Vogelarena

Log In
 


Gebruikersnaam

Paswoord

Onthouden

Paswoord vergeten

Schrijf mij in!

 

 

 

 

 

 

 

   
Inhoud
   

   
Zoeken
 
   
 
   
VogelArena.com
 

E-mail


   
Reclame
 





   




Forums Home > Kweek en verzorging. > vogelgriep 2005 Moderators
agabird


Om een bericht te kunnen posten moet u ingeschreven zijn schrijf in.
Als U al lid bent log hier in.



rjbuisman
Website Member
Posts :13

Website Member
2005-10-21 - 23:49:51

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Discussies over veilige zones in Nederland of niet denk dat wa allemaal nu even serieus moeten opletten. Alleen al de kaarten die door de min van Landb en Visserij zijn uitgegeven zeggen al genoeg waar de plaatsen zijn waar de trekvogels foureren. Denk dat de discussie omtrent papegaaiachtigen wel of niet vatbaar binnenkort gaat oplaaien nu er in engeland een geval is bekend is geworden. Zie art van BBC---->>

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4365956.stm


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-10-21 - 23:56:29

waar kan je eigenlijk een duidelijke kaart vinden die aangeeft wat eventuele risico gebieden zijn ?


wiechmann
Website Member
Posts :944

Website Member
2005-10-22 - 09:19:23



johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-10-22 - 09:33:44

Kaarten en heldere informatie over de regelingen kun je vinden op www.minlnv.nl


noel
Website Member
Posts :75

Website Member
2005-10-22 - 09:52:46

Vogelgriep bij dode Britse papegaai vastgesteld

Uitgegeven: 21 oktober 2005 22:02
Laatst gewijzigd: 21 oktober 2005 23:38

LONDEN - In Groot-Brittannië is vogelgriep vastgesteld bij een papegaai die in quarantaine was geplaatst en vervolgens is overleden. Dat heeft het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Landbouw (Defra) vrijdagavond laten weten.

Het is het eerste geval van vogelgriep op het eiland. Het is echter nog niet duidelijk of het om de gevreesde variant H5N1 gaat, die ook kan worden overgedragen op mensen en dodelijk kan zijn. In Europa is H5N1 vastgesteld in Roemenië, Griekenland en Turkije. De besmette vogel was op 16 september aangekomen in Groot-Brittannië. Het dier was afkomstig uit Suriname. De papegaai was onderdeel van een zending van vogels, die samen met een andere zending uit Taiwan in quarantaine werd gehouden. Alle vogels zijn inmiddels afgemaakt.


Omdat de papegaai afgezonderd was, is Groot-Brittannië officieel nog vrij van vogelgriep, aldus het hoofd van de veterinaire dienst van Defra.

Dodelijk

Het is nog niet duidelijk of het om de gevreesde variant H5N1 gaat, die ook kan worden overgedragen op mensen en dodelijk kan zijn. In Europa is H5N1 vastgesteld in Roemenië, Griekenland en Turkije.

Mutant

Aangenomen wordt dat trekvogels het virus hebben meegenomen vanuit Azië. Daar zijn de afgelopen jaren enkele tientallen mensen bezweken aan de gevreesde H5N1-variant. Wetenschappers vrezen dat door contact met een gewoon griepvirus een gevaarlijke mutant kan ontstaan waarmee mensen ook elkaar kunnen besmetten. In dat geval dreigt een wereldwijde uitbraak onder mensen.

Zwanen

Ook in Kroatië is vogelgriep vastgesteld. Dat is gebleken uit monsters met materiaal van zes dode zwanen die zijn gevonden in een meer in het oosten van het land, meldde een woordvoerder van het ministerie van Landbouw vrijdagavond.

De monsters zijn opgestuurd naar Groot-Brittannië voor verder onderzoek. Daar moet worden nagegaan of het om de gevaarlijk vogelgriepvariant H5N1 gaat.


rjbuisman
Website Member
Posts :13

Website Member
2005-10-22 - 10:21:12

Kaarten van Min van L en V zijn via site van deze met acrobat reader te downloaden, met inzoomfunctie kun je vrij scherp gebied/regio bepalen of deze onder trekgebied valt


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2005-10-22 - 12:10:53

Wij komen net van Dr Feld uit Amersfoort. Volgens hem hoeven papegaaien en kaketoehouders zich geen enkele zorgen te maken.


ParkietenPeter
Website Member
Posts :4054

Website Member
2005-10-22 - 12:49:00

Het grote probleem of wij ons wel of geen zorgen zouden moeten maken wordt denk ik het best verwoordt door een uitspraak van inspectie van LID vorig jaar: "Het ligt er maar aan welke politieagent je tegenkomt. Als je iemand treft die er geen verstand van heeft, ben je je vogel toch kwijt."

Vorig jaar was er al grote onduidelijkheid maar ook onenigheid, afwachten hoe het dit jaar gaat lopen. De export is in ieder geval al gesloten of in ieder geval sterk beperkt.


Sprengers R.
Oud Lid
Posts :31

Oud Lid
2005-10-22 - 13:39:52

In Belgie is morgen de laatste dag van openbare markten voor pluimvee en vogels, ook geen tetoonstellingen meer voor onbepaalde tijd.
Als je vogels die in buitenvoillieres overdekt zijn, dan hoef je geen angst te krijgen voor de
vogelpest. Mocht je nog niet gerust zijn, dan laat je best geen vreemde mensen in jouw voilliere komen.


Rogert
Website Member
Posts :1303

Website Member
2005-10-22 - 14:42:38

vandaag 22 oktober 2005 staat er een heel groot artikel in de Telegraaf omtrend vogelpest. Hierin staat wat vogelpest in houd, en zo, en welke maatregelen je kan nemen etc


hdra
Oud Lid
Posts :460

Oud Lid
2005-10-22 - 16:11:57

Verscheen heden in een nieuwsbrief via Pakara.

Het blijft onderdeel van een gekte.

Influenza virussen komen over de hele wereld bij alle mogelijke vogelsoorten voor.
Dat een papegaai in quearantaine na import uit Z-Amerika doodgaat is geen nieuws.
Dat er een influenza virus wordt gevonden is nooit echt nieuws geweest.
Doodsoorzaak papegaai onbekend.
Dat het gaat om de influenza variant die in Azie is ontstaan bij pluimvee in gevangenschap is onbekend maar uiterst onwaarschijnlijk. Dat het gaat om een variant met risico's voor de mens is uiterst onwaarschijnlijk.

Voor het overige , zie het artikel

waar het eigenlijk al in is aangegeven dat er talloze varianten van influenza virussen voorkomen , en ook bij papegaai achtigen zijn/worden gevonden zonder enige reden tot paniek.
Er wordt altijd naar gekeken/gezocht vanwege eventuele risico's voor d pluimvee houderij.

De huidige paniek wordt veroorzaakt door de commerciële belangen van de pluimveehouderij en de consequenties voor de sierpluimvee/eenden/fazanten die als hobby dieren worden gehouden. Natuurlijk spelen d emdia in op het gevaarlijke/dodelijke virus waardoor de afgelopen 3 jaar 60 mensen overleden in Azië.
De komende winter gaan er in Nederland aanzienlijk meer mensen door door de ""gewone griep/influenza" en dat was nooit reden voor paniek.
Kortom, .......


Jan Hooimeijer DVM, CPBC ,


johanblok
Website Member
Posts :1971

Website Member
2005-10-22 - 17:06:59

Dit bericht is 1 keer gewijzigd

Dat vogelgriep voorkomt onder papegaaien is inderdaad op zichzelf genomen geen reden voor paniek. De mogelijkheid van irrationele paniekerige maatregelen van bewindslieden geeft echter wel reden tot zorg.

Aangezien men in het verleden al geen onderscheid wilde maken tussen commerciele sector en hobbydieren en omdat economie altijd de eerste plaats inneemt in het preferentieschema van de meeste bewindslieden is bij verdere verspreiding wel degelijk te vrezen voor eventuele maatregelen.

De kans op het onstaan van een zeer gevaarlijke griep voor mensen, mogelijk gemaakt door een grote verspreiding van de vogelgriep, is wel degelijk reeel en geen bangmakerij. In bovenstaand bericht wordt dit ten onrechte geheel toegeschreven aan de media, daarvoor is wel degelijk voldoende wetenschappelijke onderbouwing.
Over de hele wereld gezien is de kans op allerlei natuurrampen natuurlijk veel groter, zoals we onlangs weer hebben kunnen merken. Wat hier vooral speelt is dat het ook een enorme bedreiging voor de gehele westerse samenleving met haar enorme hoeveelheid transpart is. En tja, pas dan krijgt het voor de meeste bewindslieden echt voldoende prioriteit.

Ik denk overigens inderdaad dat de besmetting van die papegaai niet iets bijzonder is en dat het ook niet waarschijnlijk is dat het om de gevaarlijke variant gaat. Het gevaar schuilt hem meer in de (paniek)reacties en ondeskundigheid van bewindslieden en hun eventuele adviseurs.


natasja
Website Member
Posts :1796

Website Member
2005-10-22 - 19:17:32

ik weet niet of deze al bekend is , maar is ook een uitgebreide pagina met ontzettend veel informatie

http://vogelpest.web-log.nl/


tonnl
Website Member
Posts :3032

Website Member
2005-10-22 - 20:18:49

quote
Het dier was afkomstig uit Suriname. De papegaai was onderdeel van een zending van vogels, die samen met een andere zending uit Taiwan in quarantaine werd gehouden.
Hoezo quarantaine? Volgens mij ligt Taiwan al een tijdje in Azië, Azië was toch dicht en verdacht? Wie zet zoiets nou samen?


broto
Website Member
Posts :1195

Website Member
2005-10-22 - 22:26:04

Er worden dus nu al tentoonstellingen en shows afgelast
http://www.euro-parrot.com/

Henk




Plaats een reactie



Er zijn in totaal 99 bezoekers op de site, waarvan 2 leden.

Aantal mensen in chat: 1
attie11,
Copyright 1998-2022,
Laatste update: 31 oktober 2022
e-mail: info@vogelarena.com
kinderopvang in Enschede