Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Vogels in huis. > argo van de parkieten aktie
Dit onderwerp is gesloten
Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



Hawkeye_NL
Oud Lid
Posts :1918

Oud Lid
2004-03-14 - 21:00:09

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Ik ken Argo niet en heb uitsluitend gehoord en gelezen van zijn actie! Wel heb ik hierover een eigen mening opgebouwd.

Het verzorgen van een vogel gaat gepaard met een hoop tijd en aandacht. Een vogel die je met de hand hebt opgevoed ken je dan ook door en door. Als je deze vogels neemt om weg te geven aan ernstig zieke kinderen dan kan ik mij heel goed voorstellen dat je uitsluitend die vogels wil plaatsen die je ook zelf door en door kent. Ik snap dus heel goed dat hiermee de wens voor al tamme vogels vervalt omdat je zelf niet zeker kan zijn of de vogel ook echt tam is.
Om de vogels die je hebt alle aandacht te geven en ook echt tam te krijgen dan moet je daar een hoop tijd en moeite insteken. Hierdoor moet je natuurlijk zorgen dat je niet een overbevolking aan dieren in huis haalt die al je aandacht vragen. Je kunt namelijk niet 100 vogels tegelijkertijd tam maken. Dat hierdoor dus veel vogelaanbiedingen afgeslagen moeten worden is pijnlijk maar wederom erg begrijpelijk. Je probeert zo veel patiënten te helpen als dat je kunt dus besteed je de tijd die je hebt zo goed als je kan.
Iedereen heeft zijn/haar eigen smaak als het op vogels aankomt. De een wil een parkietje en de ander een papegaai. Zo ook deze zieke kinderen. Dat er kinderen zijn die graag een valkparkiet of grasparkiet willen hebben is logisch maar natuurlijk zijn er ook die graag een duurdere vogel zouden willen. Nu kijken die kinderen alleen niet naar het prijskaartje van de vogels maar naar het diertje. Juist wij vogelliefhebbers moeten blijkbaar naar het prijskaartje kijken.
Als laatste wil ik zeggen: Ook wij sterven een keer, wie zorgt er dan voor onze zielig achtergebleven vogeltjes? De vogels van deze kinderen krijgen 100% zeker een nieuw lief baasje!
Dus wat betreft het hele verhaal:
Beter 1 vogel in de hand van een ziek kind dan 10 vogels in de volière van een stichting!


erik
Website Member
Posts :141

Website Member
2004-03-14 - 21:45:48

Mijn mening Hawkeyewink ;)wink ;)


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-03-15 - 00:17:30

Ik ben lichtelijk om na de laatste reacties. echter lijkt mij het dan raadzaam om diegene die de vogels aanbieden en Argo deze afslaat een juiste uitleg krijgt waarom hij deze niet aanneemt. Als je een grasparkiet aanbiedt en je krijgt de reactie : "ik zoek een iets anders" dan komt dit zeer raar over. Verder zijn wij als kwekers vaak genoeg tegen dit soort rare acties aangelopen of hebben negatieve ervaringen in de vogelgebeuren. Hierdoor worden mensen sneller wantrouwend.

Dus Argo, het lijkt mij raadzaam om een juiste en duidelijke reden te geven waarom je een vogel niet aanneemt.

happy :)


pitoe
Oud Lid
Posts :27

Oud Lid
2004-03-15 - 11:01:28

beste

bij deze heb ik al 3 valkjes geschonken aan de kinderwens en met uiterste tevredenheid en moet ik erbij vertelde,als ik de weg vroeg aan de mensen om de vogeltjes naar hem toe te brengen...
toen heb ik ervarena dat hij in zijn buurt(begon op 15km van zijn woning) ALS EEN GOED AANBEDEN WORD en argo is een lieve en vooral simpele jonge die wanneer je hem steunt in zijn actie een cd kado doet en er zijn er vele die aan hem gegeven hebben die uiterst tevreden zijn en wanneer hij een vogel in ontvangst neemt hij ook meer dan 2 uur uitlegt wat er gebeurt en je me e-mail op de hoogte houd en regelmatig contact houd over de actie en het verloop...MAAR JA DAT KUNNEN JULLIE NIET WETEN WANT JE HEBT DE NOG NOOIT MET HEM SAMEN GEWERKT en als laatste wil ik afsluiten met het volgende vorige jaar ids de jongen met een vrijwilliger naar de kop van holand gereden om een grijs valkje op te halen en na 3uur rijden en afgewimpeld zonder wat te drinken stuurde ze hem naar huis met een VERWAARLOOSD EN VOLLEDIG MISVORMD VALKJE dat hij hij 3 uur moeten voor rijden en ik heb de foto's van de ontvangst gezien en de verslagen van de dierenarts (die gratis voor hem werken) en een jaar later ging ik 2 weken geleden terug een valkje brengen naar de KINDERWENS actie en toen zat die sukelaar van een valkje daar nog... en kel de liefde van argo liet het dier overleven want het drinkt naar 1 jaar nog pap en reageer ik is op de mensen die een jongen vol passie en goedheid 3 uur laten rijden om een valkje op te halen dat al totaal verknoeit was!!! DAT IS EEN SCHANDE en als je tot in de puntjes wil op de hoogte blijven word dan donateur zoals ik en da, ontvang je een nieuwsbrief met foto's en verhalen in plaats van te ZEVEREN OVER IEMAND DIE JE NOG NIET EENS KENT!!!

groeten pitoe


ARGO LIVE KINDERWENS
Oud Lid
Posts :20

Oud Lid
2004-03-15 - 11:43:28

beste mensen,

ten eerste wind ik het erg dat de discusie al voor de dere keer word gevoerd.
En ten tweede heb ik op iedereen gereageerd die ons een vogeltje wil aanbieden en daarop wil ik even kwijt onze actie loopt onder controle van de universitaire kliniek van belgie waarvan de proffesor ook in de stichting gezeteld is en we bepalen elk jaar na evoluatie wat de resultaten zijn van het afgelopen werkjaar...Want een officieel erkende stichting bekom je niet zomaar dan sta je onder toezicht van het minesterie en de fiscus!!!
Trouwens angelique ik kan nog steeds je onbeleefde e-mail aan de mensen laten lezen die je me des tijds stuurde en je het handopvoede ten strengste afkeurde en daarom onze actie niet wou steunen.(trouwens als je tegen hand opvoede bent is dat jouw probleem en niet het mijne) en ten tweede hebben we al vogeltjes bekomen van jullie vriendenclubje van valkparkieten, dus mensen die het met je stelling totaal oneens zijn!!! jaja die zijn er ook en zijn jullie een erkende stuichting of prive initiatief?
Dan wil ik even zeggen dat het de kinderwensactie is en dat woord spreekt voor zich een wens van een kind en dat is hun wens en niet de mijne.
We hebben gekozen voor 3 soorten vogeltjes bourkes een vogeltje dat de groote heeft van een grasparkietje (en dus de groote doet er niet toe zoals die dame met haar en,gelse parkieten aangaf)
maar wel het feit dat een bourke veel rustiger is van karakter dan een grasparkietje en deze laatste ook veel meer lawaai maken.Een neophema is uniek en vervolgens valkje zijn zowie zo rustig van karakter en lief en een mooie grote van vogel...want laat een grasparkietje maar is in de handen van een kindje van 5 jaar komen dan is een valkje groter en steviger en ook de levensduur is langer bij valkjes!
en kakariki's zijn we dit jaar mee begonnen na een proef periode van 4maanden vorig jaar en de resultaten waren ook perfect en de opvoeding gaat snel en goed!!!
en als laatste de kooien worden gesponsord door een dierenzaak in mijn buurt en de opkweek voeding door versele laga (een primeur want dat deden ze nog nooit en voor niemand...maar na een controle van de resultaten en hoe we tewerk gingen werden we als enige stichting door hun gesteund)
De vogeltjes staan onder gratis toezicht van een dierenarts.
EN DAN WIL IK NOG EVEN KWIJT TEN EERSTE NEMEN WE NIET ALLE VOGELS DIE WE AANGEBODEN KRIJGEN EN DIT OOK AL OMDAT MIJN HUIS GEEN KWEEKCENTRUM IS EN IK MAXIMAAL 3 VOGELS MAXIMUM IN HUIS HEB ZITTEN EN TEN TWEEDE NEMEN WE GEEN AGAPORNIDEN OMDAT ZE TEVEEL LAWAAI MAKEN! EN JOHAN IK HEB JE NOOIT GEMAILD DAT IK DE VOGELS NIET WOU OMDAT ZE TE GOEDKOOP WAREN (dus wil ik je excuus daarvoor en anders bezorg me de e-mai)EN ALS ALLERLAATSTE NEMEN WIJ DE 3 SOORTEN VOGELS DIE WE OP DE BEHEERRAAD HEBBEN BVESLIST EN IK VOER UIT WAT ER DAAR WORD BESLIST EN HEB ZELF DIT NIET TE BESLISSEN EN ALS JE NOG MEER VRAGEN HEBT WORD DAN LID VOOR 10 EURO DAN DOE JE TEN MINSTE GOED VOOR DEZE ACTIE IN PLAATS VAN DE JAMMEREN EN ONJUISTE DISCUSIES TE VOEREN!!!
info@argolive.be
BEDANKT AAN IEDEREEN DIE ONS WEL STEUND DAT GEEFT AAN DAT JE JE HART OP HET JUISTE RITME LAAT KLOPPEN...
EN NOG MAAL WE NEMEN ENKEL DE 3 SOORTEN VOGELTJES DIE WE OPROEPEN IN VOGELARENA EN VERMELD OP ONZE SITE EN DAN MOET JE GEEN ANDERE VOORSTELLEN DOEN ZO SIMPEL IS DAT en ik hoop dat na 3 keer dit forum kan afgesloten worden jan...
ik heb het wel al gehad met die discusies en wil mijn tijd steken in de actie en opvoeden daar gaat het toch om en wie niet wil meewerken meot dat weten!!


angelique
Website Member
Posts :124

Website Member
2004-03-15 - 13:04:14

quote
Trouwens angelique ik kan nog steeds je onbeleefde e-mail aan de mensen laten lezen die je me des tijds stuurde en je het handopvoede ten strengste afkeurde en daarom onze actie niet wou steunen.
Sorry hoor, is dit een dreigement? En is dit niet iets tussen jou en mij? Anders kan ik namelijk ook erg openbaar over jou spreken, want zoals gewoonlijk heb ik alles bewaard wat jij hebt gezegd, en ik denk niet dat dit in jouw voordeel zal zijn.
quote
trouwens als je tegen hand opvoede bent is dat jouw probleem en niet het mijne
Nee dit is niet jouw of mijn probleem, dat is het probleem van het vogeltje. Hij kiest er namelijk niet voor.
quote
dus mensen die het met je stelling totaal oneens zijn!!!
Er zijn ook zat mensen die hebben afgehaakt...
En het gaat niet om eens of oneens zijn. 20 mensen, 20 verschillende meningen. Jij kent mijn mening, en daar heb je alles behalve respect voor.
Ik krijg al die mensen voor hulp, omdat hun valkje dood aan het gaan is, aan kropverzuring, en dat gun ik mensen totaal niet, en vogels al helemaal niet. Ik wil dat de kinderen een gezonde vogel krijgen, en dat zou jij moeten weten.

Jammer dat je deze post vrijwel alleen aan mij wijdt.
Hoe zat het trouwens met Arno de jong?


johan t w
Oud Lid
Posts :36

Oud Lid
2004-03-15 - 13:43:32

Argo waarom ik dit heb aangezwengelt is alleen maar omdat mij tengehore kwam dat er mensen waren die jou grasparkieten en agaporniden hebben aangeboden en dat je die niet wilt hebben wat de meesten hier niet in goedeaarde valt ddordat ze niet weten waarom je ze niet wilt.
Maar is het dan niet verstandig die vogels wel aan tenemen en ze dan bij kwekers teruilen als die kwekers dat willen bijv 2 of 3 grasparkieten voor 1 valk of andere parkieten of 1 aga voor een andere parkiet.
Je moet dit wat ik in het begin geschreven heb niet zien als iets negatiefs dat was en is ook niet mijn bedoeling geweest.
Van de andere kan is dit ook weer een stukje reclame met een aantal negatieve reakties daargelaten.
En zoals die link naar die site van couldamadinde plaats die dan als dat uberhaubt is belooft en neem dan eens kontakt met hem op misschien komt er dan meer los want volgens mij heb ik eens gelezen dat hij webmaster is van een vogelvereniging.
Maar nogmaals wat je doet is een zeer goede zaak het gaat ook om die kinderen.
Ik wens je alle succes van de wereld door dit initiatief en met je cd en neem eens contact op met die voorzitter van die vereniging misschien komt er dan wat los.
groetjes Johanhappy :)wink ;)


ARGO LIVE KINDERWENS
Oud Lid
Posts :20

Oud Lid
2004-03-15 - 13:53:01

beste johan

ik ken die man niet persoonlijk en heb zijn vereniging gemaild maar geen reactie terug en ik plaats een link als onze link blijft staan voor lange tijd en had begrepen dat dat zou zijn tot aan de vogelmarkt in meppel
en dan zou hij verdwijnen
maar als zo een mensen een probleem hebben en een misverstand heerst nemen ze beter met mij contact op e mail adres is bekend staat op vogelarena in plaatst zomaar te gaan praatjes te vertellen
en ik doe ook geen oproep voor grasparkieten of araponiden HEB DAAR NOOIT EEN OPROEP VOOR GEDAAN EN DAN HOEF IK DAT TOCH NIET TE NEMEN EN EEN AANBOD KAN OOK GEWEIGERD WORDEN OMDAT IK 350KM MOET RIJDEN EN DAT NIET KAN ZO VER VOLGENS DE STICHTING
ik betaal al mijn bezine en slijt aan de wagen zelf dat kost me meer dan de prijs van zo een vogel
en nogmaals met die angelique heb ik geen zaken en doe met haar zeker geen discusie dat ze zich bezig houd met haar site!!!EN DAAR LAAT IK HET BIJ
want is zei een stichting nee dan verdient ze er ook mooi geld aan


angelique
Website Member
Posts :124

Website Member
2004-03-15 - 14:42:30

quote
met die angelique heb ik geen zaken en doe met haar zeker geen discusie dat ze zich bezig houd met haar site!!!EN DAAR LAAT IK HET BIJ
want is zei een stichting nee dan verdient ze er ook mooi geld aan

gelukkig doe ik geen zaken met jou. Over mijn site hoef jij je echt niet druk te maken, die loopt als een trein, ben zeer tevreden.
Alleen wat een nae opmerking van jou, een regelrechte beschuldiging, dat de donaties voor de kosten voor de site, dat ik eraan zou verdienen.
Wat verdien jij eigenlijk aan de vogels? Zou ook wel een hoop geld zijn.
Ach, laat ik het maar niet vragen, want ik krijg toch weer zo'n vage reactie.
Plus het feit, dat je met de discussie wilde stoppen, dus die is bij deze afgehandeld!


agapornisforpus
Oud Lid
Posts :58

Oud Lid
2004-03-15 - 15:12:54

Angelique en Argo,

Het gaat niet om een ruzie tussen jullie 2en maar om het feit dat er rare verhalen de wereld in komen doordat de communicatie van Argo soms nogal gebrekkig blijkt* te zijn. Het is tevens een feit dat er op jouw site (al moet je de link in je advertenties even aanpassen, er komt 2x http:// te staan) vraagt naar 3 speciefieke soorten en andere parkieten. Dit staat er letterlijk. Aangezien er genoeg tamme agaporniden en andere tamme kromsnavels zijn willen mensen deze aanbieden en verwachten dan ook dat ze aangenomen worden want ze hebben genoeg tamme exemplaren zitten. Dit veroorzaakt veel commotie om niks. Wees hier duidelijk in.

wink ;)


johan t w
Oud Lid
Posts :36

Oud Lid
2004-03-15 - 15:44:28

ik moet hier agapornisforpus gelijk in geven.
de ruzie tussen angelique en argo is iets tussen hun en niet tussen de rest hier.
graag zou ik van argo zien als hij iets afwijst het dan ook met een duidelijke reden in het vervolg doet
en dan der bij je kan ook een vogel ruilen als je maar duidelijk bent in je standpunt daar voor heb ik dit ook als een topic geplaatst
en waarschijnlijk kwam deze topic ook wat negatief over bij de webmaster hier wat ook de bedoeling was maar dit ging gaat puur om de duidelijkheid van argo en daar is naar mijn mening hij nu duidelijk in geslaagd.
deze discusie behoeft niet het einde te wezen zolang men elkaar maar in de waarde laat en geen ruzie met elkaar te maken aan iedereen mankeert wel wat je kunt niet met iedereen vriendjes wezen dus laten wij het leuk houden.
en misschien voor de webmaster dat mocht hij voor de advertenties €5 ontvangen er €0.50 er van naar argo doen dan doet iedereen daar een kleine bijdrage aan happy :)


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-03-15 - 16:55:23

Angelique en Argo,
Inderdaad beter het meningsverschil hier niet verder uit te vechten. Dus dat gedeelte mag van mij stoppen.

Johan_tw,
Het is inderdaad zo dat ik bij het plaatsen van dit onderwerp al een beetje de bui zag hangen. Er zijn gewoon mensen die een meningsverschil met Argo hebben. En daarom was ik ook misschien iets te kortaf in mijn eerde berichten.

Wat voor mij buiten discussie staat is de goedheid van Argo en het nut van de Kinderwens actie.

Alleen kan Argo soms inderdaad wat anders of fanatieker reageren dan dat je verwacht. Sorry Argo dat ik dit zeg, maar ik heb soms ook wat moeite met de manier van communiceren met Argo (of het aan Argo ligt of aan mij laten we even in het midden). Maar goed, uitgaande van de stelling dat de stichting een betrouwbare stichting is, dat Argo echt ziel en zaligheid legt in de actie, dat niet te vergeten dat de kinderwens actie een super actie is, dan moet je op een gegeven moment ja tegen de actie durven zeggen. En als de communicatie eens iets anders loopt dan je dacht, durf en wil dat dan voor lief nemen.

Want zoals gezegd, de actie is super.

De 0,50 Eurocent van elk lid voor Argo zal echter niet doorgevoerd worden. Ten eerste omdat niet alle leden achter de actie staan. Ten tweede omdat VogelArena de actie al ondersteund, niet financiel, maar met parkieten en mogelijkheden zijn actie onder de man te brengen.


agabird
Administrator
Forum Moderator
Posts :1050

Administrator Forum Moderator
2004-03-15 - 16:57:20

Even vergeten:

De optie die geopperd wordt om wel alle vogels in te nemen, en die dan te ruilen, lijkt me een hele verkeerde optie. Dan krijg je wel scheve gezichten, en gedachtes dat er gehandeld wordt in allerlei vogels, dus niet doen Argo.


johan t w
Oud Lid
Posts :36

Oud Lid
2004-03-15 - 17:20:46

agabird dit was ook maar een voorstel die ik mijn optiek een goede was (is)
mocht er mensen zijn die dat van die €0.50 een goed idee vinden laat dat de webmaster dan ff weten
groetjes johan


ARGO LIVE KINDERWENS
Oud Lid
Posts :20

Oud Lid
2004-03-15 - 18:21:57

beste

ik wil zeggen dat vogelarena TOP IS EN ONZE ACTIE OOK TEN VOLLE STEUN GEEFT EN LAAT DIT ZEER BELANGRIJK ZIJN...en ik blijf bij de priciepes van kinderwensactie enkel kakariki en valkparkieten en bourkes en de rest is niet mogelijk laat iedereen dat snappen ALS IK ALLES ZOU NEMEN WAT ZE ME AANBIEDEN DAN WAS HET HIER EEN DIERENTUIN EN IK BIED DE KINDEREN WAT AAN WAT ZE ME VRAGEN EN VOOR DE REST BEN IK ARTIEST EN GEEN KWEKER...
Maar als ik oproep voor 3 vogelsoorten hoeft men geen andere aan te bieden hoe goed het ook bedoeld is...want dat past niet in onze werking en gedachten gang...
en iedereen kan altijd donateur worden 10 euro en dan blijf je 1 jaar op de hoogte van alle resultaten en brieven van kinderen....
En iemand die ons een vogel schenkt blijft ook perfect van alles op de hoogte...
dus zet je woorden om in daden en word donateur en dan weet je alles op de voet




Onderwerp gesloten



Er zijn in totaal 138 bezoekers op de site, waarvan 3 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede