwervaring
Alls zelf gebouwd.
Materialen
Steen.
Isolatie
Glaswol.
Ongedierte preventie
N.v.t.
Bouwjaar
2005
Voor- en Nadelen
Nadeel je zie de vogels niet van uit de tuin.
Voordeel ik kan de temperatuur en vochtigheid regelen zoals ik dat wil.
Inpassing in de tuin
Voor de volières is tuin met vijvers die in elkaar overlopen.
Gebruik - Beschrijving
2.5 mm Breekringen Barmsijzen(Carduelis f. cabaret)
2.5 mm Breekringen voor Witstuitbarmsijzen.(Carduelis h.hornemanni)
3.0 mm Groenlingen(Carduelis chloris)
3.0 mm Grote Goudvink (Pyrrhula pyrrhula pyrrhula)
Slot
VEERSTRUCTUUR VAN BARMSIJZEN:
Eumelanine (zwart pigment)
Phaeomelanine (bruin pigment)
Geel carotenoĂŻde (gele vetstof)
Rood carotenoĂŻde (rode vetstof)

FYSIEKE STANDAARD N.B.v.V. “Kleine” Barmsijs(Carduelis flammea cabaret)
Formaat:
De “kleine” Barmsijs is maximaal 11,5 cm lang, gemeten tussen de punt van de snavel en het uiteinde van de staart.
Model:
De “kleine” Barmsijs is volrond en maakt een gedrongen indruk. Van opzij gezien moet de borst-/buiklijn vanaf de keel tot aan de onderstaartdekveren van voldoende volume zijn en regelmatig gebogen. De rug moet vanaf de kop tot aan de punt van de staart een bijna rechte lijn vormen.
Van voren gezien dient de borst vol en goed rond te zijn, maar niet vet.
In het achterlichaam mag de “kleine” Barmsijs niet de indruk wekken uitgezakt te zijn. De kop moet een regelmatig gebogen lijn vormen, met centraal ten opzichte van de schedel, het oog. De lichaamsvorm is wigvormig breed in de borst en smal in de broek, ter hoogte van staart-en vleugeleinde.
Houding:
Hoewel de “kleine” Barmsijs een beweeglijke klimmer is zal hij zich toch moeten tonen tijdens de keuring. Hij hoort rechtop te zitten en het lichaam dient los van de stok te blijven. De vleugels dienen strak langs de romp gedragen te worden, waarbij de vleugelpunten sluiten op de stuit.
Conditie:
Een goede conditie is een eerste vereiste.
Poten:
De poten moeten recht en stevig zijn, zonder verruwingen of vergroeiingen. De tenen dienen op een natuurlijke wijze stevig om de stok te klemmen, waarvan drie tenen naar voren en Ă©Ă©n naar achteren, met aan elke teen een iets gekromde nagel met relatief korte teentjes.
Ringmaat: 2,5 mm.
Snavel:
Fijn en puntig. Onder- en bovensnavel moeten goed op elkaar sluiten en onbeschadigd zijn.
Bevedering:
Een onbeschadigd verenpak dient strak en aaneengesloten gedragen te worden. De staart heeft een gevorkt model.

KEURTECHNISCHE AANWIJZINGEN: “Kleine” Barmsijs, man en pop.

Wildkleur:
Omdat er het eerste levensjaar geen verschil tussen man en pop waarneembaar is wordt de pop niet apart beschreven. Het 2e levensjaar bezitten de mannen rood op de borst, wangen en stuit. Poppen tonen ook dan geen rood in de bevedering, uitgezonderd de schedel.
Dit rood bij overjarige mannen is niet zo diep en egaal, als op de schedel, wel geniet de diepst en egaalst gekleurde de voorkeur.
Noot: Bij een stam mag er geen uiterlijk verschil te zien zijn tussen man en pop. Dus eerstejaars vogels kunnen zowel mannen en poppen in een stam zijn, als ook overjarige poppen. Wil men met overjarige mannen spelen dan moet de gehele stam uit mannen bestaan, indien er in een stam vogels zitten met en zonder rode borstkleur, dan wordt de stam als enkeling gekeurd.
Bij de “kleine” Barmsijs moet streng worden gelet op een warm bruine borstkleur, wat een raskenmerk is. Bij vogels die geen kleurstof gehad hebben is het petje geelbruin, dit mag niet worden gestraft. Wel geniet een egaal dieprood gekleurde vogel de voorkeur. De Barmsijs moet een kort gedrongen vogel zijn welke maximaal 11,5 cm mag zijn. Vvaak zijn Barmsijzen zwaar in de borst, dit verstoort het model en moet worden bestraft bij model. De vleugels mogen niet gekruist zijn. De pootkleur moet zo donker mogelijk zijn. De snavelkleur mag niet oranje of rood zijn, dit komt veel voor bij opgekleurde vogels en moet streng worden bestraft bij kleur. De lichaamstekening moet een regelmatig en scherp verloop hebben. Het kinvlekje mag niet getand zijn. Staarten vleugelpennen zijn aan de buitenvlag beige gezoomd.

Bruin:
Door het aanwezige phaeomelanine en bruin eumelanine mogen we bij de bruine Barmsijs een diep warmbruine kleur eisen. Deze moet zo diep en egaal mogelijk zijn en mag niet vlekkerig of flets zijn. Vaak wordt dit veroorzaakt door direct zonlicht op de vogels. Vleugel- en wenkbrauwstrepen zijn bij een goed gekleurde bruine niet of nauwelijks waarneembaar. De onderbuikkleur is crème. Doordat het kleurverschil van de bestreping en de kleur tussen de bestreping bijna gelijk kan zijn, gaat het rugdek als het waren vloeien.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Agaat:
De agaat Barmsijs is een grijs gekleurde Barmsijs. Door de werking van de agaatfactor ontstaat een donkergrijze omzoming in vleugel- en staartpennen.
Er dient op gelet te worden dat de lichaamskleur geen storende bruine waas laat zien en dat de lichaamstekening niet flets is. Ideaal is, wanneer de vleugels, staart, kinvlek en flanktekening net zo diep zwart zijn als bij de wildkleur.
Een iets lichtere kleur moet voorlopig met enige soepelheid beoordeeld worden.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Pastel:
Ideaal is wanneer de opbleking voor ± 50% heeft plaatsgevonden. Bij de pastellen dient men ook goed te letten op de kleuregaliteit en de juiste kleurdiepte van de tekening. Vaak zijn pastellen vlekkerig en/of tweekleurig. Alle tekening dient in gereduceerde vorm nog waarneembaar te zijn. Door de werking van de pastelfactor wordt de bestreping in de rug minder zwart, waardoor het totaalbeeld van de vogel bruin overkomt.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Pastel Bruin:
De pastel bruine is een mutatiecombinatie van bruin en pastel. De moeilijkheidsgraad van zowel de pastel en de bruine komen bij deze kleurslag nadrukkelijk naar voren.
De kleur moet ten opzichte van de bruine Barmsijs voor 50% gereduceerd zijn. Er moet op gelet worden dat de vogels niet te ver zijn opgebleekt of vlekkerig zijn. Ook tweekleurig bruin is een veel voorkomende fout. Door de werking van de pastelfactor is de bestreping in rug en flanken niet meer waarneembaar en houden we een zachtbruin geheel over. Zie ook pastel en bruin.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur

Pastel Agaat:
De pastel agaat Barmsijs is een grijs gekleurde Barmsijs waarbij de kleur voor 50% is gereduceerd. In de rustperiode zal meestal de karmijnrode kleur vervagen tot geelbruin.
Dit mag niet worden gestraft, wel geniet een egaal diep gekleurde Barmsijs de voorkeur. Er dient op gelet te worden dat de lichaamskleur geen storende bruine waas laat zien en dat de lichaamstekening aanwezig blijft.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Bruin-Agaat: (isabel)
Gestreefd moet worden naar een vogel met een egaal gekleurd vleugel- en rugdek. Welke een zacht lichtbeige warme kleur heeft. Een veel voorkomende fout is het ontbreken van de lichaamstekening, deze moet zichtbaar zijn. Ook zie we bij opgekleurde vogels vaak dat ze ook rood op het rugdek zijn, dit is een kleurfout. Bruin-agaat is de nieuwe naam voor isabel, met bruin-agaat wordt gelijk aangegeven dat het hier om een combinatie gaat en niet om een primaire mutant.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Pastel Bruin-Agaat:
De pastel bruin-agaat is veel lichter dan de bruin-agaat. Door de werking van de pastelfactor is de bestreping in rug en flanken zeer zwak waarneembaar.
Het verdiend de voorkeur dat de lichaamstekening nog zichtbaar is. Het tonen van rood in het rug- en vleugeldek is een kleurfout.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Phaeo:
De phaeobruine omzoming moet zo diep mogelijk zijn. De hamerslagtekening moet regelmatig zijn. De omzoming van vleugel- en staartpennen moet duidelijk aanwezig zijn. De phaeo is een nieuwe mutatie waardoor de tekening met soepelheid moet worden beoordeeld.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Kleur:Phaeo
Wangen en keel: Licht crèmewit
Rond de snavel: Licht crèmewit
Borst : Licht crème
Flanken: Licht crèmewit
Buik: Licht crèmewit
Aarsbevedering: Licht crèmewit
Handpennen: Licht crèmewit
Armpennen, kleine- en middelste vleugeldekveren: Crèmewit
Staartpennen en bovenstaartdekveren: Crème wit
Onderstaartdekveren: Licht crèmewit
Stuit: Licht crèmewit
Rugdek van koptekening tot stuit: Licht crèmewit
Poten: Vleeskleurig
Nagels: Hoornkleurig
Snavel: Flets wasgeel
Ogen: Rood
Koptekening: Rood
Kintekening: Niet aanwezig
Wenkbrauwstreep: Niet aanwezig
Teugel: Crèmewit
Vleugelbandje: Niet aanwezig
Rugtekening,lengtestreepjes: Veerranden zijn roodbruin omzoomd
Stuit, lengtestreepjes: Niet aanwezig
Borst en flanken,onderbroken lengtestreepjes: Niet aanwezig
Onderstaart,lengtestreepjes:Niet aanwezig
Staart op de buitenvlag en aan het uiteinde: Roodbruin omzoomd,hierdoor ontstaat de phaeotekening.

Donkerfactor:
De donkerfactor Barmsijs wordt vaak nog als “kobalt” ingeschreven/genoemd, we keuren deze als donkerfactor, “kobalt” is een foutieve benaming. De donkerfactor komt het best tot zijn recht in de “kleine” Barmsijs, welke van nature al donkerder is dan de “grote”. Vooral de dubbelfactor kan al zeer diep van kleur zijn. Bij het opmaken van deze standaard is geen verschil gemaakt tussen de EF en DF, de diepst en egaalst gekleurde Barmsijs geniet de voorkeur, in de praktijk zal de DF dit sneller benaderen.
Bij de donkerfactor Barmsijs moet streng worden gelet op een warmbruine borstkleur die bij voorkeur doorloopt tot de aarsbevedering, dit is een mutatie kenmerk. Eerstejaars Barmsijs mannen vertonen geen rood op de borst, bij tweejarige vogels kan de borst minimaal karmijnrood zijn, wangen, stuit en borst kunnen een zwakke rode gloed vertonen. Het rood is minder intensief van kleur dan bij de normale wildkleur, het rood is wat donkerder. Dit komt door de toename van het zwart eumelanine. De pootkleur moet zo donker mogelijk zijn. De lichaamstekening is minder strak. Het kinvlekje is niet strak afgetekend zoals bij de wildkleur. Een rode borstkleur zoals we die bij de wildkleur kennen is ook bij overjarige mannen slechts zwak zichtbaar. De eerste tijd dient de kleur van de buik soepel behandeld te worden. Wel opmerken “kan dieper van kleur”. Het streven is naar een zo’n donker mogelijke Barmsijs, die wel een bef, flank- en rug tekening laat zien.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Kleur: Donkerfactor
Wangen en keel: Donkerbruin
Rond de snavel: Zwartbruin
Borst: Donkerbruin
Flanken: Diep donkerbruin
Buik: Donkerbruin
Aarsbevedering: Bruin
Handpennen: Zwartbruin
Armpennen, kleine- en middelste vleugeldekveren: Zwartbruin
Staartpennen en bovenstaartdekveren: Zwart
Onderstaartdekveren: Zwartbruin
Stuit: Bruin
koptekening tot stuit: Donkerbruin
Poten: Donker hoornkleurig
Nagels: Zwart
Snavel: Zwart, met geelachtige zijkanten
Ogen: Donkerbruin, pupil zwart
Tekeningkleur:
Koptekening: Donkerrood
Kintekening: Zwartbruin
Wenkbrauwstreep: Bruin
Teugel: Zwartbruin
Vleugelbandje: Beigebruin
Rugtekening, lengtestreepjes: Zwartbruin
Stuit lengtestreepjes: Zwartbruin
Borst en flanken, onderbroken lengtestreepjes: Zwartbruin
Onderstaart, lengtestreepjes: Zwartbruin
Staart: Op de buitenvlag en aan het uiteinde, donkerbruin omzoomd

Donkerfactor Bruin:
Door het aanwezige phaeomelanine en een toename van het eumelanine mogen we bij de donkerfactor bruine Barmsijs een diep warmbruine kleur eisen met een rood koperen gloed. Deze moet zo diep en egaal mogelijk zijn en mag niet vlekkerig zijn. Rug-, vleugeltekening en wenkbrauwstrepen zijn bij een goed gekleurde donkerfactor bruine niet waarneembaar. Het bruin op de borst vloeit over de buik uit naar de aarsbevedering, geen flank tekening zichtbaar.
Zie ook de donkerfactor.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.

Donkerfactor Agaat:
Bij de donkerfactor agaat Barmsijs moet streng worden gelet op de beigegrijze borstkleur. Die bij voorkeur doorloopt tot de aarsbevedering, dit is een mutatie kenmerk. Bij overjarige mannen kan de borst karmijnrood zijn, wangen en stuit vertonen een lichtrode gloed. Het rood is minder intensief van kleur dan bij de normale wildkleur.
De pootkleur moet zo donker mogelijk zijn. De lichaamstekening is minder scherp en strak. Het kinvlekje is niet strak afgetekend. De eerste tijd dient de kleur van de buik soepel behandeld te worden. Wel opmerken “kan dieper van kleur” en “kan verder doorlopen”. Het streven is naar een zo donker mogelijke Barmsijs die wel een bef, flank- en rugtekening laat zien. Door een toename van het eumelanine kunnen we geen heldere vogels verwachten en zal de lichaamskleur meer bruin bewaast zijn, dan wat we eigenlijk van een agaat verwachten. Dit met enige soepelheid beoordelen, is een eigenschap van de donkerfactor mutatie.
De donkerfactor agaat welke het minste bruin toont met een toch diepe lichaamskleur geniet uiteraard de voorkeur.
Verder gelijk aan donkerfactor.
Zie verder de keurtechnische aanwijzingen bij de wildkleur.
Voorlopig alleen bovengenoemde combinaties van de donkerfactor, de combinatie met de bruin-agaat en andere reducerende factoren leverden tot nu toe te weinig duidelijke kenmerken op en zijn nauwelijks herkenbaar en worden derhalve niet in de standaard opgenomen.
Indien deze niet gewenste combinaties toch als zodanig worden ingeschreven dan deze keuren als de kleur zonder de donkerfactor en bestraffen op eventuele afwijkingen. *****************************************************************

Vererving van de Barmsijs.
Vererving van phaeo Barmsijs.
Autosomaal recessief

Man:Wildkleur x Pop: phaeo =
Mannen:
Wildkleur/phaeo
Poppen:
Wildkleur/phaeo

Man:Wildkleur/phaeo x Pop:Wildkleur/phaeo =
Mannen:
Wildkleur
Wildkleur/phaeo
phaeo
Poppen:
Wildkleur
Wildkleur/phaeo
phaeo

Man:Wildkleur/phaeo x Pop: phaeo =
Mannen:
Wildkleur/phaeo
phaeo
Poppen:
Wildkleur/phaeo
phaeo

Man: phaeo x Pop: phaeo =
Mannen:
phaeo
Poppen:
phaeo

Combinatie van:agaat x phaeo
Geslachtsgebonden recessief x Autosomaal recessief

Man:agaat x Pop:agaat,phaeo =
Mannen:
agaat/phaeo
Poppen:
agaat/phaeo

Man:agaat x Pop: phaeo =
Mannen:
Wildkleur/agaat,phaeo
Poppen:
bagaat/phaeo

Man:agaat/phaeo x Pop:agaat/phaeo =
Mannen:
agaat
agaat/phaeo
agaat,phaeo
Poppen:
agaat
agaat/phaeo
agaat,phaeo

Man:agaat/phaeo x Pop:agaat,phaeo =
Mannen:
agaat/phaeo
agaat,phaeo
Poppen:
agaat/phaeo
agaat,phaeo

Man: phaeo/agaat x Pop:agaat/phaeo =
Mannen:
Wildkleur/agaat,phaeo
agaat/phaeo
agaat,phaeo
phaeo/agaat
Poppen:
Wildkleur/phaeo
agaat/phaeo
agaat,phaeo
phaeo

Combinatie van: bruin-agaat x phaeo
Geslachtsgebonden recessief-Geslachtsgebonden recessief x Autosomaal recessief
(-)= Crossing-over op het Z- chromosoom
bruin-agaat=(Isabel)
bruin-agaat,phaeo=(Isabel.phaeo)

Man:bruin-agaat x Pop:bruin-agaat,phaeo =
Mannen:
bruin-agaat/phaeo
Poppen:
bruin-agaat/phaeo

Man:bruin-agaat x Pop: phaeo =
Mannen:
Wildkleur/bruin-agaat,phaeo
Poppen:
bruin-agaat/phaeo

Man:bruin-agaat/phaeo x Pop:bruin-agaat/phaeo =
Mannen:
bruin-agaat
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
Poppen:
bruin-agaat
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo

Man:bruin-agaat/phaeo x Pop:bruin-agaat,phaeo =
Mannen:
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
Poppen:
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo

Man: phaeo/bruin-agaat x Pop:bruin-agaat/phaeo =
Mannen:
Wildkleur/bruin-agaat,phaeo
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
phaeo/bruin-agaat
Poppen:
Wildkleur/phaeo
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
phaeo

Combinatie van:Kobalt x phaeo
Autosomaal dominant x Autosomaal recessief

Man:EF.Kobalt x Pop: phaeo =
Mannen:
Wildkleur/phaeo
EF. Kobalt/phaeo
Poppen:
Wildkleur/phaeo
EF. Kobalt/phaeo

Man:Wildkleur x Pop:EF.Kobalt,phaeo =
Mannen:
Wildkleur/phaeo
EF.Kobalt/phaeo
Poppen:
Wildkleur/phaeo
EF.Kobalt/phaeo

Man:Wildkleur x Pop: DF.Kobalt,phaeo =
Mannen:
EF.Kobalt/phaeo
Poppen:
EF.Kobalt/phaeo

Man:EF.Kobalt/phaeo x Pop:EF.Kobalt/phaeo =
Mannen:
Wildkleur
Wildkleur/phaeo
phaeo
EF.Kobalt
EF.Kobalt/phaeo
EF.Kobalt,phaeo
DF.Kobalt
DF.Kobalt/phaeo
DF.Kobalt,phaeo
Poppen:
Wildkleur
Wildkleur/phaeo
phaeo
EF.Kobalt
EF.Kobalt/phaeo
EF.Kobalt,phaeo
DF.Kobalt
DF.Kobalt/phaeo
DF.Kobalt,phaeo

Man:EF.Kobalt/phaeo x Pop:EF.Kobalt,phaeo =
Mannen:
Wildkleur/phaeo
phaeo
EF.Kobalt/phaeo
EF.Kobalt,phaeo
DF.Kobalt/phaeo
DF.Kobalt,phaeo
Poppen:
Wildkleur/phaeo
phaeo
EF. Kobalt/phaeo
EF.Kobalt,phaeo
DF.Kobalt/phaeo
DF.Kobalt,phaeo

Combinatie van:Kobalt x bruin x phaeo
Autosomaal dominant x Geslachtsgebonden recessief x Autosomaal recessief

Man:EF.Kobalt,bruin x Pop:bruin,phaeo =
Mannen:
bruin/phaeo
EF. Kobalt,bruin/phaeo
Poppen:
bruin/phaeo
EF. Kobalt,bruin/phaeo

Man:bruin x Pop:EF.Kobalt,phaeo =
Mannen:
Wildkleur/bruin,phaeo
EF.Kobalt/bruin,phaeo
Poppen:
bruin/phaeo
EF.Kobalt/phaeo

Man:bruin x Pop: DF.Kobalt,phaeo =
Mannen:
EF.Kobalt/bruin,phaeo
Poppen:
EF.Kobalt,bruin/phaeo

Man:EF.Kobalt,bruin/phaeo x Pop:EF.Kobalt,bruin/phaeo =
Mannen:
bruin
bruin/phaeo
bruin,phaeo
EF.Kobalt,bruin
EF.Kobalt,bruin/phaeo
EF.Kobalt,bruin,phaeo
DF.Kobalt,bruin
DF.Kobalt,bruin/phaeo
DF.Kobalt,bruin,phaeo
Poppen:
bruin
bruin/phaeo
bruin,phaeo
EF.Kobalt,bruin
EF.Kobalt,bruin/phaeo
EF.Kobalt,bruin,phaeo
DF.Kobalt,bruin
DF.Kobalt,bruin/phaeo
DF.Kobalt,bruin,phaeo

Man:EF.Kobalt,bruin/phaeo x Pop:EF.Kobalt,bruin,phaeo =
Mannen:
bruin/phaeo
bruin,phaeo
EF.Kobalt,bruin/phaeo
EF.Kobalt,bruin,phaeo
DF.Kobalt,bruin/phaeo
DF.Kobalt,bruin,phaeo
Poppen:
bruin/phaeo
bruin,phaeo
EF. Kobalt,bruin/phaeo
EF.Kobalt,bruin,phaeo
DF.Kobalt,bruin/phaeo
DF.Kobalt,bruin,phaeo

Man:EF.Kobalt,phaeo/bruin x Pop:EF.Kobalt,bruin/phaeo =
Mannen:
Wildkleur/bruin,phaeo
bruin/phaeo
bruin,phaeo
phaeo/bruin
EF.Kobalt/bruin,phaeo
EF.Kobalt,bruin/phaeo
EF.Kobalt,bruin,phaeo
EF.Kobalt,phaeo/bruin
DF.Kobalt/bruin,phaeo
DF.Kobalt,bruin/phaeo
DF.Kobalt,bruin,phaeo
DF.Kobalt,phaeo/bruin
Poppen:
Wildkleur/phaeo
bruin/phaeo
bruin,phaeo
phaeo
EF.Kobalt/phaeo
EF.Kobalt,bruin/phaeo
EF.Kobalt,bruin,phaeo
EF.Kobalt,phaeo
DF.Kobalt/phaeo
DF.Kobalt,bruin/phaeo
DF.Kobalt,bruin,phaeo
DF.Kobalt,phaeo

Combinatie van:Kobalt x bruin-agaat x phaeo
Autosomaal dominant x Geslachtsgebonden recessief- Geslachtsgebonden recessief x Autosomaal recessief
(-)= Crossing-over op het Z- chromosoom

Man:EF.Kobalt,bruin x Pop:bruin,phaeo =
Mannen:
bruin-agaat/phaeo
EF. Kobalt,bruin-agaat/phaeo
Poppen:
bruin-agaat/phaeo
EF. Kobalt,bruin-agaat/phaeo

Man:bruin-agaat x Pop:EF.Kobalt,phaeo =
Mannen:
Wildkleur/bruin-agaat,phaeo
EF.Kobalt/bruin-agaat,phaeo
Poppen:
bruin-agaat/phaeo
EF.Kobalt/phaeo

Man:bruin-agaat x Pop: DF.Kobalt,phaeo =
Mannen:
EF.Kobalt/bruin-agaat,phaeo
Poppen:
EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo

Man:EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo x Pop:EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo =
Mannen:
bruin-agaat
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat
EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat
DF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
Poppen:
bruin-agaat
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat
EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat
DF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo

Man:EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo x Pop:EF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo =
Mannen:
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
Poppen:
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
EF. Kobalt,bruin-agaat/phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo

Man:EF.Kobalt,phaeo/bruin-agaat x Pop:EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo =
Mannen:
Wildkleur/bruin-agaat,phaeo
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
phaeo/bruin-agaat
EF.Kobalt/bruin-agaat,phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
EF.Kobalt,phaeo/bruin-agaat
DF.Kobalt/bruin-agaat,phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
DF.Kobalt,phaeo/bruin-agaat
Poppen:
Wildkleur/phaeo
bruin-agaat/phaeo
bruin-agaat,phaeo
phaeo
EF.Kobalt/phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
EF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
EF.Kobalt,phaeo
DF.Kobalt/phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat/phaeo
DF.Kobalt,bruin-agaat,phaeo
DF.Kobalt,phaeo

Combinatie van:Kobalt x bruin
Autosomaal dominant x Geslachtsgebonden recessief

Man:EF.Kobalt,bruin x Pop:bruin =
Mannen:
bruin
EF. Kobalt,bruin
Poppen:
bruin
EF. Kobalt,bruin

Man:bruin x Pop:EF.Kobalt =
Mannen:
Wildkleur/bruin
EF.Kobalt/bruin
Poppen:
bruin
EF.Kobalt

Man:bruin x Pop: DF.Kobalt =
Mannen:
EF.Kobalt/bruin
Poppen:
EF.Kobalt,bruin

Man:EF.Kobalt,bruin x Pop:EF.Kobalt,bruin =
Mannen:
bruin
EF.Kobalt,bruin
DF.Kobalt,bruin
Poppen:
bruin
EF.Kobalt,bruin
DF.Kobalt,bruin

Man: DF.Kobalt,bruin x Pop:EF.Kobalt,bruin =
Mannen:
EF.Kobalt,bruin
DF.Kobalt,bruin
Poppen:
EF.Kobalt,bruin
DF.Kobalt,bruin

Man: DF.Kobalt,bruin x Pop: DF.Kobalt,bruin =
Mannen:
DF.Kobalt,bruin
Poppen:
DF.Kobalt,bruin
*****************************************************************
Vererving van de Goudvink.

geel: autosomaal recessief
Kwalitatieve reductie van het rood carotenoĂŻde.
Hierdoor zien wij bij de man een gele borst.
De pop heeft 2 gele veertjes aan de buitenvlag van de armpennen, verder gelijk aan de wildkleur.

geel x Wildkleur =
Mannen & Poppen:
100% Wildkleur/geel

Wildkleur/geel x geel =
Mannen & Poppen:
50% Wildkleur/geel
50% geel

Wildkleur/geel x Wildkleur/geel =
Mannen & Poppen:
25% Wildkleur
50% Wildkleur/geel
25% geel

geel x geel =
Mannen & Poppen:
100% geel
-------------------------------------------------------------------------------------------
Geslachtgebonden recessief verervende mutaties. (Geslachtgebonden)
Hier van kunnen alleen de mannen Split zijn (…/ = Split )

bruin
De bruinfactor ontstaat door een geringere oxidatie van het zwart eumelanine naar bruin eumelanine gekleurd.
Ook de kleur van de snavel en poten worden gereduceerd.
Vererving: geslachtsgebonden recessief
Kwalitatieve reductie

Man:bruin x Pop:Wildkleur =
Mannen:
Wildkleur/bruin
Poppen:
bruin

Man:Wildkleur x Pop:bruin =
Mannen:
Wildkleur/bruin
Poppen:
Wildkleur

Man:Wildkleur/bruin x Pop:Wildkleur =
Mannen:
Wildkleur
Wildkleur/bruin
Poppen:
Wildkleur
bruin

Man:Wildkleur/bruin x Pop:bruin =
Mannen:
Wildkleur/bruin
bruin
Poppen:
Wildkleur
bruin

Man:bruin x Pop:bruin =
Mannen:
bruin
Poppen:
bruin
-------------------------------------------------------------------------------------------
pastel
De pastelfactor is een reductie van 50% eumelanine de carotenoĂŻde wordt niet aangetast.
Ook de kleur van de snavel en poten worden gereduceerd.
Vererving: geslachtsgebonden recessief
Kwantitatieve reductie

Man: pastel x Pop:Wildkleur =
Mannen:
Wildkleur/pastel
Poppen:
pastel

Man:Wildkleur x Pop: pastel =
Mannen:
Wildkleur/pastel
Poppen:
Wildkleur

Man:Wildkleur/pastel x Pop:Wildkleur =
Mannen:
Wildkleur
Wildkleur/pastel
Poppen:
Wildkleur
pastel

Man:Wildkleur/pastel x Pop: pastel =
Mannen:
Wildkleur/pastel
pastel
Poppen:
Wildkleur
pastel

Man: pastel x Pop: pastel =
Mannen:
pastel
Poppen:
pastel

-------------------------------------------------------------------------------------------
Combinatie van: bruin x pastel
Geslachtsgebonden recessief x Geslachtsgebonden recessief

De Technische Commissie van de N.B.v.V. en S.E.C. hebben besloten bij een combinatie van PASTEL x MUTATIE om de naam PASTEL altijd eerst te plaatsen en dan de andere mutatie zo staat het ook in het TT-vraagprogramma van de N.B.v.V. en S.E.C.
Het – tussen pastel-bruin geeft aan dat de combinatie is waar een Crossing-over heeft plaats gevonden.

Man: pastel x Pop:bruin =
Mannen:
Wildkleur/pastel,bruin
Poppen:
pastel

Man:bruin x Pop: pastel
Mannen:
Wildkleur/pastel,bruin
Poppen:
bruin

Crossing-over is mogelijk!

Man:Wildkleur/pastel,bruin x Pop:Wildkleur =
Mannen:
Wildkleur
Wildkleur/pastel
Wildkleur/bruin
Wildkleur/pastel,bruin
Poppen:
Wildkleur
pastel
bruin
pastel-bruin

Man:Wildkleur/pastel,bruin x Pop: pastel =
Mannen:
Wildkleur/pastel
Wildkleur/pastel,bruin
pastel
pastel/bruin
Poppen:
Wildkleur
pastel
bruin
pastel-bruin

Man: pastel/bruin x Pop:bruin =
Mannen:
Wildkleur/pastel-bruin
bruin/pastel
Poppen:
pastel
pastel-bruin

Man:bruin/pastel x Pop: pastel-bruin =
Mannen:
bruin/pastel
pastel-bruin
Poppen:
bruin
pastel-bruin

Man: pastel-bruin x Pop:Wildkleur =
Mannen:
Wildkleur/pastel-bruin
Poppen:
pastel-bruin

Man:Wildkleur x Pop: pastel-bruin =
Mannen:
Wildkleur/pastel-bruin
Poppen:
Wildkleur
-------------------------------------------------------------------------------------------
Combinatie van: pastel-bruin x geel
Geslachtsgebonden recessief-Geslachtsgebonden recessief x Autosomaal recessief

Man:Wildkleur/pastel-bruin,geel x Pop: pastel-bruin/geel =
Mannen:
Wilkleur/pastel-bruin
Wildkleur/pastel-bruin,geel
pastel-bruin
pastel-bruin/geel
geel/pastel-bruin
pastel-bruin,geel
Poppen:
Wildkleur
Wildkleur/geel
pastel-bruin
pastel-bruin/geel
geel
pastel-bruin,geel

Man:geel/pastel-bruin x Pop: pastel-bruin/geel =
Mannen:
Wildkleur/ pastel-bruin,geel
geel/pastel-bruin
pastel-bruin/geel
pastel-bruin,geel
Poppen:
Wildkleur/geel
geel
pastel-bruin/geel
pastel-bruin,geel

Man:geel/pastel-bruin x Pop: pastel-bruin,geel =
Mannen:
geel/pastel-bruin
pastel-bruin,geel
Poppen:
geel
pastel-bruin,geel

Man: pastel-bruin/geel x Pop: pastel-bruin,geel =
Mannen:
pastel-bruin/geel
pastel-bruin,geel
Poppen:
pastel-bruin/geel
pastel-bruin,geel

Man: pastel-bruin,geel x Pop: pastel-bruin/geel =
Mannen:
pastel-bruin/geel
pastel-bruin,geel
Poppen:
pastel-bruin/geel
pastel-bruin,geel
 

Foto's
Klik op een foto voor een vergroting
0-1 Barmsijs:phaeo

1-0 Barmsijs:phaeo

1-0 Barmsijs:phaeo

1-0 Barmsijs:fhaeo.

1-0 Barmsijs:fhaeo.

1-0 Barmsijs:phaeo

1-0 Barmsijs:phaeo

0-1 Barmsijs:phaeo

0-1 Barmsijs:phaeo

0-1 Barmsijs:phaeo

0-1 Barmsijs:phaeo

1-0 Barmsijs:phaeo

1-1 Barmsijs:phaeo

1-1 Barmsijs:phaeo

Gezelschap volière

1-0 Barmsijs:Donkerfactor(Kobalt)

1-0 Barmsijs:Donkerfactor(Kobalt)

1-0 Barmsijs:Donkerfactor(Kobalt)

1-0 Barmsijs:Donkerfactor(Kobalt)

1-0 Barmsijs:Donkerfactor(Kobalt)

1-0 Barmsijs:Donkerfactorig,bruin(Kobalt-bruin)

1-0 Barmsijs:Donkerfactorig,bruin(Kobalt-bruin)

1-0 Barmsijs:Donkerfactorig,bruin(Kobalt-bruin)

1-0 Barmsijs:Donkerfactorig,bruin(Kobalt-bruin)

1-0 Barmsijs:Donkerfactorig,bruin(Kobalt-bruin)

1-0 Barmsijs:Donkerfactorig,bruin(Kobalt-bruin)

1-0 Kleine barmsijs(Carduelis flammea cabaret)

1-0 Kleine barmsijs(Carduelis flammea cabaret)

1-0 Kleine barmsijs(Carduelis flammea cabaret)

1-0 Kleine barmsijs(Carduelis flammea cabaret)

1-0 Kleine barmsijs(Carduelis flammea cabaret)

1-0 Kleine barmsijs(Carduelis flammea cabaret)

1-0 Barmsijs:bruin

1-0 Barmsijs:bruin

1-0 Barmsijs:bruin

1-0 Barmsijs:bruin

Een van mijn rennen.

1-0 Grote Witstuitbarmsijs.(Carduelis hornemanni hornemanni)

1-0 Grote Witstuitbarmsijs.(Carduelis hornemanni hornemanni)

1-0 Grote Witstuitbarmsijs.(Carduelis hornemanni hornemanni)

0-1 Grote Witstuitbarmsijs.(Carduelis hornemanni hornemanni)

1-0 Grote Witstuitbarmsijs.(Carduelis hornemanni hornemanni)

1-0 Grote Witstuitbarmsijs.(Carduelis hornemanni hornemanni)

1-0 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

1-0 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

1-0 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

1-0 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

0-1 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

0-1 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

0-1 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

0-1 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

0-1 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

0-1 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

0-1 Goudvink(Pyrrhula pyrrhula)

1-0 Groenling: Wildkleur.

1-0 Groenling: Wildkleur.

1-0 Groenling: Wildkleur.

0-1 Groenling: Wildkleur.

0-1 Groenling: Wildkleur.

0-1 Groenling: Wildkleur.

1-0 Groenling: bruin.

1-0 Groenling: bruin.

1-0 Groenling: bruin.

0-1 Groenling: bruin.

0-1 Groenling: bruin.

0-1 Groenling: bruin.

1-0 Groenling: agaat.

1-0 Groenling: agaat.

1-0 Groenling: agaat.

0-1 Groenling: agaat.

0-1 Groenling: agaat.

0-1 Groenling: agaat.

1-0 Groenling: bruin-agaat.(Isabel)

1-0 Groenling: bruin-agaat.(Isabel)

1-0 Groenling: bruin-agaat.(Isabel)

0-1 Groenling: bruin-agaat.(Isabel)

0-1 Groenling: bruin-agaat.(Isabel)

0-1 Groenling: bruin-agaat.(Isabel)


Reactie's op deze voličre:

maikeltje
Website member


2010-03-31 - 21:46:40


Heej dalie jaarlijks kom ik je mooie kleine barmsijzen tegen op diverse shows hopelijk komen er hier ook nog foto's van.
Zeer mooie groenlingen en goudvinken.
We spreken elkaar wel weer een keer bij de bec of sec.
Kijk ook is bij mij voliere http://www.vogelarena.com/voliere/voliere_556.html.


max32
Website member


2010-04-01 - 16:55:35


welkom op VA
heb zelf ook europese
pracht vogels heb je zitten
succes verder

Mvg

oli4
Website member


2010-04-02 - 10:02:53


Hoi,

Hele mooie foto's van je vogels! Knappe mutaties. Hoe zit het met je volieres/kooien??
Heb je daar ook foto's van?

Veel succes
oli4

jotto
Website member


2010-07-16 - 14:11:02


mooie vogels.Opgeven reactie

Voor het plaatsen van een reactie, dient u ingelogd te zijn.
Er zijn in totaal 110 bezoekers op de site, waarvan 6 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede