Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > De kroeg > uitbreiding vliegveld Lelystad Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : uitbreiding vliegveld Lelystad
rupicola
Website Member
Posts :1582

Website Member
2017-11-08 - 17:59:58 send message to rupicola

Nederland geldt als een van de rijkste en hoogst ontwikkelde landen ter wereld. Vooral met het oog op dat laatste treffen we hier echter verbluffend vaak voorbeelden van geldverslindende ondoordachte voornemens, dan wel doorgedramd beleid aan.

In dit geval even een paar zaken omtrent vliegveld Lelystad, alwaar men grote uitbreidingsplannen heeft ter ontlasting van de vliegdruk op Schiphol.

Schiphol zelf voelt overigens weinig voor dit net even te ver uit de bocht bedachte expansieve polderplan en dat geldt overigens ook voor een aantal belangrijke vliegmaatschappijen w.o. KLM/Air France.

Het is vooralsnog ook de vraag in hoeverre reizigers op grote schaal bereid zijn de Polderse omweg voor lief te nemen.

Hebben we nog maar net het heimelijk zo klein mogelijk gehouden schandaal omtrent de net even te gunstig uitgepakte selectieve onderzoeksresultaten aangaande geluidoverlast op de aanvlieg- en landingsroutes achter de rug (een kleine erfenis van mevrouw Dijksma . . . waar kennen we die ook al weer van?), nu blijkt dat er en passant ook even niet zo zorgvuldig is gekeken naar de impact van voorgenomen expansiedrift op de omliggende natuurgebieden en de vliegveiligheid in verband met contact tussen vogels en vliegtuigen in het bijzonder. Nu blijkt ‘opeens’ -je verzint het niet!- dat het gebruik van lage aanvliegroutes het bestaande risico’s op aanvaringen met vogels wel eens zou kunnen verhogen!

Vogelbescherming Nederland had een en ander al uitgebreid onderbouwd aangekaart, maar ja, wie neemt dat nu serieus? Welnu, Den Haag in ieder geval niet!

Het scenario dat zich thans dreigt te ontvouwen is dat de uitbreiding van vliegveld Lelystad uiteraard onverminderd doorgaat en dat er vervolgens bij ingebruikname en forse toename van het aantal vliegbewegingen evenredig forse veiligheidsmaatregelen moeten worden uitgevoerd (lees het verjagen en of doden van vele duizenden vogels) die in de directe omgeving gebruik maken van het luchtruim. In de directe omgeving van het vliegveld en bijbehorende aanvliegroutes bevinden zich tal van natuur(rust) gebieden, waaronder de vermaarde Oostvaardersplassen.

De Nederlandse wetgeving schrijf een grote hoeveelheid ‘spelregels’ voor, zie o.a. de Natuurbeschermingswet, maar een en ander is klaarblijkelijk selectief toepasbaar!


Sam&dave
Website Member
Posts :157

Website Member
2017-11-09 - 17:40:23 send message to Sam&dave

Ik ben het helemaal met je eens. Woon op 15 minuten van het vliegveld en hou m'n hart vast als het gaat om geluidsoverlast. Vlakbij het vliegveld ligt ok natuurpark Lelystad. Eerder dit jaar hadden we het over de Koekoek op dit forum die daar gesignaleerd was. Maar ook de WIELEWAAL leeft daar.

Maar voor een paar centen zijn we net hoeren, dan telt geen wetgeving, fatsoensnormen en regels meer maar is alles te koop.


rupicola
Website Member
Posts :1582

Website Member
2017-11-09 - 19:38:30 send message to rupicola

. . . en dat allemaal om nog meer low budget vakantievluchten uit te kunnen voeren hetgeen op zichzelf ook weer haaks staat op de veelbesproken milieudoelstellingen!


n.b. naast koekoek en wielewaal vliegen er nog veel meer beschermde en in meer of mindere mate bedreigde soorten rond in deze omgeving.Pagina : 1

Plaats een reactieEr zijn in totaal 164 bezoekers op de site, waarvan 10 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede