Vogelarena

Log In


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

Inhoud

   
Zoeken
 
   
 
VogelArena.com

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > De kroeg > Dieven voor de rechter Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : Dieven voor de rechter
Johan Gaas
Website Member
Posts :55

Website Member
2017-05-16 - 11:46:42 send message to Johan Gaas

http://panorama.nl/blog/misdaad-blog/criminelen-die-vogels-stalen-uit-avifauna-voor-de-rechter

Ik vermoed dat vogelhandelaar Marinus C. Uit Drunen vanaf nu wat minder klandizie zal hebben.
Lees ook de link naar het Twitter account even. Zeer interessant hoe deze gasten het aanpakken en hoe ze nu zelf worden aangepakt.


Sam&dave
Website Member
Posts :207

Website Member
2017-05-24 - 17:27:50 send message to Sam&dave

In september 2014 werden 36 zeldzame vogels gestolen bij Avifauna. De vogels werden zwaar verwaarloosd teruggevonden. Vijf overleefden de diefstal niet. Het OM eist tien maanden cel tegen de hoofdverdachte. Avifauna eist een schadevergoeding. Tegen de vier medeverdachten eiste het OM lagere celstraffen en werkstraffen.

Schadevergoeding

Het Avifauna eist een schadevergoeding van de daders. Zij willen een bedrag van 69.912 euro ontvangen om de kosten van de verzorging van de verwaarloosde vogels te dekken, de kosten voor de vogels die het niet hebben overleefd en smartengeld.

De diefstal

De vijf mannen worden ervan verdacht in september 2014 te hebben ingebroken bij Avifauna. Hierbij werd een groot aantal vogels meegenomen. Het ging onder anderen om toekans, neushoornvogels, kaketoes en kraagpapegaaien. Een maand later werden de vogels terug gevonden. Zij waren zwaar verwaarloosd. Een van de vogels was toen al overleden. Vier andere vogels kwamen later te overlijden. Het betrof een aantal zeldzame broedparen, waardoor de schade nog groter is. Sommige van de gestolen vogels waren aan het broeden of hadden jongen.

Andere diefstallen

Het OM vermoedt dat de dieven ook achter een aantal andere vogeldiefstallen zitten. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan. Over 14 dagen doet de rechtbank uitspraak.


Sam&dave
Website Member
Posts :207

Website Member
2017-10-04 - 14:55:18 send message to Sam&dave

Alle mannen die in 2014 zeldzame vogels roofden bij onder meer vogelpark Avifauna en in De Lier zijn door de Haagse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen. Daarbij besloot de rechtbank opvallend genoeg tot hogere straffen dan het Openbaar Ministerie eind vorige maand eiste.

Hoofdverdachte Faked Al-D. kreeg met 1 jaar en 2 maanden cel de hoogste straf. Tegen hem was 10 maanden cel geŽist. Marinus C. trad volgens de rechtbank op als heler van de gestolen vogels en kreeg 8 maanden cel. Ook medeplegers Yousef Al-A. (5 maanden, 1 voorwaardelijk) en Masoud H. (8 maanden, 2 voorwaardelijk) hoorden celstraffen uitgesproken worden.

Verdachte Aram S. ziet de rechtbank als enige niet als medepleger. Hij verklaarde als enige over de gebeurtenissen en kreeg 2 maanden cel opgelegd, terwijl hij ruim drie maanden in voorarrest zat.

De politierechter veroordeelde vandaag ook Petrus C. uit Drunen, de vader van Marinus. Hij kreeg een taakstraf van 70 uur opgelegd voor het halen van gestolen vogels.

De gestolen Lierse vogels waren toen ze in oktober 2014 werden teruggevonden in gezelschap van een aantal bijzondere vogels die bij Avifauna in Alphen aan den Rijn waren ontvreemd. De dieren werden aangetroffen na huiszoekingen in Den Bosch en Drunen.


Marloes96
Website Member
Posts :1

Website Member
2017-10-18 - 18:07:50 send message to Marloes96

arme vogels,

heb zelf ook gekozen om meer beveiliging te nemen voor mijn beestjes, hoop ik het nooit nodig ga hebben.

weliicht interessant stukje voor jullie
https://www.ip-camera.nl/blog/8-tips-om-vogeldiefstal-te-voorkomen/Pagina : 1

Plaats een reactieEr zijn in totaal 265 bezoekers op de site, waarvan 5 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede