Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > sexueel gefrustreerde dwerpapegaai Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1


Auteur Onderwerp : sexueel gefrustreerde dwerpapegaai
marieke
Oud Lid
Posts :1

Oud Lid
2005-01-12 - 20:35:33

hallo,

ik heb ongeveer al 2 jaar 2 dwergpapegaaitjes, het zijn 2 mannetjes en zijn echt een heel lief paartje. sinds de lente zijn ze allebei behoorlijk sexueel actief geraakt, ze rijden echt constant op van alles. ongeveer 2 maanden geleden begon het me op te vallen dat de een
(Dollie) last kreeg van kale plekken rond zijn staart en pootjes. ik dacht dat dit kwam van al dat geschuur en heb alle 'rijobjecten' bij ze uit de buurt gehouden. Toen werden de plekken alleen maar erger, zo erg dat iker net maar even mee naar de dierenarts ben gegaan. zij zegt dat Dollie zichzelf waarschijnlijk plukt uit sexuele frustratie, en dit echt tot bloedens toe. zij raadde mij aan om een extra dosis krachtvoer te geven ( 1 op 2 met gewoon voer) en om de speeltjes te vernieuwen. Mocht dit niet helpen dan moest er toch echt een vrouwtje bij.

ik vroeg mij af of iemand bekend is met dit probleem, of mij misschien nog andere tips kan geven. ik vraag mij af of er ( als het krachtvoer niet helpt) misschien 1 vrouwtje bij kan in plaats van 2. ik snap dat dwergpapegaaien meestal paren vormen maar 4 papegaaien wordt me ook wel een beetje veel. zijn er ook dwergpapegaaien die met z'n drieen goed leven? ik vind het zo zielig en wil er graag wat aan doen, wie kan mij helpen?

groetjes marieke


parkietenpeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-01-12 - 21:18:02

Marieke,

Als ik je een raad mag geven;

NOOIT 2 mannetjes met 1 popje.

Dit geeft nog meer bloed dan je tot nu toe gezien hebt of voor mogelijk zou houden.
Het is denk ik toch het beste om dan een mannetje in te ruilen voor een vrouwtje. Het beste is dan om het minst agressieve mannetje weg te doen. Het popje zou het anders ook gaan ontgelden.

Of het met krachtvoer gaat werken, betwijfel ik trouwens omdt hier meestal het gedrag door gestimuleerd zal worden, volgens mij? Krachtvoer geef je ook meestal extra in de paartijd.

Mischien dat iemand anders je hier nog verder kan helpen, maar na de nodige jaren ervaring met agaporniden is dit volgens mij het beste wat je doen kunt.

Ik wens je succes.
wink ;) Peter



Pagina : 1

Plaats een reactie



Er zijn in totaal 199 bezoekers op de site, waarvan 0 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede