Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > Grasparkiet met vinkjes Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Karel
Website Member
Posts :6824

Website Member
2012-07-06 - 00:07:21 send message to Karel

In vele voorgaande topics hebben we het belang van testen kunnen lezen. Dat iemand haar papegaai niet, of zo min mogelijk, aan risico's wil blootstellen is zondermeer prijzenswaardig en geheel in lijn met hetgeen in de hiervoor bedoelde topics wordt verkondigd.

In de praktijk betekent dat inderdaad dat zelfs de aanschaf van een grasparkiet betekent dat, om het risico voor de papegaai tot een minimum te beperken, deze zal moeten worden getest op de gekende ziekten en een periode in quarantaine zal moeten worden gehouden.
Dat de kosten van een grasparkiet niet in verhouding staan tot de kosten van het testen enz., is hier niet relevant omdat het hier om de veiligheid van de reeds aanwezige papegaai gaat en niet om de parkiet zelf.

Het (alternatieve) plan om vanwege de kosten dan liever vinkachtige aan te schaffen vind ik niet onlogisch. Bovendien kun je ook van dit soort vogeltjes veel plezier beleven.

Zoals hiervoor echter al is geschreven, is het niet verstandig om (gras)parkieten in zo'n beperkte ruimte samen te houden met vinkachtigen. Dus als je de parkiet persé wilt aanhouden, zou ik hem in een aparte kooi zetten en de huidige kooi bestemmen voor bijv. een paartje japanse meeuwtjes en/of zebravinken.

Succes met je keuze.


vlkprkt
Website Member
Posts :18

Website Member
2012-07-06 - 04:31:00 send message to vlkprkt

over welke papegaai gaat het eigenlijk?


Nanieke
Website Member
Posts :16

Website Member
2012-07-06 - 11:06:58 send message to Nanieke

Bedankt voor je bemoedigende reactie, Karel. happy :) Vinkjes bij mijn parkiet zetten gaat hem dus niet worden. Parkiet apart zetten lijkt me inderdaad een goed alternatief!


Nanieke
Website Member
Posts :16

Website Member
2012-07-06 - 11:07:43 send message to Nanieke

Oh en vlkprkt, het gaat om een blauwvoorhoofd amazone.


Vogelen
Website Member
Posts :506

Website Member
2012-07-06 - 16:32:18 send message to Vogelen

Helemaal met Karel eens! Laat je niks wijs maken! Mijn vrouw wilde ook graag een voliere met parkieten of agapornissen. Zoo gezellig.. We doen het niet, risico is veel te groot. En iedereen die het niet geloofd moet een keer met een gespecialiseerde vogelarts over grasparkieten gaan praten..


vlkprkt
Website Member
Posts :18

Website Member
2012-07-06 - 16:57:53 send message to vlkprkt

de meesten laten zich veel te snel bang maken, hier heb ik een voliere met een combinatie van personata's, fisheri's en rosei colli's. Deze zijn nu allemaal aan het broeden of leggen en de vogels leven in harmonie samen.


Vogelen
Website Member
Posts :506

Website Member
2012-07-06 - 18:50:30 send message to Vogelen

Het gaat hier over de combinatie met papegaaien. Heb je daar ervaring mee?? Dat heeft niets van doen met bang maken, maar realistisch zijn. De meeste grasparkieten dragen van alles bij zich waar ze zelf geen last van (lijken) te hebben.


vlkprkt
Website Member
Posts :18

Website Member
2012-07-06 - 19:44:44 send message to vlkprkt

ok ja, ieder moet dat voor zichzelf weten hé.
Ik heb hier nog nooit problemen gehad met vogels die een bepaalde ziekte dragen of doorgeven, en ik heb hier al heel wat vogels gehad, wees maar zeker.


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2012-07-06 - 19:59:37 send message to P.Rooth

Hallo

Een grasparkiet met darminfecties moet niet zo moeilijk zijn om die te behandelen maar een vogel die geen darminfectie daarvoor behandelen vind ik persoonlijk geen goed idee .

De oorzaak van een darminfectie als dit echt zo is dient eveneens aangepakt te worden .

Wat geeft u zoal te eten en te drinken aan uw grasparkietjes ?

Heb zelf enorm veel grasparkieten gehad en indien er 1 met een vieze kont zat had die gewoonlijk zich te veel met groenvoer volgegeten een probaat middeltje was dan wat houtskool of Norit door het eten ( wel appart gezet ) tegenwoordig zijn er vele natuurprodukten om bacteriele infecties te voorkomen .

Paul


Nanieke
Website Member
Posts :16

Website Member
2012-07-06 - 21:20:11 send message to Nanieke

Ja, wat haar gezondheid betreft.. dat is een heel verhaal. En ik word daarbij erg goed geholpen door vogelartsen in Amsterdam, dus ik word niet afgescheept met: 'oh doe maar een ab kuurtje dan komt het wel goed'. Gelukkig. Die heb ik in het verleden ook meegemaakt. M'n popje heeft zowel een bacteriële infectie gehad als megabacterie. Daarvoor is ze behandeld. Ook heeft haar lever het moeilijk gehad (ofwel door de ziekte, of door haar gewicht). Ze is een uiterst kieskeurige eter. Mijn mannetje had ik vrij snel over op pellets, maar mevrouw weigert haar XtraVital op te geven. Brood vind ze ook nog wel oke, dus ik probeer daar steeds een Nutribird papje op te smeren om haar aan de smaak te laten wennen. Ik wil haar heel graag op pellets hebben, zeker ook omdat ze in het verleden onverteerde zaadjes heeft uitgepoept (rondom haar darminfecties).

Ik gebruik ook appelazijn door het drinkwater omdat dat ook preventief zou werken tegen infecties.. maar toch gebeurt het weer. En gelukkig is het deze keer minder heftig als de vorige keer, omdat ze de vorige keer ook echt stopte met eten en in de dierenkliniek dwangvoeding moest krijgen.

Bedankt voor het meedenken, ik zal me eens verdiepen in houtskool en norit, had ik nog niet van gehoord!


ParkietenTom
Website Member
Posts :176

Website Member
2012-07-07 - 00:02:14 send message to ParkietenTom

Wat ook goed werkt tegen allerlei kwaaltjes (wormen als voorbeeld) en voor een goede gezondheid is look (in poeder of "vers geperst" wink ;)). Is maar een tip, gebruik het al jaren.


Nanieke
Website Member
Posts :16

Website Member
2012-07-07 - 11:00:34 send message to Nanieke

OKé ik kan weer van alles uitproberen dus. Bedankt voor je tip!


P.Rooth
Website Member
Posts :2798

Website Member
2012-07-07 - 13:00:22 send message to P.Rooth

Hallo

Pellets kunnen juist de oorzaak zijn dat de vogel aan de race is heb daar slechte ervaringen mee

Waarom niet een goed zaadmengsel aangevuld met Look zoals al aangegeven is en een goed eivoer wat ook zachtvoer is aangevuld met de benodigde vitaminen en mineralen .

Buiten zaad en eivoer gaf ik mijn grasparkieten grit en maagkiezel daarbij opgemerkt dat ik een gritmengsel had waarin hele kleine stukjes houtskool zat .

Persoonlijk zou ik de pellets weggooien en de vogels meer aan de zaden zetten waardoor het natuurlijke gedrag terug gaat komen want parkietjes mogen graag zaden pellen .

Paul


Nanieke
Website Member
Posts :16

Website Member
2012-07-07 - 15:02:24 send message to Nanieke

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Dat is ook waar Paul, mijn andere parkiet vindt het heerlijk, gewoon XtraVital (zit eivoer al in), aangevuld met sperzieboontjes, appel, etc. Ik wil mijn popje eigenlijk vooral op pellets omdat afgelopen dagen alweer wat onverteerde zaadjes heeft uitpoept. Ik ben bang dat ze op een gegeven moment niet genoeg meer binnen krijgt, juist omdat ze zo kieskeurig is. En pellets zijn compleet en een stuk makkelijker te verteren. Maar ja.. dan moet ze het wel gaan eten. Vandaag heb ik weer uitgebreid voor haar neus laten zien hoe lekker het wel niet is.. enige interesse van haar kant, maar verder een heftig schuddend kopje voordat ze het nog maar aangeraakt had. :P


henkdelaat
Website Member
Posts :1328

Website Member
2012-07-07 - 19:50:39 send message to henkdelaat

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

@NANIEKE schrijft,
Ik wil haar heel graag op pellets hebben, zeker ook omdat ze in het verleden onverteerde zaadjes heeft uitgepoept (rondom haar darminfecties).

Kan volgens mij maar één oorzaak hebben KDS.

Als je een vogel met KDS hebt en je zet hem/haar over op pellets dan hou je hem/haar in leven met alle gevolgen(zie bovengenoemde problemen van Nanieke).

Henk.




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 133 bezoekers op de site, waarvan 1 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede