Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 

   
Forums Home > Kweek en verzorging. > babypapegaai Moderators
agabird Karel Daniel


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.

Pagina : 1 2 3 4 5
volgende >>>


Auteur Onderwerp : babypapegaai
Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 11:36:28 send message to Pattie

In sommige topics staan antwoorden over handopfok dat ik me werkelijk wel eens afvraag hoeveel kennis en ervaring je moet hebben om een babypapegaai groot te brengen..??
Ik zou hier dan ook heel erg graag een antwoord op willen hebben van verschillende mensen met verschillende meningen..Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 13:33:37 send message to Pattie

iedereen heeft zoveel verstand van babiepapegaaien..! en iedereen kan zo goed babies grootbrengen.. kan niemand mij hier dan een antwoord op geven..?


rajar
Website Member
Posts :709

Website Member
2005-03-05 - 14:53:43 send message to rajar

wat wil je weten


Elfje
Oud Lid
Posts :313

Oud Lid
2005-03-05 - 16:20:52 send message to Elfje

Wat ik vindt van handopfok is dat de meeste beginnelingen geen idee hebben wat ze doen. Ik denk dat er een hoop babies eindigen met kropverzuringen en verbrandde kropjes omdat mensen zonodig een babypapegaai moeten hebben om zo een betere band te krijgen met hun vogel. Wat klinkklare onzin is.

Onze eerste papegaai was ook een baby en ik was heel erg nerveus en zenuwachtig of ik het allemaal wel goed deed. Wat dus stress was voor mij en dat moet het kleintje ook wel een beetje gevoeld hebben Ik vondt het echt keileuk hoor om hem te voeren en we hebben echt 4 weken van hem genoten om hem te zien groeien. maar toen we een jaar later besloten om een andere papegaai te nemen was het wel een gespeende babypapegaai van 11 weken oud waar ik geen dag spijt van heb gehad omdat ze net zo lief en tam kunnen worden als een baby die je hebt vanaf 6 of 8 weken. Het enigste verschil zit erin bij welke kweker je de kleine haalt. Is het een kweker die hart voor zijn dieren heeft of is het er eentje die het voor het geld doet. Want onze vogel is met liefde groot gebracht dat hebben we altijd kunnen zien in hoe de kweker met zijn vogels omging en hoe Nicky was toen we hem hier hadden.

Het is voor alle partijen (vogel en nieuwe eigenaar) het beste als je een gespeende baby neemt. Dit neemt gewoon de stress weg. kijk nu alleen al naar al het gezeik dat je gisteravond had. Dat is voor mij al een reden genoeg waarom mensen niet zelf handopfok moeten nemen. ookal heb je 20 agapornissen en een zonnetje groot gebracht.


oranjekuif
Oud Lid
Posts :464

Oud Lid
2005-03-05 - 17:53:21 send message to oranjekuif

Dit bericht is 2 keer gewijzigd

Denk dat de meeste ,,babypapagaaien groot(tot zelfstandig) worden gebracht door onervaren mensen(wat de consequenties hiervan zijn weet ik niet,hoeveel procent hier van sterfd)

De reden hiervan is volgens mij;

Gedeelte van de kwekers doen natuurbroed (volgens pakara 10 tot 15 procent)hebben dus geen ervaring in handopfok

gedeelte haalt jongen uit nest tussen 3 en 6 weken en verkoopt aan de handel--dus geen ervaring

gedeelte haald jongen uit en brengt die naar derde voor verdere handopfok (dus ook geen ervaringsdeskundige)

gedeelte haalt eieren uit voor kunstbroed en handopfok bij derde (zijn totaal geen ervaringsdeskundige,in mijn optiek)

een zeer klein gedeelte brengt de handopfok groot tot zelfstandigheid (als ze dit veel doen,zijn het dus ervarings deskundigen)(maar als dit de basis is (dus uitsluitend handopfok) ? ben je dan nog kweker,maar is een andere discussie die we beter niet kunnen beginnenwink ;))

Het grootste gedeelte wordt volgens mij groot gebracht(zelfstandig gemaakt) door onervaren mensen die een papagaai voor in de huiskamer willen hebben,of door handelaren /winkeliers die niet snel genoeg van hun ,,babys ,,afkunnen komen

Ben zelf dus ook geen ervarings deskundige,want doe alleen handopfok in noodgevallen (wil dit ook niet zijn),want ik prefereer natuurbroed (voor de gene die dit nog niet wistenlaugh :Dlaugh :D)

MVg Renewink ;)

p.s voer trouwens wel handopfokvoer samengesteld uit producten voor menselijke consumptie aangevuld met Aves Eivoer (voer de handopfok dus hetzelfde als de jongen in het blok krijgen)wink ;)


Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2005-03-05 - 18:21:15 send message to Hawkeye_NL

En natuurlijk heb je nog die mensen die alle tijd nemen om met veel geduld en liefde babypapegaaien met de hand groot te brengen voor de huiskamer. (de volgens oranjekuif bekende "ervaringsdeskundigen.") Die helemaal niet zelf kweken of met 1 koppeltje of zo. Die het dus absoluut niet voor het geld doen maar voor de vogels. Is een andere kijk als oranjekuif maar ik ben er zo één. Ik kweek de jongen voor een kweker op met de bedoeling ze jong kennis te laten maken met alles wat ze in huis kunnen tegenkomen. Het enige wat ik hiermee echt verdien is tot op heden het respect en de vriendschap van hen die de jongen via mij hebben gekocht. En een enorme ervaring met meerdere soorten vogels die anders misschien onbetaalbaar zouden zijn voor mij om mee te werken.

Erwin


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-03-05 - 19:09:35 send message to thuis

quote
Ik zou hier dan ook heel erg graag een antwoord op willen hebben van verschillende mensen met verschillende meningen..


maar dan niet meer zo boos worden als een antwoord je persoonlijk niet bevaltwink ;)
(zie mijn reaktie op je andere topic over handopfok grijsjes)


Pattie
Website Member
Posts :637

Website Member
2005-03-05 - 19:15:15 send message to Pattie

ik ben helemaal niet boos hoor en ben blij met de antwoorden..


CHEETAH
Website Member
Posts :174

Website Member
2005-03-05 - 19:58:21 send message to CHEETAH

Ik heb een handopvok gehad die 6 weken oud was.
Mijn kweker had hele duidelijke instructies gegeven waar (als ik mij er strct aan zou houden) en niks mis kon gaan.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1046

Administrator Forum Moderator
2005-03-05 - 21:07:55 send message to agabird

Hoeveel ervaring is genoeg, tja moeilijk te zeggen. Er kan zich altijd iets voordoen wat je niet eerder mee hebt gemaakt.

Ervaringen van iemand anders zijn wel heel belangrijk en kunnen goed helpen, maar je zult het toch zelf moeten doen om de echte ervaring te krijgen.

Ik heb zelf in het verleden forpussen, agaporniden en een zonparkiet met de hand groot gebracht.

Ongeveer een jaar geleden lagen er 2 jongen grijze roodstaarten van 2 weken buiten het blok. Deze ook geprobeerd met de hand groot te brengen. Helaas is dat misgegaan. Beide zijn overleden aan een kropverzuring. Teveel voer gegeven en te vaak.

Ook al wisten we dondersgoed dat de krop leeg moet zijn voor een volgende voeding. Maar als je zo'n jong in de hand hebt, je kijkt naar de krop, en hij is bijna leeg of leeg. Hoe weet je dan of het goed is om weer te voeren?

Ik vond de krop leeg genoeg, mijn vader vond ook dat de krop leeg genoeg was, maar ja .... Het is duidelijk dat ons dit natuurlijk niet nogmaals gebeurd.

Duidelijk gebrek aan ervaring, en toch voor die tijd al meer dan 12 jongen met de hand succesvol grootgebracht.


Swaas
Website Member
Posts :465

Website Member
2005-03-05 - 21:23:20 send message to Swaas

Hoi Patti, ik heb al veel vogels handopfok gekweekt vanaf hun 1e levensdag, meestal waren het gevalletjes van "teveel jongen in 1 nest" of "ongelukken met de ouders", maar ook al eens eieren die niet verder werden uitgebroed en in mijn broedmachine uitkwamen, daar zit een hoop tijd, werk maar vooral geduld en liefde aan vast voor ze zelfstandig zijn, als je vragen hebt mag je ze gerust stellen, ik zal je helpen waar ik kan, en ik mag zeggen dat ik wel ervaring genoeg heb om niet meer tot een "amateurke" gerekend te worden.


senna
Oud Lid
Posts :72

Oud Lid
2005-03-05 - 21:27:37 send message to senna

Ik voed al mijn kleintjes met de hand op. ik vind het heel erg leuk werk. Ik ben wel de hele dag met ze bezig. En ik denk dat de meeste mensen onderschatten hoeveel werk het eigenlijk is om kleintjes groot te brengen.

Ik heb op dit moment 6 kleintjes op handvoeding. 4 Valkparkietjes en twee edelpapegaaitjes. Ik heb er ondertussen al vele groot gebracht. En weinig tot geen problemen gehad. Laat ik het even afkloppen hahahaha

Nee voor mij is het echt een hobby. En ervaringsdeskundige? Bestaan die dan? heb je wel eens boeken gelezen? internet afgestruind? Niemand is het met elkaar eens. ook de zogenaamde geleerde niet. dus . . . ik doe het op mijn manier en wil best een ander vertellen hoe ik het doe maar laat altijd diegene in zijn waarde. Dat probeer ik althans.

gr corina


thuis
Website Member
Posts :347

Website Member
2005-03-05 - 21:33:51 send message to thuis

quote
hoeveel kennis en ervaring je moet hebben om een babypapegaai groot te brengen..??


Volgens de overbekende angryvogel(ver)handelaar:
GEEN, "iedereen kan het", "helemaal niets aan"
sad :( heeft in elk geval aan 1 middel geelkuifkaketoe het leven gekost sad :(
domme ikke.... wist niet beter en heb er, nu 4 jaar later, nog wroeging over.


senna
Oud Lid
Posts :72

Oud Lid
2005-03-05 - 21:48:49 send message to senna

Thuis,

Wat vind ik dat erg voor je!

Ik vind wel dat de meeste mensen het kunnen maar dan wel met de hulp van de kweker. Ze mogen mij altijd bellen/e-mailen en ik help waar ik kan als het mijn kleintjes betreft.

Maar ik heb van iemand een keer begrepen dat "onze vriend" het goed vind als je een keer belt, maar je al gaauw vervelend vind. Ik vind het echt erg voor je. Ik had je geholpen hoorhappy :)

gr corina


henkmeer
Oud Lid
Posts :354

Oud Lid
2005-03-05 - 21:56:17 send message to henkmeer

quote
Ik vind wel dat de meeste mensen het kunnen maar dan wel met de hulp van de kweker.


Waarom zou de kweker het moeten weten dan?
Zijn zoveel kwekers die zelf nooit jongen met de hand groot brengen, maar soms wel een jong aan iemand verkopen of geven om tam te maken.
Er van uitgaand dat iemand die om een jong komt er toch wel verstand van heeft.
Dan maakt het nog niet eens uit of het een papegaai of grasparkiet is.

Henk


senna
Oud Lid
Posts :72

Oud Lid
2005-03-05 - 22:04:47 send message to senna

Ik zou niemand adviseren om een kleintje bij een kweker weg te halen als je zelf geen ervaring hebt met handopfok, . . . En de kweker geen ervaring heeft. Of een vriend met ervaring hoeft natuurlijk niet de kweker te zijn.

Handopfok word vaak onderschat vind ik. En je moet toch ergens heen met je vragen. het is niet alleen een lepeltje voer wat je geeft. Er komt een hoop bij kijken.

Maar van mij mag iedereen het doen zoals hij wil hoor, henk. Ik zou het zelf alleen nooit doen.

gr corina
Pagina : 1 2 3 4 5
volgende >>>

Plaats een reactieEr zijn in totaal 128 bezoekers op de site, waarvan 17 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright Jan Brinkers 1998-2018,
Laatste update: 22 mei 2018
e-mail: webmaster@vogelarena.com
Goedkope hosting / webhosting of een Gratis forum of toch kinderopvang in Enschede